• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ajansa başvuru yaptım.

Kızlar gitmekten vazgeçtim çünkü iş yerime çiçek geldi nişan attıktan sonra ilk defa böyle bir şey oldu tam da bugüne denk geldi patronlarım zamanında çok üzüldüğüm için erkek sinek yaklaşmayacak sana dediler şimdi kesin izin istersem onla görüşeceğimi düşünecekler bahanem ne olursa olsun.

kardeşim için de sağlam bir ajans yoksa kardeşimi yollar mıyım :)

ne çiçeği bu kimden ki ?
Meraklandım şimcik ;)

ajanslar böyle onların düzenine uyman gerekecek onlar sana göre değil sen onlara göre çalışacaksın her iş yerinde olduğu gibi :)) yarını bi şekilde izin alıp atlatırsın ama uzun süre izin alman bile gerekebilir deneme çekimi, görüşme vs. o zaman napcaksın? hobi olarak boş vakitlerinde yapabileceğin bi iş değil sonuçta

Senin konu farklı bir yere doğru gitti desene :)

E hadi hayırlısı o zaman

ne çiçeği bu kimden ki ?
Meraklandım şimcik :KK66:

ajanslar böyle onların düzenine uyman gerekecek onlar sana göre değil sen onlara göre çalışacaksın her iş yerinde olduğu gibi :)) yarını bi şekilde izin alıp atlatırsın ama uzun süre izin alman bile gerekebilir deneme çekimi, görüşme vs. o zaman napcaksın? hobi olarak boş vakitlerinde yapabileceğin bi iş değil sonuçta

o zaman ne diyelim iş için de aşk içinde hayırlısı bakalım...

. Aman bosver ajansi zaten isin varmis ee artik bir cicegin birde gizli hayranjn var:-)

Derya abla varya falcı aşk ve iş hayatında gelişmeler var büyük nasiplerin var didiydi :D bu hafta 3 teklif aldım
Ama insan hiç kimseden etkilenmez mi noldu bana ya bir okuyup üfleyin de ben de etkileneyim aşık olayım eskiyi unutayım

Derya abla varya falcı aşk ve iş hayatında gelişmeler var büyük nasiplerin var didiydi :KK70: bu hafta 3 teklif aldım
Ama insan hiç kimseden etkilenmez mi noldu bana ya bir okuyup üfleyin de ben de etkileneyim aşık olayım eskiyi unutayım

Elektrik alamadıysan sorun arama frekans tutmayınca direk eleniyorlar mecbur..
Seni başka heyecanlar bekliyor demek.

Hangi ajans bu guvenilir olan? Ozelden yazar misiniz rica etsem eger yazmak yasaksa?
Tesekkurler simdiden

Canim o isler kolay isler degil , bende ajansa form doldurdum aynende dedigin gibi erkek kardesim icinde basvurduk kendim icinde basvurdum ben ikimizde cagirildik izmitten istanbula kalktik gittik gorusmeye ayri ayri girdik mülakatlara ayni seyler icin konusuldu fakat kardesimin gorusmesinde belli bir bedel icin imza attirmak istemisler ve 200 tl ilk kayit fotograf cekim parasi istemisler , benden hic bir sey istemediler ne bir imza ne bir bedel hemen hazirlanin fotograf cekimine gecelim dediler ayni cast ayni insanlar ama kardesim icin bir bedel isteniyor bana hic bir sey soylenmedi direkt hazirlan denildi...

Ailece gitmistik yasim 19 filandi o zaman...

Babam sinirlendi ciktik geldik izmite döndük, Bu islerde bazi seyler dönüyo hele birde sokaktan geceni hic almiyorlar... İcerisiyle baglantin olmasi gerekiyo cok tanindik birinden baglantin olmali... Bosuna ugrastigin yoruldugunla kaliyosun...

Canim o isler kolay isler degil , bende ajansa form doldurdum aynende dedigin gibi erkek kardesim icinde basvurduk kendim icinde basvurdum ben ikimizde cagirildik izmitten istanbula kalktik gittik gorusmeye ayri ayri girdik mülakatlara ayni seyler icin konusuldu fakat kardesimin gorusmesinde belli bir bedel icin imza attirmak istemisler ve 200 tl ilk kayit fotograf cekim parasi istemisler , benden hic bir sey istemediler ne bir imza ne bir bedel hemen hazirlanin fotograf cekimine gecelim dediler ayni cast ayni insanlar ama kardesim icin bir bedel isteniyor bana hic bir sey soylenmedi direkt hazirlan denildi...

