- Konu Sahibi kakarakubara
-
ben sana hak verdim arkadaşım.
bence ailen haksız.
artık senin evlendiğini ayrı bir yuvan olduğunu kabul etmeleri lazım.
seninde kendine göre bir hayatın var.
yemek istemediğinizi 10 kere söylemişsiniz .
11 kere ısrar etmenin anlamı var mı?
gereğinden bile fazla gidiyormuşsunuz.
eşinin ki birikim sanırım.
yanlış yapmış ama özürünü de dilemiş.
biraz uzak durun olay soğusun.
sonra oturup ailenle konuş.
evliliğinize bu kadar karışmasınlar.
çok muhabbet tez ayrılık getirmesin.
şimdi burada kayınvalidemlere her gün gidiyoruz.
devamlı bir bahaneyle evimize müdahil oluyorlar deseydin ortalık yıkılırdı.
uvvv nasıl öyle birşey yaparlar diye.
bence ikisi de aynı şey ha annenler müdahil olmuş ha kayınvalidenler.
her ikisi de evlilik için yıpratıcı.
bu konuyu anneme anlattım ne var bunda ben seni özlesem çağırsam gelmeyecekmisin, ders çalışıyomuş 1 saat gidiversin annesi deil mi hep gitsin ne olcak dedi
bende evlenince sorun yaşayacağımı öğrenmiş oldum
2 gün önce annem aradı baban balık almış gelin beraber yapalım dedi anne ders çalışıyorum size afiyet olsun biz müsait değiliz dedik dün eşimi ve beni 4 defa aradılar gelemeyiz dedik 2 ay sonra bir sınavım var ona hazırlanıyorum yerimden kıpırdamak istemiyorum onun için akşam bunaldım dolaşmaya çıktık tam eve girecez akrdeşim aradı abla yemeği yaptık gelin veya getireyim dedi gerek yok biz yemek yedik dedim kapattık ben balkonda ders çaışıyordum telefonum içerde çalmış arayan kardeşimm eşim açmış abi müsaitsiniz dmi biz yemegı getiriyoruz demiş eşimde müsait değiliz eve dön demiş biraz sert konuşmuşlar en sonun da bizi 1 ay aramayın demiş eşim kapamış sonra annem aradı eşim özür diledi annemde yaptıgın terbiyesizlik müsait değilsen kapıdan alır kapıyı kapatırdın dedi eşimde yemeğimizi yedik gönderdıgınz kötü olacak diye ve müsait olmadıgımızı belirttiğimiz için kabul etmedik dedi annem bağırmaya başladı ve eşimde telefonu kapadı gece boyu ağladım çaresizliğime ailemi arayamadım az önce aradım açmadılar telefonumu facebooka girdim annem hep laf vurmuş bana sende yalanmışssın candostum yazmış napayım ben fikir verin akşam eşimle gideyim diyorum eşim gitmez bıktım artık ailenden dedi çünkü
Çoğu kişi gidip yeseydiniz ne olacak ki demiş,kaynananız bu kadar sık arasa illa gelin dese,siz de eşinizle dışarıda olsanız kendiniz bir şeyler yapmak isteseniz,ve ya gitmek istemeseniz ne olurdu...Neyse yine de gideyim dermiydiniz...Aman ne abarttılar deyip eşinizle kavga ederdiniz ailesine hayır demeyi beceremediği için....Yorumlar gerçekçi gelmiyor bana....
Bir gidip yiyip gelseydiniz hiç sorun olmazdı ne alaka ya kendi ailemde olsa ben kendi kararlarımı veremeyecekmiyim.....
Tabi ki herkesin kendi kararlarını verme hakkı var ama kapıya kadar yemek getirildiyse geri çevrilmemeli kesinlikle.
Bu aile de olsa, komşu da olsa aynıdır. Saygı,görgüdür. Benim yetiştirilme tarzımda böyle bir şey yok. Ben öyle öğrendim,yalnış öğrendiysem de bu yalnışla mutluyum.
BEN GOREMEDIM ne kadarda bır gıdıyorsunuz annenıze?
ben sahsen benım annemdede suhpelıyım uzak durmaya calsııyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?