• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemden giderek soğuyorum ! Özellikle annemden :(

Nereden başlamalı hangi sorundan bahsedilmeli bilmiyorum ki ? Tek bildiğim artık aileme katlanamadığım, yordular beni çok, kırdılar çok fazla.
En başından anlatmak istiyorum, bir tek yorum gelmese dahil içimi dökmek istiyorum artık, bir yerlere.

Annemin kardeşim ve beni isteyerek doğurduğunu hiç sanmıyorum bizim olmamızdaki amaç sadece zorunluluklar bence. Evli insanın illa çocuğu olması gerekir düşüncesiyle yapılmış gereksiz insanlarız biz.. İsteyerek doğrulmuş olsaydık gerçekten böyle olmazdı hiç birşey.
Annemle hiç yakın olamadık biz, hiç hatırlamıyorum ki annemin bana sarıldığını .. Anneme hiç yakın hissetmemem küçükken yaşadığım bir olay yüzünden. Ailece annaneme gitmiştik 3 yaşlarında falandım. Ben geri dönmek istemedim orda kaldım sonra annem beni alıcaktı ama almadı. O sabah annanem beni giydirdi eşyalarımı hazırladı istanbula götürdü tam sokağın başından beni eve bıraktı bende yürüyerek gittim eve ama annem yoktu babamla tartışmışlar kardeşimi de almış annaneme gitmiş. Ben 1 ay belki daha fazla babannemde kaldım. Hiç sevmediğim halde zorla kaldım orda. Bir gün babam beni halama götürmüştü ordayken telefon geldi annem gelmişti, onları almak için gittik. Ama annem beni görünce hiç sarılmadı, öpmedi onun yanında kardeşim benim yanımda babam hiç birşey olmamış gibi eve geldik. Onlar hayatlarına devam ettiler ama ben hep bu durumu hatırlayıp anneme hep kızdım, hep mutsuz üzgün yanım oldu ..
Neden bıraktı ki beni ? Neden orda görünce sarılmadı öpmedi ? Hala cevap yok bu sorularaa ,,

Şimdi ben 20 yaşına geldim bir kaç ay sonra 21 yaşında olcam inşallah. Bu evde yerim olmadığını günler geçtikçe çok daha fazla anlıyorum.
Her tartışmada evden kovulmaktan def edilmekten yoruldum çokk .. Çok ağır geliyor artık ..

Bu yıl başlarında sözlenme durumum vardı sevdiğim insanla ALLAHım kısmet etmedi olmadı, nasip değilmiş. Bu olaydan sonra çok daha fazla yoruldum, herşeyden soğudum ..
Hiç kimse istemedi, herşeyde sorun yaratıldı .. İsteme günü giyeceğim iç çamaşırına bile karar veremez duruma getirildim.. Nişan günüme dayımın kızı karar verebilme yetkisine sahipti ama ben değildim. Benim hakkım yoktu. İsteme günü neden sevdiğim insan konuşmuş diye ailem tarafından şerefsiz ilan edildi ,, bizi bitiren şey bardağı taşıran son damla ise söz elbisesinin parası oldu !! İnanabiliyor musunz ben elbise yüzünden ayrılmak zorunda kaldım!! Ve ayrılık sonrası ohh iyiki bitti denilen akrabalara, anneye babaya sahip oldum . Ben odamda göz yaşları içerisindeyken onların dışarda kahkalarını duydum ! Sanki kutlama yapılıyordu o gün evde.
Sözden 1 hafta kadar öncesi benim okulda gitmem gereken bir uygulama turu vardı (ünide turizm okuyordum) sevdiğim insanda geldi 3 gün kapadokya ya gittik (ailemden gizli) orda bir resim çekmiş arkadaşlar facebookta paylaşılmış o kadar insan içinde benide sevdiğimi de görmüş dayımın kızı ve annaneme yengeme göstermiş annanemde beni doktora götürmek için gelcekmiş ! Zor durdurmuşlar .. Ve arkamdan daha neler neler duydum .. İnsanlardan bi kere daha soğudum .

