• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye para verme

puccaandgaru

Guru
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2011
1.183
625
323
iyi günler,

bir kaç aylık evliyim. hem eşim hem ben çalışıyoruz. geçiniyoruz sıkıntımız yok maddi olarak. ama her yeni evli gibi eksiklerimiz var. bu yüzden ben para biriktiriyorum her ay bir şeyleri tamamlamaya çalışıyorum. aynı durum eşimde yok ama. ay sonu geldi mi param bitti demeye başlıyor. aslında iyi maaş alıyoruz ama eşim ailesine sürekli para verdiği için eksikleri tamamlayamıyoruz. benim biriktirdiklerimle ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

bu konuyu kendisiyle konuşamıyorum. çünkü konuşsam napayım ailem diyor. şöyle bir şey yapsam eşimin annesini normal arasam ve konuşurken geçim sıkıntısından bahsetsem nasıl olur? insafa gelir mi?

not: parayı aç açıkta kaldıkları için vermiyor. babası nereye yapıldığı belli olmayan borç yaptığı için eve gelen hacizden dolayı veriyor.

düzenleme: arkadaşlar anlaşılmayan bir durum var. eşimin babası parayı kumara, alkole, pavyona vs. harcıyor. haciz, borç vs bu yüzden hep.

Son düzenleme:
benim ailem kabul etmez. o zaman evimin eksiklikleri nasıl giderilcek?
onuda kocan düşünsün canım.sen ne dert ediyorsun.
ailene vermezsende köşeye ayır. aileme yardım ediyorum de.bakalım tepkisini ölç.
amaç zaten geçinememeniz ve eşinizin bunu anlaması.

ailemin ihtiyacı olmadığını biliyor.
kendine biraz müsrifçe harcayacaksın o zaman. eksikleri görmezden geleceksin. hani onun ailesinin hayatınıda bilemiyoruz.belki çok zordalar.
ama genelde alışınca sürekli istiyorlar...
keşke başka üyelerde yazsa. benim fikrim bu.

Eşinizle konuşmaktan başka çare yok. Sizin de gecindirmeniz gereken bir eviniz var. Cocukkariniz olacak, bir gelecek planınız var muhtemelen. Tavrınızı koymanız gerekir. Esinizin ailesinin durumu nasıl aylik kazançları? Aileye yardim yapilir ara sira ama borc ödemek zorunda degilsiniz sürekli.. Benim kayinpederin de birsuru borcu var sürekli oğullarından ister, babalarini ortada biraktilar der ama kimse yardım etmiyor, ki kendi hatasi yüzünden olan bir borç.. Kimse mecbur degil, herkesin kendi geçim derdi var..

Eve gelen haciz var diyorsuz. Keyfi al yiyin gezin diye vermiyormuş ki.

Benim anne babamın evine haciz gelse, ben de borçlarına yardımcı olurdum.

haciz gelme sebebi babası kredi kartından falan harcıyor mesela ama nereye harcadığını söylemiyor. borcuda ödemiyor. maaşıda eve harcamıyor oda nereye harcanıyor belli değil. sonuç olarak haciz geliyor.

Eşinizle konuşmaktan başka çare yok. Sizin de gecindirmeniz gereken bir eviniz var. Cocukkariniz olacak, bir gelecek planınız var muhtemelen. Tavrınızı koymanız gerekir. Esinizin ailesinin durumu nasıl aylik kazançları? Aileye yardim yapilir ara sira ama borc ödemek zorunda degilsiniz sürekli.. Benim kayinpederin de birsuru borcu var sürekli oğullarından ister, babalarini ortada biraktilar der ama kimse yardım etmiyor, ki kendi hatasi yüzünden olan bir borç.. Kimse mecbur degil, herkesin kendi geçim derdi var..

eğer babası maaşını eve harcasa durumları normal. kira dertleri falan yok. e baba hem kendini maaşını eve vermeyip hem de evde olan parayada göz koyarsa kötü. yoksa zor durum olsa tabi yardım etcek annesi babası.

benim ailem kabul etmez. o zaman evimin eksiklikleri nasıl giderilcek?

Baskasina keyfi para verecek imkaniniz varsa demek ki senin calismama da gerek yok. Aman gecim sikintisi diyim aman kv ile konusim halletmez bu isi. Kesin ve net bir dille ben istemiyorum acil bir durum olmadan vermeni diyip vermesini engelliceksin. Hangi kv ogluna gelinine acimis ki seninki acisin

Baskasina keyfi para verecek imkaniniz varsa demek ki senin calismama da gerek yok. Aman gecim sikintisi diyim aman kv ile konusim halletmez bu isi. Kesin ve net bir dille ben istemiyorum acil bir durum olmadan vermeni diyip vermesini engelliceksin. Hangi kv ogluna gelinine acimis ki seninki acisin

haciz acil bir durum oluyor maalesef :(

eğer babası maaşını eve harcasa durumları normal. kira dertleri falan yok. e baba hem kendini maaşını eve vermeyip hem de evde olan parayada göz koyarsa kötü. yoksa zor durum olsa tabi yardım etcek annesi babası.
O zaman esiniz açıkça diyecek, o kabullenmisse sizin de huzurunuz kaçar haliyle.. Siz de harcama yapmayın biriktirin.

haciz gelme sebebi babası kredi kartından falan harcıyor mesela ama nereye harcadığını söylemiyor. borcuda ödemiyor. maaşıda eve harcamıyor oda nereye harcanıyor belli değil. sonuç olarak haciz geliyor.

Eşiniz oturup konuşmalı, beraber bir hesap kitap yapalım, nereye gidiyor bu durum, ben de kendi önümü görmeyilim demeli. En azından kredi kartlarının ekstrelerini vs görmek istesin.

Şimdi yardım etmezse, resmen dolabı, tv yi mi götürecek memurlar? Yardım edecekse de toplam tutar ne kadar öğrenmeli elbet. Kredi kartını düzgün kullanamıyorsa adam iptal edilmeli.

Back