• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin Yıllardır Yaptığı Haksızlık

Detay bilgi verip onun üzerine yorum yaptım zaten. Neden detaylara takilmadigimi düşündünüz anlamadım. Detaylar sebebiyle konunun para olduğunu düşünmüyorum. Bir baba çocuklarından birine daha rahat etmesi için niye 200 bin fazladan para harcar ki. Bu saglik falan değil. Yani evlerden birini oğluna tahsis etmiş. Üzerine 200 bin para harcamis. Hani ameliyat olur, eğitim olur anlarım da 200 bini harcama sebebi evlilik. Biz de evlendik. Herkes evleniyor. Bu böyle maliyetli bişey değil. Detay diye bahsettigim konu bu.

Hani zorunlu masraf olsa anlarım ama boşaniyor diye 100 bin nafakayi artık neyse niye konu sahibinin babası ödüyor? Kızların bu parada hakkı yok mu? Bu masraf tekrar ediyorum hastalık değil bişey değil. Mahkeme adamdan bu para yoksa bu kadar para talep etmez zaten.

Peki oglana ev tahsis ediyorsun. Evlendi diye. Konu sahibi de evli. Ona niye tahsis edilmiyor? Ona niye ev almasi icin para verilmiyor. Konu sahibi yanılmıyorsam başka şehirde kv ile yaşıyormus. Ona da 200 bin harcasinlar o da çıksın evinden.

Sizin buradaki yorumunuzu anladim kardesler arasinda paranin lafi edilmemeli. Kimin ihtiyaci varsa aile ona destek olur gibi bir bakis aciniz var sanirim. Bu noktada bende katiliyorum size.

Yanlis anlamayın size demiyorum.
Ama genel olarak ben türk kültürünü bu konuda iki yüzlü buluyorum. Erkek evladı maddi anlamda kayırma durumu söz konusu. Genelde mirastan kızlara oradan el oğullarına bişey gitmesin diye daha anne baba ölmeden mirası erkek evlat üzerine yapma durumu var. Bu bir gerçek. Erkek kardeşler mirası paylaşıp kızlara bişey bırakmıyorlar. Açıkçası konu sahibinin durumunu da bu şekilde değerlendiriyorum.

200 bin vermemiş ki aldığı kiralar evde otururken ki zaman geline 100bin ev alırken peşinat diye verdiği para onları hesaplamış.

Baba kazanmış almış kime ne isterse onu verir yada hiç vermez bi babanın evladı bunun hesabını yapamaz.

hani bu ölüm zamanı miras değil ki ona herşeyi verdi bana borcu kaldı olsun.

Yaşarken mal paylaşımı korkunç bişey.

kvsinin evinde kira verip oturuyo ben ona takılmasını söylüyorum madem okadar ince hesap yapıyo babadından ev istiyo para istiyo banası oğluna para verirken senetle vermesini istiyo da

kocasının eli niye armut topluyo?

200 bin vermemiş ki aldığı kiralar evde otururken ki zaman geline 100bin ev alırken peşinat diye verdiği para onları hesaplamış.

Baba kazanmış almış kime ne isterse onu verir yada hiç vermez bi babanın evladı bunun hesabını yapamaz.

hani bu ölüm zamanı miras değil ki ona herşeyi verdi bana borcu kaldı olsun.

Yaşarken mal paylaşımı korkunç bişey.

kvsinin evinde kira verip oturuyo ben ona takılmasını söylüyorum madem okadar ince hesap yapıyo babadından ev istiyo para istiyo banası oğluna para verirken senetle vermesini istiyo da

kocasının eli niye armut topluyo?

Yani kızin babası oğluna para veriyor, kızın kocası gitsin kendi ailesinden para alsın mi diyorsunuz? Kocanın armut toplamasi ile bunu mu söylüyorsunuz?

Neyse bu konuyu abi (kk kuralları hadi onun karısı ) açmış olsaydı. Kp gorunceme 200 bin harcadi. Bizim soyle ihtiyacimiz varken hala herseyi ona harciyor falan diye bir konu acsaydi. Ben yine babayi kardeslere esit davranmiyor diye hatali bulurdum. Ben yine aynı yorumu yapıyor olurdum yani.

Ama sizin kocanin eli armut toplamasın yorumunuzdan sonra benim tam da şikayet ettigim düşünceye sahip olduğunuzu çıkardım açıkçası. Yani kız kendi babasından miras almasin, gitsin kocasının ailesinin mirasından faydalansin gibi bir mantıkla mi söylediniz.

