Ailesi ve maddiyat

bukalp

Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
104
52
1 yil once kiz istemem gerceklesti ve sozlendik ve daha sozumden once artik evimiz icin dugunumuz icin para biriktirmeye basliyorum demisti ama 1 yildir kenara 1 kurus bile koyamadi tabiki
Kv ve kp calisiyorlar guzel gelirleri var herhangi borclarida yok ama benim sozlum onlari beslemeye cok merakli. Her gun eve eli kolu dolu gidiyor, kendisi yiyormus hepsini buna kucuk cocuk bile inanmaz, babaya marka ayakkabilar, anneye marka cantalar gozlukler, abisi 50 lira harclik verdi al harca dedi diye abimee 150 vericem demeler, her ay boyle geciyor .. ve eve yeni birsey alinip yapiliyorsa eger bu misal 400 tutuyorsa 200 benim sozlumun cebinden cikiyor
Ailesi dugun ev biz yapamayiz dediler 2 erkek cocuklari var tamam dedik, kendisi calissin yapsn dedi ailem iyide kendisi calistigi maasinin yarisindan fazlasi yine ailesine gidiyor
Tatli dille anlatmaya calistim olmadi, kaba bir sekilde kavgada ettim olmadi
beni bir sekilde kandiriyor bu ay sukadar para kalacak onumuzdeki ay soyle boyle ama ailesinden kurus kalmiyor malesef tabiki kendi harcamalarida var arabaya benzin vs
4 kere bulusursak ikisini ben karsiliyor zaten masraflari hatta bazen yaninda para kalmayinca ailesine yaptigi alisverisi odemisligimde coktur, sonra veririm sana der ama vermez veya teklif etsede almam herneyse

arkadaslar ben bu konuya cok bozuluyorum gelecegimden umutsuzum
ikimiz icin calisiyorum diyor ama ben bana veya evimize para biriktirdigini veya harcadigini gormuyorum varsa yoksa ailesinin masraflari, ailesinin durumu olmasa anlyacagim ama bu insanlar calisiyor gelirleri var her ay evde birseyler yeniliyorlar daha nee, onlarda durumdan memnun, oglum alma etme kendine koy biriktir bak biz dugunu yapamayacagiz sana lazim demiyorlar, al al al sadece alsin getirsin eve tasisin

ben ne yapayim siz soyleyin, ne diyeyim artik hersey dedim olmuyor

her ay ne alıyor ki ailesine, kendine de harcıyor olabilir, araba benzin masrafları falan demişsiniz eğer gezmeye falan düşkünse çok para gidiyor

azıcık gelecek endişesi olsa.parasını tutarda düğünü nasl yapıcaz falan diye düşünür.sizin paranıza da güveniyor sanırım

Aynı evde oturup eve birşey almasına karışmamalısınız ama sözlünde durum tam tersi.
eve yiyecek vs alır ona neyse de
marka ayakkabı ,gözlük dendi mi orda israf başlar.
tutumlu değil demek ki.
ayrıca ailesinin durumu iyi ise oğullarını uyarmaları gerek ya da bir miktar da olsa destek olmaları gerek.
iyice saçmalamış sözlünüz.
sorumluluk sıfır.
gelir-gider hesaplama sıfır.
evlenince iki yakasını bir araya nasıl getirecek acaba?

Son düzenleme:
iyi düşünün derim
evlendiğinizde de bu verme isteği hiç bitmeyecek
bundan sonra buluştuğunuzda biraz karşılamayın bakalım masrafları en azından bir müddet
sorarsa da "ailene yağdırdığına göre bana ihtiyacın yok" gibi iğnelemeden konuşursunuz
güvenmesin size o kadar

Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Aylık ne kadar kazanıyor?

oglum alma etme kendine koy biriktir bak biz dugunu yapamayacagiz sana lazim demiyorlar
Eger evlilik sorumluluğuna erişmiş biri olsaydı ailesinin böyle demesine bile gerek kalmazdı.
Sorumsuz belli ki.
Ailesini hiç suçlama yani onlar zorla aldırıyor ya da parasina el koyuyor değil ki. Sozlun de sorun var.

evlenincede bu böyle devam eder ben size söyliyim daha sözlüyken bukadar gıcık ediyorsa bu durum sizi kiiii haklısınız
evlenince sinir hastası olursunuz

Evlilik öncesi maddiyata karışma taraftarı değilim ama başbaşa gelirini-giderini döküman yapın.
Madem sen biriktiremiyorsun bana yolla ben biriktireyim deyin.

Bir de dikkatimi çeken birkaç kez üzerinde para olmadığı halde eve alışveriş yapmış ve siz ödemişsiniz.Bir daha konusunu açmamış.

Burda bile sinyali vermiş adam.Ya bende de yok diyeceksiniz ya da paran yoksa alma diyeceksiniz.

ben böyle bir durumda olsam düğün masrafı eşya filan herşey hazır olana kadar evlenmem.
hiç bir şeye de karışmam.
bırakın geç de olsa sorumluluk almayı öğrensin.

evlenince bu ilgisi ikiye katlanıcak haberin olsun. iyi düşün evlilikte bunu kaldırabilir misin?

bol harcamaya alışanı zor bırakır rahatlığa alışmış olur bence
bizle nasıl söylediysen sözlüne söyleyeceksin
açık ve net konuş i yerden kopsun

Malesef en sevmediğim insan tipidir sorumsuz insanlar oda başıma geldi sevdiğim insan sorumsuzun önde gideni

25 yaşında
Ne iş yaptığını söylemek istemiyorum forumda tanıdıklar olabilir diye
2, 500 bazen 2,700 de oluyor kazanıyor

25 yaşında birine göre pek olgunlaşamamış diyebilirim.
3 ay değil 5 ay değil, tam 1 sene boyunca 25 yaşında sözlü birinin kenara para ayıramaması normal değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…