Ailemin Yıllardır Yaptığı Haksızlık

200 bin vermemiş ki aldığı kiralar evde otururken ki zaman geline 100bin ev alırken peşinat diye verdiği para onları hesaplamış.

Baba kazanmış almış kime ne isterse onu verir yada hiç vermez bi babanın evladı bunun hesabını yapamaz.

hani bu ölüm zamanı miras değil ki ona herşeyi verdi bana borcu kaldı olsun.

Yaşarken mal paylaşımı korkunç bişey.

kvsinin evinde kira verip oturuyo ben ona takılmasını söylüyorum madem okadar ince hesap yapıyo babadından ev istiyo para istiyo banası oğluna para verirken senetle vermesini istiyo da

kocasının eli niye armut topluyo?

Yani kızin babası oğluna para veriyor, kızın kocası gitsin kendi ailesinden para alsın mi diyorsunuz? Kocanın armut toplamasi ile bunu mu söylüyorsunuz?

Neyse bu konuyu abi (kk kuralları hadi onun karısı ) açmış olsaydı. Kp gorunceme 200 bin harcadi. Bizim soyle ihtiyacimiz varken hala herseyi ona harciyor falan diye bir konu acsaydi. Ben yine babayi kardeslere esit davranmiyor diye hatali bulurdum. Ben yine aynı yorumu yapıyor olurdum yani.

Ama sizin kocanin eli armut toplamasın yorumunuzdan sonra benim tam da şikayet ettigim düşünceye sahip olduğunuzu çıkardım açıkçası. Yani kız kendi babasından miras almasin, gitsin kocasının ailesinin mirasından faydalansin gibi bir mantıkla mi söylediniz.

Sadece son cümleye takıldım gibi olmasın. İyi bir baba çocuklarına eşit yaklaşır. Tabi onların ihtiyaçları doğrultusunda. Yani çocuklarının arasında ayrım yapmamaya özen göstermelidir. Ayrır birini daha çok kayirirsa çocukta işte böyle tepki koyar. Evlatlık da yapmaz. Çok da güzel yapar. İster paragozlukten olsun ister olmasın. Kaldı ki kız burada hala eşitlik derdinde. Paragoz olsa abisi gibi hep bana hep bana yapardı. Bunu da yapmıyor.

Keser döner sap döner gün gelir hesap döner

Haksızlık yapıyor olabilir. .
Küsmek doğru değil bence. .
Ki baban sağ henüz istediğine verir. .
Dünya malı için ana babamdan vazgeçmem ..

Bence haklisin sonuna kadar.
Bence cozum; o abinin kirasini cebine tartakladigi ev elinden alinmali ilk once.
Simdi " su zamana kadar aldigin tum kira paralarini gdri oduyceksin babama ve o paralar 3 e bolunucek" de diycem, ama bu pek mumkun degil gibi.
Yok parasi var abimin bi guzelde tak diye cikarabilir o parayi diyosan, ben bunu bi dusunurdum yinede.

O nasil abiymis ya?
Benim abim paran varmi yoksa soyle haa diye skıstırırken sen abin cok farkli bi kisilik.

Hayır yanlış anladınız.

Konu sahibi çok ince hesaplar derdinde hem kendini ilgilendiren hem ilgilendirmeyen.

Babanın oğluna verdiği parayı senetle vermesini istemesi gibi.

Madem yaşarken mal paylaşımı şuan hakkı olmadığı mirası istiyo ozaman eşit olunsun eşide kv den oturdukları evi istesin diyorum.

Erkek kadından üstündür miras onun olsun demiyorum yaşarken bişey talep edilmesin diyorum ha ediliyosa iki taraftanda edilsin.

Baba oğul ilişkisini bilemeyiz belki babası yıllarca oplunun maaşını elinden aldı biriktirmek için oyüzdrn peşinatı verdi bilemeyiz.

Zira bahsettiği zamanlarda sbisinin masşı 4bin veya üzeri kendisi gayette ev bark alabilecek durumdaymış. Talep ettiğine göre demekki başka hesap var.

Bence ailenle görüş abinin yaptıgı gibi sen de tabiri caizse babanı yol! Ha sana tavrı farklı olursa sen de o zaman ona göre davran. Allah korusun vefat ettiklerinde de dava açar hakkını alırsın.

inanki ben böle şeylere çok kızıyorum evlat ayrım asla yapılmaz..
eşimin köyünde erkek evlada daha çok tutuyor.. düşündükçe kızıyorum tabi.
malum köylüler böleymiş adetleri böleymiş.. bizim köyündede var..
mesela eşimin dedesi oğlunu çok tutuyor kaynanama bi mal bile vermedi. umrumda deglimş
doğum yağtığım sirada çok kızdim nasıl evlat ayrım yaparsin dedim yok oda benim kızım dedi kızdım kızınsa gelceksin dedim . öle deyince bişey diyemedi. gitmek bile istemiyorum eşimin aneannesine.. mecbur götürüyo.. benim ne işim var ordaa.. evlat ayrım yapanlara çok kızıyorum. böle şeylere karşıyım.. evladim olursa ikisinide ayrım yapamam eşimede dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…