Ailemle aramız bozuldu...

Bütün evlilikteki sorunların temel başı 3. şahıslar....Asla evliliğinizi bir başkası için huzursuz etmeyin. Aradaki saygıyı her zaman koruyun ama bunu yaparken ne eşini nede aileni karıştırmayın. Ailenizle sorununuzu eşiniz yokken halledin ve her konuşulanı eşinize anlatmayın. Arada yıkılmaz duvarlar örmeyin. Aileniz kesinlikle hatalı ve kıskançlık yapıyor heleki kardeşiniz benim kardeşim olsaydı elimde kalırdı. Dik ve kararlı durun her iki tarafa karşı.

walla zor işler bunlar. ailenle iyi olursun eşini memnun edemezsin. eşinle iyi olursun aileni mutlu edemezsin.
hep arada kalır kalır ezilir gidersin.
aynı dert bende de var ama yaşadıklarım ve zaman bana hep şunu gösterdi
aile her zaman önce gelir.
eğer sen eşinle bir aile isen öncelik sizin ailenizde
eğer sen eşinle aile olmayı başaramazsan öncelik annen babanla olan ailende olur.
ki buradan gördüğüm eşinin yaptığı terbiyesizlik.
ne olursa olsun kardeşin yemeği getirisin. ertesi günü yersiniz olmadı çöpe dökün ama insanlar sizi düşünüp o kadar yollara düşmüş üstüne azar işitmişler hiç hoş değil. 1 ay aramayın falan hiç kabul edilecek laflar değil.
ne olursa olsun onlar senin ailen ona göre saygısı olmalı her zaman.
yalan yok ben olsam ben de aileniz gibi tepki verirdim.
insanlar sizi düşünüyor, belki özlediler görmek istiyorlar.
ailenize ayıraccak 1 saatiniz yok mu. gece biraz geç yatın o zamanı telafi edin. olmaz mı.
birşeyler kırılınca asla eskisi gibi olmuyor malesef kendimden biliyorum

Bu konuda haksız taraf sızsınız bence.
ne var yani kapıdan alırdınız yemeklerı, sizde abla gibi
uygun bır dille musaıt olmadıgınızı anlatırdınız. kız kardes netıcede
anlar sızın ne demek ıstedıgınızı. eşin sivri dillilik etmiş.
dön geri demek ne demek yaaa ne kadar kabaca.
sizi düşünmüşler ama yaranamamışlar.
İyilik yap denize at.....

ahh gamzeee

ah gamzee

biraz beni anlatmışşını

ve ben o kadar tolerans gösteriyorum hayır demeyi bilmiyorumki

ve benim tek taraf değil

inanırmısın bi çarşambamız var oda burnumdan geliyor

bir of çeksem bu topik yıkılır

en iyisi ailelere uzak oturmak

ama sende balığı alıp yollayabilirdin kardeşini
ama olan olmuş artık
annene mesajlar at gönlünü al
sonrada net ve tatlı bi şekilde tavrını koy

ben yaklaşık 2500 kere tavrımı koydum hem karşı tarafa hem bizimkilere ama
kar etmedi gerçi ama
inşallah sende fayda eder

sadece telefonunuzu alıp almamakla değil öncesindede dışarıya çıkıp yemek yemek yerine annenize gidip yemeğinizi yiyip kalkmış olsaydınızda bunlar olmazdı..olanlar olmuş..siz ve eşiniz ailenize bir özür borçlusunuz.eşinizin yaklaşımının hatalı olduğunu anlatın eğer tavır koymazsanız ömür boyu ailenizle eşiniz arasında gidip gelirsiniz...

Arkadaşlar bazılarınız ya tüm yazılanları okumuyor ya da empati yapamıyor. Bi'arkadaş demiş kaynana yapsaydı aynı şeyi diye çokta iyi demiş...

Tamam arkadaşın eşinin öyle sert çıkmaması gerekirdi ama zamanında belli ki bir takım olaylar olmuş, hırsızlıkla suçlamak gibi vs. Kaldıki yemek yedik, müsait değiliz, tokuz, istemiyoruzlar kaç kere tekrarlanıp, açıklanmış ve daha yeni ordalarmış.

Bunu yapan kaynana olsaydı da bi'çoğunuz telefonu açar sert bir dille söyler bir çoğumuzda burda oh yüz verme, iyi demişsin derdi...

Ailenin tutumu son derece yanlış. Bu kızını düşünmek falan değil. Resmen kızın ailesinin ağız tadını bozuyor. Nasıl sağlıklı buluyorsunuz, tokuz, yedik denildiği halde ısrarla bi'de yemek getircez diye yola çıkılmasını. Resmen kızın evlendiğini benimseyememişler.

Kızının huzurunu isteyen aile küçücük olayda "salak kocan, ben p...miyim de ekmeğimi yemiyor, dövüyor mu seni" diye yaygara koparmaz.

