Benim ailem dışarıdan mutlu görünen, belirgin problemleri olmayan bir aile. Ancak problemleri olmamasının altında annemin babamı sürekli alttan alması, yatıştırmaya çalışması var.
Babam, özünde çok iyi biridir. Tanıyan herkes çok sever, elinden gelen yardımı esirgemez, saygılı, efendi bir insandır. Fakat geçmişte yaşadığı travmalar, bozuk aile düzeni, sorumsuz aile üyeleri vs. durumlar onu çok yıprattığı için inanılmaz kaygılıdır. Her şeyin her zaman en kötü ihtimalini düşünür ve sevincimizi bile kursağımızda bırakır. Zamanında yıllarca kaygı bozukluğu yaşamamın en büyük nedeni de babamdır.
Annem çok anlayışlıdır, fazla uyumlu, fazla empattır. Yıllarca babama kaygılarının yersiz olduğunu söylemeyip idare etmeye çalıştı, bizden de aynı performansı bekledi. Halbuki babam profesyonel bir yardım alsaydı, düzelmiyorsa da boşansaydı kardeşim de ben de bu kadar yorulmazdık.
Yani özetle her zaman kötü, sorumsuz ebeveynler boşanmaz; boşanmak bazen anlaşamayan iki insanın daha büyük problemlere neden olmamak için seviyeli bir şekilde yollarını ayırmasıdır.