• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin Yıllardır Yaptığı Haksızlık

Bi iki cümleden sonrasını okumadim bile. Bosverin Allah size güç kuvvet, alma imkânı versin :KK54:

evlenen bi insanla okuyan bir mi ?
Küflü evde kalmaz yurtta kalırdınız yada bulunduğunuz şehirde kazanırdınız.kardeşiniz içinde geçerli bu

Kendi babanıza gelene kadar kvnize bakın evinde kira veriyosunuz ona niye sesiniz çıkmıyo?

Yaiarken mal paylaşımı korkunç bişey

aileler çocuklarına eşit davranmak ZORUNDA. benim malım istediğim çocuğu kayırırım diye bişey olmaz. ve de nedense hep erkek çocuklar kayırılıyor

Babanın canı abine daha çok vermek istemiş buna karışma hakkınız yok. Ölünce açarsınız davayı istediğiniz kadar çirkefleşirsiniz.

Ben sizin sorununuzun para olduğunu düşünmüyorum burda yazan bir çok kişi gibi..Sizin sorununuz ailenizin adaletsizliğini hissetmeniz ve tabiri caizse ikinci hatta üçüncü plana atılmanız.Abinizin kayrilmasi caninizi yakıyor belliki..Sizin yerinizde kim olsa canı yanar..Bende aynı ayrımı hissetsem çok üzülürdüm benimde bi abim var..Ailenize küsmeniz doğru diil bence hayat çok kısa yarın bisi olursa üzülürsünüz..Bu konunun bi çözümüde yok sanki çünkü yıllardır aynı davranıyormus aileniz..Boşverin bence Allaha havale edin..

Abine verilen parayi herhalukarda kanitlarsaniz ilerde dava acma hakkiniz oldugunu biliyorum..allah korusun babaniza bisey olsa siz 3 kardes davalarla ugrasacaksiniz öyle görünüyor..Ben hakli buldum sizi.Baban evlat kayiriyor..siz sikintidayken hep abine destek cikilmis acikcasi digerleri neyse de eski esine 100 bin tazminati da babanin odemesi resmen kayırma..abin hem o evin sahibi hem 100 bin verilmis hem de o uc evden 1 nin sahibi oluyor bu durumda..o kadar iyi kazaniyorken babanin ona destek cikmasi cok enteresan.

Evlat ayrimi olmamali..evet hayattalar istedigini yapar diyenler var..hayir yapamazlar madem 3 tane cocuk yapiyorsun ve imkanın da varsa 3 nun de refahini düşünmek lazim..

Bu ne aç gözlülük :KK57:

Insanlar ölmeden onlar ölünce bana az kalacak abime çok kalacak hesabı yapmanız hiç hoş değil. Para babanızın bırakın dilediği gibi harcasın. Amacı sizden mal kaçırmak gibi görünmüyor bence. Bu sebepten dolayi kalkıp aileyle görüşmemek hoş olmamış.

bu hesap kitap işlerine girmiş olmanız midemi bulandırdı
heleki ölünce,vasiyet tarzı kelimeler kullanmışsınız
Rabbim benim canımı önce alsın da aileminkini görmeyeyim Allahım amin

Üç kardeşiz. Ben, kızkardeşim ve abim. Abim ve benim yaşımız yakın, kızkardeşim daha üniversitede.

Abim 10 sene önce evlendi. Düğünü, eşyası, herşeyini babamlar karşıladı. Abimin ve eşinin gayet dolgun maaşlı işleri vardı, ikisi de kurumsal firmalarda çalıştılar. Yeni evlendiklerinde toplam 7-8 bin lira, 8 sene sonra ayrıldıklarında toplam 12-13bin kazanıyorlardı.

Önce, evlendiklerinde, babamın kendi üzerine aldığı evde oturmaya başladılar, kira vermeden. Sonra o evi beğenmeyip kendi evlerini almak istediler. Babamlardan yaklaşık 20.000 nakit para aldılar, evlerinin peşinatı için.

İki sene babamın evinde kira vermeden oturduktan sonra, kendi evlerine taşınınca boşalttıkları ev kiraya verildi. 700-800 kira getirisi olan bu evin kirasını almaya başladılar, kredilerine yardım olsun diye. O sıralarda ben üniversitedeydim, "hakkımı helal etmiyorum, kirayı alamaz", dememe rağmen ciddiye alınmadım. O yıllarda ben küflü evlerde kirada kalmaya çalışıyordum ama ayda en az 7-8bin lira kazanan abim ve eşi o evin kirasını alıyordu. O zamandan beridir de abim kirayı almaya devam ediyor. Şu anda kızkardeşim üniversitede, ona gitmesi gereken bu parayı abim hala alıyor.

