- 7 Ocak 2025
- 20
- 1
- 1
- 33
- Konu Sahibi yaprak0891
-
Abimin arkamdan söylediklerini yediremiyorum teyzemlere demiş. Bir şeye yardım etmedi ev hediyesi bile almadı evine yemeğe çagirmadi şu bu. Bende yeni evliyim ve müsait olamamış olabilirim yada eşim ailemin huyunu bildiği için sıkı fiki olmayalım demiş olamaz mı.ev hediyesi de almadiysam bile yengemin doğum gününde çiçek vb almisligim var. Üstelik yaşı benden küçük kendi de çaya gelin vb yapmadı.ama akrabaların gözünde ben zaten kimseyi arayıp sormazmisim şu bu.artik evli insanlarız herkesin kendi bir sınırı olmalı ben annemle bu sınırı koyuyorum abim bu konuda beceriksiz olduğu için bu raddeye geldi. Herşeye tamam dedi evet dedi evlenince yengem araya girdi abimde eşimle bir bakalım şu bu yapınca annem kabullenemedi kısacaSizinle görüşmek istemiyorlarsa sizde arayıp sormayın. Zaten yeterince adım atmışsınız, kendi evinizin huzuruna dönün
Ev hediyesi alma zorunluluğunuz yok, kardeş kardeşe bunların lafını etmez. Alacağınız bir bardak takımı, bir borcamla aranız mı düzelecekti sanki.Abimin arkamdan söylediklerini yediremiyorum teyzemlere demiş. Bir şeye yardım etmedi ev hediyesi bile almadı evine yemeğe çagirmadi şu bu. Bende yeni evliyim ve müsait olamamış olabilirim yada eşim ailemin huyunu bildiği için sıkı fiki olmayalım demiş olamaz mı.ev hediyesi de almadiysam bile yengemin doğum gününde çiçek vb almisligim var. Üstelik yaşı benden küçük kendi de çaya gelin vb yapmadı.ama akrabaların gözünde ben zaten kimseyi arayıp sormazmisim şu bu.artik evli insanlarız herkesin kendi bir sınırı olmalı ben annemle bu sınırı koyuyorum abim bu konuda beceriksiz olduğu için bu raddeye geldi. Herşeye tamam dedi evet dedi evlenince yengem araya girdi abimde eşimle bir bakalım şu bu yapınca annem kabullenemedi kısaca
Kusura bakmayın da anneniz haklıymış. Evlenecek yeterliliğe sahip olan insanlar bir zahmet evlenmek için de aileden para beklemesinler. Kendileri biriktirip, harcasalarmış.Annemler maddi olarak evlendirebilecek maddi güçleri yok.Abim de çok birikimi yoktu. Annem şuan evliliğin sırası değil diye çok dillendirdi.nişan zamanı da kıza gafları oldu.Hani istemediğini uzak durarak yada laf çarparak çok belli etti.aslinda olay gelin değil di ayşe Fatma da olsa onada öyle davranacaktı.aslinda annem abime kızgındı bu gelinede çok yansıdı.Annemin ağzının ayarı yok . sonra patladı gelinde görüşmez oldu.
Aile akraba ilişkileri olarak amcamların hiç biri benim düğünüme gelmedi.Abimin düğüňünde geldiler.ben niye onları ariyim sorayım bayramda vb görürsem o yani.bir sebebi de bu ben çok arayıp sormuyorum evime de öyle aman aman kimseyi çağırmıyorum sürekli annemleri çağirsam bu sefer içli dışlı olcaz böyle mesafeliyken annem de eşime saygı duyuyo öbür türlü boku çıkacak 2 hafta da bir giderim arada telefon ile arar sorarım insan idare etmeyi bilirim.abim bu yaşına kadar anneme tamam tamam demiş durmuş sınırları yok bu şekilde alıştığı için annemde gelininde ağzına sıçtı.ama gelinde herkese cephe aldı bu çok yersiz. Geçen annem den duyuyorum abim amcamlara gitmiş gelin börek yapmista hamaratmista akrabalara çok iyiler annemlerin suratına bakmıyor lar.bu sebeple ben sorunlu ailenin çekemeyen görümcesi ilan edildim.Ev hediyesi alma zorunluluğunuz yok, kardeş kardeşe bunların lafını etmez. Alacağınız bir bardak takımı, bir borcamla aranız mı düzelecekti sanki.