Ailece gitmistik yasim 19 filandi o zaman...

Babam sinirlendi ciktik geldik izmite döndük, Bu islerde bazi seyler dönüyo hele birde sokaktan geceni hic almiyorlar... İcerisiyle baglantin olmasi gerekiyo cok tanindik birinden baglantin olmali... Bosuna ugrastigin yoruldugunla kaliyosun...
hmm sitesinde gerçek ajanslar sizden ücret talep etmezler talep edenlere itibar etmeyin yazıyor. Hem bizim ajans bize 20 dak falan denemekten zarar gelmez sanırım :)

Eşimin kuzeni de ajansa kaydolmuştu..

Askı memnu dizisi için cagırdılar..

Hepimiz sok olduk..cocuk kalktı otobüsle 12 saatlık yolu tepip istanbula gitti..

Sonra iste hepimiz ekran basına toplastık..dizide oynayacak nede olsa meşhur oldu artık..

Dizi deki nihal behlule duğun için mekan bakıyordu..işte orda garsonluk yapan daha doğrusu geçerken ensesi ve sırtı görünen garson bizim kuzenimiz..

İşte öyle..
:KK70::KK70::KK70:

yaşlaların birini öldür

ne yapacan mecburrrr:KK56:
hahah çok tatlısın kız ben korkarım öyle yalanlardan söylediğim insan gerçekten ölür de yalanım gerçeğe dönüşür diye ölüyse de öğrenirler diye zaten öyle söylesem patronlarım hemen yardım etmeye çalışır taziyeye gelirler falan

beni tekrar aradılar yarın gelemeyeceğimi söyledim haftaya gelebilirsiniz izin alırsanız dediler

hahah çok tatlısın kız ben korkarım öyle yalanlardan söylediğim insan gerçekten ölür de yalanım gerçeğe dönüşür diye ölüyse de öğrenirler diye zaten öyle söylesem patronlarım hemen yardım etmeye çalışır taziyeye gelirler falan

beni tekrar aradılar yarın gelemeyeceğimi söyledim haftaya gelebilirsiniz izin alırsanız dediler

ok ozaman

Merhaba arkadaşlar maşallah çok yakışıklı bir erkek kardeşim var.
Herkes ajansa başvurmamı defalarca söyledi.
Ben de dün başvuru yaptım.
Sonra kendi adıma da başvuru yapmak istedim. Çünkü başvurduğum ajanstan dizilere ve reklamlara bir sürü oyuncu gönderilmiş. Referanslarına baktım çok sağlam.
Ya da katalog çekimleri için şansımı deneyeyim belki çağırırlar dedim.
20 gün içinde aramazsak seçilmemişsinizdir yazıyordu.
Bugün beni aradılar. Zaten kardeşimi arayacaklarından emindim de kendimden çok şüpheliydim onu da aramışlar.
Yarın gelmeniz gerekiyor dediler. Hafta sonu izinliyim hafta sonu geleyim dedim. Olmaz dediler görüşmeler hafta içi. izin alabilirseniz gelin yoksa hafta sonu için imkanı yok dediler.
iş yerinden 2 hafta önce yıllık izin aldım. İşler birbirine girmiş en basit şeyi yapamamışlar buraya gel dediler.
Ben de telefonla hallettiğim için gitmek istemedim.
Sonra izin yok bundan sonra kimseye demişler.
şimdi ben nasıl izin alacağım :KK43: Yalan söylemekte istemiyorum hiç yalan söyleyemem zaten.
Ne diyerek izin alabilirim.
Bir de daha önce ajans deneyimi olan var mı nasıl olur bu işler ?

Canım ajansa kayıt olduysan, olur olmaz zamanlarda çağırmalarını göze alacaksın, 2 saat derler, 22 saat sette kalırsın, 2 saatlik anlaştığın parayı alır evine dönersin, hafta içi, hafta sonu, gece, gündüz yani her an aradıklarında gitmen lazım ki, hali hazır da çalışıyor muşsun... bu durumda ya işi bırakacaksın ki bu durumda tek bir ajans geçinmene yetmez, bir kaç ajansla çalışacaksın ki ayda biraz bişey kazanabilesin... İşsizlik sürecinde ideal olabilir ancak işin varken zor, benden söylemesi...