O zamanlar hem okula gidiyordum, hemde çalıyordum söz olaylarından sonra çıkmak zorunda kaldım, o haldeyken devam edemedim. Çalıştığım paramı anneme veririm ben ihtiyacım varsa ondan isterim verir. Günlerden c.tesiydi çok iyi hatırlıyorum lazere gidicektim paramı istedim annemden kızdı yüzüme attı parayı al istemiyorum senin paranı hep böyle yapıyorsun hep bizi suçluyorsundan girdin konuyaa yine söz konusunu açtıı .. Kavga ettik git gelme bu eve istemiyorum seni defol dedi.
Ağlaya ağlaya çıktım sevdiğim insanı arasam gel demicekti, annem evden kovmuştu napıcaktım .. Mecbur işlerim halledip eve döndüm , dönmek zorundaydım. O akşam herşey duruldu sanıp arkadaşıma gittim otururken kardeşim mesaj attı babam lahmacun aldı eve gel diye. Gittim, gitmez olaydım. Annem babamı doldurmuş,, babam istersen o çocuğu sana bulurum getirim seni ona veririm ama defolup gidersin bu evden. Seni red ederim dedi. İstemediğim halde neden böyle sözler söylendi ? İstenmiyorum biliyorum ama yapacak neyim var kii ??

Şimdi ise okulum bitti, o söz olaylarını unuttum .. ailemi affettim dedim, herkeze karşşı pozitif düşünceyle bakmayaa çalıştım .. Yıllar sonra ilk defa anneme ben sarıldım , hergün öpmeye çalıştım ..
Geçen haftalarda işe başladım ama malesef olmadı anlaşamadık ayrılmak zorunda kaldım.
Paramın çalıştığım kadarını aldım çıkarken. Annem genelde mutsuzdur, herşeyin en iyisi , en mükemmelini ister, ketumdur, çok konuşanı sevmez, espri yapmaz, yaptırmaz .. Hazır aramız düzelmişken gezmeye götüreyim dedim annem mutlu olsun diye .. Yok olmadı yine olmadı.
Bayram oldu tüm evi tek başıma baştan aşşağıya temizledim. Cam sildim, kapı , yer ne yapılması gerekiyorsa artık . Evde elimden geldiği kadar temizlik yapıyorum, yemek yapıyorum ama yok olmuyor .. anlaşamıyoruz ..

Dün sabah uyuyorum kalkmış annecim, kardeşimde sınava gidecekti bana bağırıyorr esmer_ kalk kahvaltıyı hazırla kardeşin sınava gidecek. Ya mübarek kendin hazırlasan uyuyorum değil mi ne kaldırosun ? Neyse kalktım hazırladım yedik .. Ve sonrası yine temizlik annemde kalktı sarma yaptı misafirlirimiz geldi ağırladık falan neyse gün bitti.

Bu sabah yine erken uyandım yatağımdayım , annemde kalktı kardeşimin yine sınavı var o gitti. Gittim salonda oturuyoruz, kahvaltı yapcaz o bana bakıyo ben ona. Dedim anne kahvaltı yaptın mı yok dedi yapmadım. Tmm dedim çay koyuyorum bende, neyse hazırladım yine yedik. Tv yi açmış değiştirdim başka kanal sonra yatakları topladım evleri toplucam yinee .. Durdu durdu yine heryer battı çıktı temizlik yapmak gerek dedi bende anne nereyi temizlicen dedim . Buzdolabı dedi. ee dedim ben yapmam. Zaten ne zaman yaptın ki dedi. Dedim herşeyi ben yapıyorum onuda sen yap. Onu bile bana yaptırmak istiyorsun, Yapma kızım yapma evlenince kaynana yaparsın dedi. Bende anne çok nankör geliyorsun herşeyden yapmıyorum artık sana bişey dedim. Kızdım artık yani dayanamıyorum o kadar yapıyorum ediyorum hala nankör geliyorr ,,

Şimdi ise ben napayım ne edeyim hiç bilmiyorum .. Bu anlattıklarım sadece bir kaçıı,, bu evde yerim yok benim onu iyi biliyorum ..
İşe başladığım an bu evden çıkmak istiyorum babama söyledim evlenmeden çıkamazsın , at bu kafanı dedi. Kim dolduruyorsa dinleme kimseyi dedi. Ve küfürler , aşşağılamalar , hakaretler . .
Bu evde banyo yapmam dahil yasak , çok nette oturmam, tv izlemem ..
Geçen pazar sabah kahvaltıdan önce banyo yapmak istedim ona bile izin çıkmadı ..
geçen akşam onlar uyudu tabi tv kapandı saat 11 falan bende netteyim bana kızdı bende kapatmak zorunda kaldım o saatte tv yi açsam kızacaklar eminim açamadım uykumda yok öyle yatakta saattlerce düşündüm durdum ..

