How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Ailemin eşime karşı tutumu nasil olmalı ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.038
6.767
398
Kızlar eşimin ailesinde cok muhafazakar olmalarına rağmen selam verme huyu yoktur biri gelir mesela eve selam verilmez alınmaz k.p geldi diyelim mesela direkt ne yapiyorsunuz tarzi giris yapar selam vermez de.Esim de o ailede yetistiginden herhalde o da eve gelince selam vermez gittigimiz yerlerde selam vermez selamunaleykum diye ben alıstım benim icin bir sorun teşkil etmiyor ben de ibadetlerine dikkat eden bir insanım fakat selam almak vermek basit detaylar. Ama ailem bu tarz seylere çok takık benim ailem esimin ailesine göre daha modern görüşlere sahip olmalarına ragmen bu konuda cok tutucular.Ben aradigimda bile selam vermeyim hemen haşlarlar selamla söze baslanır diye agız aliskanligi olmus ben de selam veririm.Esimle 5 yildir evliyiz her seferinde aileme gidince esime alttan alttan laf sokulur o ne yapiyorsunuz iyi misiniz diye giris yapar bizimkiler de aleykum selam oglum der.BAzen de selam verir ama genelde unutur, aksam annemlere gittik babaannem de oradaydı esim selam vermeyince direkt babaannemin elini öpmeye yeltenince babaannem de önce selam verilir selamsız sabahsız olmaz öyle sen selam vermeyince insan hosgeldin de diyemiyor ki dedi esim bir sey demedi.O an ben de bir sey demedim susmak mi hataydi susmamak mi bilemedim.Eve dönüste eşim sitem etti illa selamun aleykum demek mi gerekiyor hal hatir soruyorum el öpüyorum kücüklükten dilime yerlesmemis dıyemiyorum unutuyorum 5 senedir bıkmadılar mı sürekli söylemeye herhangi bir yanlisım olmadı ki diye.Ama huylarini biliyorsun sen de selam veriver ne olacak dedim unutuyorum ne yapayim dedi sizce bu sorun olabilecek bir şey mi ? Benim icin esimin selam verip vermemesi asla sorun değil çünkü aileme gayet saygili davraniyor terbiyesizlik etmiyor. Aileme ne demeliyim ki artık alissınlar ya da ailem mi haklı ben bunlara takılmadıgım icin hakliliklarini göremiyor muyum ?

Biz misafire hosgeldiniz deriz o da hosbulduk nasilsiniz der oyle ilerler muhabbet
Selami da telefonda Xe selam soyle seklinde deriz
Ya da yolda biriyle karsilastigimizda muhabbet edecek zaman yoktur o zaman selam veririz ya da iyi aksamlar deriz
Bu kadar takiklarsa ilk selami ailen versin yani damat unutuyorsa selamun aleykum damat desinler o da aleykum selam der
Kimin ilk selami verdigi onemli mi?

5 senedir o da alisamamis mi unuttugunda gelen karşılığa 😅 her ailenin huyu farklıdır kabul etseler laf carpmasalar iyi tabi ama sonuçta babaanneye varana kadar herkesi tek tek tembihleyemeyeceginize göre eşiniz gelen klasik tepkileri kabulleniversin gülsün geçsin söylediklerinde de selam veriversin. Ufak meseleleri büyütmeye ne gerek var

5 Yıldır gerçekten bunu mu diyorlar? Ve eşiniz anladığım kadarıyla hala saygısını bozmamış. Bence onlar her eşinize bu konuda bir şey dediklerin de siz cevap verin. Anneciğim alışmamış dili , nasılsın dedi ya o da selam sayılır deyin. Yalnızken de söyleyin ailenize tamam selam önemli ama kalp kırmamak , kusuru yüze vurmamak da önemli deyin. Dini hassiyetleri varsa bence kalp kırmamaya da önem vermeliler.
Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi laf sokmak yerine aileniz ilk selamı verse çoktan alışırdı eşiniz.

