• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle aramız bozuldu...

İlk yorumun gibi olsaydı herşey,evet hata sizde derdim,annen sizi düşünmüş,heves etmiş çağırmış,gidiverseydiniz derdim.Fakat yorumları okudukça,anlaşılıyor ki durum bundan ibaret değil.

Eşinizin tavrı çokk yanlış..Adam haklı büyük olasılıkla,birikim var belliki dolmuş.Ama yanlış zamanda patlamış.Bunları siz değilde,onun ailesi yapmış olsaydı.Sizde onun telefonuna cevap verip,ailesine kaba konuşsaydınız,acaba eşinin tutumu ne olurdu..Eşin her ne kadar haklıda olsa,empati yapıp kendini sorgulmasını isteyin ve verdiğim örneği verin.

Bu arada,ne olursa olsun,ailenle sorunlarına eşinin müdahele etmesine izin verme..Kayınvalideyle gelin arasında bir sorun olunca,hani diyoruz ya,eşimiz bulsun ortayı,o müdahele etsin diye.Sonuçta herkesin kendi evladı,annen bugün sana kırılabilir ama yarın affeder,ama damadına olan kırgınlığı hep bir yerde iz bırakır.Burda orta yolu bulacak olan sizsiniz;eşinize ne kadar kızarsanız kızın ailenize;ailenize olan öfkenizide asla eşinize yansıtmayın...Herşey unutulur geçer zamanla;ama ilerdeki en ufak bir kıvılcımda,her iki taraf içinde söylüyorum,bunlar yüzüne vurulur,zamanında şikayet ediyordun diye.İnsanlar düşüncesiz.

Anne-babanızın tavırları çok ilginç.Çok şaşırdım.Kırmadan ve ısrarla,evli olduğunuzu,ayrı yuvanızın olduğunu anlamalarını sağlayın.Birdaha böyle şeyle karşılaşırsan,evde olduğunuzu söylemezsin,dışardayız arkadaşlarla vs vs,bahaneler bulursun.Haftalık gidiş günlerini azalt.Sen kayınvalidene herzaman gitsen sıkılırsın değil mi,öyleyse eşinde bu durumdan hoşlanmıyordur.

Bunlar hoş şeyler değil.En çirkini kardeşininki geldi.Ne haddineymiş öyle konuşmak.Ne kadar yakının olursa olsun,kimsenin evliliğine müdahele etmesine izin verme,karar alırken değil aldıktan sonra söyleyin,yapalım mı değil,yapıyoruz gibi.Ona taviz ver,buna he de geç,demeye devam ettikçe,malesef cıvık bir hal alıyor.Sevgi neyse de,arada saygı kalmıyor.

ben sana hak verdim arkadaşım.
bence ailen haksız.
artık senin evlendiğini ayrı bir yuvan olduğunu kabul etmeleri lazım.
seninde kendine göre bir hayatın var.
yemek istemediğinizi 10 kere söylemişsiniz .
11 kere ısrar etmenin anlamı var mı?
gereğinden bile fazla gidiyormuşsunuz.
eşinin ki birikim sanırım.
yanlış yapmış ama özürünü de dilemiş.
biraz uzak durun olay soğusun.
sonra oturup ailenle konuş.
evliliğinize bu kadar karışmasınlar.
çok muhabbet tez ayrılık getirmesin.
şimdi burada kayınvalidemlere her gün gidiyoruz.
devamlı bir bahaneyle evimize müdahil oluyorlar deseydin ortalık yıkılırdı.
uvvv nasıl öyle birşey yaparlar diye.
bence ikisi de aynı şey ha annenler müdahil olmuş ha kayınvalidenler.
her ikisi de evlilik için yıpratıcı.

