- 25 Ağustos 2019
- 60.494
- 110.959
- 30
Bolbol yaparsınİnşallah canım eğer istediğim gibi olursa çok duamı alacaksın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bolbol yaparsınİnşallah canım eğer istediğim gibi olursa çok duamı alacaksın
Süpersiniz keşke daha önce sorsaydım :)Patatesi bir süre suda beklet. Nişastayı salsın. Sonra kuruyunca una veya nişastaya bulanıyor. Daha çıtır oluyor. Kızartmalık patates ise gerek yok bence.
Ya eşim çok seviyor patates kızartmasını ama ben yapmayı sevmiyorum yağ olayı malum airyfreyer çok iyi bunun içinde ben becerememişimBolbol yaparsın
Markadan markaya sıcaklık ve süre ayarı değişiyor olabilir ama ben Philips için yazayım, Philips airfyer’ın 180 derecesi fırının 200-220 derecesiyle aynı dersem yalan olmaz, onu da şuradan anladım fırında kek yaptığımda 180 derecede 35 dakikada içi dışı çok güzel kabarır ve pişerdi, airfyer’ı ilk aldığımda keki fırındaki gibi 180 dereceye ayarlayarak koydum dışı yandı içi pişmedi, kek gibi yoğun hamur işlerini 150 derecede 35 dakika pişiriyorum oluyor, patates de 180 derecede 15 dakikada hazır.Diğer yaptıklarımı hep manuelde yapıyorum patlıcan közlemesi falan çok güzel oluyor bi patates olmadı diye soğudum bide dediğin gibi deniyim
Hahaha denersinn benim kocamda öyle kahvaltıya mutlaka olur hergün elim alıştı artık kes at kızartma da oluyo tabi malum mecburYa eşim çok seviyor patates kızartmasını ama ben yapmayı sevmiyorum yağ olayı malum airyfreyer çok iyi bunun içinde ben becerememişim
Süpersiniz keşke daha önce sorsaydım :)
Evet çok doğru açıkcası ben çoğu şeyi 200 de değilde daha düşük derecede yapıyorum bence de fırına oranla ısısı yüksek philipste sanırım patates daha iyi kızarıyor ama dediğiniz gibi derece farkıda olabilirMarkadan markaya sıcaklık ve süre ayarı değişiyor olabilir ama ben Philips için yazayım, Philips airfyer’ın 180 derecesi fırının 200-220 derecesiyle aynı dersem yalan olmaz, onu da şuradan anladım fırında kek yaptığımda 180 derecede 35 dakikada içi dışı çok güzel kabarır ve pişerdi, airfyer’ı ilk aldığımda keki fırındaki gibi 180 dereceye ayarlayarak koydum dışı yandı içi pişmedi, kek gibi yoğun hamur işlerini 150 derecede 35 dakika pişiriyorum oluyor, patates de 180 derecede 15 dakikada hazır.
Ayy hadi inşallah Sabah yaparsan haberdar etİnşallah canım eğer istediğim gibi olursa çok duamı alacaksın
Evet bir deniyim bakalım inşallah umutluyum :)Çökertme kebabını biz böyle yapmıştık kursta. Nişastaydı ama patatesin kuru olması lazım. Evde de normal patatesi suya koyuyoruz. Ama en garantilisi kızartmalık patates
Köfte yapacak varsa da biraz karbonat eklemek köfteyi pofuduk yapıyor Bekletince köfteler şişiyor birazcık.
Tamam canımAyy hadi inşallah Sabah yaparsan haberdar et
Bazen enlemesine biraz daha geniş parmak şeklindeki patatesi çok az sıvı yağla kızartıyoruz. Kapakla ilkin kapatıyoruz. Isıyla haşlanıyor. Sonra kızarmaya başlıyor ve da da da daaam! Servise hazır. Ayfere alternatif olabilirYa eşim çok seviyor patates kızartmasını ama ben yapmayı sevmiyorum yağ olayı malum airyfreyer çok iyi bunun içinde ben becerememişim
Püf noktları sen de maşallahBazen enlemesine biraz daha geniş parmak şeklindeki patatesi çok az sıvı yağla kızartıyoruz. Kapakla ilkin kapatıyoruz. Isıyla haşlanıyor. Sonra kızarmaya başlıyor ve da da da daaam! Servise hazır. Ayfere alternatif olabilir
Aramıza hoş geldinYaaa şimdi anladımm anlamamam normalmiş demek. Fryerım filan yok. Fasfakirim
Poğaçayı geçtim yaprak sarma pişiren bile varPoğaça bile yapıyolar bu menetlerde ben daha patatesi yapamazken
Diğer markaları bilmiyorum o yüzden sağlıklı bir kıyaslama yapamam ama eşimin arkadaşı uygun fiyatlı diye kumtel almış, bazı şeyleri Philips’e göre daha uzun sürede pişiriyor, dediğim gibi ben patatesi 15 dakika da hazır ediyorum 15 dakikada da köfte pişiyor toplam 30 dakika 5-6 kişilik menü hazır oluyor, fırına göre eksi yönleri illa ki vardır mesela ne kadar büyük olursa olsun bir fırın büyüklüğünde olamazlar ama önceden ısıtma derdi yok fırına göre daha az elektrik sarfiyatı var, ki bizde her gün en az 2 defa çalışıyor airfryer.Evet çok doğru açıkcası ben çoğu şeyi 200 de değilde daha düşük derecede yapıyorum bence de fırına oranla ısısı yüksek philipste sanırım patates daha iyi kızarıyor ama dediğiniz gibi derece farkıda olabilir
Yumurtalı ekmek, tost, eşim menemen yapmış geçen gecePoğaçayı geçtim yaprak sarma pişiren bile var
Oooo Munem demek sende zengosunMarkadan markaya sıcaklık ve süre ayarı değişiyor olabilir ama ben Philips için yazayım, Philips airfyer’ın 180 derecesi fırının 200-220 derecesiyle aynı dersem yalan olmaz, onu da şuradan anladım fırında kek yaptığımda 180 derecede 35 dakikada içi dışı çok güzel kabarır ve pişerdi, airfyer’ı ilk aldığımda keki fırındaki gibi 180 dereceye ayarlayarak koydum dışı yandı içi pişmedi, kek gibi yoğun hamur işlerini 150 derecede 35 dakika pişiriyorum oluyor, patates de 180 derecede 15 dakikada hazır.
Ay neler neler varya küçük kağıt kalıplar aldım kek yapıcam kafamda o var bu ara benim maksimum yapabileceğim şey :)Poğaçayı geçtim yaprak sarma pişiren bile var