Napayım ben kızlar ? Bir akıl verin lütfen .. Birazda uzun oldu kusura bakmayın lütfen . ALLAH yorum yapandan da razı olsun yapmayanda ..
canim benim bu hoş degil biliyorum ama sakin
yagmurdan kacayim derken doluya tutulma.
huzuru mutlulugu baska yerde arama evde huzuru sen saglamaya calis
annenin huyuna gitmeye calis
belki annenizin bilmediginiz sıkıntilari vardir
karsiniza alip konustunuzmu hiç?

Yaşadıkların kolay şeyler değil. Ben senin kadar sabırlı olamazdım . Ama sen sabretmelisin. Bence buda senın sınavın bu sekilde düşünürsen belki daha kolay atlatırsın . Ancak ailenle konuşman gerektiğine inanıyorum.

Bazı insanlar öyle soğuk oluyor evlatlarına karşı.Bizde de öyleydi.Hiç hatırlamam bir sevgi sarılma öpme, ne anneden ne babadan.Şİ di kendi çocuklarımı uykuda bile seviyorum.
Sana sabret diyorum.Gelinliğinle çık evinden Ayrı ev aranızda daha derin uçurumlar açar.Sabret onun mükafatını Allahım sana verir.Harika bir yuvan olur inşallah.

Cevap veren destek olan herkezlere çok çokk teşekkür ederim. Sorunuma çare olamasa da yorumları okumak bile çok iyi geldi.

Ben ön lisans mezunuyum şuanda, okulumu istediğim bölümü bitirdim çok şükür. Çok çok sevdiğim bir mesleğimde var elimde. Bunlar benim artılarım en azından ben öyle görüyorum. Sorunum şu ki şuanda iş bulamıyorum :(
Geçen 2 hafta önce bir işe başladım iyi bir yerde deneme süresindeyken müdürüm olacak gerizekalı seni denedim şimdi sen varken diğer kişiyide göremem seçim yapamam aranızda dedi ve beni eve yolladı tekrardan olumlu veya olumsuz döncem dedi bir kere bile aramadı. Yüzüm burdan da gülmedi anlıcanız. Ama yılmıyorum olucak inş yakın bir zamanda ..

Birde şimdilik hayatımda birisi yok en azından sevgilim diyebileceğim biri yok. Ve ben o kişiyle sözlenmedim. Söz günü ayrıldım. Ve daha geri dönüşü yok. Bunuda düzeltmek isterim.

Kendimce şu ev maddiyat konusuna bir çare bulmaya çalıştım ama mantıklı mı doğru olur mu sizlere danışmak istiyorum ..

Turizm ve Seyahat hizmetleri mezunuyum şuanda. Birde 2 yıllık turist rehberliği okumak istiyorum hem maddiyat olarak beni daha ileriye götürebilecek bir iş, hemde evden uzaklaşmam için iyi olacak bir iş. Evlenince de günlük turlara gidebilir evimede artı bir kazanç sağlayabileceğim bir bölüm. Turlara gitmesem bile hem turizm hemde rehberlik mezunu olduğum için çok daha iyi pozisyonda çalışabilirim maddi olarak iyi para alabilirim.
Tabi bunu bu yıl yapamam artık geçti. Kısa bir zaman içerisinde bir işe girebilirsem hem kendimi idare ederim hemde okul için para biriktiririm. Hem ailemden uzak olurum çok daha az görürüm. Çünkü ne kadar az görsem şuanda o kadar iyi. Bana dokunmalarına, konuşmalarına bile artık dayanamıyorum tersliyorum. Yetti artık, canıma tak etti.
Okul zamanı da dershanelerin evleri oluyormuş abla evleri diyorlar onlarda kalırım diye düşündüm.
Siz ne dersiniz tabiki daha mantıklı kararlara açığım.. Yanlış yapmak istemiyorum yardıma ihtiyacım var ..

