• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AİLEMLE ARAM BERBAT

İnsan ailesini seçemez haklısın
ama hayatını kurtarabilir
güçlü ol olmak zorundasın
açıktan dahi olsa liseyi bitir sonra üniversite ekle atan ve kurtul
sonra arkana dönüp bakınca ne kadar doğru yağtığını anlarsın
eğer boş oturursan da hayat yardım etmez hele ki evlilik gibi bir yanlışı asla yapma aynı durumdan daha beterine düşersin

Yaş şartını iş için demiştim. Benim bu durumda 9. Sınıfa kadar bile okumam büyük başarı. Umarım seninde çevrende benim gibi okumak isteyip ama bunu başaramayan, kendini kurtaramayan bi yakının olur da anlarsın beni
Neden beddua ediyorsun. İnsanlar sana fikirlerini söylüyor doğru veya yanlış bedduaya gerek var mı?

Kendine gel ya
Ailene karşı ettiğin bu küfürler seninde kişiliğini ortaya koyuyor
Bana yaşattıklarının yanında onlara ettigim küfürlere mi takıldın gercekten? Bi çocuğun hayatının mahvoluşunu anlatıyorum senin dediğin lafa bak. Aynı durumu yaşamadıgınız için hiçbiriniz anlayamazsınız bana yaptıklarını. Ama allahım ins sizin gibi insanlara da böyle dertler verir de anlarsınız insanların hâlini

Canım kusura bakma ama verilen tavsiyelere de sürekli bir kulp buluyorsun. Bu işin 2 çözümü var. 1.ihtimal evlenip o evden kurtulacaksın (ki bu yola sapanlar daha kötü duruma düşüp pişman oluyorlar çünkü evlendiği erkeklerde kadının arkasında nasılsa kimse yok ben istediğimi yaptırırım diyerek eziyet ediyorlar).
2.ihtimal bir yandan açık öğretimden liseyi bitirip bir yandan da çalışman ve üniversite okuman. Sen ancak okuyup mesleğini eline alıp o evden kurtulabilirsin, başka bir adama da muhtaç kalmazsın.
Artık hayat eskisi gibi kolayda değil. O evden çıksam asgari ücret ile tek başına ev bile kiralasan anca kiraya yeter paran.
Artık evden de çalışmak için işler var. Çağrı merkezleri var mesela. Hiç olmadı kasiyerlik için elbet bir alım oluyordur.
Sadece şikayet ederek, haline yakınarak kurtulamazsın.

Canım kusura bakma ama verilen tavsiyelere de sürekli bir kulp buluyorsun. Bu işin 2 çözümü var. 1.ihtimal evlenip o evden kurtulacaksın (ki bu yola sapanlar daha kötü duruma düşüp pişman oluyorlar çünkü evlendiği erkeklerde kadının arkasında nasılsa kimse yok ben istediğimi yaptırırım diyerek eziyet ediyorlar).
2.ihtimal bir yandan açık öğretimden liseyi bitirip bir yandan da çalışman ve üniversite okuman. Sen ancak okuyup mesleğini eline alıp o evden kurtulabilirsin, başka bir adama da muhtaç kalmazsın.
Artık hayat eskisi gibi kolayda değil. O evden çıksam asgari ücret ile tek başına ev bile kiralasan anca kiraya yeter paran.
Artık evden de çalışmak için işler var. Çağrı merkezleri var mesela. Hiç olmadı kasiyerlik için elbet bir alım oluyordur.
Sadece şikayet ederek, haline yakınarak kurtulamazsın.
Evlenmeyi asla düşünmüyorum öyle bi yanlışı kesinlikle yapmam. Ama gerçekten kulp falan degil yaşım çok küçük çalışacak yer bulamıyorum lise yi acıktan devam ettirmeyi düşünüyorum fakat üniversite okumam biraz zor çünkü maddi durumum kötü

İnsan ailesini seçemez haklısın
ama hayatını kurtarabilir
güçlü ol olmak zorundasın
açıktan dahi olsa liseyi bitir sonra üniversite ekle atan ve kurtul
sonra arkana dönüp bakınca ne kadar doğru yağtığını anlarsın
eğer boş oturursan da hayat yardım etmez hele ki evlilik gibi bir yanlışı asla yapma aynı durumdan daha beterine düşersin
Açık liseyi düşünüyorum ama üniversitesi imkansız geliyor maddi durumum yüzünden. Yaşım büyük olsaydı gerçekten çalışırdım ama 2008liyim çok küçüğüm

Evlenmeyi asla düşünmüyorum öyle bi yanlışı kesinlikle yapmam. Ama gerçekten kulp falan degil yaşım çok küçük çalışacak yer bulamıyorum lise yi acıktan devam ettirmeyi düşünüyorum fakat üniversite okumam biraz zor çünkü maddi durumum kötü
Devlet üniversitede derece yapanlara burs imkanı sağlıyor, maddi durumu olmayıp ilk bine giren arkadaşlarım devlet yurdunda kalıp güzel burslar aldılar hem devletten hem iş adamlarından. Kitap paralarını her şeylerini karşılattılar

İnsanların bu kadar şeyin içinde benim yanlış yaptığımı, bahane uydurdugumu söylemeleri öok mu normal geliyor size
Bana normal geliyor demiyorum ama sen buraya konu açarak her türlü fikre açığım yeterki bana fikir verin diyorsun önce bunda netleşelim. Senin pohpohlandığın ah vah edildiğin cevapların gelmemiş olması seni üzmesin. Ne diyebilir insanlar sana? Başka şansın var mı? Ya iş bul denir, ya okulunu bitir ya da evlen. Başka ne olabilir? Kişilerde kendi hayat görüşlerine göre hangisi doğru geliyorsa onu seçer.

