• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle aramız bozuldu...

Kusura bakma tatlım, yemeği alacaktın, gerekirse çöpe dökecektin. Her haftasonu orada olman fazla cidden, ailene tavrını koymalısın, ama gönüllerini alarak. Lakin eşinin ağzına laf vermekten de kaçınmalısın. O da hatalı, yola çıkan insan geri çevrilmez. Birbirlerinden hoşlanmayabilirler, ne eşini ne aileni zor durumda bırakmamalısın. Bir de kardeşin çok çirkinleşmiş, ne erkek tarafı ne kız tarafı karı koca arasına bu denli müdahil olmamalı kesinlikle. İşin zor ama bir tarafta ailen öbür tarafta eşin var, Allah kolaylık versin.

Bu arada iş nasıl kardeşinin eşine geldi onu anlamadım, niye kardeşinin eşi üzülmüş? Ona neymiş allah aşkına, görümcem ve eşi kaynanamlarla papaz olsalar tarafsız kalırım açıkçası, oturup da üzüm üzüm üzülmem. Cidden anlayamadım.

2 gün önce annem aradı baban balık almış gelin beraber yapalım dedi anne ders çalışıyorum size afiyet olsun biz müsait değiliz dedik dün eşimi ve beni 4 defa aradılar gelemeyiz dedik 2 ay sonra bir sınavım var ona hazırlanıyorum yerimden kıpırdamak istemiyorum onun için akşam bunaldım dolaşmaya çıktık tam eve girecez akrdeşim aradı abla yemeği yaptık gelin veya getireyim dedi gerek yok biz yemek yedik dedim kapattık ben balkonda ders çaışıyordum telefonum içerde çalmış arayan kardeşimm eşim açmış abi müsaitsiniz dmi biz yemegı getiriyoruz demiş eşimde müsait değiliz eve dön demiş biraz sert konuşmuşlar en sonun da bizi 1 ay aramayın demiş eşim kapamış sonra annem aradı eşim özür diledi annemde yaptıgın terbiyesizlik müsait değilsen kapıdan alır kapıyı kapatırdın dedi eşimde yemeğimizi yedik gönderdıgınz kötü olacak diye ve müsait olmadıgımızı belirttiğimiz için kabul etmedik dedi annem bağırmaya başladı ve eşimde telefonu kapadı gece boyu ağladım çaresizliğime ailemi arayamadım az önce aradım açmadılar telefonumu facebooka girdim annem hep laf vurmuş bana sende yalanmışssın candostum yazmış napayım ben fikir verin akşam eşimle gideyim diyorum eşim gitmez bıktım artık ailenden dedi çünkü :(

annenin bu denli ısrarını anlayamadım.

daha duyarlı olması gerekıyor, bu yüzden eşinle aranın bozulacağını tahmin etmesi gerekıyor aslında.

ısrardan nefret ederım, karşımdaki insanın kim olduğunun önemi yok.

merhaba öncelikle sende bittiyor olay bence sen biliyormuşsun anlaşamadıklarını olabildiğince ikisinide idare etmelisin eşinin yanında stresini fazla belli etme odahada hırs yapar daha çok tepki verir. ben olsam yollayın derdim yemesem bile atardım ama bunun olmasına müsade etmem bence biraz dikkatli olmalısın böyle konularda yoksa şimdi olduğu gibi daha sonrasında hem annenlerle hem eşinle huzurun kalmaz iki tarafıda tartıya koy hiç biri ağır gelmesin Allah yardımcın olsun

Kusura bakmayın ama o kadar ısrar etmişler gidip yeseydiniz ölür müydünüz yaptığınız gerçekten terbiyesizlik olmuş gidin adam akıllı özür dileyin bence. Sanki ortada kan davası var. Sizi düşünmeleri mi hataları??

ama canım ayıp etmişsiniz bence
yanlışı nedir ailenin seni bu kadar düşünmek mi
yemeği alıp teşekür etseniz ne olur
eşine ne oluyor bir de bıkmışmış
neden eşinin ailene böyle saygısızlık etmesine neden izin veriyorsun anlamadım
senin tavırlarından cesaret alıyor belliki sen izin vermesen böyle davranamaz aradaki dengeyi kurmalısın ne aileni eşine ne de eşini ailene ezdir
sen onun ailesine bağırıp telefon kapatabiliyor musun yemeklerini kapıdan çevirebiliyor musun mesela
yaşadığınız başka büyük problemler yok ise bu mevzuda haksızsınız bence
annenizin kalbini kazanın eşinizle bir problem yaşarsanız o kalbe çok ihtiyaç duyacaksınız
benim annem keşke yanımda olsa yemek yapmasa da olur yanına gidebilsem