Ben de bu tarz şeyler yaşadım ama benimki üvey anneydi.
Anlayamıyorum bir anne öz evladına neden bunu yapar ? Nasıl oluyor yani bu ?
Ben de babamın bir ara bana yaptıklarından sıkılıp ALLAHtan resmen hastalık diledim. Öyle bir hastalık ver ki, beni kaybetmekten korksun dedim.
2 hafta sonra o dilediğim hastalığa sahip oldum geçmeyebilirdi, ALLAHa şükürler olsun ki geçti. Sakın böyle şeyler dilemeyesin, aklıma bu geldi benim .

Senin tek çözümün işinde başarı tutturup , ayrı eve çıkmak. Ama nolur yanlış yollara sapma yalnız kalınca tamam ? :5:

Bugüne kadar böyle olmuş ama dilerim bundan sonrası için herşey harika olur hayatında. Keşke geçmişe dönülebilse de anneciğinin o gün seni öpüp koklasa. Ama olmuyor işte. Allah senin karşına sana tüm yaşadığın kötülükleri unutturacak bir eş ve seni öz kızı gibi sevecek bir kv versin inşallah.

Sezon itibariyle iş bulman zor olmuş olabilir ama en kısa zamanda huzurlu olacağın bir işin olur dilerim.

Ben de bu tarz şeyler yaşadım ama benimki üvey anneydi.
Anlayamıyorum bir anne öz evladına neden bunu yapar ? Nasıl oluyor yani bu ?
Ben de babamın bir ara bana yaptıklarından sıkılıp ALLAHtan resmen hastalık diledim. Öyle bir hastalık ver ki, beni kaybetmekten korksun dedim.
2 hafta sonra o dilediğim hastalığa sahip oldum geçmeyebilirdi, ALLAHa şükürler olsun ki geçti. Sakın böyle şeyler dilemeyesin, aklıma bu geldi benim .

Senin tek çözümün işinde başarı tutturup , ayrı eve çıkmak. Ama nolur yanlış yollara sapma yalnız kalınca tamam ? :5:

Geçen yıl çalıştığım zamanlarda öyle bir olay yaşamıştım ki iş yerindeki herkez o senin üvey anne mi diye sormuştu ..
Yok değil öz annem:)) Artık gülüyorum bu söze.
Tek korkum bir daha bu evden git derse o zaman nolcağı! artık dayanamayabilirim çünkü.
Bende olanları bitirdi tüketti ..
Evlenmeden evli gibi hissediyorum,, Evde temizlik, yemek evde oldğum sürece bana bakıyor .. Evlenince rahat edersin, ben seni bugünler için büyüttüm senin kahrını çok çektim şimdi sıra sende diyor. Ceza verir gibi ..
Maddi açıdan da sıkıntımız yokki ,, ona sıkılıyor diyeyim . Sorun istemediği biriyle evlenmiş olması. Ve ailesinde tüm kardeşleri çok huzursuzdur. Bayılırlar en güzel günlerini zehir etmeye.

Son düzenleme:
Bugüne kadar böyle olmuş ama dilerim bundan sonrası için herşey harika olur hayatında. Keşke geçmişe dönülebilse de anneciğinin o gün seni öpüp koklasa. Ama olmuyor işte. Allah senin karşına sana tüm yaşadığın kötülükleri unutturacak bir eş ve seni öz kızı gibi sevecek bir kv versin inşallah.

Sezon itibariyle iş bulman zor olmuş olabilir ama en kısa zamanda huzurlu olacağın bir işin olur dilerim.

Amin inşallah çok yakın bir zamanda bir iş bulabilirim.

Bundan sonrası içinde en ufak bir umudum da yok bunu belirteyim. Çünkü bu durum geçici birşey değil .. Çünkü yapılan şeyler bir değil iki değil ..