Yetmedi, eşiyle ayrılmaya karar verdiler. Abim evini satmak istemedi. Kız, şimdiye kadar eve yaptığı yatırımın karşılığı olarak 100.000 para istedi ayrılırken. Bu parayı babamlar verdi. Ben bu parayı vermelerinden önce, borç olarak senetli vermelerini, olmadı abimin evinin en azından yarısını üzerlerine almalarını istedim. Ama beni dinlemediler, öylece verdiler parayı.

Babam çok tutumlu bir adamdır. Hani öyle az tutumlu biraz tutumlu değil, çok çok çok tutumludur. Gerçekten de kendisine de asla harcamaz. Bir kilo et almaz eve, bütün parayı biriktirir. Şu anda, üç tane evi var. Ben yaptıklarına itiraz edince, üç ev var ya işte, biri senin biri kardeşinin, biri abinin diyorlar. Halbuki şu anda abim toplamda en az 200.000 lira yani bir ev parası, yani aslında dördüncü evin parasını almış durumda. Zaten evlerin değeri eşit olmadığı için bu paylaşım da tamamen haksız. Türkiyede hukukta vasiyet etme diye bir şey yok bildigim kadarıyla. Onlar ölünce her şey üçe eşit bölünecek, benim bildiğim bu.

Ben de ailemle artık görüşmüyorum. Zaten ayrı şehirlerdeyiz. Arayınca açmıyorum, ben onları aramıyorum artık.

Babam bu haksızlığı çözmek istediğini söyledi, ama, sana 50.000 vereyim, sana vasiyet ettiğimiz evi üzerine yapayım gibi saçma şeyler söylüyor. Ben ondan daha para alsam kızkardeşime yapılan haksızlık daha da büyüyecek. Ayrıca sonradan kardeşlerim itiraz etmez mi, haksız yere mirastan mal kaçırdı diye?

Sizce bu sorun nasıl çözülebilir?

Bir de, ben ailemle görüşmüyorum, görüşmeyi de düşünmüyorum. Eşimin onlarla arası gayet iyi. Eşimin de görüşmemesi, telefonlara çıkmaması mı gerekir.?

Bu arada daha üniversitede olan kız kardeşim de tamamen beni haklı buluyor. Abimle konuyu görüşmedik, görüşmek de istemiyorum. Bu arada bu kiraları alması, 100bin liraya yakın para aldırması tamamen benim bildiklerim. Abim ailemle aynı şehirde ben hep uzaktaydım arada tırtıkladıklarını da bilmiyorum.

Ayrıca biz şuan kayınvalidemin evinde, kiramızı ödeyerek oturuyoruz. Babam ihtiyacınız olunca size de veririm diyor. Bizim şu anda zaten evimiz yetersiz, ihtiyacımız var yani. Ancak şu anda ödediği çok kredi, borç var, verecek durumu yok. Vereceğine de inanmıyorum.

Haklısın canım. Görüşmek istemiyorsan görüşme. Belli ki kız çocukları ile erkek çocukları arasında ciddi ayrım yapıyor.
50 bin lira ile senin sevgimi kazanmaya çalışması da iyiymiş.

Sana önerim parayi al, kiz kardesine yarisini gonder. Bayramlarda ve özel günlerde ara hal hatır sor o kadar. İletişimi baştan sona koparmak doğru değil. Ama iletişimi kendi isteğin ölçüsünde kısıtlamak doğru olur.

evlenen bi insanla okuyan bir mi ?
Küflü evde kalmaz yurtta kalırdınız yada bulunduğunuz şehirde kazanırdınız.kardeşiniz içinde geçerli bu

Kendi babanıza gelene kadar kvnize bakın evinde kira veriyosunuz ona niye sesiniz çıkmıyo?

Yaiarken mal paylaşımı korkunç bişey

İyi de kız çocuğu şehir dışında kötü şartlarda yaşarken karı koca maaşlı çalışan insanlara, gelin hanim rahat etsin diye masraf niye yapıyorlar. O kira çocuklar arasında paylastirilabilirdi. Ya da evlilik borçları bitince kızlara verilebilirdi. Burada erkek evladı ciddi bir şekilde kayırma var.

