AİLEM :(

yokne

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
103
14
Sorun ailemin sürekli bizde oturup kalkmak istemesi..4 yıllık evliyim evliliğimizin başından beri kendi ailem cumartesi günü bizi onlara yemeğe pazar günleri de bir şekilde bize gelmeyi adet haline getirdiler. Kayınvalidemgil şehir dışında oldukları için bize çok gelip gitmezler ama benim ailem sürekli gelip gitmeleriyle ve herşeye karışıp ulu orta eşimin yanında her konuyu konuşmalarıyla beni bunaltmaya başladılar eşimide. Hamilelik döneminde ise ailemi tanıyamaz oldum her ay rutin kontrollerim de her ay doktoramı gidilir, ağrım olup eşimin doktora götürdüğünde sende bi hastalıktan kurtulmuyosun, iş yapmadığımda ise eşime sende kızımızın huyunu değiştirdin gibi sözleri beni onlardan uzaklaştırdı. İlk bebeğim ilk heyecanım ona alışveriş yapıp heyecanlı hazırlık yaptığımızda annemin ben ölen oğluma sizin gibi herşeyi hazırlamıştım öldü sizinde öyle olmasın daha durun bi doğsun lafları son hafta eşimin anne çalışıyorum kızının başında dur ne olur olmaz demesine karşılık sürekli bana gelen insanların kendilerini çekmeleri , rahatsızım işim var bişey olmaz çok üstüne gidiyosunuz demeleriyle onları tanıyamaz hale geldim.. Sağlıklı bir şekilde doğum yaptım bu sefer ailem sürekli gelmeye başladı sezeryan oldum annem bir gece hastanede bir gecede başımda kaldı ve evine gitti kendi işimi kendim yaptım.. Bu süre zarfında annem kayınvalidem gibi bebeğimin gaz şikayeti var ağlar bu çocuk aç doymuyo sütün mü yok hayır anne al diye kaç sefer göğsümü gösterdim.. Halbuki bebeğimin kilo alması ve kilosu gayet iyiydi bunu gördüğü halde annem aç bu dedi durdu mama verelim ve nitekim olan sütümde kendi laflarından kesildi ve bebeğimi 5 ay emzirebildim.. Annemede mamaya başlmamam ve sütümün kesilmesinede tek neden sensin diyede söyledim.. Şu an hamileyken annesini strese sokup çok ağlattıkları torunlarına ölüyorlar..Sıkıntım şu ihtiyacım varken gelmeyen insanlar ihtiyacım yokken geliyolar kırgınlıklarımı dile getiriyorum beni anlamıyolar ne zaman bizmi yaptık deyip geçiyorlar.. Cumartesi pazar kavramları bile yok sürekli sürekli bizdeler lütfen bi akıl verin..

taşının imkanınız varsa ...
pazar onlar geliyosa cumartesi sizneden gidiyorsunuz gitmeyin

Eşinizle haftasonu planı yapın. yapmıyosanızda yapmış gibi yapın ve başbaşa kalın. zamanla mesafe girecektir

4 yıldır şikayet etmediyseniz bundan sonra zor

Eşinizde peygamber sabrı mı var

Çekilir mi ya Kv olsa 2. Hafta kavga çıkarırdınız

Ailenize açıkça söyleyin bu kadar içli dışlı olmak istemediğinizi kendinize ait hayat istediğinizi

Hoş ben bundan rahatsız olduğunuzu düşünmüyorum 4 yıldır çözmediğinize göre

Cumartesi gittiğinizde, yarın şuraya gideceğiz veya arkadaşlarla buluşacağız şeklinde belirtip pazar gününü garantiye alın.
Cumartesi günlerini orada geçirmek istemiyorsanız çocuğu onlara bırakıp siz gezin.Dönüşte bir çay içip kalkarsınız.
Belki sadece torunlarını görmek istiyorlardır.Çocuğu bırakırsanız onunla yetinebilirler.

Eşinizle haftasonu planı yapın. yapmıyosanızda yapmış gibi yapın ve başbaşa kalın. zamanla mesafe girecektir

Bebeğim yokken sürekli gezerdik ama bende çalıştığım için pazar günü evde olamamı fırsat bilip gelirlerdi o dönemler oldukça resmi herşeye burnunu sokmayan anlayışlı insanlardı ne olduysa hamilelik döneminde değiştiler..

Siz bi plan yapmasanızda varmış gibi yapın gelemezler o zaman. üzüldüm sizin adınıza

Evet eşimde peygamber sabrı var.. Tek taraflı düşünmüyorum hiç bir zaman eşiminde bunalacağını düşünerek konuşmaya ve anlatmaya çalıştım aileme gereğince. İşte kızımdır bugün kızar yarın barışır diye düşünüldü hep hafta içi gelin hafta sonu dinlenmek istiyor dedim çözümler bulmaya çalıştım bu seferde istenmiyoruz dendi.. Rahatsız olmasan bunu buraya konu etmem..