Son düzenleme:
daha öncede ailenizin bu tarz davranışları olduysa eşinizde artık bunalmış ve patlamıştır haklı olarak.bende hiç gelemem böyle şeylere o ne ya çocukmusunuz müsait değiliz gelemeyiz demişsiniz yemek getirmenin ne manası var belki ders çalışmyosunuz belki başka işiniz var o saatte ne yemeği yani.bence eşiniz haklı.onun ilesi size böyle davransa bence sizde kızardınız.

Bence eşinde sende çok ayıp etmişsiniz kusura bakmada ne var yani boğazlarından geçmemişdir içlerine sinmemişdr sizsiz yemek sizi görmek istemişlerdir falan filan ben olsam bu kadar ısrara ölüyorda olsam giderdim kırmazdım bir saat gönülleri olurdu ne var anne baba kardeş aile kolaymı bulunuyor.Eşin çok ağır konuşmuş kardeşinle hiç ama hiç hakkı yk o nasıl bir cesarettir öyle ben olsam senin yerinde eşinle konuşmazdım nasıl öyle konuşursun benim ailem için diye.Annende gayet haklı verdiği tepkiyle söyledikleriyle şahsen ben annen yerinde olsam yüzünüze bakmazdım.Sen annenle kardeşinle çata çat kavgada edebilirsin ama eşinin asla hakkı yok buna nasıl bu cesareti buluyor şaşırdım bence eşine o cesareti veren sensin arkadaşım sen ailenin açıklarını kapatmazsan yüze çıkartırsan eşinede bu konuda cesaret vermiş olursun.Ben olsam içimden ne kadar sininrde olsam ailemi kırmamak adına giderdim o yemeğe sen ailene değer vereceksinki eşinde versin bu iki taraf içinde böyledir

bu ne ya herkes beni suçlamış ben zaten haftasonumu ailemde geçiriyorum bazı akşamlar yemeeğe oraya gidiyorum sadece dün gitmedik diye kıyamet koptu bazıaları demişki madem hava almaya vaktin vardı oraya gidip yemek yiyebilrdin ben 5 dklık yürüme mesafesinde markete gidip geldim gece saat 10da kapımın önunden arayıp sıze gelıyoruz dıyene ne dersınız bunlar benm sınavımın cok önemlı oldugunu kazanmayı cok istediğimi bilen ailem eşim kpssye girmesin diye ellerinden geleni yaptılar sıra bende herşey anlatılmıyor ama ailemin hal ve tavrından bende bunaldım eşimle özel hayatımız kalmadı muhakkak orda olmalıyız haftasonları eşim gidelim benm anam babam burda değil onlarla olalım dedikçe tepemize çıkıyorlar birazda bana hak verin ya

Benimde bir kız çocuğum var dilerim birgün böyle düşünmez hakkımda doğurduğum evladım birgün biryerde tepemize çıkıyorlar gibi bir cümle kullanmaz.Bizim annelerimiz babalarımız sanki çokmu kusursuz davranıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar dünya bir yana ailem bir yana kocamla oturup ne ailemi çekiştiririm nede onlara laf söyletirim.İnsanın anne babası delide olabilir dengesizde olabilir yeri gelir bencilleşebilir bile ama anne baba ya ötesi varmı yapmayın allah aşkına

küççük bir şehirde yaşıyorum burda eğlenmek mümkün değil,maddi olarak sıkısıgız tatile çıkamayız akşam dolaşalım dediğimde bile eşim otur sınavına çalış dışarıda işin yok diyor

küçük şehirde yaşamanın ne olduğunu anlayabiliyorum.
En azından ev içerisinde hoş vakit geçirmenizi,sorunlardan uzaklaşmanızı sağlayacak
şeyler bulmanızı isterdim.
Mesela hobileriniz,ortak zevkleriniz en azından konuşmaktan hoşlandığı konular,beraber gazete okumak gibi basit ufak şeyler.
Sizin hayatınızı bilemediğimden genel örnekler verdim umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Back