Airfryer övüldüğü kadar gerekli mi?

Cosori 5,5L kullanıyorum. Zamandan ve elektrikten güzel tasarruf ediyor, 2 kişiyiz zaten fırın hiç çalıştıramadım. İşten gelince hemen et tavuk sebze ne varsa hafif soslayıp atıyorum içine yemek oluyor. Haftasonları kahvaltı hazırlanan kadar patates biber kızarıyor. Hiç yağ koku olmuyor mutfak. Arkadaşımda philips var, onun temizliği daha zor teli falan ızgara gibi. Cosoride temizlik gayet kolay yük olmuyor. Sadece patates attığım zaman yıkamıyorum zaten. Her gün çalışıyor
Cosorinin rezistansı nasıl acaba açık rezistans mı ki o da 🥲🥲🥲 ona da çok baktık gerçi stokta hiç bulunmuyor ama

Evet 4 litre hacmi 3 kişiyiz biz yetiyor bize. Üst rezistans Philipse benziyor ama her kullanımdan sonra siliyorum ben çok kirlenme olmadı. Alt kısımda da yağlar direk pişirme haznesinde toplanıyor o da çıkartılıp yıkanabiliyor zaten ben zorlanmadım temizliğinde
Fiyat olarak şu an diğerlerine göre iyi geliyor bana Philips e o kadar para vermek istemiyorum Xiaomi de karaca dan küçük hacim olarak. Ben de buna yakınım sanki ya

Fiyat olarak şu an diğerlerine göre iyi geliyor bana Philips e o kadar para vermek istemiyorum Xiaomi de karaca dan küçük hacim olarak. Ben de buna yakınım sanki ya
Philips hacim olarak daha avantajlı ama hem alt hem üst temizliği çok zor o yüzden onu eledim ben. Xiaomi dediğiniz gibi hacmi bize göre küçük. 4 litre hacim bana yetiyor şuan 3500dü fiyatı ben aldığımda fiyat olarak da uygun evet

Philips hacim olarak daha avantajlı ama hem alt hem üst temizliği çok zor o yüzden onu eledim ben. Xiaomi dediğiniz gibi hacmi bize göre küçük. 4 litre hacim bana yetiyor şuan 3500dü fiyatı ben aldığımda fiyat olarak da uygun evet
Aynen 3500 ama eli kulağındadir artar kesin o da benim bir an önce almam lazım çok teşekkür ederim 🤗🌸

bence cok faydali sıkça kullanıyorum bi de bilinen markalara çok yüksek paralar vermeye gerek yok bazı markaların aynı özellikleri var ve fiyatı daha ucuz

Airfryer, kızartma ve yemek pişirmek için günümüzdeki en iyi alternatiflerden birisi. Özellikle de yağ kullanımından tasarruf etmek için bu fritözleri kullanabilirsiniz. Kişisel zevklerinize ve tercihlerinize göre en iyi Airfryer modeli seçilerek hem zamandan tasarruf edebilir, hem de sağlıklı ürünler pişirebilirsiniz.

Bu cihazlar genel anlamda birer fritöz modelidir. Genel olarak da havalı fritöz olarak isimlendirilir. Ancak klasik fritözlerden oldukça farklı kullanım alanına ve pratikliğe sahip olan cihazlardır. Fritözler genel olarak kızartmalar için tercih edilen cihazlarken bir Airfryer ile pek çok yemeği hem hızlı hem de lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz.

