Ailesinden Uzağa Evlenen Gelinler, Toplanalım Hadi!

Merhaba cnm :)
Hayırlı olsun kursun.
İlginç bir tevafuk olmuş cidden :)

Bende dikiş kursuna başlayalı bu yeni şehre daha bi alışmaya başladım sanki :) çevrem de genişlemeye başladı.

Bu arada yarın bizim için büyük gün, evlilik yıldönümümüz ne yapsam diye düşünüyorummm

Son düzenleme:
Kızlar bu arada İzmite evlenen sanırım 2. kişi topicteki :) Memleketim diye demiyorum, İzmit güzeldir yaa

Bu arada bana sataşan kişi banlanarak cevabını almış oldu :) yönetimimize teşekkür ediyorum, haksız ve saldırgan kişilere gerekli müdahaleyi yaptıkları için.

Bir uyarı bile almadım şimdiye kadar, hall of fame'lik bir üyeyim kendimi seviyorum :124:

Ben de gurbet geliniyim. İstanbul'dan Cezayir'e gelin geldim. Eşim buralı. Çok aktif bir hayatım vardı. Örgün olarak Arapça Tercümanlık açıköğretimden de İlahiyat okuyodum onun dışında haftada 26 saat arapça dersi veriyodum ve TRT'de tercümanlık yapıyodum internet üzerindeyken. Son finalleri verdikten bir hafta sonra evlendim. Sağolsun eşim buralara alışayım diye 2 ay işe gitmedi hep benimle beraberdi. evlendikten bir ay sonra da İstanbul'a götürdü annemi görmüş oldum. Yaşadığım şehir küçük bi şehir İs tanbul'dan sonra burası bizim mahalleden bile küçük geliyo :) Eşim de artık işe döndü ömür boyu benimle kalacak hali yok. Kendi işi olduğu için çok yoğun çalışıyo geç geldiği de oluyo sık sık. Şimdi bi de ikinci üniversitesini okuyo. Dersler başladı daha da yoğun olur artık. Spora başlamıştım ama hamile kalınca onu da bırakmak zorunda kaldım. Aslında çok girişkenimdir ama buranın lehçesi çok değişik. TRT'deki işim devam ediyo bi de konsoloslukta tercümanlığa başladım ama sabah 7'de evden çıkıp akşam 8'de dönen biriydim ordan oraya koştururdum sempozyum fuar hiçbişeyi kaçırmazdım. Burda hiçbir sosyal aktivite yok. Buranın insanları çok sıcak kanlı ama işte gurbetteyim hiç arkadaşım yok kimseyi tanımıyorum. Eşimin ailesi dışında insan gördüğüm yok Allah'tan eşimle birbirimizi çok seviyoruz ve çok anlayışlı. Bi de bebişimiz doğunca sıkılmam herhalde diye düşünüyorum...

Canım ne güzel ben çok istemiştim tercüman olmayı bununla ilgili eğitim alırken eşimle tanışıp evlendim, aöf ilahiyata geçiş yaptım o okulumu bıraktımm. Benim bir zamanlar hayalim olan şeyi yapıyorsun birden heyecan duydum Sosyal hayatın da benim bekarkenki aktivitelerim gibiymiş, İstanbulda okuyordum bende bekarken, ve bilmiyorum öyle bir şehir başka var mı Cezayir hakkında hiçbir fikrim yok. Ama umarım kafa dengi birileriyle tanışırsın, bebiş konusunda da katılıyorum zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın diyorlar. Bu arada kaç yaşındasın cnm?

Kesinlikle canim. Ben yurt disindayken bu sekilde sosyal akit olamiyordum. Elimde bu kadar imkan yoktu. Ama insaAllah burada bu imkanlari degerlendirmek istiyorum. Biz de vize islemleriyle ugrasiyoruz. Bu ara pek kendimizde degiliz. Bugün evlilik yil dönünüm demek ki. Nice mutlu huzurlu senelere insaAllah. Ne yaptiniz peki bugün? : )

İnşallah karşına güzel fırsatlar çıkar ve en iyi şekilde değerlendirirsin cnm.

vize işlemlerinden dolayı mı kendinizde değilsiniz?

Evet bugün evlilik yıldönümümüzdü 1 yaşına girdi şirin yuvamız :) Kursa gitmedim bugün, çarşıya çıktım hediye aldım eşime, pasta malzemeleri aldım, tatlı tuzlu pastalar yaptım. Eşim işten geldikten sonra da dışarı çıktık 22.30 gibi döndük eve:)

Cezayir çok güzel aslında Kuzey afrikada yer alıyo ama Afrika demeye bin şahit lazım ben kuzeyde deniz tarafında yaşıyorum deniz orman temiz hava dağlar bayırlar çayırlar. İnsanları da çok sıcak kanlı bi de türkleri çok seviyolr girdiğim ortamlarda çok ilgi görüyorum eşimin ailesi de çok iyi davranıyolar yabancıyım diye zaten her adetten muafım :)) Eşim de hiç karıştırmıyo sağolsun:)) Ama İstanbul gibisi yok çok özlüyorum İstanbul'u. 25 yaşındayım. Eşim muhatap olacağım insanlar konusunda biraz seçici yani saçma sapan insanlarla tanışıp seni üzceklerine hiç tanışma diyo. Elinden gelen herşeyi yapıyo sıkılmamam için o yüzden bişey diyemiyorum ona da. İngilizce kursuna başlayacaktım ama hamilelikten aşırı uykum oluyo yataktan kalkamıyorum tercümeleri bile zar zor yapıyorum...

Hayırla sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini hsumeyye

Kızlar bayram geliyor ailelerine gidebilecek gidemeyecek olanlarr paylaşalım mı?
Bu bayram sadece 1 günüm var annemlerle geçirebileceğimm, bayramın 3. günü eşimin arkadaşının nişanı var o yüzden kalamıyoruz daha fazla üzüldüm ama hayırlısı diyorum. bayram sonrası için birşeyler düşüneceğiz artık...

Sizde durumlar nasıll?

24 gün sonra Bursa'dan İzmir'e gelin gidiyorum. Annemi nasıl bırakacağım onu düşünüyorum

Bende 4 yıllık eilemden uzakta evliyim arkadaşlar :)
hemşireyim 2 yıllık ücretsiz izindeyim ve 1 yılımız doldu evde bebeme bakıyorumm....
annemi babamı hala çok özlüyorum ama alıştım herşeye merak etmeyin hepiniz alışırsınız ayrılığa,özlemlere..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…