- 19 Kasım 2020
- 22.135
- 48.285
- 548
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Arada kalacak bir durum yok ailenizle açık açık konuşun. Adamın bir terbiyesizliği yokmuş gayet efendi diyorsunuz ona mı takılmış aileniz. Adamı bi salın artık ya 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aileleri idare etmek gerekiyor o doğru ama gözümde canlandırıyorum bir eve girer girmez hemen bi eleştiriye maruz kalmak cidden canımı sıkardı. Üstelik 5 yıl boyunca. Selam vermek güzel tamam ama misafire güler yüz göstermek çok daha kıymetli değilmi? Neden evine gelen bir insanın gelir gelmez canını sıkıyorsun. Üstelik bu konu yüzünden karı kocanın arasıda açılabilir. Değermi?Arkadaşlar ufak bir mesele değil mi eşler birbirinin ailelerinin bu tarz hareketlerini görmezden gelebilir bence? Misal ben telefonla aramayı konuşmayı hiç sevmem eşimin ailesi de tam aksi her gün aramak aranmak ister. 2 senedir hemen hemen her konuştuğumuzda aramiyosun etmiyosun lafı döner her seferinde de gülüp muzurluk yaparak olur mu annecim/babacim arıyorum hep meşgul zamana denk geliyor diye gecistiriyorumherkes her şeyin farkında tabiki ama ne ben kafama takiyorum ne gönül kiriyorum ne de eşime ailen sürekli bana laf sokuyor diye dırdır yapıyorum. Bu şekilde biraz umursamaz ve politik davranmakta fayda var ailelere karşı. Bence eşiniz de unuttugunda direkt selam verebilir ya da dalgaya vurarak aa yine mi duymadınız mı diye gecistirebilir. Allah başka dert vermesin biraz idare etmeyi bilmek gerekir
![]()
Yoo hiç de görmezden gelemem hoş göremem. Benim selam verme şeklime bile karışacaklar oldu. Bunun Bi adım sonrası kölelik. Basit gibi duruyor olabilir ama Hüküm altına alma haddini aşma var bu istekte. Konu sahibinin ailesi tabi kusura bakmasın.Arkadaşlar ufak bir mesele değil mi eşler birbirinin ailelerinin bu tarz hareketlerini görmezden gelebilir bence? Misal ben telefonla aramayı konuşmayı hiç sevmem eşimin ailesi de tam aksi her gün aramak aranmak ister. 2 senedir hemen hemen her konuştuğumuzda aramiyosun etmiyosun lafı döner her seferinde de gülüp muzurluk yaparak olur mu annecim/babacim arıyorum hep meşgul zamana denk geliyor diye gecistiriyorumherkes her şeyin farkında tabiki ama ne ben kafama takiyorum ne gönül kiriyorum ne de eşime ailen sürekli bana laf sokuyor diye dırdır yapıyorum. Bu şekilde biraz umursamaz ve politik davranmakta fayda var ailelere karşı. Bence eşiniz de unuttugunda direkt selam verebilir ya da dalgaya vurarak aa yine mi duymadınız mı diye gecistirebilir. Allah başka dert vermesin biraz idare etmeyi bilmek gerekir
![]()
Hayır tabiki değmez ama bunu herkes algilayamiyor demekki. Konu sahibinden babaannesine varana kadar herkese tek tek bunu anlatıp onların da bu konuda değişmesini beklemek; çevreden gelen sözleri umursamamayi öğrenip eşini de huzursuz etmemekten daha zor bence. Ki konu sahibi de ailesinin yanlışınin farkında ve onları savunmuyor. Mesele de küçük bir mesele herhangi bir aile mahremi ihlali ya da kritik bir konu söz konusu değil çok şükür :) bazen amaaan deyip geçmek gerekiyorAileleri idare etmek gerekiyor o doğru ama gözümde canlandırıyorum bir eve girer girmez hemen bi eleştiriye maruz kalmak cidden canımı sıkardı. Üstelik 5 yıl boyunca. Selam vermek güzel tamam ama misafire güler yüz göstermek çok daha kıymetli değilmi? Neden evine gelen bir insanın gelir gelmez canını sıkıyorsun. Üstelik bu konu yüzünden karı kocanın arasıda açılabilir. Değermi?
