• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileme ne hissedeceğimi şaşırdım yardım edin

yasamakicinsebebimyok

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
iki tane ablam var buyuk olanla uzun suredir aramiz kotu cunku onun zamaninda maddi durumlardan sikinti cekilmesini benim zamanimda ise biraz iyiye gittigimiz icin ondan daha rahat olmami cok kiskaniyo. ben onun yasadigi zorluklari anlayabiliyorum ama o bu durumun suclusunun ben olmadigimi bi turlu anlayamiyo. babami sana bi seyler aldigi icin seviyorsun vs hep boyle seyler diyo. annemin de nedense ona bi ayrimciligi var ben ona iyi davranirsam bana iyi davraniyo kotu davranirsam kotu davraniyo. ablamlar bizim eve geldiginde mutsuz oluyorum artik cunku bi yandan onun bana soyledigi seyleri kaldiramiyorum bi yandan annem ablam geldiginde mutsuz oluyorum diye bana tavir yapiyo durduk yere gelip sen benden nefret ediyosun falan diyo anneannemin yanina gidecegini soyluyo. ablamin aileden hic kimseye sevgi besledigini dusunmuyorum. hepimizden ne kadar faydalanabilirse faydalanmaya geliyo. ornegin ben uni kazandigimda neden bizim yasadigimiz yeri yazmadin benim de isime yarardi dedi cunku anneme yegenimi baktiracak. bizim eve ne zaman gelse ben araba kullandigimdan bana surekli beni suraya gotur buraya gotur diyo yok dersem babama biraktiriyo kendini. gecen gun kavga ettik ben babama cok gereksiz seyler aldiriyomusum. ama babam onun cocuguna montundan oyuncagina kadar her seyini alirken hep sen alma biz aliriz demiyodu. napacagimi sasirdim artik uni okuyorum bu sehirde ve ablamlarla aramiz bir saat kadar uzaklikta o yuzden surekli bize geliyolar ama ben dayanamiyorum artik. babam gereksiz masraf yapmasin diye cikmak istemesem bile disari cikiyorum onlarla ama cok yoruldum hem fiziksel hem psikolojik.

Ablam sürekli bize geliyor dediğiniz ablanızın da babasının evi farkında mısınız?
Anlaşmıyorsanız aynı evde sessiz sakın saygılı bir şekilde durun işte
Genel durumunuzdan dolayı zaten her şeyden rahatsız oluyormuşsunuz zaten
Üniversiteyi bizim orda kazansaydın demek çok normal yani bana göre veya araba kullanan kardeşle oraya buraya gitmek istemek de

Ablanızın gelmesine niye bozuluyorsunuz,ablanızdan ziyade siz onu daha çok kıskanıyor olabilirmisiniz? Bunu eleştiri anlamında sormadım.ic dünyanızı tanıyın ve ona göre bu tarz aşırı duygularınızı törpülersiniz zamanla belki.anneniz ablanizla biraz fazla ilgilendiği için kaygı ve huzursuzluk oluyor anladığım kadarıyla.

Of aranızda somut bisiy bile yok. Çocuk gibisiniz ablaniz geldi diye garip hareketler yapmaniz normal mi? Evlenmis barklanmis kadınin derdi siz değilsinizdir. Benim de ablam var bana da ondan daha fazla harcama yaptılar. İlk çocuk olarak ona yanlış davrandılar bana bisiy yapıldığında bana böyle yapan olmadı diye sitemli şekilde konuştuğu olur hiç de kötü niyet görmem hak veririm ona. Siz kendinize dert ariyosunuz

ABlanın çocuğu küçük mü? Zaten yorulan kadının ailesine bana yardım edin mesajını vermesi çok normal. Ben de şu an evlenecek olan kardeşime bizim oraya tayin isteyin diyorum mesela, arada çocukları bırakırım falan destek oluruz birbirimize 😂 bu, kardeşimi sevmediğim anlamına gelmiyor bambaşka bir şey. sen klasik bir ergensin. Büyüyünce anlarsın

Abla başka bir şehirde 1 saat mesafe bile olsa, evinize gelince iyi davranmanız gerekmiyor mu sahiden anneniz haklı gibi anlaşamıyorsanız fazla iletişim kurmayın ama onunda belki size anlatmadığı dertleri vardır
Babam arabayla bırakıyor demişsiniz araba varken otobüse mi binsin kadın🤷🏻‍♀️
Benimde küçük kardeşim herşeyğ kendi hakkı gibi görür bende ablayım
Bazen ona sertte konuşuyorum
Ablalar da o annelerin babaların evlatları evlenseler bile
Ayrıca benim kardeşim de çok gereksiz şeyler aldırıyor babama ben de bunu söylüyorum çünkü babam çok zorlanıyor artık