sen böyle ajans falan deyince aklıma güzel bir anım geldi hey gidi günler heyy

ben 20 li yaşalrımdayken erkek arkadaşım vardı benden büyüktü ve kör kütük aşıktım ona oda bana
güzellik yarıpşmasına katılmak istedim bu istediğimi babama söyledim babamda aklı başında olan sevgilimi bildiği için
bana bakmadan konuştu ' ona sor o izin verirse katılırısın ' dedii

bende hemen ertesi gün ona sordum babam böyle söyledi o izin verirse katıl dedi .. dedim

oda bana senin güzelliğini kimsenin tescil etmesine gerek yok ben senin ne kadar güzel oldugunu biliyorum dedi.

benim için güzel bir anı sizle paylaşmak istedim okudugunuz için tşk ederim

İzin işini bilmem de bu ajanslar için pek heveslenmeyin. Oraya herkes bir yerlerde oynarım, yıldız gibi parlarım diye gidiyor, ama o işler o kadar kolay olmuyor. Ajans reklamlarına da kanmayın, hani filanca oyuncu bize kaydoldu, şimdi baş rollerde, ünlü oldu vs gibi. Siz bu işin eğitimini almadıysanız, kimsede olmayan bir görüntü veya yeteneğiniz yoksa, figüran olarak veya kısa misafir oyunculuktan öteye geçmeniz çok zor. Sizin gibi binlercesi var, dahası bu işin eğitimini almış bir çoğunluk var. Onlar dururken vasıfsız olarak her kayıt ettiklerine rol vermiyorlar. Sizi çağırmalarının sebebi tanışmak için görüşmek, en iyi ihtimalle bir kaç fotoğraf çekip kayıtlara eklemek.
Ben lise yıllarımda çok hevesliydim. Bir sürü ajansa kaydoldum, görüşmeye de gittim. Hayat Bilgisi dizisine her haftasonu düzenli olarak gittim, figüran oldum okulda. Birkaç başka diziye de gittim. Ajanstan kaydolup gelerek bu kadar oluyordu. Aramızdan keşfedilen de çıkmadı yani, herkes figüran. :)Esas dizi oyuncuları hep bu işin eğitimini almış kişilerdi zaten. Sonra ben de bu işin eğitim olmadan yapılamayacağını anladım. O ajanslardan çok bir şey beklememenizi öneriyorum bu yüzden. Oyunculuk merakınız varsa tiyatro eğitimi alabilirsiniz. Mankenlik vs ise fiziğinize yaşınıza filan bağlı.

ajans tecrübelerimi paylaşıyım. ama dizi, film ve program isimlerini sormayın lütfen kim olduğum ortaya çıkmasın :)
* telefon ederler, bir dizi, film veya program var gel derler. onlar için nerede çalıştığın umurlarında değildir. nasıl izin alacağını duymak bile istemezler. gel diyorlarsa gideceksin. her seferinde gidersen iyi olursun, hep bahane bulursan bir daha çağırmazlar.
* nerede, saat kaçta olduğu önemli değil, her daim boş olmalısın. o yüzden işyerinle ilgili sıkıntı yaşayacaksın. bu işlerle ilgilenmek istiyorsan ya çok rahat çıkmalı bir iş olacak ya da çalışmayacaksın.
* çekime gittiğinde saatlerce seni bekletiyorlar. televizyona bir bakıyosun 1-2 dakika zor görünmüşsün. ya kesmişler ya da hiç görünmemişsin. figüransan boş adam işi, oyuncuysan kese kese 1 dakika bile zor görünüyorsun, programdaysan şans eseri kamera gösterirse o kadar. bütün günün boşa gidiyor.
* o kadar saat çekimde duracaksın, of sıkıldım hadi deme olanağın yok. mesela işyerinde 1 günde 50 lira kazanaksın, çekimde 10 lira (örneği salladım) . beklemene sıkılmana bile değmeyecek. ayrıca ajanstan para almak kolay değil, söylene söylene zor alıyordum o paraları.
* her seferinde çağırılmayacaksın. bazen 1-2 hafta telefonun çalmayacak.
* benimle beraber ajansa kayıt olanları gözlemledim yani çekime gittiğimde karşılaştığım insanlar. işsiz güçsüz evde takılan sosyalliği seven vakit harcamaya gelen çok sıkılmış insanlardı. özellikle yeni emekli olmuş kişiler çok başvuruyor ama gençler çok çağırılıyor.
* hep olumsuz mu derseniz, olumlu tek yönü biraz tv de görünmeniz oluyor, bana ne kattı derseniz, hiçbirşey... boşa zaman kaybı.

Back
X