• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin eşime karşı tutumu nasil olmalı ?

Arada kalacak bir durum yok ailenizle açık açık konuşun. Adamın bir terbiyesizliği yokmuş gayet efendi diyorsunuz ona mı takılmış aileniz. Adamı bi salın artık ya 😅

Arkadaşlar ufak bir mesele değil mi eşler birbirinin ailelerinin bu tarz hareketlerini görmezden gelebilir bence? Misal ben telefonla aramayı konuşmayı hiç sevmem eşimin ailesi de tam aksi her gün aramak aranmak ister. 2 senedir hemen hemen her konuştuğumuzda aramiyosun etmiyosun lafı döner her seferinde de gülüp muzurluk yaparak olur mu annecim/babacim arıyorum hep meşgul zamana denk geliyor diye gecistiriyorum 😂 herkes her şeyin farkında tabiki ama ne ben kafama takiyorum ne gönül kiriyorum ne de eşime ailen sürekli bana laf sokuyor diye dırdır yapıyorum. Bu şekilde biraz umursamaz ve politik davranmakta fayda var ailelere karşı. Bence eşiniz de unuttugunda direkt selam verebilir ya da dalgaya vurarak aa yine mi duymadınız mı diye gecistirebilir. Allah başka dert vermesin biraz idare etmeyi bilmek gerekir 🌸
Aileleri idare etmek gerekiyor o doğru ama gözümde canlandırıyorum bir eve girer girmez hemen bi eleştiriye maruz kalmak cidden canımı sıkardı. Üstelik 5 yıl boyunca. Selam vermek güzel tamam ama misafire güler yüz göstermek çok daha kıymetli değilmi? Neden evine gelen bir insanın gelir gelmez canını sıkıyorsun. Üstelik bu konu yüzünden karı kocanın arasıda açılabilir. Değermi?

Çok saçma ilk defa buna hem de hep beraber takılan aile duydum. Bu tamamen ağız alışkanlığı selamün aleyküm dersin merhaba dersin hii dersin ne farkeder. Benim kv kp benim naber ve bay baylarıma alıştı mesela. Onlar da bana bay bay diyor 😂😂 ha Bi de her telefon konuşmamı Allaha emanet ederek bitiririm bu da benim ağız alışkanlığım ama kimseden aynı şekilde olmasını beklemiyorum. Ailene çok gereksiz Bi beklenti olduğunu, eşinin kırıldığını kızdığını ve bu laf sokmaların senin aile huzurunu kaçırdığını hatta onlar yüzünden kavga ettiğinizi söyle. Belki silkelenirler.

Aslında "hoşgeldin" den önce,
"Selamünaleyküm, merhaba, merhabalar, iyi akşamlar, günaydın" vs birşeyle giriş yapmak daha şık.
Dinini yaşayan bir aileniz varsa selama önem vermeleri normal. Selam güzeldir.
Ama hiçbir yanlışı olmayan, sevilen sayılan bir damadın da böyle bir sebeple sürekli eleştirilmesi hoş değil.
Annenize söyleyin, alışkanlık meselesi olduğunu, bazen unuttuğunu, buna artık takılmamaları gerektiğini.
Eşinize de söyleyin, selamlaşmayı adet haline getirsin. Ama unutursa da devlet sorunu haline getirmeyin.
Orta yol bulun.
Böyle meseleler için kalp kırmaya değmez. Eşiniz hala saygısını bozmadıysa ona da helal olsun.

Arkadaşlar ufak bir mesele değil mi eşler birbirinin ailelerinin bu tarz hareketlerini görmezden gelebilir bence? Misal ben telefonla aramayı konuşmayı hiç sevmem eşimin ailesi de tam aksi her gün aramak aranmak ister. 2 senedir hemen hemen her konuştuğumuzda aramiyosun etmiyosun lafı döner her seferinde de gülüp muzurluk yaparak olur mu annecim/babacim arıyorum hep meşgul zamana denk geliyor diye gecistiriyorum 😂 herkes her şeyin farkında tabiki ama ne ben kafama takiyorum ne gönül kiriyorum ne de eşime ailen sürekli bana laf sokuyor diye dırdır yapıyorum. Bu şekilde biraz umursamaz ve politik davranmakta fayda var ailelere karşı. Bence eşiniz de unuttugunda direkt selam verebilir ya da dalgaya vurarak aa yine mi duymadınız mı diye gecistirebilir. Allah başka dert vermesin biraz idare etmeyi bilmek gerekir 🌸
Yoo hiç de görmezden gelemem hoş göremem. Benim selam verme şeklime bile karışacaklar oldu. Bunun Bi adım sonrası kölelik. Basit gibi duruyor olabilir ama Hüküm altına alma haddini aşma var bu istekte. Konu sahibinin ailesi tabi kusura bakmasın.