Son düzenleme:
durumumuz birbirine o kadar benziyor ki okurken dejavu yaşıyorum sandım.
ama benim annem kardeşimim el üstünde tutar.ALLAh senin ömrünü alsın ona versin der.ama kovulmalar hakaretler aynı aynı aynı.bence beni de isteyerek doğrumamış o kadın.
ama tek avantajım sağlığım yerinde ve öğretmenim.
düşünsene yazın sadece 2 ay yanına gidiyorum beni sürekli kovuyor.evin var paran var ne işin var benim yanımda diyor.istemiyor sürekli reddediyor beni.senin için ne desem bilemedim.yapman gereken en güzel şey bir meslek sahibi olup onlardan ayrı bir evde yaşaman olsa gerek.yoksa psikolojşn bozulur mahvolursun.ben antidepresanlarla ayakta durabiliyorum ancak.
canım inanamadım ben de öğretmenım 1 yıl falan memleketimden uzak bır sehırdeydım iple çekerdim tatılleri bahane arardım ailemın yanına gıdeyım dıye nasıl bı anne der gıt ,evın var,paran var dıye şok oldum ben de evliyım suan 2 çocuğum var Allahım bağışlasın acılarını vermesın anneme bırakıp okula gıdıyom Allah razıolsun anacığım gözü gıbı bakar ama yıne de merak ederim arar sorarım dersm bıtene kadar tenefuslerde seslerını duymak için sabırsızlanırım eve gıdeyım bır an önce nasıl bı insan evladına bu sözleri söyler evlatlık da olsa kımse gıt gelme dememeli ben inanamıyorum bır de anne olmuşlar yazık anne olmak için yıllarca bekleyen,tedavı gören insanlar var ya :50:

canım inanamadım ben de öğretmenım 1 yıl falan memleketimden uzak bır sehırdeydım iple çekerdim tatılleri bahane arardım ailemın yanına gıdeyım dıye nasıl bı anne der gıt ,evın var,paran var dıye şok oldum ben de evliyım suan 2 çocuğum var Allahım bağışlasın acılarını vermesın anneme bırakıp okula gıdıyom Allah razıolsun anacığım gözü gıbı bakar ama yıne de merak ederim arar sorarım dersm bıtene kadar tenefuslerde seslerını duymak için sabırsızlanırım eve gıdeyım bır an önce nasıl bı insan evladına bu sözleri söyler evlatlık da olsa kımse gıt gelme dememeli ben inanamıyorum bır de anne olmuşlar yazık anne olmak için yıllarca bekleyen,tedavı gören insanlar var ya :50:

Herkez siz ve sizin anneniz gibi olmuyor olamıyor malesef ..

Benim anneme de sorsanaız o mükemmel bizim için çok şey yapmış ! Tamam yapmış olabilir, yapmıştırda. Ama bunların cezasını bize yüklemek zorunda değil.
Biz bu dünya ya o istedi diye geldik ! Kendimiz istemedik ..

İlerde evlenirsemde eğer bi çocuğum olursa ki bu en büyük hayalım onunla annemle yapamadığım herşeyi yapıcam, yaşıcam ..

Bunları yazarken söylerken yaşarken hiç gözyaşı dökmüyorum nedeni ise o çocuğum için. Ona daha iyi bakabilmek için, kendimi yıpratıp ona kötü anne olmamak için .. Çünkü ben annem gibi bir anne olmicam , çocuğumu hiç ağlatmıcam, hiç üzmicem hep arkasında hep destekçisi ben olucam ..

Bazı insanlar öyle soğuk oluyor evlatlarına karşı.Bizde de öyleydi.Hiç hatırlamam bir sevgi sarılma öpme, ne anneden ne babadan.Şİ di kendi çocuklarımı uykuda bile seviyorum.
Sana sabret diyorum.Gelinliğinle çık evinden Ayrı ev aranızda daha derin uçurumlar açar.Sabret onun mükafatını Allahım sana verir.Harika bir yuvan olur inşallah.
evet canım aynen benmkılerde balkonda oyun oynuyolarddı baktım sesleri çıkmıyor uyumuşlar aldım öpe öpe yataklarına götürdüm koklaya koklaya ah o evlat kokusu ne güzel Allahım evlatla terbıye etmesın kımseyı
nasıl dıyeyım kı gıt ,istemiyorum senı Allahıma buyuk konuşmayalım yıne de ama Allahım söylettırmesın

Herkez siz ve sizin anneniz gibi olmuyor olamıyor malesef ..

Benim anneme de sorsanaız o mükemmel bizim için çok şey yapmış ! Tamam yapmış olabilir, yapmıştırda. Ama bunların cezasını bize yüklemek zorunda değil.
Biz bu dünya ya o istedi diye geldik ! Kendimiz istemedik ..

