• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme yabanci damat nasil kabul ettiririm :(((

Ben işin sosyal yönünden bakmak isterim.

Almanlar çok ırkçı, biraz koyu renkli birini gördüklerinde insan gibi davranmıyorlar. Beyaz olduğuna durduk yere şükredesi geliyor insanın (utanç duyarak). Ben doktoradayken başka bir PhD çocuk vardı İrandan, biraz koyu renkli diye kiralık ev bulamadı.

Almanların kafa gerçekten leş, 2 cümlelerinden biri mülteci zenci arap.
Türkiyeye ya da Bangladeşe yerleşecekseniz olur, yoksa çok çok sıkıntı çekersiniz.

Bangladesh de Hindistan da pis ülkeler yukarda birisi yazmış yedikleri içtikleri her şeye baharat koyuyorlar onlar da çok kokuyor. Ciltlerine saçlarına sürdükleri yağlar da kokuyor, yani pis kokmuyor tabi ki ama insanın bu şekilde kokmasına alışık değilim diyeyim. Tüm ülke kokuyor yani havada asılı bir koku var. Bir de hijyen standartları çok düşük, öyle bir yerde ben yaşayamazdım.

İyi düşün yani konu sahibesi, evlilik sadece seviyorum öpüyorum laylaylom değil. Acele etmeyin derim. Dünya çok kötü bir yer oldu. O adam dünyanın en iyisi de olsa kimseye laf anlatamazsınız. İslamafobi, doğulufobi derken dünya artık hiç güzel bir yer değil.

Son düzenleme:
Ben işin sosyal yönünden bakmak isterim.

Almanlar çok ırkçı, biraz koyu renkli birini gördüklerinde insan gibi davranmıyorlar. Beyaz olduğuna durduk yere şükredesi geliyor insanın (utanç duyarak). Ben doktoradayken başka bir PhD çocuk vardı İrandan, biraz koyu renkli diye kiralık ev bulamadı.

Almanların kafa gerçekten leş, 2 cümlelerinden biri mülteci zenci arap.
Türkiyeye ya da Bangladeşe yerleşecekseniz olur, yoksa çok çok sıkıntı çekersiniz.

Bangladesh de Hindistan da pis ülkeler yukarda birisi yazmış yedikleri içtikleri her şeye baharat koyuyorlar onlar da çok kokuyor. Ciltlerine saçlarına sürdükleri yağlar da kokuyor. Tüm ülke kokuyor yani havada asılı bir koku var. Bir de hijyen standartları çok düşük, öyle bir yerde ben yaşayamazdım.

İyi düşün yani konu sahibesi, evlilik sadece seviyorum öpüyorum laylaylom değil.
Canim miss cherry..
Hintliler evet cok agir baharat kullaniyorlar ama inanin bangledesliler guler yuzlu sicak insanlar..ona bakarsan canim benim turkiyenin her yeri de les gibi icki kokuyor ona ne demeli????

Canim miss cherry..
Hintliler evet cok agir baharat kullaniyorlar ama inanin bangledesliler guler yuzlu sicak insanlar..ona bakarsan canim benim turkiyenin her yeri de les gibi icki kokuyor ona ne demeli????

Ne münasebet, Türkiye neden içki koksun ? İnsanlarımız sabah akşam içen tipler değiller ki, tatil akşamı balkonda atılan 2 tek rakı tüm memleketi nasıl kokutsun?

Yeni banlandım konuşmayayım diyorum ama muhafazakar kesimin endazesi iyice şaştı. Varsa yoksa ötekinin içkisi, şortu, tatili, orucu....öteki berikiye kafa yoracağınıza oy verdiğiniz din bezirganlarının marifetlerine kafa yorun derim , çevreye saygı yok, zeytinlikler katlediliyor, tarihi eserlere saygı yok, kadına saygı yok, molla tipliler yollarda çocukları çevirip vaaz veriyor, adalet zaten yok. Saygılar.

Kulaktan dolma 'kültür farkı' laflarını bir kenara bırakın öncelikle. Ailenize de bunun yersiz bir endişe olduğunu hissettirin. Benim asıl "Evlendikten sonra ev işi yapacaksam neden evleniyorum ki?" gibi saçma düşüncelere sahip biriyle kültür farkım olur. Yoksa adam başka bir memlekette doğmuş, senelerce farklı dili konuşmuşuz, ortak bir dil tutturup anlaşabildikten sonra ne farkı. İki senedir sevgiliymişsiniz, iyi kötü tanımışsınızdır diye düşünüyorum. Ailenize karşı kararlı durun. Her şeyi sorgulamalarına izin vermeyin. Bazı önyargıları baştan çürütmeniz gerek.

nerede yaşayacağınız belli mi? eğer onun ülkesine gidecekseniz babanız karşı koyar bence. planlarınız net ve tutarlı olsun. babanızın itiraz ettiği şeylere tutarlı ve mantıklı biçimde cevap verirseniz yumuşarlar belki. korkarak ve erteleyerek işleri kolaylaştırmıyorsunuz ama bunu bilin.