Aileleri idare etmek gerekiyor o doğru ama gözümde canlandırıyorum bir eve girer girmez hemen bi eleştiriye maruz kalmak cidden canımı sıkardı. Üstelik 5 yıl boyunca. Selam vermek güzel tamam ama misafire güler yüz göstermek çok daha kıymetli değilmi? Neden evine gelen bir insanın gelir gelmez canını sıkıyorsun. Üstelik bu konu yüzünden karı kocanın arasıda açılabilir. Değermi?
Hayır tabiki değmez ama bunu herkes algilayamiyor demekki. Konu sahibinden babaannesine varana kadar herkese tek tek bunu anlatıp onların da bu konuda değişmesini beklemek; çevreden gelen sözleri umursamamayi öğrenip eşini de huzursuz etmemekten daha zor bence. Ki konu sahibi de ailesinin yanlışınin farkında ve onları savunmuyor. Mesele de küçük bir mesele herhangi bir aile mahremi ihlali ya da kritik bir konu söz konusu değil çok şükür :) bazen amaaan deyip geçmek gerekiyor

Kızlar eşimin ailesinde cok muhafazakar olmalarına rağmen selam verme huyu yoktur biri gelir mesela eve selam verilmez alınmaz k.p geldi diyelim mesela direkt ne yapiyorsunuz tarzi giris yapar selam vermez de.Esim de o ailede yetistiginden herhalde o da eve gelince selam vermez gittigimiz yerlerde selam vermez selamunaleykum diye ben alıstım benim icin bir sorun teşkil etmiyor ben de ibadetlerine dikkat eden bir insanım fakat selam almak vermek basit detaylar. Ama ailem bu tarz seylere çok takık benim ailem esimin ailesine göre daha modern görüşlere sahip olmalarına ragmen bu konuda cok tutucular.Ben aradigimda bile selam vermeyim hemen haşlarlar selamla söze baslanır diye agız aliskanligi olmus ben de selam veririm.Esimle 5 yildir evliyiz her seferinde aileme gidince esime alttan alttan laf sokulur o ne yapiyorsunuz iyi misiniz diye giris yapar bizimkiler de aleykum selam oglum der.BAzen de selam verir ama genelde unutur, aksam annemlere gittik babaannem de oradaydı esim selam vermeyince direkt babaannemin elini öpmeye yeltenince babaannem de önce selam verilir selamsız sabahsız olmaz öyle sen selam vermeyince insan hosgeldin de diyemiyor ki dedi esim bir sey demedi.O an ben de bir sey demedim susmak mi hataydi susmamak mi bilemedim.Eve dönüste eşim sitem etti illa selamun aleykum demek mi gerekiyor hal hatir soruyorum el öpüyorum kücüklükten dilime yerlesmemis dıyemiyorum unutuyorum 5 senedir bıkmadılar mı sürekli söylemeye herhangi bir yanlisım olmadı ki diye.Ama huylarini biliyorsun sen de selam veriver ne olacak dedim unutuyorum ne yapayim dedi sizce bu sorun olabilecek bir şey mi ? Benim icin esimin selam verip vermemesi asla sorun değil çünkü aileme gayet saygili davraniyor terbiyesizlik etmiyor. Aileme ne demeliyim ki artık alissınlar ya da ailem mi haklı ben bunlara takılmadıgım icin hakliliklarini göremiyor muyum ?
Ailenizde çok uzatmış herkesin bir aliskanligi var iki tarafta saygı duymalı unutuyorsa adam ne yapsın iyi bari eşiniz beş yilda gına getirip ailenize gitmemizlik yapmıyor sırf bu yüzden bile tebrik ediyorum eşinizi 👍