ben sana hak verdim arkadaşım.
bence ailen haksız.
artık senin evlendiğini ayrı bir yuvan olduğunu kabul etmeleri lazım.
seninde kendine göre bir hayatın var.
yemek istemediğinizi 10 kere söylemişsiniz .
11 kere ısrar etmenin anlamı var mı?
gereğinden bile fazla gidiyormuşsunuz.
eşinin ki birikim sanırım.
yanlış yapmış ama özürünü de dilemiş.
biraz uzak durun olay soğusun.
sonra oturup ailenle konuş.
evliliğinize bu kadar karışmasınlar.
çok muhabbet tez ayrılık getirmesin.
şimdi burada kayınvalidemlere her gün gidiyoruz.
devamlı bir bahaneyle evimize müdahil oluyorlar deseydin ortalık yıkılırdı.
uvvv nasıl öyle birşey yaparlar diye.
bence ikisi de aynı şey ha annenler müdahil olmuş ha kayınvalidenler.
her ikisi de evlilik için yıpratıcı.

saol arkadaşım aynen kız annesi olunce pohpohlanıyor kayınvalide olunca herkes haketmş der benm yaşadıklarımı ben biliirm

Belli ki içleri rahat etmemiş siz de yiyin istemişler. Çünkü bir kaç gün aralıkla defalarca aramışlar sizi. Belki de özlediler görmek için bahane ettiler. Keşke kapıdan alıp yollasaydınız en azından. Eşinizin araya girmesi kötü olmuş. Her ne sebeple olursa olsun bizi 1 ay aramayın ne demek! Siz eşinizin ailesine söyleyebilir miydiniz böyle bir lafı?

Ailenizin bu kadar üstelemesi can sıkabilir belki ama ne olursa olsun kötülük için yapmamışlardır. Eşinizin gidip özür dilemesi lazım

BEN GOREMEDIM ne kadarda bır gıdıyorsunuz annenıze?
ben sahsen benım annemdede suhpelıyım uzak durmaya calsııyorum

bu konuyu anneme anlattım ne var bunda ben seni özlesem çağırsam gelmeyecekmisin, ders çalışıyomuş 1 saat gidiversin annesi deil mi hep gitsin ne olcak dedi
bende evlenince sorun yaşayacağımı öğrenmiş oldum :ssz:

Konu sahibi kardeşim ben seni kararlı gördüm.
Ailen ile orta yolu bulup eşini bu işe karıştırmayacağından eminim. Biraz sular durulsun al aileni karşına konuş onlarla.Evvela o kardeşin haddini bilsin.. İyiliğini istiyorlarsa size biraz mekan bıraksınlar aile olabilmeniz için.Ama bunu kırmadan söyle.Eşin de zaten pişman olmuş zamanı gelince özürde diler.Annen baban ona çok haksızlık yapmışlar ama olsun onlar büyüktür büyüklük eşinde kalsın zaten anladığım kadarı ile herşeye rağmen seninle evlenmiş,seni seviyor demek ki..
Umarım herşey düzelir en kısa zamanda..
Sınavında da başarılar..

bu konuyu anneme anlattım ne var bunda ben seni özlesem çağırsam gelmeyecekmisin, ders çalışıyomuş 1 saat gidiversin annesi deil mi hep gitsin ne olcak dedi
bende evlenince sorun yaşayacağımı öğrenmiş oldum :ssz:

Allah iyiliğini versin, okuyunca çok güldüm :9: :9:

Annene kk' dan selamlar :)

Ben şahsen kardeşim arayıp yemek getiriyorum dediğinde Müsait Değiliz gibi birşey hayatta söyleyemem. İyilik için yemek yollamışlar alın ertesi gün yerdiniz yani çok büyük birşey değil. Bu arada kendi ailenizle siz,eşinizin ailesiyle de eşiniz muhattap olmalı bence :44:

aileye müsait olunamayıcak bir durum ne diye düşündümde bulamadım açıkçası... Eşinizin belliki ailenizle sorunları var, yaptığı davranış bana göre saygısızca..Kaldıki kardeşiniz size oturmaya geliyorum bile dememiş yemek getiriyorum demiş belliki bırakıp gidecek, diyelimki gelmişken oturdu ona misafir gelmiş gibi hürmet etmenizi beklemez herhalde okadar dersiniz varken...Yazdıklarınızdan eşinizi kayırdığınızı düşündüm..Ailenize gidememdiğiniz akşam dışarıya çıkmış olmanız gibi.. Ablamda yeni evli ve evde ne zaman özel birşey pişse yada onun sevdiği bizde ararız gel diye, yada götürürüz ..Bence annenizin ve kardeşinizin gönlünü alın