Ailenizde çok uzatmış herkesin bir aliskanligi var iki tarafta saygı duymalı unutuyorsa adam ne yapsın iyi bari eşiniz beş yilda gına getirip ailenize gitmemizlik yapmıyor sırf bu yüzden bile tebrik ediyorum eşiniziKızlar eşimin ailesinde cok muhafazakar olmalarına rağmen selam verme huyu yoktur biri gelir mesela eve selam verilmez alınmaz k.p geldi diyelim mesela direkt ne yapiyorsunuz tarzi giris yapar selam vermez de.Esim de o ailede yetistiginden herhalde o da eve gelince selam vermez gittigimiz yerlerde selam vermez selamunaleykum diye ben alıstım benim icin bir sorun teşkil etmiyor ben de ibadetlerine dikkat eden bir insanım fakat selam almak vermek basit detaylar. Ama ailem bu tarz seylere çok takık benim ailem esimin ailesine göre daha modern görüşlere sahip olmalarına ragmen bu konuda cok tutucular.Ben aradigimda bile selam vermeyim hemen haşlarlar selamla söze baslanır diye agız aliskanligi olmus ben de selam veririm.Esimle 5 yildir evliyiz her seferinde aileme gidince esime alttan alttan laf sokulur o ne yapiyorsunuz iyi misiniz diye giris yapar bizimkiler de aleykum selam oglum der.BAzen de selam verir ama genelde unutur, aksam annemlere gittik babaannem de oradaydı esim selam vermeyince direkt babaannemin elini öpmeye yeltenince babaannem de önce selam verilir selamsız sabahsız olmaz öyle sen selam vermeyince insan hosgeldin de diyemiyor ki dedi esim bir sey demedi.O an ben de bir sey demedim susmak mi hataydi susmamak mi bilemedim.Eve dönüste eşim sitem etti illa selamun aleykum demek mi gerekiyor hal hatir soruyorum el öpüyorum kücüklükten dilime yerlesmemis dıyemiyorum unutuyorum 5 senedir bıkmadılar mı sürekli söylemeye herhangi bir yanlisım olmadı ki diye.Ama huylarini biliyorsun sen de selam veriver ne olacak dedim unutuyorum ne yapayim dedi sizce bu sorun olabilecek bir şey mi ? Benim icin esimin selam verip vermemesi asla sorun değil çünkü aileme gayet saygili davraniyor terbiyesizlik etmiyor. Aileme ne demeliyim ki artık alissınlar ya da ailem mi haklı ben bunlara takılmadıgım icin hakliliklarini göremiyor muyum ?
Ailen hadsiz ve itici, kusura bakma.Kızlar eşimin ailesinde cok muhafazakar olmalarına rağmen selam verme huyu yoktur biri gelir mesela eve selam verilmez alınmaz k.p geldi diyelim mesela direkt ne yapiyorsunuz tarzi giris yapar selam vermez de.Esim de o ailede yetistiginden herhalde o da eve gelince selam vermez gittigimiz yerlerde selam vermez selamunaleykum diye ben alıstım benim icin bir sorun teşkil etmiyor ben de ibadetlerine dikkat eden bir insanım fakat selam almak vermek basit detaylar. Ama ailem bu tarz seylere çok takık benim ailem esimin ailesine göre daha modern görüşlere sahip olmalarına ragmen bu konuda cok tutucular.Ben aradigimda bile selam vermeyim hemen haşlarlar selamla söze baslanır diye agız aliskanligi olmus ben de selam veririm.Esimle 5 yildir evliyiz her seferinde aileme gidince esime alttan alttan laf sokulur o ne yapiyorsunuz iyi misiniz diye giris yapar bizimkiler de aleykum selam oglum der.BAzen de selam verir ama genelde unutur, aksam annemlere gittik babaannem de oradaydı esim selam vermeyince direkt babaannemin elini öpmeye yeltenince babaannem de önce selam verilir selamsız sabahsız olmaz öyle sen selam vermeyince insan hosgeldin de diyemiyor ki dedi esim bir sey demedi.O an ben de bir sey demedim susmak mi hataydi susmamak mi bilemedim.Eve dönüste eşim sitem etti illa selamun aleykum demek mi gerekiyor hal hatir soruyorum el öpüyorum kücüklükten dilime yerlesmemis dıyemiyorum unutuyorum 5 senedir bıkmadılar mı sürekli söylemeye herhangi bir yanlisım olmadı ki diye.Ama huylarini biliyorsun sen de selam veriver ne olacak dedim unutuyorum ne yapayim dedi sizce bu sorun olabilecek bir şey mi ? Benim icin esimin selam verip vermemesi asla sorun değil çünkü aileme gayet saygili davraniyor terbiyesizlik etmiyor. Aileme ne demeliyim ki artık alissınlar ya da ailem mi haklı ben bunlara takılmadıgım icin hakliliklarini göremiyor muyum ?
