AİLEMİN SEVGİSİZLİĞİYLE BAŞEDEMİYORUM..

Bu yazdiklariniz yetiskin siz degil. İcinizdeki kucuk kiz cocugu. Onun istekleri beklentisi ve aglamasi. O kiz cocugunu buyutecek olan da sizsiniz. Buyume vaktiniz gelmis. Dik durup beklenti kesmeyi ogrenmeniz gerekir artik. Siz surekli veren taraf oldukca kendinizi degersizlestirmissiniz. Bu her iliskide gecerli kuraldir. Krediyi devredin. Uzakta sifirdan hayat kurun. Hayat sadece aile degildir. Disarda kendi kendinize bir seyler yapabildikce ozguveniniz artar. Bu arada onemli kural: beklemiyormus gibi yaptikca enerji kaptirirsiniz. Gercekten hicbirsey beklemeyin.

ay sinirlerim bozuldu
ne zaman bitiyor borç?

Yani beni özleyeceklerini düşünmüyorum zaten. Çünkü şuanda da varlığım yokluğum farketmiyor onlar İçin. Ama yardım alamayacakları İçin bi üzüntü yaşayabilirler he birde evlenmeden ev tuttu diye millet dedikodu yapar diye korkarlar o kadar ayrı Eve çıkmak istediğimi söylediğimde duyduğum şey borçları kim ödeyecek. Ama borçlarım biter bitmez gideceğim bu evden

Evet sürekli verdiğim için bu durumdayım ama ailemdi onlar benim. Yaptıkça sevilirim sandım değersizleştim. Hayattan çok bi beklentim kalmadı zaten sadece bütün borçlarım bitsin önüme bakayım istiyorum

Yok ailenizden beklenti kalmasin deger, sevgi gormek anlaminda. Siz dik durunca kendileri gelir merak etmeyin. Hedefleriniz hayalleriniz planlariniz olsun. Sevgi beklentisi sizi zayif dusuruyor. Bir sureligine daha mantikci bir vizyon daha iyi gelecektir.

Bence yola çıkmak için kaybedecek birşeyin yok. aynı evdesin, anne sevgin özlemin bitiyor mu? hayır. Kalman için tek sebep, sana sevgisiz bakan yüzleri her gün görmek istemen mi.

Kendinde diyorsun evden gidince üzüldüler biraz iyi oldular diye. İşte o "iyi hali" bazı aileler uzaklaşınca gösteriyor. Uzaklaşınca enazindan sadece özlersin ama sevildiğini hissedersin.

Bizim gibilerin kaderinde mutlaka ailesini aratmayacak dostlar olur. "El" den aile yaparız biz, allah bir yerden aldığını başka yerden verir mutlaka.

Çıkış kapını sen bulacaksın, eline ne kadar para kalıyor, birinin yanına ev arkadaşı olarak falan geçsen yetmez mi paran. Maddi açıdan bir çıkış bulsan gerisini çözebilirsin

Yılmaz erdoğanın şiiri vardı "ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim" diye. Üzüleceksin ama yok o ihtimal, ben karşıma alıp neler söylemedim ki karşımdaki anne değil taş olsa yaptıklarından pişman olurdu eminim ama yüzünde mimik bile oynamadı. Yarın hayatına girecek insana, evlatlarına verip onlardan göreceksin o sevgiyi, yeri dolmayacak asla evet ama en azından ruhunu ısıtacak başka sevgiler olacak. Masallarda dizilerdeki anne şefkati bir gün gelecek umudu içinin bir yerinde hep bekliyor ama maalesef gelmiyor o gün hatta yaşkarı ilerledikçe ettikleri ezşyet de katlanıyor. Boşa bekleme en kısa zamanda kaç, abla tecrübesiyle söylüyorum emin ol

Ne yazikki öyle bir Zamanda yaşiyoruz ki bazi Anneler Kizlarini görmiyor..
Cok acimasiz.. Kizlarimiz, kendimi de katiyorum, Annesiz kalmayi Hiç haketmedik. Ne olurdu'da Bizi görselerdi? Saçlarimizi okşayip Güç verselerdi?

Poyraz akşam akşam içimi yaktın ya.

Kusura bakma, mevzu anne olunca kapanmayan yaralarım kanıyor. Allah evlatlarımızdan eşlerimizden güldürsün
Yok ne kusuru estafurullah. Dök içini , ben sadece böyle anne olur mu diye hep şaşırıyorum okurken. Amin amin amin. Umarım sana anneni bir nebze unutturacak kadar mutlu , huzurlu bir hayatın vardır.