Hadi ana baba böyle davranıyor. Ama dürüst bir abi böyle mi davranır?

Bak aynı baba kızı kendisiyle gorusmeyince para telif ediyor. Konu sahibi kız kardesine haksızlık olacağı için kabul etmiyor. Buradaki mevzu para değil.

Yengeniz abiniz yıllarca kira vermedi ustune bide kirayı aldi ama siz kaynananizin evinde kira oduyorsunuz diye zorunuza gidiyor herhalde.
Daha kimse ölmeden miras derdine dusmussunuz,bana gore yanlış.

Üç kardeşiz. Ben, kızkardeşim ve abim. Abim ve benim yaşımız yakın, kızkardeşim daha üniversitede.

Abim 10 sene önce evlendi. Düğünü, eşyası, herşeyini babamlar karşıladı. Abimin ve eşinin gayet dolgun maaşlı işleri vardı, ikisi de kurumsal firmalarda çalıştılar. Yeni evlendiklerinde toplam 7-8 bin lira, 8 sene sonra ayrıldıklarında toplam 12-13bin kazanıyorlardı.

Önce, evlendiklerinde, babamın kendi üzerine aldığı evde oturmaya başladılar, kira vermeden. Sonra o evi beğenmeyip kendi evlerini almak istediler. Babamlardan yaklaşık 20.000 nakit para aldılar, evlerinin peşinatı için.

İki sene babamın evinde kira vermeden oturduktan sonra, kendi evlerine taşınınca boşalttıkları ev kiraya verildi. 700-800 kira getirisi olan bu evin kirasını almaya başladılar, kredilerine yardım olsun diye. O sıralarda ben üniversitedeydim, "hakkımı helal etmiyorum, kirayı alamaz", dememe rağmen ciddiye alınmadım. O yıllarda ben küflü evlerde kirada kalmaya çalışıyordum ama ayda en az 7-8bin lira kazanan abim ve eşi o evin kirasını alıyordu. O zamandan beridir de abim kirayı almaya devam ediyor. Şu anda kızkardeşim üniversitede, ona gitmesi gereken bu parayı abim hala alıyor.

Yetmedi, eşiyle ayrılmaya karar verdiler. Abim evini satmak istemedi. Kız, şimdiye kadar eve yaptığı yatırımın karşılığı olarak 100.000 para istedi ayrılırken. Bu parayı babamlar verdi. Ben bu parayı vermelerinden önce, borç olarak senetli vermelerini, olmadı abimin evinin en azından yarısını üzerlerine almalarını istedim. Ama beni dinlemediler, öylece verdiler parayı.

Babam çok tutumlu bir adamdır. Hani öyle az tutumlu biraz tutumlu değil, çok çok çok tutumludur. Gerçekten de kendisine de asla harcamaz. Bir kilo et almaz eve, bütün parayı biriktirir. Şu anda, üç tane evi var. Ben yaptıklarına itiraz edince, üç ev var ya işte, biri senin biri kardeşinin, biri abinin diyorlar. Halbuki şu anda abim toplamda en az 200.000 lira yani bir ev parası, yani aslında dördüncü evin parasını almış durumda. Zaten evlerin değeri eşit olmadığı için bu paylaşım da tamamen haksız. Türkiyede hukukta vasiyet etme diye bir şey yok bildigim kadarıyla. Onlar ölünce her şey üçe eşit bölünecek, benim bildiğim bu.

Ben de ailemle artık görüşmüyorum. Zaten ayrı şehirlerdeyiz. Arayınca açmıyorum, ben onları aramıyorum artık.

Babam bu haksızlığı çözmek istediğini söyledi, ama, sana 50.000 vereyim, sana vasiyet ettiğimiz evi üzerine yapayım gibi saçma şeyler söylüyor. Ben ondan daha para alsam kızkardeşime yapılan haksızlık daha da büyüyecek. Ayrıca sonradan kardeşlerim itiraz etmez mi, haksız yere mirastan mal kaçırdı diye?

Sizce bu sorun nasıl çözülebilir?

Bir de, ben ailemle görüşmüyorum, görüşmeyi de düşünmüyorum. Eşimin onlarla arası gayet iyi. Eşimin de görüşmemesi, telefonlara çıkmaması mı gerekir.?