2 gün önce annem aradı baban balık almış gelin beraber yapalım dedi anne ders çalışıyorum size afiyet olsun biz müsait değiliz dedik dün eşimi ve beni 4 defa aradılar gelemeyiz dedik 2 ay sonra bir sınavım var ona hazırlanıyorum yerimden kıpırdamak istemiyorum onun için akşam bunaldım dolaşmaya çıktık tam eve girecez akrdeşim aradı abla yemeği yaptık gelin veya getireyim dedi gerek yok biz yemek yedik dedim kapattık ben balkonda ders çaışıyordum telefonum içerde çalmış arayan kardeşimm eşim açmış abi müsaitsiniz dmi biz yemegı getiriyoruz demiş eşimde müsait değiliz eve dön demiş biraz sert konuşmuşlar en sonun da bizi 1 ay aramayın demiş eşim kapamış sonra annem aradı eşim özür diledi annemde yaptıgın terbiyesizlik müsait değilsen kapıdan alır kapıyı kapatırdın dedi eşimde yemeğimizi yedik gönderdıgınz kötü olacak diye ve müsait olmadıgımızı belirttiğimiz için kabul etmedik dedi annem bağırmaya başladı ve eşimde telefonu kapadı gece boyu ağladım çaresizliğime ailemi arayamadım az önce aradım açmadılar telefonumu facebooka girdim annem hep laf vurmuş bana sende yalanmışssın candostum yazmış napayım ben fikir verin akşam eşimle gideyim diyorum eşim gitmez bıktım artık ailenden dedi çünkü :(

Siz nasılsa evde de yemek yemeyecek misiniz canım ? Giderdiniz yemeğinizi yerdiniz,çaya kalmadan kalkar evinize dönerdiniz. Değer mi anneni babanı kırmaya?

Sınavına daha 2 ay varmış. 2 ay boyunca ailene 1 saatini de ayıramaz mıydın ?

Allah korusun yarın hepinizin aynı şekilde hayatta olacağını nereden biliyorsun ? Çok yalnış yapmışsın çok...

Annen çok haklı. Müsait değilsen,kapıdan alırdın. 1 dakikanı almazdı. Belli ki ailen üzerine titriyor. Ayağınıza kadar yemek getiriyorlar sensiz boğazlarından geçmiyor,eşin ve sen reddediyorsunuz...

Hadi senin başında bir sınav stresidir almış gidiyor anladım. Eşin neden ona abi diyen saygı gösteren kardeşini kapıdan çeviriyor. Ayıp...

Arayı açmadan gidip konuşmanızı öneririm. Hatalı olan sizsiniz. Ve yemeğe çağırdıklarında gidip "Anne bak böyle böyle,bir daha çağırdığında gelemem. Alınmaca gücenmece olmasın" tarzında bir şey söylerdiniz... En azından siz elinizden geleni yapmış olurdunuz. Veya anne sen yaptıklarını yolla derdiniz en kötüsü. Bence öyle bir anne ve öyle bir aile bunu seve seve kabul eder. Yemekle bile uğraşmazsınız kadıncağızında gönlü olur.

Aileniz reddedildiği halde ayağınıza yemek gönderiyor,eşiniz ise sizi büyüten yetiştiren kişilere, o kadar değer veren annenize kardeşinize saygısızlık yapıyor. Nerede duracağınızı bir daha düşünün bence.

Şunu da söylemek istiyorum ki ben olsam sınav zamanı yemekle falan uğraşmazdım. Her akşam annemlerde yer hemde onları görmüş olurdum.

Son düzenleme:
Çoğu kişi gidip yeseydiniz ne olacak ki demiş,kaynananız bu kadar sık arasa illa gelin dese,siz de eşinizle dışarıda olsanız kendiniz bir şeyler yapmak isteseniz,ve ya gitmek istemeseniz ne olurdu...Neyse yine de gideyim dermiydiniz...Aman ne abarttılar deyip eşinizle kavga ederdiniz ailesine hayır demeyi beceremediği için....Yorumlar gerçekçi gelmiyor bana....