İlk çocuk olmak zordur aile çoğu şeyi yanlış yapar, genelde maddi herşey küçüğe yapılır küçük şımarır herşeyi kendi hakkı gibi görür, abla kardeşin kötülüğünü istemez ama demekki bazen ablaların da sınırı oluyor
Tüm ablalar için tüm aileler için demiyorum bunu
Benim yaşadığım buydu
Ablanızın çocuğuna mont almak falan lafı edilcek şeyler miydi
Ben hoş göremedim bu bakış açısını

Ben hertürlü ablayı haklı gördüm sana imkan verilmiş arabanı da kullanıyorsun ablanı arabayla bırakmak çok zor geliyor
Anneni de nasıl bezdirdiysen anneannene gitcem diyormuş
Okudukça kendi şımarık kardeşimi gördüm
Konuşmayla çözülmez bu anne baba sana maddi yardımu keserse o zaman anlarsın

Anlamadım ki ben. Kız kendi evine de mi gelmesin? Beni bir yere bırak demek de çok normal. Evde araba varsa ben de derim beni şuraya bırak diye.

Bence siz iki kardeş oturup konuşun. İçinizde ne varsa dökün rahat edin. Yazık anne babanıza. Her seferinde aranızdaki gerginlik onlara da yansıyor belli ki.

Ben sizin durup dururken rahatsız olduğunuzu veya şımarık biri olduğunuzu düşünmüyorum. Maddi durum sıkıntısı çekmişse hıncını kardeşinden değil anne babasından çıkarsın. Ablanız evlenmiş gitmiş artık derdi nedir anlamadım kendi evliliğinde de sıkıntıları var anlaşılan. Ablanız elbette baba evine gelir gider fakat size sürekli sen babamı parası için seviyorsun, gereksiz şeyler aldırıyorsun, şöylesin böylesin tarzında yorumlar yapıp rahatsızlık veriyor ondan sonra sen benden nefret ediyorsun diyor. Kendi içinde ki nefreti kusuyor aslında. Buna izin vermemek sizin hakkınız. Anladığım kadarıyla o size bu tarz söylemler yaptığında, sizde doğal olarak onun yaptıklarından bahsediyorsunuz. Kendi de yapıyor diye. Çünkü size de yapılan haksızlık oluyor bu. Babanıza bahsetmediniz mi hiç bu durumu ? Söylemediyseniz söyleyin. Bana bu tarz konuşmalarından rahatsız oluyorum diyin. Ablanızada bunun sorumlusunun siz olmadığını, bu tarz konuşmaların sizi rahatsız ettiğini ve böyle devam ederse hiç konuşmayacağınızı söyleyin. Üzülüp kendinize dert etmek yerine kendi hayatınıza odaklanın.

Son düzenleme:
Benim gözümde baba evinde maddi manevi sıkıntı çekmiş, kendi evliliğinde de sıkıntılar çeken, mutsuz ve bunun hıncını başkalarından çıkarmaya çalışan bir abla belirdi. Burada en güçsüz zayıf olan kardeşi yani siz olduğunuz için size yüklenmesine şaşırmadım. Hakkınızı arayın susmayın. Sizin suçunuz ne ki şamar oğlanı olacaksınız. Yok babamı parası için seviyorsun yok gereksiz masraf yapıyorsun evet çekememezliktir bu. Boş laflar. Sizede haksızlıktır