Ne münasebet, Türkiye neden içki koksun ? İnsanlarımız sabah akşam içen tipler değiller ki, tatil akşamı balkonda atılan 2 tek rakı tüm memleketi nasıl kokutsun?

Yeni banlandım konuşmayayım diyorum ama muhafazakar kesimin endazesi iyice şaştı. Varsa yoksa ötekinin içkisi, şortu, tatili, orucu....öteki berikiye kafa yoracağınıza oy verdiğiniz din bezirganlarının marifetlerine kafa yorun derim , çevreye saygı yok, zeytinlikler katlediliyor, tarihi eserlere saygı yok, kadına saygı yok, molla tipliler yollarda çocukları çevirip vaaz veriyor, adalet zaten yok. Saygılar.
Ben kimsenin yedigini ictigini yargilamiyorum miss sadece her yerde icki satiliyor her yer icki sisesi onu diyom..
Herkesin kendi zevki ..
Ama yinede cok fazla olmasi insani uzuyor iste..
Neyse ins ikimizde banlanmayalim..
15 yasindaki cocuklarin bile icki icmesi insani rahatsiz ediyor iste ..

Konu sahibi; dik durun, kararli oldugunuzu gorsunler. Bu sizin hayatiniz, ailenize hayatinizla ilgili alacaginiz kararlari kendinizin alacagini ve bu kararlarin getirdigi sonuclari kendi basiniza tasiyacaginizi gostermelisiniz. Hayatin bir kisminda Turk kadinlarinin bunu ailelerine gostermesinin sart oldugunu dusunuyorum, yoksa aileler aldiginiz kararlara karisiyor ve begenmiyorlar. Belli bir yasa geldiginiz zaman kendi kararlarinizi verebilmelisiniz, ailenizin yapacagi en fazla fikir vermek olmali. Yoksa bu boyle devam etmez, bugun evleneceginiz erkege karisirlar yarin calistiginiz ise, obur gun cocugunuzu yetistirme seklinize; bir bakmissiniz ki sizden geriye bir sey kalmamis, ya da siz aslinda hic var olmamissiniz.

Babaannem babama annemi gelin olarak getirirse hakkını helal etmeyeceğini falan söylemiş düşün durumun halini. :) Babam anneme evlenme teklifi ettikten sonra babaanneme direkt getirmiş tanıştırmaya. Babaannem mesafeli davranmış, istememiş. Ama şimdi inan annemi çok seviyor. Evet zor olur ama sen pes etme, ne kadar sevdiğinden bahset, onun seni ne kadar sevdiğinden bahset. En yumuşak yüzlü kimse ilk onu tavla annen ya da baban. Yüz yüze görseler şimdiki kadar ahkam kesemezler zaten.
Astoria, bilirsin bizde kadinla erkege ayni tepkiyi vermezler bu yuzden ben konu sahibinin isinin biraz daha zor oldugunu dusunuyorum. Bizde kiz vermek denilen bir kavram oldugundan kimse kolay kolay kizinin yabanci bir erkekle beraber olmasini istemez. Benim erkek kardesimin sevgilisi yari Rus, annemle babam ilk ogrendiklerinde bagirip cagirdilar ama kolay kabullendiler. Ayni seyi kendim icin dusunemiyorum, bana karsi tavirlari cok farkli olurdu eminim ben yari ya da safkan bir Rus erkege asik olsaydim. Dinlemezdim o ayri tabi.

Canim miss cherry..
Guneyde gunah yuvasi (:-D) bir sehirden yaziyorum, kokmuyor.

Benim esim yabanci, kulturlerimiz taban tabana zit, annem evlenmek istedigimde sinir krizleri gecirdi, babamsa sen 18 ini doldurdun ben bu cocugu sevdim sen bilirsin dedi..
Annem biraksan esime bnden uzak durmasi icin para teklif edecek o kadar karsiydi..
Peki dedim anne, evlenmiyorum ama bir omur basinda oturcam tursumu kuracaksin, bitti kapandi bnm icin evlilik defteri dedim:bicak:
Annem aksamina cark etti cunku tersim inadim cok pistir.
Ve dedigimi yapardim cidden goz gorumcesi olurdum:KK76:
3 ay icinde evlendik, 2 evlatla 7 seneyi devirdik.

