Ailesinden Uzağa Evlenen Gelinler, Toplanalım Hadi!

Anie

Alassea Ancalimë
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.376
27
116
Diğer
Aileniz,akrabalarınız tüm tanıdıklarınız, doğduğunuz büyüdüğünüz şehir uzaklarda kaldıysa,
Yeni bir şehirde yepyeni bir yaşama başladıysanız,
Alışma süreçleriniz, günlerinizin nasıl geçtiği, sevinçleriniz, hüzünleriniz, hasretleriniz...

Gelin toplaşalım konuşalım kızlar...

:16:

selam...
bende çok uzaktayım ailemdem memleketimden :25:
daha alıştığım söylenemez zor bi dönem geçiriyorum :19:

selam...
bende çok uzaktayım ailemdem memleketimden :25:
daha alıştığım söylenemez zor bi dönem geçiriyorum :19:

Hoşgeldin canım
Ne kadar oldu evleneli?
Bende alışamadım yalnız değilsin, burda birbirimize destek olabiliriz.

Hoşgeldin canım
Ne kadar oldu evleneli?
Bende alışamadım yalnız değilsin, burda birbirimize destek olabiliriz.

teşekküler tatlım...
3 gün sonra 4 ay olucak evlenelim..
çok zorlanıyorum inan çok sosyal bi hayatım vardı
burda yalnız olunca sosyallikten eser yok :19:
senin evlenelin ne kadar oldu ??
konuyu çok beğendim yardımcı olabiliriz birbirimize :34:

selamlar, bende yurtdisindan istanbula geldim. evleneli 2 ay olacak. ama hazirandan beri burdayim :( bende cok zorlaniyorum.
sosyal cevreden eser yok...henuz is de bulamadim. ev kadinligina sardik isi...aslinda istanbul güzel, cikip gezilcek yer cok, ama arkadas olmayinca nereye gidiceksin ki? özledigim seyler cok, en basta anne baba kizkardes....allah bize sabir versin ne diyem...

Merhaba bende dogma büyüme yurt disindaydim.
2 bucuk aylik evliyim ve Kocaelinde yasiyorum.
Ailemi feci derecede özlüyorum.
Ama esimden Rabbim razi olsun her türlü destegi bana veriyor.
Allahtan bir aksilik cikmazsa Kurban Bayraminda yine ailemle birlikte olacagim.
Ilker cok zor oldu benim icin.
Ilk ramazan, ilk iftar, ilk bayram gibi.
Dogup büyüdügüm cocuklugumu gencligimi gecirdigim sehri ve ülkeyi terk etmekte cok zordu.
Ben saniyordum ki sirf ailemi özlerim diye.
Ama hayir, gurbet elleri bile özler oldum.
Sokaklarini, insanlarini, herseyini.

Allah yardimcimiz olsun kader arkadaslarim.

aa gelinim ben seni hatirladim, 2012 evlenecekler topicinden :)
demek evlendin 2 ay oldu vay be ne cabuk gecti zaman :)

aa gelinim ben seni hatirladim, 2012 evlenecekler topicinden :)
demek evlendin 2 ay oldu vay be ne cabuk gecti zaman :)

Sende varmiydin o topicte?
Hatta 10 gün sonra 3 ayimiz dolacak insaAllah.
Zaman su gibi akip gidiyor.
Sorsan sanki yillardir ailemden uzagim ama iki günlük evli gibiyim.
Senin ne kadar oldu evleneli?

merhabaaaa,, aynı durumlardayız arkadaşlar ben bir yılı bitirdim ailemden ayrılalı :/ ikinci senedeyim

ılk gurbetım kıbrıstı benımde zorlanmadım acıkcasıııı cevreye alısma konusunda gırısken oldugum ıcın amaa gelın gorunkı ılk zamanlar aıleden ayrı olmak zor cok zor oldu alısmak epey zaman aldııı...

şimdi urfaya tayinimiz cıktı artık alıstım dıyebılrııımmm :) urfaaaya henuz alısamadım tabı amaaa kendı cabalarımla bı ıs buldum ve suan denıyormmmm bakalım hakkımda hayrlsıı olur umarım sizin de hakkıınızdaa hayırlsıı olur ınsallah

merhabaaaa,, aynı durumlardayız arkadaşlar ben bir yılı bitirdim ailemden ayrılalı :/ ikinci senedeyim

ılk gurbetım kıbrıstı benımde zorlanmadım acıkcasıııı cevreye alısma konusunda gırısken oldugum ıcın amaa gelın gorunkı ılk zamanlar aıleden ayrı olmak zor cok zor oldu alısmak epey zaman aldııı...

