Ben seni haklı buldum. Anne baba adil olmalı. Evladın kızı erkeği olmaz. Şu hayatta asla tahammül edemeyeceğim bir şey varsa o da adaletsizlik ve haksızlık. Hele de evlatlar arasında.
Ama ailenle tamamen bağlarını koparman da bence doğru değil. Sonuçta anne baba hakkı da var. Kırgınlıkların var hak veriyorum ancak belli bir mesafede olsa görüş ara sor. nihayetinde Allah a verilecek bir hesabın var bu konuda.
Bence abin kardeşin ve baban bir araya gelip bu dengesizliği kimsenin hakkı kimseye geçmeyecek şekilde çözmelisiniz.
çözüm üretilmiyorsa da belki tepki alıcam ama aynı ayrımcılığı siz de yapın. Hasta falan olurlarsa, ya da başka ihtiyaçları vs abine gitsinler. Anne baba olmaları yaptıkları herşeyin doğru ve tolere edilebileceği anlamına gelmez.
Herkes ektiğini biçer ve biçmeli bence.
Ben size katılmıyorum her evlada eşit davranılmalı benim annemden biliyorum sorun para değil duygusal olarak çöküyor insan.sonuçta babanızın malı ve erkek evlada düşkün galiba.
normalde eşit davranması gerekir ama öyle davranmak istemiyor.
siz haklısınız ancak mal konusunda eşit davranmıyor diye yani dünya malı için ailenizle irtibatı koparma konusunda sizi haksız buldum.
mal mülk onun dilediği gibi, dilediği yerde harcar, size maddi katkı sağlar veya sağlamaz. eğer aç ve sokakta bırakmadıysa, tepkiniz abartılıdır derim.
Son paragrafina cevap vermek istiyorum evet kendi parami biriktirdim, calistim maasimi anneme verdim kendim biriktirdim, 200 bin icin asla anneme sirtimi donmemaynen katılıyorum arkadaşım.
bir de dediğim gibi, abimin ihtiyaç içerisinde olma gibi bir durumu yok. boşanırken evi satıp eşiyle paylaşabilirdi. şu anda üç kardeş içimizde en iyi durumda olan, oturmuş bir işi geliri olan o. Aramızda en kötü durumda olan abim olsa, aç açıkta olsa neyse ama en iyi durumda olan olduğu halde hep ona hep ona yardım ediliyor.
Bu arada mesela anne annem ölünce, (ki o ev 20bin liralıktı), annem gayet muhtaç durumda olan teyzeme evi bırakmadı. ya da babamın babası ölünce toprakları - ağaçları tek tek sayarak hisselerini aldılar.
yarın bir gün başımıza ne geleceğinin garantisi var mı? belki annem babam öldüğünde benim üç tane engelli çocuğum olacak, belki bu sırada abimin çocukları yurtdışında iyi yerlerde okuyor olacak. benim çocuklarımın ve benim ilerde bu 200.000 e muhtaç olmayacağının garantisi var mı?
ben miras peşinde değilim, ölmeden paylaşım peşinde de değilim. ben ölmeden önce büyük payların dağıtılmasına karşıyım bu da benim hakkım. insana en çok koyan kısmı da haksızlık. ekmek alma kuyruğuna girsen, senden 5 kuruş fazla istese, itiraz edersin. hak böyle bir şey.
burada "boşver amaaan ne olacak" diyen arkadaşlar 200 binin büyüklüğünü tahayyül edebiliyor mu? Kendilerine ya da kocalarına 200bin liralık haksızlık yapılsa ne tepki verirler? Hayatlarında hiç 200 bin tl biriktirmiş mi, harcamış mı, merak ediyorum.
aynen katılıyorum arkadaşım.
bir de dediğim gibi, abimin ihtiyaç içerisinde olma gibi bir durumu yok. boşanırken evi satıp eşiyle paylaşabilirdi. şu anda üç kardeş içimizde en iyi durumda olan, oturmuş bir işi geliri olan o. Aramızda en kötü durumda olan abim olsa, aç açıkta olsa neyse ama en iyi durumda olan olduğu halde hep ona hep ona yardım ediliyor.
Bu arada mesela anne annem ölünce, (ki o ev 20bin liralıktı), annem gayet muhtaç durumda olan teyzeme evi bırakmadı. ya da babamın babası ölünce toprakları - ağaçları tek tek sayarak hisselerini aldılar.
yarın bir gün başımıza ne geleceğinin garantisi var mı? belki annem babam öldüğünde benim üç tane engelli çocuğum olacak, belki bu sırada abimin çocukları yurtdışında iyi yerlerde okuyor olacak. benim çocuklarımın ve benim ilerde bu 200.000 e muhtaç olmayacağının garantisi var mı?
ben miras peşinde değilim, ölmeden paylaşım peşinde de değilim. ben ölmeden önce büyük payların dağıtılmasına karşıyım bu da benim hakkım. insana en çok koyan kısmı da haksızlık. ekmek alma kuyruğuna girsen, senden 5 kuruş fazla istese, itiraz edersin. hak böyle bir şey.
burada "boşver amaaan ne olacak" diyen arkadaşlar 200 binin büyüklüğünü tahayyül edebiliyor mu? Kendilerine ya da kocalarına 200bin liralık haksızlık yapılsa ne tepki verirler? Hayatlarında hiç 200 bin tl biriktirmiş mi, harcamış mı, merak ediyorum.
ben de onu yazmıştım. normali eşit davranmaktır ama abiye bol harcıyor, bize cimri diye yani mal mülk yüzünden küsmek, görüşmemek yanlış bence.Ben size katılmıyorum her evlada eşit davranılmalı benim annemden biliyorum sorun para değil duygusal olarak çöküyor insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?