Sadece son cümleye takıldım gibi olmasın. İyi bir baba çocuklarına eşit yaklaşır. Tabi onların ihtiyaçları doğrultusunda. Yani çocuklarının arasında ayrım yapmamaya özen göstermelidir. Ayrır birini daha çok kayirirsa çocukta işte böyle tepki koyar. Evlatlık da yapmaz. Çok da güzel yapar. İster paragozlukten olsun ister olmasın. Kaldı ki kız burada hala eşitlik derdinde. Paragoz olsa abisi gibi hep bana hep bana yapardı. Bunu da yapmıyor.

Üç kardeşiz. Ben, kızkardeşim ve abim. Abim ve benim yaşımız yakın, kızkardeşim daha üniversitede.

Abim 10 sene önce evlendi. Düğünü, eşyası, herşeyini babamlar karşıladı. Abimin ve eşinin gayet dolgun maaşlı işleri vardı, ikisi de kurumsal firmalarda çalıştılar. Yeni evlendiklerinde toplam 7-8 bin lira, 8 sene sonra ayrıldıklarında toplam 12-13bin kazanıyorlardı.

Önce, evlendiklerinde, babamın kendi üzerine aldığı evde oturmaya başladılar, kira vermeden. Sonra o evi beğenmeyip kendi evlerini almak istediler. Babamlardan yaklaşık 20.000 nakit para aldılar, evlerinin peşinatı için.

İki sene babamın evinde kira vermeden oturduktan sonra, kendi evlerine taşınınca boşalttıkları ev kiraya verildi. 700-800 kira getirisi olan bu evin kirasını almaya başladılar, kredilerine yardım olsun diye. O sıralarda ben üniversitedeydim, "hakkımı helal etmiyorum, kirayı alamaz", dememe rağmen ciddiye alınmadım. O yıllarda ben küflü evlerde kirada kalmaya çalışıyordum ama ayda en az 7-8bin lira kazanan abim ve eşi o evin kirasını alıyordu. O zamandan beridir de abim kirayı almaya devam ediyor. Şu anda kızkardeşim üniversitede, ona gitmesi gereken bu parayı abim hala alıyor.

Yetmedi, eşiyle ayrılmaya karar verdiler. Abim evini satmak istemedi. Kız, şimdiye kadar eve yaptığı yatırımın karşılığı olarak 100.000 para istedi ayrılırken. Bu parayı babamlar verdi. Ben bu parayı vermelerinden önce, borç olarak senetli vermelerini, olmadı abimin evinin en azından yarısını üzerlerine almalarını istedim. Ama beni dinlemediler, öylece verdiler parayı.

Babam çok tutumlu bir adamdır. Hani öyle az tutumlu biraz tutumlu değil, çok çok çok tutumludur. Gerçekten de kendisine de asla harcamaz. Bir kilo et almaz eve, bütün parayı biriktirir. Şu anda, üç tane evi var. Ben yaptıklarına itiraz edince, üç ev var ya işte, biri senin biri kardeşinin, biri abinin diyorlar. Halbuki şu anda abim toplamda en az 200.000 lira yani bir ev parası, yani aslında dördüncü evin parasını almış durumda. Zaten evlerin değeri eşit olmadığı için bu paylaşım da tamamen haksız. Türkiyede hukukta vasiyet etme diye bir şey yok bildigim kadarıyla. Onlar ölünce her şey üçe eşit bölünecek, benim bildiğim bu.

Ben de ailemle artık görüşmüyorum. Zaten ayrı şehirlerdeyiz. Arayınca açmıyorum, ben onları aramıyorum artık.

Babam bu haksızlığı çözmek istediğini söyledi, ama, sana 50.000 vereyim, sana vasiyet ettiğimiz evi üzerine yapayım gibi saçma şeyler söylüyor. Ben ondan daha para alsam kızkardeşime yapılan haksızlık daha da büyüyecek. Ayrıca sonradan kardeşlerim itiraz etmez mi, haksız yere mirastan mal kaçırdı diye?

Sizce bu sorun nasıl çözülebilir?

Bir de, ben ailemle görüşmüyorum, görüşmeyi de düşünmüyorum. Eşimin onlarla arası gayet iyi. Eşimin de görüşmemesi, telefonlara çıkmaması mı gerekir.?

Bu arada daha üniversitede olan kız kardeşim de tamamen beni haklı buluyor. Abimle konuyu görüşmedik, görüşmek de istemiyorum. Bu arada bu kiraları alması, 100bin liraya yakın para aldırması tamamen benim bildiklerim. Abim ailemle aynı şehirde ben hep uzaktaydım arada tırtıkladıklarını da bilmiyorum.