Anneme simdi sorsam ben gelin o ogul..
Olur biter damadina:işsiz:
Baslarda zor oldu ama alisiliyor.
Dik durmazsan hic o yola girme.

A Aslikan
benım esımde mısırlı tabiki ailem ilk başta pek hoşlanmasalarda ben istediğim için birşey demediler.. ama benim ailem için kriter din!
daha öncede başkasına aşıktım belçikalı annem evlatlıktan reddetmeye kalktı onu da geçtim beni memlekete götürüp eve kapatacaktı :)

Elin yabancı memleketine git, ye , iç sonra da kız vermeye gelince Türk olsun! Neden? O zaman Türk damat bulma olasılığının çok yüksek olduğu Türkiye'den Almanya'ya hiç gitmeyeceklerdi. Haksız mıyım?
Ailenize aynen böyle söyleyin.

Konu sahibesinin ailesini tenzih ederek genel anlamda yazıyorum: Hansların paralarını yiyelim içelim, sosyal demokrasinin özgürlüğün insan haklarının beşiğinde yaşayalım ama Hansların kendilerini sevmeyelim uzak duralım, dinlerine kültürlerine ırklarına pislik atalım kafası tek bizim memleketli göçmenlerde var vallahi billahi!

Ben kimsenin yedigini ictigini yargilamiyorum miss sadece her yerde icki satiliyor her yer icki sisesi onu diyom..
Herkesin kendi zevki ..
Ama yinede cok fazla olmasi insani uzuyor iste..
Neyse ins ikimizde banlanmayalim..
15 yasindaki cocuklarin bile icki icmesi insani rahatsiz ediyor iste ..

Biz de Türkiye'de yaşıyoruz ama her yerde içki şişesi görmüyorum. Çok fazla da değil. Bira almak için bile saat tutuyor insanlar artık. Marketlerden içki rafları kalktı tek tek. İçkili lokantalar ruhsat alamıyor. Tacizlerle tek tek kapanıyor diğerleri de.

Beni de küçük çocukların alet edildiği bambaşka şeyler çok rahatsız ediyor ama hiçbir yerde de çıkıp "siz bunları bunları yapıyorsunuz ama ben çok üzülüyorum" demiyorum. Kimseyi ilgilendirmiyor çünkü. İçki kokuyormuş Türkiye. İki damla farklılığa tahammülünüz yok.

15 yaşında çocuk içki içiyorsa ailesinin sorumsuzluğudur. Küçücük çocuklar evleniyor bu ülkede, tecavüze uğruyor "olur öyle" deniyor. Taciz ediliyor "orada ne işi var" deniyor, şortlu diye tekme yiyor kadınlar. Geçen gün daha etekli kadına tokat atıp indi adamın biri, karşılığında da "oruçluyum" dedi. Ee. Hamile kadın sokağa çıkmasın, kadın gülmesin. Ne yapalım, hepimiz sizin isteğinize göre mi yaşayalım?

Ben Almanyada yasiyorum, oda bangladeshten buraya üniversite okumak icin gelmis.. En yakin arkadasimin kaldigi yurtta yasiyor, orda tanistik... dini acidan fark yok ama yinede kültür farki olacak biliyorum, zorda olacak ama zoru görünce vazgecmek sevmek degildirki.... Dil problemide cok ön planda. ben onunla ingilizcede anlasiyorum ama ne o benim ailemmle türkce konusabilecek nede ben onun ailesiyle ve arkadaslariyla bangladeshce :KK43:((
Kiz daha iyi kavga gurultu olmaz konusamayinca :)

Once.arkadasin olarak tanıştır
Sonra yavas yavas ismi gecsin evde falan
Isindir bi iyice
Banglades kotu durumda bir ulkeydi son zamanlar biraz toparlamislar
Gidip de orada yasamayacaksan sorun yok bence :)

Ay konu nerden ickiye geldi anlamadım da keske gencler arada 2-3 bira falan icse adabiyla
Bonzai, uyusturucu yerine!

Son 2 haftadir suruyle haber gordum caddelerin ortasinda bonzai kullanip bayila genc insanlar.....

Dinle olacak olsa aha iste bizim ulkenin %99u muslumanmis güya
Ama insan haklari ihlalleri kadinin degerinin olmamasi hep nedense buralarda...

Neyse okuyunca ben de yazmak istemistim

Avrupada kendi kulturunden vazgecmeden yasamaya çalışanlar utopik bişey yapiyorsunuz farkinda misiniz?