Kızlar eşimin ailesinde cok muhafazakar olmalarına rağmen selam verme huyu yoktur biri gelir mesela eve selam verilmez alınmaz k.p geldi diyelim mesela direkt ne yapiyorsunuz tarzi giris yapar selam vermez de.Esim de o ailede yetistiginden herhalde o da eve gelince selam vermez gittigimiz yerlerde selam vermez selamunaleykum diye ben alıstım benim icin bir sorun teşkil etmiyor ben de ibadetlerine dikkat eden bir insanım fakat selam almak vermek basit detaylar. Ama ailem bu tarz seylere çok takık benim ailem esimin ailesine göre daha modern görüşlere sahip olmalarına ragmen bu konuda cok tutucular.Ben aradigimda bile selam vermeyim hemen haşlarlar selamla söze baslanır diye agız aliskanligi olmus ben de selam veririm.Esimle 5 yildir evliyiz her seferinde aileme gidince esime alttan alttan laf sokulur o ne yapiyorsunuz iyi misiniz diye giris yapar bizimkiler de aleykum selam oglum der.BAzen de selam verir ama genelde unutur, aksam annemlere gittik babaannem de oradaydı esim selam vermeyince direkt babaannemin elini öpmeye yeltenince babaannem de önce selam verilir selamsız sabahsız olmaz öyle sen selam vermeyince insan hosgeldin de diyemiyor ki dedi esim bir sey demedi.O an ben de bir sey demedim susmak mi hataydi susmamak mi bilemedim.Eve dönüste eşim sitem etti illa selamun aleykum demek mi gerekiyor hal hatir soruyorum el öpüyorum kücüklükten dilime yerlesmemis dıyemiyorum unutuyorum 5 senedir bıkmadılar mı sürekli söylemeye herhangi bir yanlisım olmadı ki diye.Ama huylarini biliyorsun sen de selam veriver ne olacak dedim unutuyorum ne yapayim dedi sizce bu sorun olabilecek bir şey mi ? Benim icin esimin selam verip vermemesi asla sorun değil çünkü aileme gayet saygili davraniyor terbiyesizlik etmiyor. Aileme ne demeliyim ki artık alissınlar ya da ailem mi haklı ben bunlara takılmadıgım icin hakliliklarini göremiyor muyum ?
Evet dinen önemli bişey ama maalesef bizdede alışkanlık olan bişey değil. Bence bu durumu dile getirmeyin aileniz 5 senedir bikmadiysa bu böyle sürer. Ama eşinizin de uzerine gidecek bişey değil bu. Sende selam veriver demekle olmuyor bazı şeyler. Alışkanlık edinilmesdiyse gerçekten zordur. Akışına bırakın dillendirmeyin. Ben olsam aileme yani ne var bunda saygısızlık etmiyor bişey yapmıyor laf sokuyorsunuz sürekli mahcup etmekte bir insanı iyj bişey degil derdim. Benim ailemle iletişim bu. Sizde kendi aileniz ile iletişiminize bağlı olarak arayı bulun

Biz misafire hosgeldiniz deriz o da hosbulduk nasilsiniz der oyle ilerler muhabbet
Selami da telefonda Xe selam soyle seklinde deriz
Ya da yolda biriyle karsilastigimizda muhabbet edecek zaman yoktur o zaman selam veririz ya da iyi aksamlar deriz
Bu kadar takiklarsa ilk selami ailen versin yani damat unutuyorsa selamun aleykum damat desinler o da aleykum selam der
Kimin ilk selami verdigi onemli mi?
Hani iceri giren selam verir ya o acidan oyle dusunuyorlar herhalde ben o detaylara takilmadigim icin bilemiyorum her konuda acik goruslu ailem bu konuda cok tutucu

