Aileme Öfkeliyim Kızgınım Kırgınım

ASPIRATOR-ISIGI

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2019
51
46
3
35
Kızlar konuya nereden giriş yapacağını tam olarak bilmiyorum kendimi ifade etme sorunuda yasiyorum bazen .Olabildiğince uzatmadan düzgün yazmaya çalışıcam lütfen karışıklık olursa kusura bakmayın.Lutfen okuyun çünkü bu dersimi en yakın arkadaşlarım bile bilmiyor ki anlatıp fikir alabileyim.

30 yaşındayım öyle saçma bir sekilde sadece ayıp ayıp denerek büyütülerek yaşadık.Babamda annemde insanlar ne der diye giyimimizden tutun herşeye kadar karıştırdılar.Zaten karışmadıklari yerdede öyle hani bi anne baba gibi desteklerini hiç hissetmedim.Hıcbir konuda yani ne maddi ne manevi destekleri yoktu sevme sevilme olayını hic hissedemedim bile babam annemide bizide maddi olarak herseyden mahrum bırakarak büyüttü yaz günü kışlık kış günü yazlık giydigimizi bilirim.
Süslenme taki toka denen seyler lüxtü neredeyse hiç olmadi diyebilirim.Yasattogi psikolojik ve fiziksel şiddetlere hiç girmiyorum bile cehennem gibi bir hayat yaşattı ama konumla alakalı olmadığı için bunun detayına inmeden geceyim.

Bulunduğum toplumda bu konuda çok bagnazdi saçını bi farkli toplasam imali bakışlar kime süslemiyorsun gibi imali cumleler ev işi yapsan konu komşu akraba evlilik yasinda olduğunu ima ediyor gibi kullandıkları alayvari cumleler.

Annemde bizi çok katı büyüttü babamla hicbir konuda anlasamamalarina rağmen kardeşlerimle biraz farkli bi kıyafet giyinsek tsortun kolu biraz kisa olsa yaka kesimi biraz farkli olsa az açık olsa babam giyinmemize izim vermezdi.Direttigim zamanlarda gizliden o kıyafetleri çöpe attı.

Böyle böyle derken kendimi insanlarin sözlerinden yargılanmasından kaçmak için bir süre ergenlik dönemi erkek gibi bi kimlige bürünmüş gibi buldum.Yanlis anlamayın erkek gibi hiç hissetmedim kendimi fizikselde öyle değil ama iste evlenilecek yaşta görmesinler evlenmek istiyor demesinler diye ev işi yapmadım. Aranıyor demesinler diye saçlarım hep kisaydı onuda bi tokayla sıkıca bağlardım
Kiyafet deseniz anne babanın zaten senede aldığı 2 kat oda anne babanın zevkine kalmıs(15 yasindayken 30 yaşındaki komşu teyzenin gömleğinden vardı bende)

Zaten kiz çocuğu okumaz diye üniversite sınavında yollamadım amaçsızca evde sadece ne bulursam yiyerek geçirdim çünkü arkadaşım kimim kimsede yoktu.Sonra bi deli cesareti geldi
yıllar sonra sınava gizliden hazırlandım bulunduğum şehirde bi bölüm kazandım önce evde kıyametler koptu babam dövmeye kalktı falan sonra nasıl olduysa izin verdi.kendimden çok küçüklerle olduğum bi dönemde okudum.Sonra şans diyeyim yarı özel bikurumda işe girdim.

Şimdi ben nasilmiyim şişman yaşından büyük gösteren farkli renkler farkli modeller giyinmeye çekinen herkesin neden boyldsin diye yardımcı olmaya çabaladığı çirkin ördek yavrusuyum büyümüş ama kuğuya dönemeyecek olan hali.

Bazen durup dururken ağlıyorum kadinliga dair bi emarem yok.Birgun kolye taki saat bile takmamış hep aynı giyinmiş öyle kalıp tutmuş biriyim belki zamanında kendime baksam bakmış olsam güzel biri olurdum ama hiç olamadım hep platonik sevdim çünkü hicbir erkeğin bakacağı biri olarak görmedim kendimi.