şimdi urfaya tayinimiz cıktı artık alıstım dıyebılrııımmm :) urfaaaya henuz alısamadım tabı amaaa kendı cabalarımla bı ıs buldum ve suan denıyormmmm bakalım hakkımda hayrlsıı olur umarım sizin de hakkıınızdaa hayırlsıı olur ınsallah

Allah yardimcin olsun canim.
Hamileymissin de üstelik.
Tek nefeste saglicakla kucagina alirsin insaAllah yavrunu.
Bizde bir bebis istiyoruz hemde cok : )
Ama henüz 3 ayimizi bile doldurmadik bizim icin biraz erken.
Kendi cabalarinla bir ise baslamanda cok güzel.
Ben simdi ise giremeyecegim icin Kur'an Kursuna basladim.
Nasibimde varsa calismayi da isterim.

canımmm amın cumlemzınn yar ve yardımcısı olsun ınsallah :)

bebişimizi öğreneli az bi zaman oldu bızde cok mutlu olduk yenı yerde bana esıme umut mutluluk oldu zaten ıstyrduk bızım evlılıgımızın senesıı dolmaya yakın benımm dayanammamdan oturuu duusunduk ıykıde dusunmusuz rabbım ısteyen herkeze versınnn aratmasın kurban oldugum allah suandaa kımler umutlaa bu muradı almayı hayal edıyorsa rabbım onaa kalbıne gore versın ınsallahh hayırlı evlat versın rabbım

hayırlısııı olsun sızın ıcındeee kendınızıı nezaman hazır ve uygun gorursenız rabbım ozaman nasıp etsın ınsallahhhh

ben zaten ankarada yasarken bekarkenn hep calısıyordum kıbrısta ımkanlar sıkıntıydı bır yıl calısmadım hemde calısmakta ıstemedım balaıyımızıı uzun uzun yaptıkkk oradaaa :)
artık urfadayız ve degerlendırmek ıstedım malesef ozel sektor oldugu ıcın bebısımın olmasına yakın cıkmam gerekecek sonraa artık neyapmam gerektıgıne karar verıcem oncelıkle bebegımızı hayırlı bı sekılde yetıstırmek ıstıyrm benım ıcın suan en onemlısıde bu canım

allah gonlune gore versın ınsallahh hayırlı olsun kuran kursun canım su gıbııı ogren ınsallah ıs konusunudaa rabbım hayrlısıysa versınn

@gelinim evet bende o topicteydim ama hatirlamazsin sadece okuyordum :) bizim 2 ay olacak. bende is ariyorum, olabilecek cok isvardi ama bi türlü karar veremedim baslayamadim.
bebis istiyormussun hayirlisi canim

işe karar vermek beklemek evliyken şartlarını ayarlamak çok zaman alıyor bekarken ınsan hıc zorlanmıyor ama evlıyken ıs ozel sektorde calısmay dusunuyorsann zor gercekten eslere sartları uymalı hafta sonu en azında bı pazar olsun ıstıyorsun cumartesı artık hayalde :/ yanı dusunenlere tavsıyem henuz cocuk dusunmuyorsanız bebeiş beklemıyorsanız fırsatı degerlendırın ama yok bebıs oldugundaa hamıs kaldıgınızdaa ıste calısmak dahada zor halagelıyor

Kızlar hoşgeldinizzzz :16: Topici açtı kayboldu demeyin sakın, evden çıkmak üzereyken açmıştım bu konuyu ve 2 gündür annemlerdeydik :52: dün gece 2 de döndük, bugün dikiş kursumun ilk günü, kursa gitmeden önce bi bakayım dedim topice, dönünce katılacağım bende muhabbete inşallah :10:

evleneli 2 hafta oldu ailemden 5 saat uzaktayım çok özlüyorum:(

Ayy canım bu arada en tazecik gelinimiz senmişsin, dünya evine de topiciğimize de hoşgeldin gülüm :16:

mrb kızlar ben sakaryadaa yasıyorum bekarım ama beni isteyen biri var şimdilik görüşüyoruz ama niyeti ciddi yani görücü gib görüşüyoruz yani...o istanbulda yasıyor aslen kırklareli lermiş,yanı işim olursa istanbula gelin gelicem ama yazdıklarınızı okudum hepiniz çok özlüyorsunuz:43: ben bide evde tek çocugum abim yurtdısında yasıyor pek te gelemiyor:43: aileler tanışık degil yani benım sormak istediğim yabancı aileye gelin gidenler varmı ? zorlukları kolaylıkları nelerdir? aileler uyum saglaya bilir mi acaba? biraz çocuga içim ısındı gibi ama:17: bu sebepleride düşünüyorum:43::43:

işe karar vermek beklemek evliyken şartlarını ayarlamak çok zaman alıyor bekarken ınsan hıc zorlanmıyor ama evlıyken ıs ozel sektorde calısmay dusunuyorsann zor gercekten eslere sartları uymalı hafta sonu en azında bı pazar olsun ıstıyorsun cumartesı artık hayalde :/ yanı dusunenlere tavsıyem henuz cocuk dusunmuyorsanız bebeiş beklemıyorsanız fırsatı degerlendırın ama yok bebıs oldugundaa hamıs kaldıgınızdaa ıste calısmak dahada zor halagelıyor