Akrabalar benim hakkımda ne diyor ne düşünüyor hiç umurumda değil mesela, siz neden bu kadar takıyorsunuz?
Abinizin kararı onu ilgilendirir sizinle iletişim kurmak istememesine saygı duymak dışında yapılacak bir şey yok. Ama sizle görüşmüyor diye diğer tanıdığı kişiler akraba dost vs görüşmeyecek diye bir kaide bulunmuyor. Taraf seçmek zorunda da değilsiniz. Velev ki abinizi desteklese idiniz yine sizinle görüşmeme kararı alabilirdi. Bu tarz şeylerde mantık aramaya gerek yok. Bir sonuç çıkmaz. Size göre bir şey yok denilen bir olay karşı taraf için ehemmiyeti yüksek değerdedir anlam veremezsiniz. Boşverin. Yerlerinde iyi olsunlar deyip geçeceksiniz elaleme. Milleti çok takmayınAbim anası babası kardeşleriyle görüşmüyor akrabalar ile görüşüyorlar buda bana tuhaf geliyor.akrabalarda gelin geldi börek yapmış bizi ağırladı şu bu ama bize gelince konuşulmuyor.benim suçum taraf olmamak
Annemin tavrından ben niye sorumlu olayım?Gelin ne güzel baştan cartayı çekmiş
Sizde ısrarcı olmayın yani konuşmuyorlarsa konuşmayın .
Elalemi bu kadar takmakta bla bla bla
Koca aile dağılmışsınız eşinizin gözündeki durumumu düşünüyorsunuz sizde baya bencilmişsiniz, gelin hanım haklı herkesin eline hakkını vermiş
Eşinizi alıp kenara cekılmıssınız hıc bıseye karışmamışsınız düğün zamanı annenize sus diyip karşı gelseydınız abiniz yanınızda olurdu oda olmamış eeee abide eşini almış cekılmıs abide elinize hakkınızı vermiş ..
E bu durumda konu neydi ?
Ha pardon anneniz dimi 3 telefondan 1 ini acarsaniz daha az dinlersiniz onunda hakkını eline siz verin evlatları rezil etmeyi görsün
Ben herşeyimi kendim yaptım ve hiç bir sorunumu aileme yansitmadim bu nedenle annem banada eşimede saygılı çizgiyi çekemeyen abimKusura bakmayın da anneniz haklıymış. Evlenecek yeterliliğe sahip olan insanlar bir zahmet evlenmek için de aileden para beklemesinler. Kendileri biriktirip, harcasalarmış.
Yengemin abimi etkilediğini biliyorum .ama yengem niye bunu yapıyor anlamıyorum.annemle konusmasaydi ama bize merhaba edebilir diAbinizin kararı onu ilgilendirir sizinle iletişim kurmak istememesine saygı duymak dışında yapılacak bir şey yok. Ama sizle görüşmüyor diye diğer tanıdığı kişiler akraba dost vs görüşmeyecek diye bir kaide bulunmuyor. Taraf seçmek zorunda da değilsiniz. Velev ki abinizi desteklese idiniz yine sizinle görüşmeme kararı alabilirdi. Bu tarz şeylerde mantık aramaya gerek yok. Bir sonuç çıkmaz. Size göre bir şey yok denilen bir olay karşı taraf için ehemmiyeti yüksek değerdedir anlam veremezsiniz. Boşverin. Yerlerinde iyi olsunlar deyip geçeceksiniz elaleme. Milleti çok takmayın
E şuan da da abiniz hâlâ ezik davranıyor . Dengeyi kurma yolunda değilAnnemin tavrından ben niye sorumlu olayım?
Abime niye siz haklısınız gelin suçsuz diyim.