Sizden ricam evli çiftler ailenizle bu kadar sık görüşüyor musunuz bende mi bir terslik var bunu öğrenmek istiyorum..

Torunlarını yeterince hafta içi görüyorlar mesela biz yarına kararlaştırdıysak annemgille bir plan yaptıysak o günden bir gün önce gene gelmek istiyorlar..

O zaman açık konuşun,aman anne daha dün beraberdik bırak biraz kocamla başbaşa kalalım deyin.
İstenmiyoruz dediği zaman, istenmemek değil ama bizim de bir hayatımız, bir düzenimiz var diyebilirsiniz.
Duygu sömürüsüne fırsat vermeyip gerçekçi sözlerle konuyu istediğiniz yere getirmeniz daha yapıcı olur.

Istenmiyoruz denince evet demeniz lazım çünkü

Çok muhabbet tez ayrılık getirir

Aynı şeyi Kv bana yapsa ne hissedersin eşimi sıkmaya hakkım yok deyip açıkça mesafe koymanız lazımdı

Şimdi çocuğu bahane etmek kolay onlar için

Tek tek çocuğa anlatır gibi anlatın onlara her hafta görüşmenin uygun olmayacağını herkesin kendi hayatının olması gerektiğini ayrı eviniz olduğunu artık kabullenmeleri gerektiğini

annemin ben ölen oğluma sizin gibi herşeyi hazırlamıştım öldü sizinde öyle olmasın daha durun bi doğsun lafları

Lafa bak yuh yani
Cumartesileri siz gidiyormuşsunuz gitmeyin.
Pazar günü de onlar gelmeden çıkın bir yerlere gidin bir kaç hafta.
Anlarlar herhalde.

Şuan acayip şaşırdım kendi anne babanızdan rahatsız oldunuz değil mi?
Oysa onca yıl beraber yaşadığınız insanlar.Eşiniz rahatsız olsa kesinlikle çok normal durum derdimde kendi kızları boyle düsünüyor . Ben annemle hiç anlaşamam ama gelirse sikayet etmem annem sonucta....eşim sikayet ederse o zaman her haftasonuna bir plan yaparım yapmıs gibi gösteririm yada gelmezler.

Tuhaftır ki bende ailemle aynı sorunları yaşadım. Çok iyi anlıyorum seni. Bende çok inatcıyımdır. Annem "ince giyinmişsin üstüne birşey giy!" Diyor mesela ,(ki gebeyken çok sıcak basar insana yaşayan bilir.) giyinmiyorum .aynı cümleyi 1000 defa söylüyor.ben tam tersini yapıyorum. Çok ağlayarak geçti gebeliğim. Çok yıprandım.. Kolum ağrısa kansersin gibi abuk sabuk laflar. Bebeğin sakat ..bak gördün mü zayıf, küçükmüş. X insanının bebeği şöyle seninki böyle... Bu tarz cümlelerden bıktım. Sana şöyle yap diyemeyeceğim malesef. Kelin ilacı olsa başına sürer

Yaşlanınca böyle mi oluyo acaba?

Komik değil kendi ailemden dikkatli bir şekilde okursanız neden soğuduğumu anlarsınız..

Haklısın yada biz ele karışınca bazen kendi ailemizde bize el gibi geliyo.. Yada ailemizin içinde olduğumuz için bi çok şeyi göremiyoruz.

Lafa bak yuh yani
Cumartesileri siz gidiyormuşsunuz gitmeyin.
Pazar günü de onlar gelmeden çıkın bir yerlere gidin bir kaç hafta.
Anlarlar herhalde.

cumartesi günleri bebeğim olmadan önce gidiyordum sürekli hatta bütün bu laflara karşılık doğumumdan 2 gün önce bile ordaydım..

cumartesi günleri bebeğim olmadan önce gidiyordum sürekli hatta bütün bu laflara karşılık doğumumdan 2 gün önce bile ordaydım..

Arkadaşım yukarıda da onun ïçin yazdım bundan gerçekten rahatsız mısınız diye

Niye gittiniz her hafta gitmeseydiniz belki bu kadar uzamazsınız onlar da sizîn onlar haricinde de bir hayatınız olduğunu anlarlardı

Bu aşamâda gidip gelmeyerek çözemezsiniz açıkça konuşun gerekirse kırılsınlar öğrensinler

Erkekler böyle yapsa burayı yıkarız niye ailesine sözünü dinletmiyor diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…