Eşiniz saygılı ve sabırlıymış 5 yıl iyi sabretmiş
Aileniz selam konusunda takıntılı Laf sokarak öğreteceklerine keşke daha güzel örnek olsalarmış
O zaman eminim eşiniz unutmaz severek söylerdi
Biz eşimle ailelere gittiğimizde selam veririz Ama senin ailen selam veriyo Benimki vermiyo gibi şeyler aramızda olmaz Olsa komik olurdu Dini anlamda ailenizin farkında olmadığı şeyler var En büyüğüde hoşgörülü olmak
Onlara bunun dinen selam vermekten daha önemli olduğunu anlatmalısın

Ay inadim tutar bir daha cumle aleme selam vermem, bu ne boyle.

Esiniz hakli sitem etmekte. Arabuluculuk yapacaksaniz esiniz yokken ailenize diyeceksiniz ki, benim esim selamsiz, alisin artik buna, surekli laf sokup durmayin.

Benim esim giciktir mesela. Bir kere lafi gecti x de cok gicik dediler yanimda. Evet cok gicik dedim, ben onu oyle aldim 🤪 neticede size bir zarari var mi adamin yok, e o zaman ne diye degistirmeye calisacaksiniz ki.

Ailenin de illa kusurlari vardir, herkes herkesi bir yerde tolere ediyor. Bir tek bu hatasini buldularsa damadin oturup sukur namazi kilsinlar soyleyin de.

Ben de arada unutuyorum ya da merhaba diyorum iğneler sekilde düzeltiyorlar benim de 2 sene oldu bi 3 senem daha varmıs demek ki🤣

Kızlar eşimin ailesinde cok muhafazakar olmalarına rağmen selam verme huyu yoktur biri gelir mesela eve selam verilmez alınmaz k.p geldi diyelim mesela direkt ne yapiyorsunuz tarzi giris yapar selam vermez de.Esim de o ailede yetistiginden herhalde o da eve gelince selam vermez gittigimiz yerlerde selam vermez selamunaleykum diye ben alıstım benim icin bir sorun teşkil etmiyor ben de ibadetlerine dikkat eden bir insanım fakat selam almak vermek basit detaylar. Ama ailem bu tarz seylere çok takık benim ailem esimin ailesine göre daha modern görüşlere sahip olmalarına ragmen bu konuda cok tutucular.Ben aradigimda bile selam vermeyim hemen haşlarlar selamla söze baslanır diye agız aliskanligi olmus ben de selam veririm.Esimle 5 yildir evliyiz her seferinde aileme gidince esime alttan alttan laf sokulur o ne yapiyorsunuz iyi misiniz diye giris yapar bizimkiler de aleykum selam oglum der.BAzen de selam verir ama genelde unutur, aksam annemlere gittik babaannem de oradaydı esim selam vermeyince direkt babaannemin elini öpmeye yeltenince babaannem de önce selam verilir selamsız sabahsız olmaz öyle sen selam vermeyince insan hosgeldin de diyemiyor ki dedi esim bir sey demedi.O an ben de bir sey demedim susmak mi hataydi susmamak mi bilemedim.Eve dönüste eşim sitem etti illa selamun aleykum demek mi gerekiyor hal hatir soruyorum el öpüyorum kücüklükten dilime yerlesmemis dıyemiyorum unutuyorum 5 senedir bıkmadılar mı sürekli söylemeye herhangi bir yanlisım olmadı ki diye.Ama huylarini biliyorsun sen de selam veriver ne olacak dedim unutuyorum ne yapayim dedi sizce bu sorun olabilecek bir şey mi ? Benim icin esimin selam verip vermemesi asla sorun değil çünkü aileme gayet saygili davraniyor terbiyesizlik etmiyor. Aileme ne demeliyim ki artık alissınlar ya da ailem mi haklı ben bunlara takılmadıgım icin hakliliklarini göremiyor muyum ?
Ailen hadsiz ve itici, kusura bakma.
Gelini damadı bu kadar eleştirme hakkını kim veriyor bu ailelere, gerçekten merak ediyorum ya. Hiçbir saygısızlığı yok, kaç senedir de katlanmış resmen, koca insanı kendilerince terbiye mi edecekler?
Bari sen "aman nolcak veriver selam" deme eşine, ailenin yaptığının üstüne tüy dikmek olur bu, sana da bilenir haklı olarak. Yaptığı yanlış bi şey de yok ki, sanki büyük eksiklik, sanki büyük kusur. Alttan aldıkça abartmışlar, adam bi iki kez bozsa bu kadar dillerine dolayamazlardı. Ayıp ya.