Yazı İçeriği

Airfryer Sağlıklı mı?
Airfryer ile Neler Yapılabilir?
Airfryer Alacaklara Tavsiyeler
En İyi Airfryer Modelleri
Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3,5 L Fritöz
Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz
Schafer Fit Fry Sıcak Hava Fritözü
Arçelik K 1798 Airfryer Fritöz
Goldmaster Çıtır Fritöz Gm-7445
Tefal EY5018 Easy Fry & Grill Classic Yağsız Fritöz Airfryer
Philips Essential Airfryer HD9252/90
Beko Bkk 2187 Fritöz
Electrolux Explore 6 E6AF1-6ST Dokunmatik LCD Ekranlı Airfry
Grundig Airfryer FR 4032 A Az Yağlı Pişirici
King Kyf-25 Magic Fry Yağsız Sıcak Hava Fritözü
Yui M30 Maxifry Smart Airfryer
Karaca Multifry Beyaz Air Fryer Yağsız Fritöz 3,5 L
Russell Hobbs 22101-56 Cyclofry Plus 1300 W Fritöz
Homend Airfryday 2502H 8 Farklı Program, Dokunmatik Ekran, 5l Yağsız Fritöz

Airfryer Sağlıklı mı?
Airfryer içinde yemek pişirdiğiniz zaman oldukça farklı tat ve dokuda yiyecekler elde etmiş olacaksınız. Dışı çıtır çıtır pişmiş içi ise sulu kalmış yiyeceklerle damak zevkinize uygun bir yemek hazırlayabilirsiniz. Ancak Airfryer içinde bir şeyler pişirirken kullanılan yağ miktarına dikkat etmek gerekir. Bazı kişiler hiç yağ kullanmadan pişirme yapar. Ancak bazı yiyeceklerde yağ kullanmak zorunlu olduğu için kullandığınız miktara dikkat etmek gerekir.

Airfryer ile pişirme derin kızartma ve pişirme işlemlerine göre daha sağlıklıdır. Oldukça az miktarda yağ kullanılarak pişirme yaptığınızda sağlıklı yiyecekler elde edebilirsiniz. Airfryer genel olarak sağlıklı bir pişirme yapıyor olsa da kullandığınız yiyeceklere ve miktarlara dikkat etmek gerekir.

Airfryer ile Neler Yapılabilir?
Airfryer ile pişirmede oldukça az yağ gerektirir ve pek çok yemek pişirme işlemi yapılabilir. Ancak diğer fritözler özellikle de kızartma için çok fazla yağ gerektirir. Fritözler genel olarak kızartma için tercih edilen cihazlarken Airfryerler pek çok yiyeceği pişirmek için tercih edilebilir. Kurabiye, kek, tavuk, et, tatlı ve balık gibi pek çok yemeği güvenle pişirebilirsiniz.

En iyi Airfryer modeli ile pek çok yiyeceği oldukça sağlıklı ve lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz. Fritözlerde pişirme yapılırken yiyecekler daha çok yağ çeker. Ancak Airfryerler yiyeceklerin daha gevrek ve sulu kalmasına yardımcı olarak lezzetli bir sunum yapmanıza yardım eder.

Airfryer Alacaklara Tavsiyeler
Airfryer alırken öncelikle bu cihazın hangi ihtiyaçlarınıza cevap vereceğini iyi bir şekilde incelemeniz gerekiyor. Tost makinesi, fırın ve tencere gibi ihtiyaçlarınıza tam olarak cevap vermeyen ürünler yerine en iyi Airfryer modelleri arasından birini tercih ederek güvenle kullanmaya başlayabilirsiniz. Airfryer satın almadan önce mutfağınızdaki alanı kontrol ederek uygun boyutta bir cihaz tercih etmelisiniz. Ayrıca mutfak tasarımına ve renklerine uygun olan cihazları tercih ederek mutfağınızı daha da güzelleştirebilirsiniz.

Airfryer alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri marka ve modelidir. İhtiyaçlarınıza cevap veren bir Airfryer, sizin için en iyi tercih olacaktır. Ayrıca Airfryerler farklı büyüklük değerlerinde olduğundan size yetecek bir cihazı tercih edebilirsiniz. Büyük boyutta olan cihazların daha yüksek fiyatları olduğundan size en uygun cihazı seçmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca cihazlarla birlikte gelen farklı aparatları ve ürünleri olabilir. Oldukça kullanışlı olabilen bu ürünler kullanım kolaylığı ve pratiklik sağlar. Ürünlerin farklı aparatlarına da dikkat ederek seçiminizi yapabilirsiniz.