Düşünün kızın kaynanası kullansa arkadaş ister istemez "ayy eşimin ailesi huzurumuzu istediğinden oğlunu düşündüğünden " diyebilir mi? Diyemez, denmez çünkü.

Eşinizi bilemem ama o adam artık dolmuş, bi'nevi o el oğludur. Senin aileni bi'yere kadar çeker. Senin onun ailesini çekebileceğin kadar. Nitekim kapı dışında kalan herkes 3.kişidir evlilikte. Annedir, candır ama her yaptıkları da doğru değildir, şekil A'da olduğu gibi.

Bence erkek kardeşini karıştırma erkekler fevri yaratıklardır, annen sakinleşsin de ders çalışıyorum, tamam eşim sert çıktı o hatasını biliyor ama ben artık evliyim tek karar veremem, huzurumuz bozuluyor'u uygun dille anlat annene. Gerekirse kırılsınlar ki anlasınlar yapacak bi'şey yok. Bu dünyada herkesin gönlünü 4/4lük hoş edemezsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kk kadınlarının ortak hastalığı.
Kız tarafına pozitif ayrımcılık..
Erkek tarafı tü kaka!

Oysaki damada da bir çok yanlış yapılmış, bu adam taş mı? Tabi ki bir yerden patlak verecek.
1 lira için adamı hırsız yapmışlar, şimdi de kız ailesi çemkiriyor da çemkiriyor.
Bir de kardeş s.trin gidin diyor, bu ne çirkinlik bu ne bayağılık aklım almıyor..
Ve yine de suçlu olan bu adam..?!?!

Konu sahibesi arkadaşım size çok iş düşüyor.
Ve işiniz gerçekten çok zor..
Hanımlar lütfen yorum yaparken karşı tarafı da düşünün.Bu konudaki damat abiniz yada kardeşiniz olsa idi acaba yine böyle yorum yapabiir miydiniz?

Son düzenleme:

Kötükedi inan eğer erkek tarafının ailesi böyle olsa ki çok da oluyor altlı-üstlü oturanlarda, adam ailesine laf söylediği için eşine kızar, onlar bizi düşünüp yemek veriyorlar sen abartıyorsun diye de yüklenirdi. Annesi sık sık yemeğe çağıracak diye ailesine mesafe koymaya çalışan adam ben hayatımda görmedim. Konu tersi olsa eşiniz konuşsaydı siz neden yüzgöz oldunuz diye kızardık. Kimin ailesi sorun çıkarıyorsa orta yolu onun bulması lazım el oğlu el kızı durumlarından ötürü.

Genelde biz kadınlar hem kendi ailemize hem eşimizin ailesine karşı mesafeyi koruruz. Burada olayı fitilleyen inatlaşır gibi yemeğin geri gönderilmesi olmuş ben o konuda konu sahibini ve eşini haksız gördüm. Damadın konuşması da tuz biber ekmiş konu sahibinin mesafeyi ayarlaması gerekir.

Ne kadar çok abartmışsınız öyle..Demişsiniz ki dışarı çıktık dolaşmaya..
Demek ki ailenize gidip bir yemek yiyip dönecek kadar zamanınız varmış..
Eşinden bekleme kendi ailen sonuçta yarın çık kendin git...

bu yeni sürüm kv.leri,anneleride hiç anlayamıyorum
liseli ergenler gibi face ten damar sözler paylaşmalar filan
anladığım kadarıyla eşiniz ailenizle önceden husumetli, hırsızlık suçlamaları filan olmuş
adam haklı olarak ailenize karşı soğuk
ailenizde buna rağmen ısrar kıyamet yek vücut yaşamak istiyor sizinle
sizin yapacağınız şu:
annenize eşinilze aranızın çok iyi olduğunu,çok mutlu olduğunuzu üstüne basa basa anlatmak
ve onların ısrarları yüzünden huzurunuzun bozulduğunu söylemek
fırsat buldukça size geliyoruz ama benimde artık bir evim ,sorumluluklarım var
eski bekar kızınız değilim deyin tatlı bir dille annenizin ve babanızn gönlünü alarak anlatın
umarım anlarlar
hıı bu arada eşiniz de sert konuşmuş
kardeşim dedinizde bende küçük sandım evli barklı adam öyle terslenirmi
oda biraz daha yumuşak davranır umarım..

altı üstü bi tabak yemek,ne vardı ki bu kadar büyütecek acaba? sanki evinize bomba atıp kaçacaklar...kadın sizi düşünmüş işte,belki de ders çalıştığınızı bildiği için yorulmayın diye yemek yollamış..eşiniz ne hakla ailenize böyle tavır alabiliyor,siz buna nasıl izin verebiliyorsunuz? sizin dediğiniz hiçbir söz onları yaralamaz ama eşinizin yaptığı hareketler geri dönüşü olmayan şeylere yol açabilir..çok ayıp etmiş bence..