Bir gidip yiyip gelseydiniz hiç sorun olmazdı ne alaka ya kendi ailemde olsa ben kendi kararlarımı veremeyecekmiyim.....

Çoğu kişi gidip yeseydiniz ne olacak ki demiş,kaynananız bu kadar sık arasa illa gelin dese,siz de eşinizle dışarıda olsanız kendiniz bir şeyler yapmak isteseniz,ve ya gitmek istemeseniz ne olurdu...Neyse yine de gideyim dermiydiniz...Aman ne abarttılar deyip eşinizle kavga ederdiniz ailesine hayır demeyi beceremediği için....Yorumlar gerçekçi gelmiyor bana....

Bir gidip yiyip gelseydiniz hiç sorun olmazdı ne alaka ya kendi ailemde olsa ben kendi kararlarımı veremeyecekmiyim.....

Tabi ki herkesin kendi kararlarını verme hakkı var ama kapıya kadar yemek getirildiyse geri çevrilmemeli kesinlikle.

Bu aile de olsa, komşu da olsa aynıdır. Saygı,görgüdür. Benim yetiştirilme tarzımda böyle bir şey yok. Ben öyle öğrendim,yalnış öğrendiysem de bu yalnışla mutluyum.

Son düzenleme:
Tabi ki herkesin kendi kararlarını verme hakkı var ama kapıya kadar yemek getirildiyse geri çevrilmemeli kesinlikle.

Bu aile de olsa, komşu da olsa aynıdır. Saygı,görgüdür. Benim yetiştirilme tarzımda böyle bir şey yok. Ben öyle öğrendim,yalnış öğrendiysem de bu yalnışla mutluyum.

Biz de aynı şekilde yetiştirildik ama bayanın ailesinin aşırı sıktığı ortada...10 kez arıyorsun ısrarla,yok istemiyoruz diyorsun sonra da müsaitmisin değilmisin sormadan emrivaki yaparak kapıya geliyorsun...Ben çıldırırdım ne o öyle.Çocuklar sanki...Bu tarz şeylerde saygı bir tarafa bence.Çünkü resmen sizi parmakta oynatıyorlar...

ailenizin bunu sürekli yaptığını yazmadan önce abartılı bulmuştum.ne var sanki yeseniz ne olurdu diye düşünmüştüm.
ama sürekli bu şekilde davranıyorlarsa da rahatsız olurdum tabi.
bide şu var ısrarcı olmaları doğru değil ama kardeşiniz sürekli hayır demenize rağmen eve getiriyorum müsaitseniz demiş.
balık yapmışlar ve boğazlarından geçmemiş gibi düşündüm.ona rağmen gelmeyin istemiyoruz gibi bir ifade de hiç yerinde olmamış bana göre

eşimin ailesine uzaktayız aynı sehırdeyız ama yınede uzak , kendı annemlerede yakınız 10 dk yürüme mesafesi gibi ama bazen o kadar bunaltıyorlar ki kendı anne babama gitmek istemedıgım bile oluyor özellikle babam siz gelin dıyorum yok illa biz gelıcez gidincede geç kalkıyoruz tabi bız yuruyerek donuyoruz ama babamın arabaıs var gecde kalksalar sorun degıl iki tarafada gittigimizde bugun burda kalın diye devamlı bir ısrar kalmayada sinir oluyorum istemıyorum.

bu tarz şeyler birde babamın bazı takıntıları gıcık eder beni , yılbasını bırlıkte gecırmıstık baya kalabalıgız dayımlar fılan eşime o kdar ısrar ettıkı iç iç bişi olmaz bugunluk dedı ki eşim babamın yanında sigara bile içmez , sonra yılbasının ertesı gunu anneme lafını etmıs benım yanımda rakı ıcıyor dıye sinir olmustum bu son yılbasımız onlarla diye düşünüyorum . Eşim rahat olamadıkdan sonra neden onu mecbur bırakayım kı dimi ama

her ıkı tarafdan uzak olmak en iyisi

Back