Bu konuda hep anlatiyorum ailesinde bu aliskanlik yok o da alismamis diye ee ne bicim aileymis selamsiz sabahsiz aile mi olur diyorlar
Seninkiler de selam vermeyi biliyolar ama insanlarla iletişim kurarken haddini bilmek, yerini bilmek, her lafı söylememek gibi düsturlara sahip değiller?
Ailene dil döküp gönüllerini almayacaksın, eşinde bi kusur olmadığını, sürekli bunu gündem yapıp huzur kaçırmamalarını, eşine karşı dikkali davranmalarını söyleyeceksin. İnatla düzelmiyorlarsa da gitmeyeceksin.
Eşine de haklı olduğunu, senin de rahatsız olduğunu söyleyeceksin.
Elini öpeceğim, hal hatır soracağım, saygıda kusur etmeyeceğim ve babanne kişisi beni milletin içinde bozacak öyle mi, diğer yaptığım şeylere de hasret kalır, eşin yine sabırlı.
Bi düşün sürekli, 5 yıl boyunca, kusur bile olmayan bi şey için milletin içinde laf yediğini, ne yapardın?

Selamla eve girmek güzel ama bunun için insan damadının kalbini kırmamalı. Bizde bazen selam veririz, bazen hoşgeldiniz, bazen ben geldim diye dalarım eve 😆Aileniz abartıyor.

Ama aileniz hassas ve değişmiyorsa, belli yaş üzerine laf anlatmak zor oluyor eve girmeden eşinize hatırlatın.

Aslında dinimizde selam çok önemli sırf selam vermek için eşinin dostunun evine giden bir alim mi ne varmış ve selamın sadece tanıdıklara verilmesi ahir zaman alametiymiş
Ailen haklı bu durumda
Eve girmeden eşine selamı unutma lütfen diye hatırlatabilirsin
Dini konulara insanlar aman ne olacak ki gözüyle bakıyor ama öyle değil
Birileri ehemmiyetine dikkat ediyor diye yadırganıyor tabi anlıyorum her zaman ki şeyler

Aileniz de ne abartmış beee

Bunun ağız alışkanlığı olması için sürekli söylenmesi lazım. İşe giderken başka misafirliğe giderken ya da herhangi bir ortama girerken..

Öyle ailenize giderken söylemeyle ağız alışkanlığı olmaz.

Ayrıca bıkmadan usanmadan her seferinde laf sokan ailenize gıcık oldum. 5 sene olmuş o da öyle demiyorlar da hala ne biçim aileymiş diyorlar onlara ne pardon? Karşıdakini olduğu gibi kabul etmeyecekse kapıdan girer girmez canını sıkacaksa beklemesin de o zaman.

Eşiniz gelmiyorum gider gitmez moralimi bozuluyor derse haklı.

Ya selam versin etsin de alışkanlıkları tazelemek bir yaştan sonra zor oluyor. Kaldı ki adam ailenize karşı kötü bir tavır içinde değil. Aileniz hakaret gibi algılama da :) politik davranın kocaman bir selamla siz girin içeri. Eşinize de aileniz için değil de ya selam şundan dolayı çok kıymetli yemiş gibi teşviklerde bulunabilirsiniz.

Arada kaliyorum hep bu konuda
Nasıl arada kalıyorum,adam sizin alışkanlıklarınıza uymak zorunda mı, o da şöyle dese bizim ailede selam verilmez, aileme gidince selam verme vs. O zaman nasıl olur, bütün aile koca adamı yönetmeye çalışıyorsunuz, bir de bence de selam vermek önemli ama merhaba der geçerim, selamın aleyküm demem yani,bu konuda da zorlayamazsiniz

Aileniz epey abartmış, abartmaya da devam ediyor.. Siz bari her gidişinizde kapıda hatırlatın selam vermeyi..

Back