Bu arada daha üniversitede olan kız kardeşim de tamamen beni haklı buluyor. Abimle konuyu görüşmedik, görüşmek de istemiyorum. Bu arada bu kiraları alması, 100bin liraya yakın para aldırması tamamen benim bildiklerim. Abim ailemle aynı şehirde ben hep uzaktaydım arada tırtıkladıklarını da bilmiyorum.

Ayrıca biz şuan kayınvalidemin evinde, kiramızı ödeyerek oturuyoruz. Babam ihtiyacınız olunca size de veririm diyor. Bizim şu anda zaten evimiz yetersiz, ihtiyacımız var yani. Ancak şu anda ödediği çok kredi, borç var, verecek durumu yok. Vereceğine de inanmıyorum.
Genel olarak bakinca haklısın. Ailen eşit davranmalıydi kesinlikle. Ama kardeslerinizle ve anne babanizla nasil bu kadar ince maddi hesaba girdiniz onu anlayamadim ben. Bende uni okudum devlette ama suan bir kiz kardesim ve erkek kardesim ozelde okuyorlar. Kalkip babamla tartisayim mi beni niye yollamadiniz isim garanti olacakdi diye. Bence herkez nasibine dusuni alir. Anne baba sagken bu kadar ince hesap yapilmamali. Bide sunu kabul etmek lazim aileler erkek cocuklari ister istemez onde tutuyor. Cunku kendileride erkek evlatlarindan beklenti icerisindeler ileride. Bence bu konu yuzunden ailenize sirt cevirmeyin 3 günlük dünya ya.

Ben sizi sonuna kadar hakli buluyorum abiniz onlarin evladiysa siz ve kardesinizde onlarin evladi gece basini yastiga koydugunda rahat uyuyorlarmi acaba su an kusmenizde dunya mali icin degil yapilan haksizliklarin duzeltilmesi icin.

aileler çocuklarına eşit davranmak ZORUNDA. benim malım istediğim çocuğu kayırırım diye bişey olmaz. ve de nedense hep erkek çocuklar kayırılıyor
Valla kiz cocuklarida cok kayiriliyor ;) bence esit olmali. Yada maddiyata gore davranilmali. Erkegin durumu daha iyiyse kiza , kizin durumu daha iyiyse erkege ek yardim olmali :)) ama erkekden medet umup kiza daha fazla yardim edilirse o zaman benim gibi gelinler bayragi ceker ;)

Evlatları ayırmak doğru değil tabi ki.
Ama daha anne baba hayattayken miras düşünmek nedir ya. Çok korkunç bir durum. Benim annem babama Allah sağlık versin, kime isterlerse yardım etsinler. Yeter ki iyi olsunlar.

İyi de kız çocuğu şehir dışında kötü şartlarda yaşarken karı koca maaşlı çalışan insanlara, gelin hanim rahat etsin diye masraf niye yapıyorlar. O kira çocuklar arasında paylastirilabilirdi. Ya da evlilik borçları bitince kızlara verilebilirdi. Burada erkek evladı ciddi bir şekilde kayırma var.

Hadi ana baba böyle davranıyor. Ama dürüst bir abi böyle mi davranır?

Bak aynı baba kızı kendisiyle gorusmeyince para telif ediyor. Konu sahibi kız kardesine haksızlık olacağı için kabul etmiyor. Buradaki mevzu para değil.

Buradaki mevzu tamamen para.
Abiside başka şehirde evlense babadının evinde ıturamayacaktı.
Kirayı almaya devam etmiş çünkü borca girmiş ha kirayı almaz ev almaz o evde oturmaya devamda edebilirdi.

Kurulu kuruşuna hesaplayan insan konu sahibi nasıl para değil konu ?

kardeşine haksızlık olacağı için abisinden hesapladığından daha az olacağı için kabul etmiyo

Buradaki mevzu tamamen para.
Abiside başka şehirde evlense babadının evinde ıturamayacaktı.
Kirayı almaya devam etmiş çünkü borca girmiş ha kirayı almaz ev almaz o evde oturmaya devamda edebilirdi.

Kurulu kuruşuna hesaplayan insan konu sahibi nasıl para değil konu ?

kardeşine haksızlık olacağı için abisinden hesapladığından daha az olacağı için kabul etmiyo

Uzerinden zaman gecti. Konuyu basa donup okumak zor geldi simdi ama sanirim abiye sadece kira degil baska ev almasi icin para da vermisler. Yani aciktan para verildiyse ustune ev tahsis ediliyorsa ve kizlara hic birsey verilmiyorsa ben erkek diye veya başka sebeplerle abi kayiriliyor diye düşündüm.