İlerde evlenirsemde eğer bi çocuğum olursa ki bu en büyük hayalım onunla annemle yapamadığım herşeyi yapıcam, yaşıcam ..

Bunları yazarken söylerken yaşarken hiç gözyaşı dökmüyorum nedeni ise o çocuğum için. Ona daha iyi bakabilmek için, kendimi yıpratıp ona kötü anne olmamak için .. Çünkü ben annem gibi bir anne olmicam , çocuğumu hiç ağlatmıcam, hiç üzmicem hep arkasında hep destekçisi ben olucam ..
Allahım gönlündekını verir inşallah canım bu gunlerın geçecek inşallah evlatlarınla esinle çok mutlu bı yuvaya sahıp olursun ınsallah sen sadece sabır et ve dua et canım

Valla ben yıllarca kendimi üvey evlat sandım :1: ciddi ciddi düşünüyordum babam başka kadından yapmış beni anneme baksın diye zorlamış diye bide anneme çok benziyorum bu tezimde çürük :1: hiç sevgi mevgi görmedim ilgilenilmedim, regl oldum blu çağına geldim iç çamaşırımı bile babam almıştı... ben unutulmuştum sanki...30 yaşında evlendim ailem ankarada ben şu an edirnedeyim geçenlerde gittim ankaraya annem reçel koymuş peynir koymuş :53: :53: :53: evlendikten sonra kıymetlendim sorma :52: bende şimdi ona karşı daha sıcak davranıyorum içime sorarsan ama çıkmıyor gerçekten unutsan bile bir anlık oluyor :43: Allah rızası için ses etmiyorum cm yarın belki bizim de çocuklarımız olacak ne biliyim :26:

Bazen insan kendi ailesinden görmediği iyiliği, sevgiliyi bir başkasından görüyor ya işte bu daha çok koyuyor
Sen de benim gibi atanmaya gitmeye bak
Dağ başına gitsen bile en azından sana hakaret eden biri olmayacak
Ben uzaktayken kıymetliyim maalesef

Allahım gönlündekını verir inşallah canım bu gunlerın geçecek inşallah evlatlarınla esinle çok mutlu bı
yuvaya sahıp olursun ınsallah sen sadece sabır et ve dua et canım

Amin inşallah bana o günleride yazmak nasip olur.

Valla ben yıllarca kendimi üvey evlat sandım :1: ciddi ciddi düşünüyordum babam başka kadından yapmış beni anneme baksın diye zorlamış diye bide anneme çok benziyorum bu tezimde çürük :1: hiç sevgi mevgi görmedim ilgilenilmedim, regl oldum blu çağına geldim iç çamaşırımı bile babam almıştı... ben unutulmuştum sanki...30 yaşında evlendim ailem ankarada ben şu an edirnedeyim geçenlerde gittim ankaraya annem reçel koymuş peynir koymuş :53: :53: :53: evlendikten sonra kıymetlendim sorma :52: bende şimdi ona karşı daha sıcak davranıyorum içime sorarsan ama çıkmıyor gerçekten unutsan bile bir anlık oluyor :43: Allah rızası için ses etmiyorum cm yarın belki bizim de çocuklarımız olacak ne biliyim :26:

Benimki ağız dalaşına girer öpmez , sarılmaz ama iç çamaşırımda babama aldıracak kadar da değil ..

Kendine almaz bize alır ama bu halleri yok muu ahh bu hallerii .. Herşeyine razıyım isterse vursun ama git bu evden demesin.

Bazen insan kendi ailesinden görmediği iyiliği, sevgiliyi bir başkasından görüyor ya işte bu daha çok koyuyor
Sen de benim gibi atanmaya gitmeye bak
Dağ başına gitsen bile en azından sana hakaret eden biri olmayacak
Ben uzaktayken kıymetliyim maalesef

Bende uzaktayken kıymetli olanlardan olcam galibaa hoş o da neye yarar kii ??

Bıktımmm bıktımm yeter artıkk ...

Hergün tartışma, laf sokma, aşşağılanmaa ..

Hepsinin gebermesini istiyorumm yeter artıkk ..

Sığınacağım bir dalım olsa şu evde bir dakika durmam yeminler olsun durmammm :43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

Back