Ayrıca biz şuan kayınvalidemin evinde, kiramızı ödeyerek oturuyoruz. Babam ihtiyacınız olunca size de veririm diyor. Bizim şu anda zaten evimiz yetersiz, ihtiyacımız var yani. Ancak şu anda ödediği çok kredi, borç var, verecek durumu yok. Vereceğine de inanmıyorum.
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner

Haksızlık yapıyor olabilir. .
Küsmek doğru değil bence. .
Ki baban sağ henüz istediğine verir. .
Dünya malı için ana babamdan vazgeçmem ..

Bence haklisin sonuna kadar.
Bence cozum; o abinin kirasini cebine tartakladigi ev elinden alinmali ilk once.
Simdi " su zamana kadar aldigin tum kira paralarini gdri oduyceksin babama ve o paralar 3 e bolunucek" de diycem, ama bu pek mumkun degil gibi.
Yok parasi var abimin bi guzelde tak diye cikarabilir o parayi diyosan, ben bunu bi dusunurdum yinede.

O nasil abiymis ya?
Benim abim paran varmi yoksa soyle haa diye skıstırırken sen abin cok farkli bi kisilik.

Yani kızin babası oğluna para veriyor, kızın kocası gitsin kendi ailesinden para alsın mi diyorsunuz? Kocanın armut toplamasi ile bunu mu söylüyorsunuz?

Neyse bu konuyu abi (kk kuralları hadi onun karısı ) açmış olsaydı. Kp gorunceme 200 bin harcadi. Bizim soyle ihtiyacimiz varken hala herseyi ona harciyor falan diye bir konu acsaydi. Ben yine babayi kardeslere esit davranmiyor diye hatali bulurdum. Ben yine aynı yorumu yapıyor olurdum yani.

Ama sizin kocanin eli armut toplamasın yorumunuzdan sonra benim tam da şikayet ettigim düşünceye sahip olduğunuzu çıkardım açıkçası. Yani kız kendi babasından miras almasin, gitsin kocasının ailesinin mirasından faydalansin gibi bir mantıkla mi söylediniz.

Sadece son cümleye takıldım gibi olmasın. İyi bir baba çocuklarına eşit yaklaşır. Tabi onların ihtiyaçları doğrultusunda. Yani çocuklarının arasında ayrım yapmamaya özen göstermelidir. Ayrır birini daha çok kayirirsa çocukta işte böyle tepki koyar. Evlatlık da yapmaz. Çok da güzel yapar. İster paragozlukten olsun ister olmasın. Kaldı ki kız burada hala eşitlik derdinde. Paragoz olsa abisi gibi hep bana hep bana yapardı. Bunu da yapmıyor.

Hayır yanlış anladınız.

Konu sahibi çok ince hesaplar derdinde hem kendini ilgilendiren hem ilgilendirmeyen.

Babanın oğluna verdiği parayı senetle vermesini istemesi gibi.

Madem yaşarken mal paylaşımı şuan hakkı olmadığı mirası istiyo ozaman eşit olunsun eşide kv den oturdukları evi istesin diyorum.

Erkek kadından üstündür miras onun olsun demiyorum yaşarken bişey talep edilmesin diyorum ha ediliyosa iki taraftanda edilsin.

Baba oğul ilişkisini bilemeyiz belki babası yıllarca oplunun maaşını elinden aldı biriktirmek için oyüzdrn peşinatı verdi bilemeyiz.

Zira bahsettiği zamanlarda sbisinin masşı 4bin veya üzeri kendisi gayette ev bark alabilecek durumdaymış. Talep ettiğine göre demekki başka hesap var.

Bence ailenle görüş abinin yaptıgı gibi sen de tabiri caizse babanı yol! Ha sana tavrı farklı olursa sen de o zaman ona göre davran. Allah korusun vefat ettiklerinde de dava açar hakkını alırsın.

inanki ben böle şeylere çok kızıyorum evlat ayrım asla yapılmaz..
eşimin köyünde erkek evlada daha çok tutuyor.. düşündükçe kızıyorum tabi.
malum köylüler böleymiş adetleri böleymiş.. bizim köyündede var..
mesela eşimin dedesi oğlunu çok tutuyor kaynanama bi mal bile vermedi. umrumda deglimş
doğum yağtığım sirada çok kızdim nasıl evlat ayrım yaparsin dedim yok oda benim kızım dedi kızdım kızınsa gelceksin dedim . öle deyince bişey diyemedi. gitmek bile istemiyorum eşimin aneannesine.. mecbur götürüyo.. benim ne işim var ordaa.. evlat ayrım yapanlara çok kızıyorum. böle şeylere karşıyım.. evladim olursa ikisinide ayrım yapamam eşimede dedim.

Back