Abim baştan haksız.zamaninda kendi çizgisini koymamış bir adam annem neden damadina kizmiyo laf atmıyor da geline bir sürü şey söylüyor çünkü abimden yüz buluyor.abim ezik gibi davrandığı için.Gelin hanımda anneme hak vermiyorum kesinlikle ama baştan belliydi böyle olacağı.kiz anneme tavır aldı tüm aileye soğuk yaptı. Napsaydim ben niye olaya müdahil olayimki bu sefer annemle kötü olucam .ben evlenmisim yuvamı kurmusum neden kendi dertlerim yetmez gibi bu olaylar la münakaşa edeyim.ustelik sonradan aradım açmadılar
Sorun abinizde. Profilinize göre siz 33 yaşındasınız. Abiniz de en az 35 yaşında olsa gerek. 60 yaş civarındaki anne - babasından beklentisi ne tam olarak ?Yengemin abimi etkilediğini biliyorum .ama yengem niye bunu yapıyor anlamıyorum.annemle konusmasaydi ama bize merhaba edebilir di
7 aydır konuşmuyoruz annemi her aradığımda abinleri duydunmu şöyle böyle ayıp insan annesini aramaz mi.bir kızı tercih etti anasına sürekli dinliyorum anne boşver zaten görüşmüyoruz bitti gitti diyorum bu sefer de sana kolay tabi ben anayım cart curt.hani akrabalar ayrı annemgil ayrı , bıktım evimde kocamla huzurum kalmadıE şuan da da abiniz hâlâ ezik davranıyor . Dengeyi kurma yolunda değil
O zaman Sımdı nie dinliyorum diyorsunuz sürekli o zamanda müdahil olmadım şimdi de bana anlatma diyin annenize .
Maddi çok bir şey yapmadılar ama yine ellerinden geleni yaptılar.abimin sorunu annemin sürekli erken evlendiniz zamanı değil di yok gelin iş seçiyor yok evin depozitosuna ben destek oldum gibi lafları gafları nişanlıyken kıza soğuk yapması mesajina cevap yazmamasi bu uzar gider abimin derdi eşinin istenmemesiSorun abinizde. Profilinize göre siz 33 yaşındasınız. Abiniz de en az 35 yaşında olsa gerek. 60 yaş civarındaki anne - babasından beklentisi ne tam olarak ?
Annem işte direk geline tavır aldı ama kızın karakterine değil onun yerinde kim olsa yapcakti yengem bunu anlamadi.hepimizle kötü olduBakın bizde evlenırken maddi destek veren olmadı.. ama kimsede kocama bana durun para yok die laf sallayıp durmadı bizde böyle bi talepte bulunmadık kendımıze guvendık ..yanımızdalardı, paraları yoktu verecek ama yanımızdalardı şimdide canımdan koymetli eşimin ailesi bende ıkıncı el eşyayla evlendım ama kimseye küsmedim çünkü kaynanam gelip düğünde bile bana çene yapmadı yapsaydı görümcelerim de kenarda suspus olmazdı en azından elinden tutar annelerini başka odaya çekerdi elalem içinde hem gelinin yüzünü astırıp sonra elalemi düşünmek çok saçma
İyi olmamış zamana bırakın şu akar yolunu bulurAnnem işte direk geline tavır aldı ama kızın karakterine değil onun yerinde kim olsa yapcakti yengem bunu anlamadi.hepimizle kötü oldu
Abinizin eşi sevgililik ve nişanlılık sürecinde annenizle çok mu yakındı ?Maddi çok bir şey yapmadılar ama yine ellerinden geleni yaptılar.abimin sorunu annemin sürekli erken evlendiniz zamanı değil di yok gelin iş seçiyor yok evin depozitosuna ben destek oldum gibi lafları gafları nişanlıyken kıza soğuk yapması mesajina cevap yazmamasi bu uzar gider abimin derdi eşinin istenmemesi
Valla annecim babacim yapıyor du anneme saksı çiçeği almalar doğum gününde çanta almalar iyiydi.annem de biraz samimiyetin dozunu kaçırmıştı bir ara prenses kızım cart curt. Annem ne zaman nişan takıldı nikah tarihi alındı ondan sonra tepkilerini gösterdi.ben anneme de kızdım zamanında anne aşırı samimiyet yaptın sonra da yerden yere vurdun benim gibi mesafeli olabilirdin dedim.annem nikah tarihinden sonra delirdiAbinizin eşi sevgililik ve nişanlılık sürecinde annenizle çok mu yakındı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?