Kaldık konu sahibinin küflü evlerde şehir dışında sıkıntı çekerken diye bir yorumu vardı. O sebeple kizlara el muamelesi yapılıyor sanki gibi geldi. Konu sahibinin para konusuna takilmasini doğru buluyorum. Bunu paragozlukten ziyade ailesinin onu sevmediğine ve abisinin ailesiyle bir olup doğuştan gelen haklarını yemeğe çalıştığıni düşünüyorum.

Uzerinden zaman gecti. Konuyu basa donup okumak zor geldi simdi ama sanirim abiye sadece kira degil baska ev almasi icin para da vermisler. Yani aciktan para verildiyse ustune ev tahsis ediliyorsa ve kizlara hic birsey verilmiyorsa ben erkek diye veya başka sebeplerle abi kayiriliyor diye düşündüm.

Kaldık konu sahibinin küflü evlerde şehir dışında sıkıntı çekerken diye bir yorumu vardı. O sebeple kizlara el muamelesi yapılıyor sanki gibi geldi. Konu sahibinin para konusuna takilmasini doğru buluyorum. Bunu paragozlukten ziyade ailesinin onu sevmediğine ve abisinin ailesiyle bir olup doğuştan gelen haklarını yemeğe çalıştığıni düşünüyorum.

Detaylara takılmıyorsunuz demekki konu baştan sona para.

Babası oğluna para verirken konu sahibi borç olarak senetle vermesini teklif etmiş çümkü kendi hakkından da gidiyo

abisine 200 gibi bi para harcanmış bunun karşılığı babadı ev ve 50bin teklif kabul etmemiş

200 ve ev verse derhal kabul edecek.

Abisinin yengesinin maaşına kadar hakim bunlar tamamen para burda bundan başka bi konu yok

Detaylara takılmıyorsunuz demekki konu baştan sona para.

Babası oğluna para verirken konu sahibi borç olarak senetle vermesini teklif etmiş çümkü kendi hakkından da gidiyo

abisine 200 gibi bi para harcanmış bunun karşılığı babadı ev ve 50bin teklif kabul etmemiş

200 ve ev verse derhal kabul edecek.

Abisinin yengesinin maaşına kadar hakim bunlar tamamen para burda bundan başka bi konu yok

Detay bilgi verip onun üzerine yorum yaptım zaten. Neden detaylara takilmadigimi düşündünüz anlamadım. Detaylar sebebiyle konunun para olduğunu düşünmüyorum. Bir baba çocuklarından birine daha rahat etmesi için niye 200 bin fazladan para harcar ki. Bu saglik falan değil. Yani evlerden birini oğluna tahsis etmiş. Üzerine 200 bin para harcamis. Hani ameliyat olur, eğitim olur anlarım da 200 bini harcama sebebi evlilik. Biz de evlendik. Herkes evleniyor. Bu böyle maliyetli bişey değil. Detay diye bahsettigim konu bu.

Hani zorunlu masraf olsa anlarım ama boşaniyor diye 100 bin nafakayi artık neyse niye konu sahibinin babası ödüyor? Kızların bu parada hakkı yok mu? Bu masraf tekrar ediyorum hastalık değil bişey değil. Mahkeme adamdan bu para yoksa bu kadar para talep etmez zaten.

Peki oglana ev tahsis ediyorsun. Evlendi diye. Konu sahibi de evli. Ona niye tahsis edilmiyor? Ona niye ev almasi icin para verilmiyor. Konu sahibi yanılmıyorsam başka şehirde kv ile yaşıyormus. Ona da 200 bin harcasinlar o da çıksın evinden.

Sizin buradaki yorumunuzu anladim kardesler arasinda paranin lafi edilmemeli. Kimin ihtiyaci varsa aile ona destek olur gibi bir bakis aciniz var sanirim. Bu noktada bende katiliyorum size.

Yanlis anlamayın size demiyorum.
Ama genel olarak ben türk kültürünü bu konuda iki yüzlü buluyorum. Erkek evladı maddi anlamda kayırma durumu söz konusu. Genelde mirastan kızlara oradan el oğullarına bişey gitmesin diye daha anne baba ölmeden mirası erkek evlat üzerine yapma durumu var. Bu bir gerçek. Erkek kardeşler mirası paylaşıp kızlara bişey bırakmıyorlar. Açıkçası konu sahibinin durumunu da bu şekilde değerlendiriyorum.

Back