En İyi Airfryer Modelleri
Günümüzde Airfryer almak için oldukça farklı alternatifler söz konusudur. Bu modeller arasından tercihlerinizi istek ve ihtiyaçlarınıza göre yapabilirsiniz. Satın alabileceğiniz en iyi Airfryer modelleri arasında ise şunlar yer alıyor:

Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3,5 L Fritöz
3.5L kapasite
360 derece ısıtma
Çıkarılabilir tepsi
Ayarlanabilir sıcaklık (İstediğiniz dereceye ayarlayın)
WiFi ile telefondan cihaza bağlanabilme
En iyi Airfryer modelleri arasında yer alan bu cihaz sağlıklı ve çıtır yemeklerinizi pişirmede oldukça işlevseldir. Özellikle az yağlı yemekler pişirmek istiyorsanız bu cihaz tam da size göre. Bu cihaz OLED dokunmatik kontrol ekranına sahiptir ve 3.5 litrelik bir hacme sahiptir. Bu Airfryer pişirmede 360° sıcak hava sirkülasyonundan yararlanmaktadır. Ayrıca bu cihazda WiFi bağlantısı da bulunmaktadır. Bu özellikleri çıtır lezzetlerinizi oldukça hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Philips HD9650/90 XXL Avance Collection Airfryer Fritöz
Philips Rapid Air ile 7x hızlı hava akışı
Fat Removal teknolojisi
1.4 KG geniş kapasite
Bulaşık makinesinde yıkanabilir
Bu model diğer rakiplerine göre %90 oranında daha az yağlı pişirme deneyimi sunuyor. Ayrıca kullanım sonrasında tüm parçaları kolaylıkla temizlenebiliyor. Alanında uzman bir ekip tarafından tasarlanmış olan bu model, Rapid Air teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji sayesinde az miktardaki yağı sıcak hava ile döndürerek pişirme sağlıyor. Aynı zamanda dokunmatik bir ekrana sahip olan cihazın sıcak tutma özelliği de bulunuyor. Bu sayede pişirme sonrasında yiyecekler yarım saate kadar sabit bir ısıda tutulabiliyor.

Schafer Fit Fry Sıcak Hava Fritözü
3.5L kapasite
1500 watta kadar çıkabilen ısıtma gücü
Unutulduğunda kendini otomatik kapatma
Yağlı ve yağsız ayarlanabilir seçenekler
Sesli uyarılar
Schafer Fit Fry, yağsız fritözler arasında yer alıyor ve yağsız Airfryerler arasında en iyi modellerden biridir. Bu cihazın haznesi bulaşık makinesi içinde yıkanabilen bir özelliktedir. Tasarımı ile dikkat çeken bu ürün 1500 W güce sahiptir. 4 adet programa sahiptir ve pişirme sonrasında sesli uyarı vererek yemeğinizi en uygun şekilde pişirmenize yardım ediyor. Shafer Fit Fry özellikleri ve sunduklarıyla en iyi Airfryer modelleri arasında yer alıyor.

Arçelik K 1798 Airfryer Fritöz
2.5L kapasite
Çıkarılabilir ve yanmaz tencere
Zamanlayıcı ve çalışma göstergesi
Bu cihaz Arçelik tarafından en çok satılan Airfryer modelidir. K 1798 modeli tutma sapına sahip olan metal özellikli sepeti ile öne çıkıyor. Sepeti kolay bir şekilde çıkarılarak temizlenebilir. Ürünün sepeti 2.5 litreye sahip bir kapasitededir. Bu nedenle bütün ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayabilirsiniz. Oldukça kaliteli bir yapıya sahip olan bu modeli uzun yıllar boyunca güvenle kullanabilirsiniz.

