• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AİLEMLE ARAM BERBAT

İngilizcem gerçekten iyi tercüman ya da ingilizce öğretmeni olmak istiyorum fakat dil okulu falan yok burda. Açıktan lise bitirmek istiyorum ama bunun hakkında bilgi vericek kimse yok sınavlar nasıl oluyor neylere calışmam lazım hiçbir bilgim yok bunların hakkında
Açıköğretim merkezine kayda gidin tüm süreçleri anlatıyolar. Ders kitaplarını ücretsiz veriyorlar zaten, sınav tarihlerini de söylüyorlar. Ben açık lise mezunuyum istanbul hukuk bitirdim. İstedikten sonra insan her şeyi yapar.

İngilizce için dil okuluna ihtiyacınız yok. İnternette bir sürü ücretsiz kitap, dizi, makale var ingilizce ile ilgili. Dil kurslarına gitmiş ve vaktini israf etmiş, sonra kendi çabasıyla çok iyi geliştirmiş biri olarak söylüyorum.

Siz liseyi açıktan bir bitirin sonra üniversite sınavında iyi derece yaparsanız devlet size yurt, burs sağlıyor. İş adamları, vakıflar da yardım ediyor.

Tamam işte bunlarla gelsene yavrum sen. Niye okları üzerine çekiyorsun. Ben benim yakın bir tanıdığım 42 yaşında şuanda, eşinden boşandı 2 çocuğuyla hayat kurdu kendine. Başlarda zorlandı ama çocuklar biraz büyünce liseye kayıt oldu açıktan. Onuda bitirecek bu yıl sonra üniversite okuyacağım diyor. Gurur duyuyorum onunla. Bu yaşta 2 çocuklu birisinin yapabildiği birşeyi gencecik senin yapamama ihtimalin yok. İnternette her türlü bilgi var kimseye ihtiyaç yok. Kk da açık lise konusu bile vardır orda okuyanlardan da bilgi paylaşımı yapabilirsin. Anne baban öyle maalesef onlardan sana fayda yoksa kendinden fayda olucak. Yeterki iste
Araştırdıgm kadarıyla dersleri evde çalısıp sınav günü okula gelip sınav olup gidiliyormus

Ben daha 9. Sınıfım ama acıktan devam etmeyi düşünüyorum
Düşünme canım icraate geç en kısa süre de başlayınca biter emin ol. Ailene he he de bir müddet dediklerini yap boşver birşey olmaz münakaşaya girme. Sen hedefine odaklan sonrası allah emeklerinin karşılığını verir nerden ne kapı açılacapı belli olmaz bir burs olur birşey olur üniversiteye devam edersin. Başarı hikayeni sen yazıcaksın kimse değil

Açıköğretim merkezine kayda gidin tüm süreçleri anlatıyolar. Ders kitaplarını ücretsiz veriyorlar zaten, sınav tarihlerini de söylüyorlar. Ben açık lise mezunuyum istanbul hukuk bitirdim. İstedikten sonra insan her şeyi yapar.

İngilizce için dil okuluna ihtiyacınız yok. İnternette bir sürü ücretsiz kitap, dizi, makale var ingilizce ile ilgili. Dil kurslarına gitmiş ve vaktini israf etmiş, sonra kendi çabasıyla çok iyi geliştirmiş biri olarak söylüyorum.