Hep yalnız hissettim kendimi bi destek aradim arkadaşlarının sıkıntılı zamanlarında erkek arkadaşları maddi manevi destek oluyorlar benim ne ailem var ne erkek arkadaşım nede kimsem çok yoruldum böyle olmaktan bana ait olmayan bi bedene hapsedilmis gibiyim kurtulmayı çok denedim ama başaramadım böyle ölecek olma duygusunda canımı ayrıca acitiyor

Giyinmek süslemek de tarz değiştirmek de o kadar zor değil. Şükürler olsun okulunuzu bitirmişsiniz, mesleğiniz elinizde. Artık kimse size bir şey diyemez. Gezin, tozun, yiyin için en çok siz hakettiniz. Spora yazılın, diyetisyene gidin. Emin olun geç değil.

Piskologa gitmeyi denediniz mi? Calisiyorsunuz da bir deneyin bence.
Kendinize geldikten sonra spora ve diyete başlayin.
İnternetten tarz olmayla ilgili videolar izleyin.
Magazalardan guzel seyler alip kombinlemeye calisin.
sık sık kuafore gidin.
En onemlisi arkadaslar edinmeye calisin ...

30 yaşında gencecik bir hatunsun. .O güzel kuğuyu sen ortaya çıkaracaksın.
Çalışıyorsun paran güzel mi?
Orta şekerse bile spor salonuna yazıl ..Yada eşofman takımı, spor ayakkabı al her akşam belli bir yerde yürü. .
Saçların hala kısaysa uzat ve giyim kuşamina yavaş yavaş farklılık kat..

Bunların hepsi senin elinde artık. .Yok yapamıyorum artık dersen bir psikoloğa git ve bunların hepsini anlat o sana yardım eder.

Bak istersen hayatına değişiklik katabiliyorsun.. gizlice sınava hazırlanmışsin ve o sayede çalışıyorsun. .

Ve buraya konu açmakla da çok iyi yaptın.
Olumlu bütün önerileri dene tatlım:)

Kesinlikle yeni bir başlangıç için tam da suan hazırsin... Çünkü her şeyin farkındasin. Içinde bulunduğun durumu normallestirmedigin için çok da güzel değişirsin.
Öncelikle ise kilo vermekle başla.kilo verdikçe ozguvenin artacak. Sonra saclara el at. Sonra yeni kıyafetler derken... Birde bakmissin içinden bambaşka biri çıkmış.
Mesela ben hatirliyorum bizim köyden lise zamanlarini bildigim kızlar 2 yıllık üniversite kazanirlardi iki senenin sonunda gördüğüm de ben onları hiç taniyamzdim yanimdakilere sorardım bu kim yabancı mi diye.
Yani 2 yilda öğrenci halleri ile resmen evrim gecirirlerdi. En azından sen çalışıyorsun maaşın var eğer ister sen çok da güzel bir kız yaratabilirsin kendinden.

Canım, ilk işin bir psikolog/psikiyatr ile çalışmaya başlamak olacak çünkü küçüklüğünden beri maruz kaldığın bu şeyi, tek başına atlatman zor olacak.

Seni anlıyorum çünkü psikolojik şiddeti ailemde gördüm.
Seninkine tıpatıp benzer değil ama bir miktar paralel.

Yürüyüşün, duruşun bile değişmiştir ergenlikte, memelerini içeri saklamak için kamburlaşmışsındır.

Diyeceğim o ki sana fiziksel tavsiye veremem, ruhsal da; çünkü bu bir "Travma"
Yardım almalısın.
Sen uğraştıkça, suçluluk duygun bastıracak, her yerinden ayrı patlayacaksın, "Psikolog" diyorum üstüne basa basa.
Sonra devamı çözüldükçe gelecek.

Diyete başlıyorum diyetisyenede gittim bi kaç defa hayatında olumsuz birşeyler olunca bi anda herşey patlak veriyor basa dönüyorum tarz konusuna gelince iste onu yapamiyorum

Çalışmadan önce gidiyordumda çalıştıktan sonra mesai saatleri uygun olmuyor ondan dolayıda izin alıp gidemiorum

Malesef turkiyede hala oyle insanlar var. Suan ailenizlemi yasiyorsunuz hic bisey icin gec degil istedigin gibi biri olabilirsin su satten sonrada babanda dahil kimseyi takma
Hep korkularım var babamla uzun dönem sorunlar yaşadık sanki en ufak adımımda o kötü dinlere dönecekmiş korkusu yasiyorum

sorununuz çözülmeyecek şeyler değil. biraz maddi durumunuz varsa yeni bir gardrop, bir spor salonu, bir diyetisyen bir kuaföre bakar