Seninkiler de selam vermeyi biliyolar ama insanlarla iletişim kurarken haddini bilmek, yerini bilmek, her lafı söylememek gibi düsturlara sahip değiller?Bu konuda hep anlatiyorum ailesinde bu aliskanlik yok o da alismamis diye ee ne bicim aileymis selamsiz sabahsiz aile mi olur diyorlar
Nasıl arada kalıyorum,adam sizin alışkanlıklarınıza uymak zorunda mı, o da şöyle dese bizim ailede selam verilmez, aileme gidince selam verme vs. O zaman nasıl olur, bütün aile koca adamı yönetmeye çalışıyorsunuz, bir de bence de selam vermek önemli ama merhaba der geçerim, selamın aleyküm demem yani,bu konuda da zorlayamazsinizArada kaliyorum hep bu konuda
Madem selamsız sabahsiz aileyi beğenmemisler, damat olarak o kişiyi secmiyecektiniz, bu kadar basitBu konuda hep anlatiyorum ailesinde bu aliskanlik yok o da alismamis diye ee ne bicim aileymis selamsiz sabahsiz aile mi olur diyorlar
Aileniz epey abartmış, abartmaya da devam ediyor.. Siz bari her gidişinizde kapıda hatırlatın selam vermeyi..Kızlar eşimin ailesinde cok muhafazakar olmalarına rağmen selam verme huyu yoktur biri gelir mesela eve selam verilmez alınmaz k.p geldi diyelim mesela direkt ne yapiyorsunuz tarzi giris yapar selam vermez de.Esim de o ailede yetistiginden herhalde o da eve gelince selam vermez gittigimiz yerlerde selam vermez selamunaleykum diye ben alıstım benim icin bir sorun teşkil etmiyor ben de ibadetlerine dikkat eden bir insanım fakat selam almak vermek basit detaylar. Ama ailem bu tarz seylere çok takık benim ailem esimin ailesine göre daha modern görüşlere sahip olmalarına ragmen bu konuda cok tutucular.Ben aradigimda bile selam vermeyim hemen haşlarlar selamla söze baslanır diye agız aliskanligi olmus ben de selam veririm.Esimle 5 yildir evliyiz her seferinde aileme gidince esime alttan alttan laf sokulur o ne yapiyorsunuz iyi misiniz diye giris yapar bizimkiler de aleykum selam oglum der.BAzen de selam verir ama genelde unutur, aksam annemlere gittik babaannem de oradaydı esim selam vermeyince direkt babaannemin elini öpmeye yeltenince babaannem de önce selam verilir selamsız sabahsız olmaz öyle sen selam vermeyince insan hosgeldin de diyemiyor ki dedi esim bir sey demedi.O an ben de bir sey demedim susmak mi hataydi susmamak mi bilemedim.Eve dönüste eşim sitem etti illa selamun aleykum demek mi gerekiyor hal hatir soruyorum el öpüyorum kücüklükten dilime yerlesmemis dıyemiyorum unutuyorum 5 senedir bıkmadılar mı sürekli söylemeye herhangi bir yanlisım olmadı ki diye.Ama huylarini biliyorsun sen de selam veriver ne olacak dedim unutuyorum ne yapayim dedi sizce bu sorun olabilecek bir şey mi ? Benim icin esimin selam verip vermemesi asla sorun değil çünkü aileme gayet saygili davraniyor terbiyesizlik etmiyor. Aileme ne demeliyim ki artık alissınlar ya da ailem mi haklı ben bunlara takılmadıgım icin hakliliklarini göremiyor muyum ?