Yok ne kusuru estafurullah. Dök içini , ben sadece böyle anne olur mu diye hep şaşırıyorum okurken. Amin amin amin. Umarım sana anneni bir nebze unutturacak kadar mutlu , huzurlu bir hayatın vardır.
Çok şükür, üzerime titreyen bir eşim ve eve girdiğimde boynuma atlayan evlatlarım var. Demek ki annem gibi olmamayı başarıyorum

Allah herkese güzel ve huzurlu yuvalar nasip etsin

Okurken nefesimi tuttum ve kendimi okudum...

Bizde 3 kardesiz, tek kizim.. Ben intihar tesebbusune girmeyi hic dusunemedim cunku 19 yasinda anne ve babasi yuzunden evlenmek zorunda kalan ve 20 yasinda 6 aylik bebekle ayrilan bir anneydim.

Pilini pirtini topla git diyen olmus ama bu biseyi degistirmez. Ben ayni evde yasamamis olmama ragmen (bosandiktan sonra) hep bi manipulasyon hep bi kontrol altindaydim annem tarafindan.

Bosandiktan 9yil sonra evlendim. Lohusaligin varligina inanmayan ben cok kotu gecirdim. Psikolojik yardim almaya basladim. Bir cok seyans gittim yeri geldi icim rahatladi yeri geldi merhamet duydum taa ki annemi bu psikologa goturene dek.

Annem 3 seyans gitti ve psikolog anneme bipolar teshisi koydu ve bircok anlayamadigim ve anlamakda zorlandigim hastalik teshisi, ruh sagligi cok iyi olmayan birisi oldugunu soyledi.

Bunun uzerine annemi hasta kabul ettim ve kendime yapilan her haksizlik icin azad ettim onu.

Size tavsiyem sizde annenizi hasta olarak gorup onun sevgisini kazanmak icin hic bise yapmayin bu onun egosunu tavan yapmaktan ve sizi manipule etmekden baska biseye yaramayacak.

Aileleri seçemiyoruz maalesef.
Ama bakış açımızı degistirme sansimiz var.
Maddi durumun düzelince kucuk bi eve tasinin.
Ozguveniniz zedelenmis ama bunu toplamak elinizde. Psikolog destegi+ özgüven üzerine kitaplar okuyun.. oyle iyi tavsiyeler var ki. Netten videolari bilr var psikologlar anlatıyor.
Ben degerli ve önemli biriyim. Sözünü defalarca tekrar edin. Buna önce siz inanin. Size deger veren kisi çıkacaktır elbette. Ailenizin yanlış tutumları sizin sucunuz değil ama dediğim gibi bakış acınızı degistirin. Enerjinizi kendinize verin. Abla evini temizlemek yerine sevdiginiz muzigi dinleyip yürüyüş yapın. Hep bi bahane bulun. Yatirimlari kendi ruhunuza yapın.

Aynisini arkadaşım yasadi. Psikologlar sayesinde annesinin ruhsal saglikli olmadığını ogrenip annesini yargilamayi birakti. Hatta affetti ruhunda..Artık umrunda degil. Hesap sormayi vs birakti. Mesafeli olup yilda 3 4 kere goruyo. Az ariyo.

Maalesef benim yilda 3 4 kere gorme sansim yok
Annem kizlarima cok duskun
Antidepresan kullaniyo
Mesela ben ona hep aciyorum, aslinda megersem kendini acindirarak manipule etmis beni hep.
Mesefali olucam evet ama bizim durumumuzda haftada 1 veya 10gune bir gorusmeye dusurebilirrim
Annem yanliz yasiyo, aslinda kucuk erkek kardesimle yasiyo. Ama o kendi dunyasinda. Mesela ayni evin icinde olup kardesim zengin hayati yasarken annem borc icinde heray birisinden borc alan ekmege muhtac birisi.
Inanin cok zor, ben bu zamana kadar nasil sabretmisin.
Camdaki kiza bakanlar varsa bilir, hani her bolum nalan koskoca kadin olmus annesinin himayesi altinda birakip gitse meslegi var diyoruz demi. O oyle degil iste, ben ayri evde yasamama ragmen evimi yonetti yillarca
Evlenince aldigim hediyeler konustugum insanlar esimle muhabbetimi yan yana oturusumu bile yonetmeye calisti.
Cok kavgalar ettik, cok kus kaldim. Cok evlat ayirdimi ettigini iliklerime kadar hissettim ama artik o sadece hasta diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…