5 Yıldır gerçekten bunu mu diyorlar? Ve eşiniz anladığım kadarıyla hala saygısını bozmamış. Bence onlar her eşinize bu konuda bir şey dediklerin de siz cevap verin. Anneciğim alışmamış dili , nasılsın dedi ya o da selam sayılır deyin. Yalnızken de söyleyin ailenize tamam selam önemli ama kalp kırmamak , kusuru yüze vurmamak da önemli deyin. Dini hassiyetleri varsa bence kalp kırmamaya da önem vermeliler.
Alismamis onun ailesinde yok bu hassasiyet diyorum Allahin kelami o agzi alisir bizden diyorlar

Hani iceringoren selam verir ya o acidan oyle dusunuyorlar herhalde ben o detaylara takilmadigim icin bilemiyorum her konuda acik goruslu ailem bu konuda cok tutucu
O zaman sen selam ver esin de senin ardindan nasilsiniz der
Ne bu boyle zorlamak yani insani selam vermekten sogutacaklar 😵‍💫

Evet dinen önemli bişey ama maalesef bizdede alışkanlık olan bişey değil. Bence bu durumu dile getirmeyin aileniz 5 senedir bikmadiysa bu böyle sürer. Ama eşinizin de uzerine gidecek bişey değil bu. Sende selam veriver demekle olmuyor bazı şeyler. Alışkanlık edinilmesdiyse gerçekten zordur. Akışına bırakın dillendirmeyin. Ben olsam aileme yani ne var bunda saygısızlık etmiyor bişey yapmıyor laf sokuyorsunuz sürekli mahcup etmekte bir insanı iyj bişey degil derdim. Benim ailemle iletişim bu. Sizde kendi aileniz ile iletişiminize bağlı olarak arayı bulun
O alismadigindan söylemiyor diyorum mesela nasil aileymis o selamsiz ev mi olur diyorlar

Kızlar eşimin ailesinde cok muhafazakar olmalarına rağmen selam verme huyu yoktur biri gelir mesela eve selam verilmez alınmaz k.p geldi diyelim mesela direkt ne yapiyorsunuz tarzi giris yapar selam vermez de.Esim de o ailede yetistiginden herhalde o da eve gelince selam vermez gittigimiz yerlerde selam vermez selamunaleykum diye ben alıstım benim icin bir sorun teşkil etmiyor ben de ibadetlerine dikkat eden bir insanım fakat selam almak vermek basit detaylar. Ama ailem bu tarz seylere çok takık benim ailem esimin ailesine göre daha modern görüşlere sahip olmalarına ragmen bu konuda cok tutucular.Ben aradigimda bile selam vermeyim hemen haşlarlar selamla söze baslanır diye agız aliskanligi olmus ben de selam veririm.Esimle 5 yildir evliyiz her seferinde aileme gidince esime alttan alttan laf sokulur o ne yapiyorsunuz iyi misiniz diye giris yapar bizimkiler de aleykum selam oglum der.BAzen de selam verir ama genelde unutur, aksam annemlere gittik babaannem de oradaydı esim selam vermeyince direkt babaannemin elini öpmeye yeltenince babaannem de önce selam verilir selamsız sabahsız olmaz öyle sen selam vermeyince insan hosgeldin de diyemiyor ki dedi esim bir sey demedi.O an ben de bir sey demedim susmak mi hataydi susmamak mi bilemedim.Eve dönüste eşim sitem etti illa selamun aleykum demek mi gerekiyor hal hatir soruyorum el öpüyorum kücüklükten dilime yerlesmemis dıyemiyorum unutuyorum 5 senedir bıkmadılar mı sürekli söylemeye herhangi bir yanlisım olmadı ki diye.Ama huylarini biliyorsun sen de selam veriver ne olacak dedim unutuyorum ne yapayim dedi sizce bu sorun olabilecek bir şey mi ? Benim icin esimin selam verip vermemesi asla sorun değil çünkü aileme gayet saygili davraniyor terbiyesizlik etmiyor. Aileme ne demeliyim ki artık alissınlar ya da ailem mi haklı. ben bunlara takılmadıgım icin hakliliklarini göremiyor muyum ?
Ay aileniz çok yorucu. Selam al selam ver nedir böyle. Eşiniz hal hatır soruyormuş, el öpüyormuş eee daha ne?

Back