Çalışmadan önce bir kaç kere psikologa gitmiştim ama bundan daha büyük sorunlarım vardı onun ici gidiyordum çalışmaya başladıktan sonra mesai saatleriyle çakışıyor gidemiyorum iştense izin alma sıkıntısı var

Online psikologlar varmis onlara danışmayı dusundum ücretleri çok pahalli maaşım çok fazla degil zaten ailes kalıyorum büyük bir kısmında ev masraflarına gidiyor bu dönemde çok sıkışıktım bi süre sonra belki

Bi arada bio enerji diye bisey duydum dusundum ama hani gerceklik payı yoksa ise yaramayacaksa maddi olarak o parayı da gözden çıkaracak durumda ddgilim

Diyete başlıyorum diyetisyenede gittim bi kaç defa hayatında olumsuz birşeyler olunca bi anda herşey patlak veriyor basa dönüyorum tarz konusuna gelince iste onu yapamiyorum
Kombin yapmak zor geliyorsa hazır kombinlerden yola çıkın. Mağazalarda alışveriş sitelerinde mankenin üzerinde bulunan tüm parçaları alın mesela. Herkes moda tasarımcı olmak zorunda değil. Şık olmak için çok da çaba sarf etmeye gerek yok. Sade bir kot pantolon, düz beyaz gömlek, bir bileklik veya saat taksanız tamamdır. Emin olun pek çok kadına göre avantajınız var. Meslek sahibi olabilmişsiniz.

Önce ise kilo vermekle başla.. düzenli spor var. özgüvenin kesinlikle artar. Ben bir kere bir hafta yürüyüşe çıkmıştım akşamları, belki kilo veremedim ama o yorgunluk bile iyi gelmişti. Düzenli spor yaparsan hayatına fiziksel.ve psikolojik etkisi çok olumlu olur.

Bende giyim konusunda oturup kalkma da baskıyla büyütuldüm yazsidiklarinizin ne kadar zor olduğunu anlıyorum ama artık kendinize özen göstermenin zamanı.Bende ailemden destek almadan evde hazırlanarak üniversite kazandım ondan sonrası zaten istediğim gibi gezdim giyindim şuan bu konularda sıkıntı yaşamıyorum.Fakat iç dünyamda da özgürleşme hissettiğim için şuan psikoloğa gidiyorum sizinde gitmenizi tavsiye ederim.Simdi bir psikolog randevusu alin iyi bikuaföre gidin alisveris yapin ve spora baslayin.Bunlar size çok iyi gelecektir.

Hala ailenizle mi yaşıyorsunuz? Evlen baskısı yapiyorlar mi size? Kardesiniz varsa o ne durumda? Siz psikolojinizi duzeltmeden adim atamazsiniz once ordan baslayin. 30 senelik yasanmisliklar yardimsiz atlatilmaz.

Bence ilk olarak kendinize bir program belirleyin.
Mesela ilk olarak kilonuzdan memnun değilseniz hemen bir diyetisyene gidin.
Planlı, programlı şekilde kilo verin. Ben 15 kilo vermiş biri olarak size yazıyorum. Gerçekten insan isteyince hiç zor değil.
Eş zamanlı olarak bir psikolog ile de görüşün mutlaka.
Gizlice sınava hazırlanıp, okuyup bir de iş bulan bir kadın her şeyi başarır bence.

Kombin hazırlamak değilde kombine giyinmek zor geliyor sanki başkasının kıyafetlerini emanet kalmış gibi hissedecek kendime yabancı olucak

Bence kilo zamanla olsun . Kıyafet ve saçla başlayabilirsin. Manikür pedikür yapmaya gitsen bıraz hos sohbet bı kuaför seni coşturur bu arada kendi manikür setini götür bi set al bence. Ben manikür yaptırmak istiyorum ama herkesin kullandığı setle olmasın malzeme almaya gidince bana da al dıye para verdım. Sonra kendımınkını göturdum getırdım. Böylece tırnaklarımın kenarını soyma davranışımdan da kurtuldum. . Ve her beden için çok tatlı kıyafetler var. Hatta kapalıların buyuk beden tuniklerı bana cok guzel geliyor. Sonra küçük küçük bir bakmışsın çok yol almışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…