Goldmaster Çıtır Fritöz Gm-7445
2.5L kapasite
Ayarlanabilir sıcaklık ve zamanlayıcı
Krom kaplı kızartma sepeti
Bu Airfryer modeli uygun fiyatı ile en çok tercih edilen cihazlardan biridir. 2.5 litre hazne kapasitesine sahip olan bu modelde 4 farklı pişirme programı bulunuyor. Ayrıca cihazın üst kapağı çıkarılabilir özelliktedir ve ısı ayarı da yapılabiliyor. Ayrıca 30 dakika için ayarlanabilir olan mekanik zamanlayıcı ile büyük bir kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Şık bir tasarıma da sahip olan Goldmaster GM 7445’i güvenle tercih edebilirsiniz.

Tefal EY5018 Easy Fry & Grill Classic Yağsız Fritöz Airfryer
4.2L kapasite
Ayarlanabilir sıcaklık (60-200 derece arası)
Ekstra çıtırlık teknolojisi
Bu model No Oil sloganı temel alınarak üretilmiştir. Bu cihaz özellikleri ile en iyi yağsız fritözler arasında yer alıyor. Cihazın özel patente sahip sepeti bulunuyor. Ayrıca 60 dakikaya kadar ayarlanabilen zamanlayıcıya ve otomatik kapanma özelliğine de sahiptir. Sepet kapasitesi 4.2 litrelik bir hacme sahiptir. Bu nedenle de pek çok ihtiyacınızı kolay bir şekilde karşılayacaktır. Bu cihazla tek pişirmede 6 porsiyon yemek çıkarabilirsiniz.

Philips Essential Airfryer HD9252/90
Philips tarafından üretilmiş olan bu Airfryer, sağlıklı ve hızlı yiyecekleri pişirmek için en ideal cihazlardan biridir. Rapid Air teknolojisine sahip olan bu cihazla içi yumuşacık kalan ama dışı çıtır çıtır yiyecekler yapabilirsiniz. Cihazın oldukça özgün olan deniz yıldızı şeklindeki tasarımı ile mutfağınıza renk katabilirsiniz. Bu cihazda hiç yağ kullanmadan ya da çok az miktarda yağ kullanarak pişirme yapabilirsiniz. Ayrıca cihaz 4.1 litre kapasiteye sahiptir ve cihaz ağırlığı 0.8 kg ölçüsündedir.

Beko Bkk 2187 Fritöz
1 KG kapasite
1400 W güç
Sadece 1 kaşık yağ ile sağlıklı yemekler pişirebilme
Bu cihaz çok az bir yağ kullanımı ile 1 kilogramdan fazla kızartma yapabiliyor. 1400 W güce sahip olan Beko 2187 ürünü ile birlikte gelen özel karıştırma aparatı da yapışma sorunu olmadan pişirmenize yardımcı olur. Pişirme için zaman ayarlama özelliği bulunan bu cihaz ile kızartmalarınızı tam zamanında yapabilirsiniz.

Electrolux Explore 6 E6AF1-6ST Dokunmatik LCD Ekranlı Airfry
Electrilux tarafından üretilmiş olan bu model, LCD ekranlı ve çok fonksiyonlu özellikleri ile dikkat çekiyor. Bu cihaz fiyat performans olarak oldukça başarılıdır. Özellikleri ve fiyatı dikkate alındığında en iyi Airfryer modelleri ile arasında yer alan cihazla pek çok yiyeceği sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz. Ayrıca oldukça estetik bir şekilde tasarlanmış olan yapısı ile dikkat çekici bir üründür.

Grundig Airfryer FR 4032 A Az Yağlı Pişirici
Bu cihaz 3 litrelik kapasitesi ile fazla miktarda pişirme yapmanıza izin veriyor. Geniş şekilde tasarlanan pişirme haznesi ile tek seferde fazla miktarda pişirme yapabilirsiniz. Bu cihazda yapacağınız pişirmeler için oldukça az miktarda yağ kullanmak yeterli olacaktır. Yanmaz yapışmaz özellikteki pişirme haznesiyle uzun süreli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Cihazın parçaları kolay bir şekilde çıkarılabilir ve temizliği de oldukça pratik bir şekilde yapılabilir. Pişirme haznesi bulaşık makinesine koyularak yıkanabilir.