Siz liseyi açıktan bir bitirin sonra üniversite sınavında iyi derece yaparsanız devlet size yurt, burs sağlıyor. İş adamları, vakıflar da yardım ediyor.
Liseyi acıktan bitirdikten sonra üniversite de ingilizce öğretmenliği falan okuyabilirim yani değil mi hiçbir engel yok

Ablacım bak sen kızıyorsun ama üstte ablaların çok güzel tavsiyeler vermişler sana sen kulak as.Kimse seni tanımıyor ve kötülüğünü de istemiyor.Okumaktan başka çaren yok.Yaşın çok küçük,hatalara,yanlış kararlara müsaitsin.Dinle herkesi.
Şu an babaannenle mi yaşıyorsun?Onunla aran nasil?
Hayattayken seni bu duruma koyanlar utansın.
Ona yok buna yok deme okulunu bitir,zaten reşit olana kadar çalışamazsın bari aradan okulu çıkart

Araştırdıgm kadarıyla dersleri evde çalısıp sınav günü okula gelip sınav olup gidiliyormus
Aynen öyle. Ama nasıl kayıt olunuyor napılıyor o kısımları bilmiyorum. 2 dk da google dan herşeyi öğrenirsin sen yeterki adımını at. Yaşın daha çok küçük önünde kocaman upuzun bir hayat var şuan ne yaparsan hayatın öyle şekillenecek. Hiçbirşey için geç değil, anne babana da takılma sen onların kurtarıcısı değilsin. Annenin yaşadığı haksızlıklara sen çare olamazsın o kendisi bitirebilir bunu. Bitirip bitirmemekte onun kararı. Hiç oralara takılma. Sen güzelce hayatını kur taşları şimdiden ör geleceğini şekillendir. Kolay değil biliyorum ama kaybedeceğin hiçbirşey yok ancak kazanırsın

Düşünme canım icraate geç en kısa süre de başlayınca biter emin ol. Ailene he he de bir müddet dediklerini yap boşver birşey olmaz münakaşaya girme. Sen hedefine odaklan sonrası allah emeklerinin karşılığını verir nerden ne kapı açılacapı belli olmaz bir burs olur birşey olur üniversiteye devam edersin. Başarı hikayeni sen yazıcaksın kimse değil
Yine de zoruma gidiyor kuzenlerimin ailesi çocukları benden başarısız olmasına rağmen arkalarında duruyor okumaları için gayret gösteriyolar ama benimkiler de hiçbir destek motivasyon yok

Peki açık liseden ne kadar sürede mezun olurum sınavlar normal okuldaki tarihler de mi oluyor
4 yıl sürüyor sınavlar tamamen verdikleri kitaplarda ne yazıyorsa ondan ibaret, test usulü. Normal meb müfredatı dersleri var.

Açıköğretim merkezine gidin onlar her şeyi anlatacaktır

Yine de zoruma gidiyor kuzenlerimin ailesi çocukları benden başarısız olmasına rağmen arkalarında duruyor okumaları için gayret gösteriyolar ama benimkiler de hiçbir destek motivasyon yok
Kolay değil tabiki üzülürsün ama bir baksana annenle babanın kendisine hayrı yok sana nasıl olsun. Sen güçlen sen hedefini koy gerisi çorap söküğü gibi gelecek inan.

4 yıl sürüyor sınavlar tamamen verdikleri kitaplarda ne yazıyorsa ondan ibaret, test usulü. Normal meb müfredatı dersleri var.

Açıköğretim merkezine gidin onlar her şeyi anlatacaktır
Sayısalım çok kötü matematik den kalma gibi bir durum olur mu açık lisede

Kayıt süresini kaçırma, elini çabuk tut, yıl kaybetme. Süre uzatılmıştı son güncellemeyle, hemen yaz açık lise kayıt tarihleri, kayıt şartları... En yakın okula, halk eğitim merkezine gitsen sana bilgi verirler. Sınavları da online oluyor, onun için de okula gitmene gerek yok. Seneye değişir mi bilemem.

Kolay değil tabiki üzülürsün ama bir baksana annenle babanın kendisine hayrı yok sana nasıl olsun. Sen güçlen sen hedefini koy gerisi çorap söküğü gibi gelecek inan.
Bugün iyice araştırıp 1-2 güne gidicem ins kayıt olmaya. Ama ailemin gelmesi ins gerekmiyodur çünkü adım kadar eminim zahmet etmezler

Back