aslinda bende bebek istiyorum ama esim hazir degilmis :) zaten henuz cinsel birlesme yasayamadik benden kaynakli. o yuzden 1 sene calisayim diyorum nasilsa henuz bisey oldugu da yok. ama imrenmiyor degilim yani :) bende özel okullara bakiyorum ögretmenim. malesef sartlar cok zor insanin evlilik hayati olmuyor. esim cumartesi de calisiyor. benim gittigim görüsmelerde de sabah 7 aksam 7 cikis saatleri :(

aslinda bende bebek istiyorum ama esim hazir degilmis :) zaten henuz cinsel birlesme yasayamadik benden kaynakli. o yuzden 1 sene calisayim diyorum nasilsa henuz bisey oldugu da yok. ama imrenmiyor degilim yani :) bende özel okullara bakiyorum ögretmenim. malesef sartlar cok zor insanin evlilik hayati olmuyor. esim cumartesi de calisiyor. benim gittigim görüsmelerde de sabah 7 aksam 7 cikis saatleri :(

canım özel olcak belki ama, cinsel birleşme yaşayamadık demişsin..vajinusmus filan mı?

teşekküler tatlım...
3 gün sonra 4 ay olucak evlenelim..
çok zorlanıyorum inan çok sosyal bi hayatım vardı
burda yalnız olunca sosyallikten eser yok :19:
senin evlenelin ne kadar oldu ??
konuyu çok beğendim yardımcı olabiliriz birbirimize :34:

11 ay oldu ben evleneli yakında 1 senelik olacağım canım :) ama sanki hala birkaç aylık evli gibiyim.
Aynen benimde evde oturduğum yoktu, geniş bir çevrem vardı bekarken ve oldukça sosyal etkinliklerle dolu günlerim vardı.
O tanıdık bildik hayatın birden bire bitmesi sudan çıkmış balık gibi yapıyor insanı. Etrafındaki herkesin bir anda yenilenmesi zor bir süreç. Ama inşallah bu yeni hayatımızı da güzelliklerle doldururuz, burada motive oluruz :29:

selamlar, bende yurtdisindan istanbula geldim. evleneli 2 ay olacak. ama hazirandan beri burdayim :( bende cok zorlaniyorum.
sosyal cevreden eser yok...henuz is de bulamadim. ev kadinligina sardik isi...aslinda istanbul güzel, cikip gezilcek yer cok, ama arkadas olmayinca nereye gidiceksin ki? özledigim seyler cok, en basta anne baba kizkardes....allah bize sabir versin ne diyem...

Hoşgeldin canım sende.
Evet aynen Bursa gibi güzel bir şehre geldim bende, kafa dengi birkaç arkadaşım olsa gezip dolaşacağım.. Bi tane buldum öyle arkadaş yazın burdaydı şimdi üniv. açıldı Trabzona gitti orada okuyor çünkü.
Burada yeni şehrimize alışma süreçlerimizi paylaşalım, ilerlemelerimizi takip edelim herşey güzel olacak inşallah. :34:

Merhaba bende dogma büyüme yurt disindaydim.
2 bucuk aylik evliyim ve Kocaelinde yasiyorum.
Ailemi feci derecede özlüyorum.
Ama esimden Rabbim razi olsun her türlü destegi bana veriyor.
Allahtan bir aksilik cikmazsa Kurban Bayraminda yine ailemle birlikte olacagim.
Ilker cok zor oldu benim icin.
Ilk ramazan, ilk iftar, ilk bayram gibi.
Dogup büyüdügüm cocuklugumu gencligimi gecirdigim sehri ve ülkeyi terk etmekte cok zordu.
Ben saniyordum ki sirf ailemi özlerim diye.
Ama hayir, gurbet elleri bile özler oldum.
Sokaklarini, insanlarini, herseyini.

Allah yardimcimiz olsun kader arkadaslarim.

Şehir değiştirmek bile zor geliyorken sen ülke değiştirmişsin cnm kolay değil.
Ben doğma büyüme Kocaeliliyim :) Kocaeliden başka bir şehre evlendim. Hangi ilçedesin cnm sen? Buradan yazarak destek olmaya çalışırım sana, güzeldir Kocaelide yaşamak bak ben oradan ayrıldım diye ağlıyorum :1: sende o derece alışırsın inşallah :34:

Hoşgeldin cnm. Ailemden başka bir şehirde okudum bende 1 sene. Ama evlenmek bambaşka birşeymiş gurbette okumaktan. Artık evin değişiyor en başta, tüm düzenin hayatın değişiyor baştan başa. Ama alışacağız inşallah :32: İş bulmuşsun bak şimdi daha kolay adapte olursun inşallah.

Bende bugün dikiş kursuna başladım cnm, kursa başlamak da çok güzel bir gelişme. :) İlahiyat son sınıfım ben bir yandan da, KK öğreticisi olmak istiyorum inşallah :)

Back