Ben kendimi bildim bileli bizim evimizde hep kavga dövüş olurdu. Annem sürekli sinir krizi geçirip ağlar, bosanacagini söylerdi. Gezmeye gittiğimiz zaman bile eve kavga ederek dönerlerdi. Ama bütün bunlara rağmen iyiki boşanmamislar diyorum ben. Annem babam boşanıp başka insanlarla evlenmiş olsa nasıl olurdu, nasıl bir hayat yaşardık hiç bilmiyorum. Boşanmalarini değil ama terapi almalarını, bir sekilde sorunlarını çözmelerini çok isterdim. Çünkü ciddi şeyler yoktu aralarında,saçma sapan konulardan çıkardı bütün huzursuzluklar.Merhaba arkadaşlar.
Ailesi boşanmış olanlar ve ailesi boşanmayan ama keşke boşansalardı diyenler..
Deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?
Ailenizin boşanması hayatınızı kişiliğinizi, nasıl etkiledi sizi ? Keşke boşanmasalardı düşüncesi ne kadar etkili hayatınızda ?
Ailesi boşanmayan ama mutsuz bir anne babayla büyüyenler peki ? Boşanmış olsalar ne farklı olurdu hayatınızda ?
Hangisi daha doğru ? Bu işin doğrusu var mı ? Çocuk hatrına devam eden bir evlilik mi yoksa ayrılmak mı ?
Bu yazdıklarınızda kendimi okudum resmen o kadar iyi geldi kikonu sahibi bir yaş geliyor belki 30 belki 40 artık aileni bile düşünmüyorsun. keşke boşansalardı ya da keşke boşanmasalardı demiyorsun. ne kadar travma varsa kabul ediyorsun. psikoloji çocuk ruhu yeni yeni her eve giriyor. anne babalarımız yaşlarında bunlar yoktu .onlar ana babasından ne gördülerse bizi öyle yetiştirdiler. başka bir hayatım olabilir miydi sorgulaması bana zaman kaybı geliyor. başka bir hayatım olamazdı geçmiş değiştirilemiyor suçlamalarda işe yaramıyor. ama gelecek öyle değil. hep geleceğe bakmak dinç tutuyor.
29 yasindayim ben bosandim ex esimden. Ailem yillardir annem babam birbirine kedi köpek misali sürekli kavga eder geriye bazen kuzu ciger oluyorlar ben yoruldum vallahi. Her kavga ettikleri zaman ben baristiriyordum liseden beridir ben idare ediyordum ailemi artik saldim. Ne haliniz varsa görün anlasamiyorsaniz bosanin yeter bu evde bi huzurla oturamadik dedim ilk defa o gün bugündür her kavgasinda gelip bana sikayet etmiyolar cok sükür aldatma falan yok genel babamin alkol sorunlari iste ne olsun :) sinir hastasiydim ben tedavimden sonra iyilestim arada atak yapar normal :)Merhaba arkadaşlar.
Ailenizin boşanması hayatınızı kişiliğinizi, nasıl etkiledi sizi ? Keşke boşanmasalardı düşüncesi ne kadar etkili hayatınızda ?
Ailesi boşanmayan ama mutsuz bir anne babayla büyüyenler peki ? Boşanmış olsalar ne farklı olurdu hayatınızda ?
Hangisi daha doğru ? Bu işin doğrusu var mı ? Çocuk hatrına devam eden bir evlilik mi yoksa ayrılmak mı ?
Annem öz babamdan iyi ki boşanmış diyorum. İyi ki...Merhaba arkadaşlar.
Annemle babam boşanacakken 3 ay sonra barıştılar.Ben 6 yaşlarındaydim.İnan bana iyi kötü sadece 6 yıl evliliklerini biliyorum amaa hala aklımda kavgaları.Annemin önüme düşmesi benim uyuyor numarası yapıp resmen titremem.(Hala aniden kalkınca titrerim bir süre)Babamın anneme tahammülsüzlüğü, annemin her nedense bir türlü babamı dinlemeyip sürekli gezip komşulara,gezmelere gitmesi vs aklimda.Annem kvyle çatışması dahil tüm sinirini benden çıkarırdı sonra.Keske o yıl bosansalardi.Keske annem o kadar içine atmasaydi.Babam cok iyi insandı ama annemle uyuşmuyorlardi.Zaten barıştıktan bir yıl sonra annem öldü.Cocuk zannediyorlardi ama ikisi de çocuk olmama ne yazık ki izin vermediler.Keske babam o kadar okumuş bir adam olarak maddi manevi annemi destekleyip ayrılmanın çaresine baksaydiMerhaba arkadaşlar.
Merhaba neden böyle düşünüyordunuz annenizin neden mutuszduMutlu aile tablomuz olamadı maalesef, ben boşansınlar isterdim hatta anneme niye bu adamla evlendin bu aileye gelin gittin diye söyleniyordum, elimde olsa annemin bekarlığina döner onun babamla evlenmesine engel olurdum, keşke başkasıyla evlenseydi biz olmasakta olurdu ama hayatı düzgün olurdu belki. Bence çiftler mutsuzsa bosanmalilar, tam tersine çocuk mutsuz bir ailede daha çok yıpranıyor.
Benim bir arkadaşım vardı, ablası atanıp kendi de okulu bitince 'cocuklar için katlaniyorum' diyen annesini babadan ayırtıp yanlarına aldılar. Anne bir süre sonra arada habersizce evden gitmeye, telefonlarini açmamaya, acemice yalan söylemeye falan başladıBoşanmada çocugu bahane edenlere asla inanmiyorum.