ayrıca anneninizin face olayı da ayrıca ilginç zaten..

bu ne ya herkes beni suçlamış ben zaten haftasonumu ailemde geçiriyorum bazı akşamlar yemeeğe oraya gidiyorum sadece dün gitmedik diye kıyamet koptu bazıaları demişki madem hava almaya vaktin vardı oraya gidip yemek yiyebilrdin ben 5 dklık yürüme mesafesinde markete gidip geldim gece saat 10da kapımın önunden arayıp sıze gelıyoruz dıyene ne dersınız bunlar benm sınavımın cok önemlı oldugunu kazanmayı cok istediğimi bilen ailem eşim kpssye girmesin diye ellerinden geleni yaptılar sıra bende herşey anlatılmıyor ama ailemin hal ve tavrından bende bunaldım eşimle özel hayatımız kalmadı muhakkak orda olmalıyız haftasonları eşim gidelim benm anam babam burda değil onlarla olalım dedikçe tepemize çıkıyorlar birazda bana hak verin ya

yorumlarımızı ilk mesajına göre yapıyoruz,haliyle de ifadelerimiz ona göre oluyor..sonra tüm sayfaları okuyunca aslında senin ailenin de ne kadar hatalı olduğunu anladım..ama yine de eşinin öyle konuşmaya hakkı yoktu,ailem ne kadar kötü olursa olsun eşim onlar hakkında tek laf edemez..bende onun ailesine etmem..çirkin şeyler bunlar..

ailen o hatayı binlerce kez yaptıysa düğün zamanı kendımden vazgeçmiştim tam herşey yoluna girdi derken şimdide sürekli beraber olmak istiyorlar 2 gundur bu yemegın konusu geçti ve biz size afiyet olsun dedik gelemeyız dedik dun sabah bana gelmıslerdi yok dedim benden sonra eşimi 2 kere aramışlar o yok dedi diye beni aradılar ne yapabilirsin bunlara?

O zaman iyi ya arkadasim, ne diye uzuluyorsun ki. Yakandan dusmusler iste, sevinmen lazim.
Ilk mesajinda pek bir uzgun gorduk seni, arani duzeltmek istiyorsun sandik. Durumun bu kadar vahim oldugunu bilemedik.

Bu arada bu benim bu konuya ilk mesajim, diger cevaplari okudum ama cevap atmamistim.
Simdi cvp atmaya girdim, esin buyuk saygisizlik yapmis diyip sizi haksiz bulup oneri yazacaktim. Ama bu yorumundan sonra sadece usttekileri yazabildim. Ne mutlu size, boyle art niyetli insanlardan siyrilmissiniz. Bu nasil oldu? Belki icini rahatlatir?

Canım, anladığım kadarıyla ailen eşinden hoşlanmıyor ve senin onunla evli olmandan memnun değiller..
Bu sebepten de sana iyilik yaptıklarını zannederek, aslında sürekli zorluk çıkarıyorlar..
Çünkü belli ki sen kocandan memnunsun..

Bence ailenin kalbini kırmadan onlara bu durumu izah etmeye çalış...
Eşin eğer bu durumu hissediyorsa sinirlenmesi normal ama o da daha sakin davranmalı..
Kavgayla hiçbirşey çözülmez..

Ailen ve eşin arasında bir denge kurmak durumundasın..

ne mi yaparım? alırım karşıma düzgünce konuşurum..eşimin hakaret etmesini beklemem..dediğim gibi isterse dünyanın en kötü insanı olsunlar kimse onlara had bildiremez.sizin aileniz karşısındaki düşünceleriniz çok garip,gerçekten şaşkınım.

kendi aileniz hakkında ne kadar sert usluplar kullanıyorsunuz şaşırdım.eşinizle ayrı bir hayatınız olabilir zaten evlenen herkesin ayrı bir hayatı oluyor,işler güçler,sınavlar olabilir hepimiz hayat içinde birçok şey yaşıyoruz ama bu durumlar sizi yıllarca büyütüp yetiştirmiş aileniz hakkında tepemize çıkıyorlar veya bunlar diye hitap etmenizi gerektirmez.öncelikle siz ailenize saygı duyun onlarla ilişkinizi siz belirleyin ki eşinizde ailenize o sert uslupları yapmasın, bağırma hakkını kendinde görmesin.ki göremezde...bu kadar ısrara ediyorlarsa kapıdan kibarca alıp,hatır gönül alırsınız yani..karşınızdakiler ana baba sonuçta

okudum ve çok şaşırdım millet anam babam yok diye ağlar sizinki kusura bakmayın ama şımarıklık keşke benım annem babam olsaydıda böyle ısrar edip beni sevgi arsızı etselerdi inşallah kaybetmeden anlarsınız değerlerini ya allah aşkına ınsan annesıyle görüşemıycek kadar yoğun olabılırmı ayy tekrar tekrar şaşırıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…