Ben sizin durup dururken rahatsız olduğunuzu veya şımarık biri olduğunuzu düşünmüyorum. Maddi durum sıkıntısı çekmişse hıncını kardeşinden değil anne babasından çıkarsın. Ablanız evlenmiş gitmiş artık derdi nedir anlamadım kendi evliliğinde de sıkıntıları var anlaşılan. Ablanız elbette baba evine gelir gider fakat size sürekli sen babamı parası için seviyorsun, gereksiz şeyler aldırıyorsun, şöylesin böylesin tarzında yorumlar yapıp rahatsızlık veriyor ondan sonra sen benden nefret ediyorsun diyor. Kendi içinde ki nefreti kusuyor aslında. Buna izin vermemek sizin hakkınız. Anladığım kadarıyla o size bu tarz söylemler yaptığında, sizde doğal olarak onun yaptıklarından bahsediyorsunuz. Kendi de yapıyor diye. Çünkü size de yapılan haksızlık oluyor bu. Babanıza bahsetmediniz mi hiç bu durumu ? Söylemediyseniz söyleyin. Bana bu tarz konuşmalarından rahatsız oluyorum diyin. Ablanızada bunun sorumlusunun siz olmadığını, bu tarz konuşmaların sizi rahatsız ettiğini ve böyle devam ederse hiç konuşmayacağınızı söyleyin. Üzülüp kendinize dert etmek yerine kendi hayatınıza odaklanın.
yorumunuz için tesekkurler. yorumlar arasinda demek istedigimi anlayan tek sizi gordum cidden. babama da bahsettim fakat zaten anlamasini pek beklemiyodum kimse cocugunun boyle davranislar sergileyecegini dusunmez. yine de bilsin diye anlattim cunku bu sefer ben uzuldukce o da uzuluyo en azindan sebebini biliyo artik. dediginiz gibi ablama da soyluyorum ama zaten konusmasam da onun umrunda olmaz hatta hosuna bile gidebilir demek ki bu kadar dert ediyo beni diye dusunur.

Benim gözümde baba evinde maddi manevi sıkıntı çekmiş, kendi evliliğinde de sıkıntılar çeken, mutsuz ve bunun hıncını başkalarından çıkarmaya çalışan bir abla belirdi. Burada en güçsüz zayıf olan kardeşi yani siz olduğunuz için size yüklenmesine şaşırmadım. Hakkınızı arayın susmayın. Sizin suçunuz ne ki şamar oğlanı olacaksınız. Yok babamı parası için seviyorsun yok gereksiz masraf yapıyorsun evet çekememezliktir bu. Boş laflar. Sizede haksızlıktır
ya cok tesekkur ederim gercekten beni anlayan birini gormek cok mutlu etti.artik bende mi sikinti var diye dusunmeye baslamistim.yani ne bileyim artik evli ve ne kadar aileden ayrilmasa da butce olarak ayrildik hala karismasi anlamsiz onu da gectim ben babami zora sokacak seyi neden alayim ki

iki tane ablam var buyuk olanla uzun suredir aramiz kotu cunku onun zamaninda maddi durumlardan sikinti cekilmesini benim zamanimda ise biraz iyiye gittigimiz icin ondan daha rahat olmami cok kiskaniyo. ben onun yasadigi zorluklari anlayabiliyorum ama o bu durumun suclusunun ben olmadigimi bi turlu anlayamiyo. babami sana bi seyler aldigi icin seviyorsun vs hep boyle seyler diyo. annemin de nedense ona bi ayrimciligi var ben ona iyi davranirsam bana iyi davraniyo kotu davranirsam kotu davraniyo. ablamlar bizim eve geldiginde mutsuz oluyorum artik cunku bi yandan onun bana soyledigi seyleri kaldiramiyorum bi yandan annem ablam geldiginde mutsuz oluyorum diye bana tavir yapiyo durduk yere gelip sen benden nefret ediyosun falan diyo anneannemin yanina gidecegini soyluyo. ablamin aileden hic kimseye sevgi besledigini dusunmuyorum. hepimizden ne kadar faydalanabilirse faydalanmaya geliyo. ornegin ben uni kazandigimda neden bizim yasadigimiz yeri yazmadin benim de isime yarardi dedi cunku anneme yegenimi baktiracak. bizim eve ne zaman gelse ben araba kullandigimdan bana surekli beni suraya gotur buraya gotur diyo yok dersem babama biraktiriyo kendini. gecen gun kavga ettik ben babama cok gereksiz seyler aldiriyomusum. ama babam onun cocuguna montundan oyuncagina kadar her seyini alirken hep sen alma biz aliriz demiyodu. napacagimi sasirdim artik uni okuyorum bu sehirde ve ablamlarla aramiz bir saat kadar uzaklikta o yuzden surekli bize geliyolar ama ben dayanamiyorum artik. babam gereksiz masraf yapmasin diye cikmak istemesem bile disari cikiyorum onlarla ama cok yoruldum hem fiziksel hem psikolojik.
Kiskanc abla bende de var iki tane.hic taviz vermeyin kendinizi dusunun insan kardesini kiskanacak kadar kotu kalpli ve bencil olmamali

Back
X