Asimile olmayin ama uyumsuz da olmayin
Almanyada oturup illaki Türk ile evlen demek sacma. Gonul bu dine irka bakmıyor

Merhabalar,

Benim eşim yabancı ve bu aşamaları nasıl geçtiğim konusunda belki yardımım dokunur diye geldim :)

Öncelikle şunu söyleyeyim, bu işler çok güzel evet ama aile çok ama çok önemli bir etken. Sevgilinizin ailesi nasıl insanlar? Adetleri neler? Evlenince nasıl olacak? Bunları enine boyuna düşünün ve araştırın.

İkinci aşama, ki sizin anlattıklarınıza göre zor görünüyor, ama bir gidin görün ülkesini. Yani Bangladeş iyi bir yer değil, belki orada da yaşamayacaksınız, ama gitmeniz gerekir mutlaka bir gün ziyaret bile olsa, gidin bakın sevgiliniz nasıl bir kültürden nasıl bir topraktan gelmiş. Bu da bence çok ama çok önemli.

Ben eşimden yana çok memnunum ama ailesini sevmiyorum. Kötüler diyemem ama kötü olsalardı ne olurdu bilmem.

Bu konularda da tam not alırsa, ailenize güzelce açın, yumuşarlar. Önce annenizin gönlünü alın. Benim eşim aileme karşı hep yapıcı oldu, hep arar sorar, esprili ve sıcakkanlıdır. Onların sevebileceği esprileri öğrenir benden Türkçe ve bir anda espri yapıp güldürür. Böyle jestler yapacak aşamaya gelene kadar ise siz espriyle, onun güzel huyuyla vs anlatarak önyargılarını kırmaya çalışın.

Bizimkiler damatlarını seviyorlar çok şükür :) olmayacak bir şey değil, hayırlısı olsun hakkınızda :)

Canim miss cherry..

Türkiye'nin neresi içki kokuyor yahu? Başka memlekette yaşaya yaşaya kendi ülkeni unutmuşsun. Ben İzmir'deyim hani şu çamur kafaların sürekli laf soktuğu İzmir... Gel kurban ol sen İzmir'e neresi içki kokuyor? Bangladeşlinin kokusundan duyu organın hasar görmüş senin. Türkiye'ye laf edeceğine önce kendi aile ilişkine odaklan da ailen biraz saygı duysun sana, yazık.

Konu sahibi; dik durun, kararli oldugunuzu gorsunler. Bu sizin hayatiniz, ailenize hayatinizla ilgili alacaginiz kararlari kendinizin alacagini ve bu kararlarin getirdigi sonuclari kendi basiniza tasiyacaginizi gostermelisiniz. Hayatin bir kisminda Turk kadinlarinin bunu ailelerine gostermesinin sart oldugunu dusunuyorum, yoksa aileler aldiginiz kararlara karisiyor ve begenmiyorlar. Belli bir yasa geldiginiz zaman kendi kararlarinizi verebilmelisiniz, ailenizin yapacagi en fazla fikir vermek olmali. Yoksa bu boyle devam etmez, bugun evleneceginiz erkege karisirlar yarin calistiginiz ise, obur gun cocugunuzu yetistirme seklinize; bir bakmissiniz ki sizden geriye bir sey kalmamis, ya da siz aslinda hic var olmamissiniz.

Astoria, bilirsin bizde kadinla erkege ayni tepkiyi vermezler bu yuzden ben konu sahibinin isinin biraz daha zor oldugunu dusunuyorum. Bizde kiz vermek denilen bir kavram oldugundan kimse kolay kolay kizinin yabanci bir erkekle beraber olmasini istemez. Benim erkek kardesimin sevgilisi yari Rus, annemle babam ilk ogrendiklerinde bagirip cagirdilar ama kolay kabullendiler. Ayni seyi kendim icin dusunemiyorum, bana karsi tavirlari cok farkli olurdu eminim ben yari ya da safkan bir Rus erkege asik olsaydim. Dinlemezdim o ayri tabi.

Hayatım evet bir kızın kabul ettirmesi biraz daha zor ama imkansız da değil. Benim de din farklılığı olan kişilerle birlikteliğim oldu. Kendileri anlaştıktan sonra ailelerine kabul ettirmek er geç olur, pes etmemesi daha önemli.

Canim miss cherry..
Neresi içki kokuyor? Ben Trakya'da doğdum büyüdüm. Babam Egeli ve İstanbul'da elit denilebilecek bir ilçeye taşındım. Hiçte öyle içki kokusu falan duymadım. Konuyu nereden nereye geldi.

Back