King Kyf-25 Magic Fry Yağsız Sıcak Hava Fritözü
Bu model 2 saat boyunca sürekli çalışabilir bir özelliğe sahiptir. Cihazın 2.6 litrelik sepet kapasitesi bulunuyor. Hızlı bir hava akışına sahip olan cihazda az miktarda yağ kullanımı ile lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Zaman ve ısı ayarının yapılabiliyor olması ve üstün turbo motor gücü ile iyi özellikler sunuyor. Uygun fiyatlı ürünler arasında yer alan bu cihaz, en iyi Airfryer modelleri arasında yer alıyor. Minimum düzeyde güç harcayarak enerji tasarrufu sağlayan cihaz kolay temizlenebilir özelliği ile mutfaklarda güvenle kullanılabilir.

Yui M30 Maxifry Smart Airfryer
Bu cihaz oldukça güçlü bir yapıya ve yeterli kapasiteye sahiptir. Ancak güçlü yapısı nedeniyle dışarıya fazla ses veriyor. Dış yapısı orta düzey kaliteye sahipken iç yapısı yüksek kalite düzeyine sahiptir. Bu cihazla 4 kişilik bir yemek pişirme deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu ürünün diğer modellerden en önemli farkı, raddeleme yapılmış yapışmaz çelik iç haznesidir. Bu yapı nedeniyle tüm yiyeceklerinizi güvenli bir şekilde pişirebilirsiniz. Fiyat-performans ürünü olarak bilinen bu cihazın marka bilinirliği düşük olsa da başarılı sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Karaca Multifry Beyaz Air Fryer Yağsız Fritöz 3,5 L
3.5L kapasite
Ayrılabilir süzgeç tablası
1300 W güç
Bu cihaz modern ve kaliteli yapısı ile en iyi Airfryer modelleri arasında yer alıyor. Cihazın kapasitesi biraz küçük ve iç haznesi de telefondan üretilmiş. Ayrıca cihazın üzerinde kontrol düğmeleri analog yapıdadır. Program ayarlanabilen bir özelliğe de sahip değildir. Bu özellikler cihazın sevilmeyen tarafları olsa da cihaz oldukça kaliteli bir yapıya sahiptir. Şık tasarımı ve pratik kullanım özellikleri ile mutfaklarda yer alarak işlerinizi kolaylaştırabilir. Kullanımının pratikliği yanında temizlemesi de oldukça kolaydır.

Russell Hobbs 22101-56 Cyclofry Plus 1300 W Fritöz
Bu cihaz en çok satılan Airfryer modelleri arasında yer alıyor. Bu cihazla aynı fiyat aralığında olan cihazlara göre kalite açısından oldukça öndedir. Bu cihaz yüksek ısı değerlerinde diğer modellere göre daha az güç harcar. Bu özelliği ile kısa bir sürede yemeklerin pişirilmesi sağlanmış olur. Ayrıca bu cihazla yemekler eşit bir şekilde pişer. Kibar bir tasarıma sahip olan cihaz LED ışıklı bir yapıdadır. Cihazın iç haznesinde teflon kullanılması, yağı daha fazla tutması ve temizliğinin biraz daha zor olması ise olumsuz yönleri arasında bulunuyor.