Yaşadığın hayat zor bunu kabul ediyorum ama öyle yada böyle sana uygun olsada olmasa da zaman ayırıp yazan insanlara beddua etmek hiç doğru değil. Size katılmıyorum der geçersin.

Yaşın gerçekten çok küçükmüş yaşadıklarının etkisiyle öfkeleniyor olman ve bunu kontrol edememene şuan hak verdim. Sen ne istiyorsun peki o önemli? Ne yapmak istiyorsun ve nasıl bi engelle karşılaşıyorsun onu anlat bize ordan fikir vermeye çalışalım.

Bana normal geliyor demiyorum ama sen buraya konu açarak her türlü fikre açığım yeterki bana fikir verin diyorsun önce bunda netleşelim. Senin pohpohlandığın ah vah edildiğin cevapların gelmemiş olması seni üzmesin. Ne diyebilir insanlar sana? Başka şansın var mı? Ya iş bul denir, ya okulunu bitir ya da evlen. Başka ne olabilir? Kişilerde kendi hayat görüşlerine göre hangisi doğru geliyorsa onu seçer.

Yaşadığın hayat zor bunu kabul ediyorum ama öyle yada böyle sana uygun olsada olmasa da zaman ayırıp yazan insanlara beddua etmek hiç doğru değil. Size katılmıyorum der geçersin.

Yaşın gerçekten çok küçükmüş yaşadıklarının etkisiyle öfkeleniyor olman ve bunu kontrol edememene şuan hak verdim. Sen ne istiyorsun peki o önemli? Ne yapmak istiyorsun ve nasıl bi engelle karşılaşıyorsun onu anlat bize ordan fikir vermeye çalışalım.
YA ALLAH AŞKINA KENDİNİZE GELİN 15 YAŞINDAKİ ÇOCUK KÜÇÜK BİR YERDE NASIL İÇ BULUP ÇALIŞABİLİR AÇIKTAN LİSEYİ BİTİRSE BİLE ÜNİVERSİTE OKUYACAK PARAYI NEREDEN BULABİLİR

YA ALLAH AŞKINA KENDİNİZE GELİN 15 YAŞINDAKİ ÇOCUK KÜÇÜK BİR YERDE NASIL İÇ BULUP ÇALIŞABİLİR AÇIKTAN LİSEYİ BİTİRSE BİLE ÜNİVERSİTE OKUYACAK PARAYI NEREDEN BULABİLİR
Burs+kyk+part time iş. Saniyomusun ki okuyan herkesin ardında ailesi var, her ay gelen düzenli harçlıkları var.

15 yaşındaki çocuk buraya girip konu açıp negatifler saçmayı biliyor ama lütfen sen kendine gel. Bak ne dedim orda?

Sen ne istiyorsun? Nasıl bir engelle karşılaşıyorsun bu isteğini gerçekleştirmeye çalışırken? Onu söyle ordan yardımcı olalım.

Açık liseyi düşünüyorum ama üniversitesi imkansız geliyor maddi durumum yüzünden. Yaşım büyük olsaydı gerçekten çalışırdım ama 2008liyim çok küçüğüm
ablacım sen liseyi bitir çaba göster ünv kazan
burs vs. Allah yardım eder
bak herkes burda hayatın nasıl kurtulur onu yazıyor herkes oku diyor
doğru tektir çünkü oku atan hemen mesleğe geçebileceğin iş tercih et sağlık gibi yeme içme sektörü gibi

İngilizcem gerçekten iyi tercüman ya da ingilizce öğretmeni olmak istiyorum fakat dil okulu falan yok burda. Açıktan lise bitirmek istiyorum ama bunun hakkında bilgi vericek kimse yok sınavlar nasıl oluyor neylere calışmam lazım hiçbir bilgim yok bunların hakkında

İngilizcem gerçekten iyi tercüman ya da ingilizce öğretmeni olmak istiyorum fakat dil okulu falan yok burda. Açıktan lise bitirmek istiyorum ama bunun hakkında bilgi vericek kimse yok sınavlar nasıl oluyor neylere calışmam lazım hiçbir bilgim yok bunların hakkında
Tamam işte bunlarla gelsene yavrum sen. Niye okları üzerine çekiyorsun. Ben benim yakın bir tanıdığım 42 yaşında şuanda, eşinden boşandı 2 çocuğuyla hayat kurdu kendine. Başlarda zorlandı ama çocuklar biraz büyünce liseye kayıt oldu açıktan. Onuda bitirecek bu yıl sonra üniversite okuyacağım diyor. Gurur duyuyorum onunla. Bu yaşta 2 çocuklu birisinin yapabildiği birşeyi gencecik senin yapamama ihtimalin yok. İnternette her türlü bilgi var kimseye ihtiyaç yok. Kk da açık lise konusu bile vardır orda okuyanlardan da bilgi paylaşımı yapabilirsin. Anne baban öyle maalesef onlardan sana fayda yoksa kendinden fayda olucak. Yeterki iste

Devlet üniversitede derece yapanlara burs imkanı sağlıyor, maddi durumu olmayıp ilk bine giren arkadaşlarım devlet yurdunda kalıp güzel burslar aldılar hem devletten hem iş adamlarından. Kitap paralarını her şeylerini karşılattılar
Ben daha 9. Sınıfım ama acıktan devam etmeyi düşünüyorum

Back