Homend Airfryday 2502H 8 Farklı Program, Dokunmatik Ekran, 5l Yağsız Fritöz
Bu cihaz oldukça gösterişli ve şık bir yapıya sahiptir. Ürün 36 cm en ve boy ölçülerine sahiptir. Tek bir dokunuş sayesinde pek çok farklı programda yemek pişirme imkanına sahip olacaksınız. Farklı yemekler için pişirme programlarına sahip olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Geniş bir kapasiteye sahip olan haznesinde dilediğiniz ürünleri pişirebilirsiniz. En iyi Airfryer modelleri arasında yer alan 2502H, 30 dakikaya kadar ayarlanabilen bir zamanlayıcıya sahiptir. Bu sayede pişirme zamanını kişisel özelliklerinize göre ayarlayabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vay be uçan fiyatlar haliyle bunlarda da uçmuş ben 2 binliraya almıştım. Rn son baktigimda 4 bin küsür idi. En pahali olani icindeki malzemeyi gramaj vs olarak taniyan ona göre ısı ve zaman ayarını otomatik yapanlar bir de alt modeli var xxl ben bundan almıştım. Parçalarını makineye koymadım hic ama yikarken bir tık zaman alıyor ama kizartma yapıp mutfağı temizlemeye tercih ederim. Ben de simdi aydinlanma yaşadım demek rezistans açıkta ve ayriyeten temizlemek gerekiyor ben burayı atlamışım. Tavuk yapmıştım bir tek sası gelmisti ama sostan veya tavuktan kaynaklanıyor olabilir ya da benden ben tavuğu cok sevmiyorum. Ama et kofte patates her turlu kizartma ve kestane enfes oldu. Hele kestane yapiyorum ocak yanigi temizleme derdi yok mis gibi. Patatesleri de 3n az yarım saat suda bekletip kurutunca of off yeme de yanında yat. Yaşasın yemek yemek🤩 ha bir de ekleme yapayim delikli yanmaz kağıtlar çıkmış bunlar için, firinda kullandığımız yağlı pişirme kağıtları gibi. Ben aparatları ve kağıtları da alıp denemeyi düşünüyorum. Kek yapmadim mesela onu merak ediyorum simit diyenler evde simit yapanlar mi sormadan edemeyecegim, cevaplarlarsa çok memnun olurum.

schafer kullanan var mı? bir hevesle aldım bugün tavuk yapayım dedim aşırı koku oldu 😪 kandırıldık mı 😪

çok mutsuz oldum yaaa hayal ettiğim gibi çıkmadı 🥺 eşim balkonda kullanırız boşver diyor ben iade etmek istiyorum. ama kullandığımız için iade almazlar sanırım..
Kokmaması imkansızdı zaten bende siz gibi inanmıstim ama icinde kizararak pisiyor nereye gitcek o koku. Firın daha az koku yapıyor tabi. Ama sizi bilmiyorumda ben kızartma senede sayılı yaparım mesela cocuklarım cok sever. Annem yapardi saolsun cocuklara . Simdi hafta sonu kızartma kahvaltısı yapıyoruz. Cocukların mutluluguna deger dolaplar vs yag olmadan. Birde hamileymissiniz. Bebegim icin buzluga kofte koydum hemen 2 tane cikarip pisiriyorum onun icin. Kokuyu cok dert etmedim ertesi gün gidiyor. Rezistans temizligi bana zor geliyor.

çok mutsuz oldum yaaa hayal ettiğim gibi çıkmadı 🥺 eşim balkonda kullanırız boşver diyor ben iade etmek istiyorum. ama kullandığımız için iade almazlar sanırım..
Balık balkonda yapılabilir en cok balık ve köfte koktu.

Tavuğun sadece kanat kısmını yaptım bildiğin tavada kızartmış gibi. Evet dediğim gibi temizliği gıcık ama tavada yapınca tavanın yanında ocağı da silmek lazım evdeki koku da cabası.
Onda pişince ev kokmuyor mu? Yargı dizisinde sürekli görüyorum bu aleti 😃 muhtemelen bu akşam da verirler subliminali. Ben patates kızartması için istiyorum en çok.

Onda pişince ev kokmuyor mu? Yargı dizisinde sürekli görüyorum bu aleti 😃 muhtemelen bu akşam da verirler subliminali. Ben patates kızartması için istiyorum en çok.
Yok tavada yapmış gibi kokmadı ama ilginç şekilde iki gün önce patlıcan yaptım ev duman oldu ben de anlayamadım 🤷🏻‍♀️

X