AİLEM :(

Eşinin ailesi çok seviyeli ve uzak oldukları için çocuklarına bile eşimde ailemin yani çocuklarına bakış açıları hoşuna gitti o da Allah var aileme kendi ailesinden çok ilgi ve alaka gösterdi.. Ama benim ailemin huyu biranda değişti her şeye laf söyleyip herşeye karışmaya başladılar bende gelicekler bi pot kırıcaklar yine diye korkar oldum..Çünkü eşim fazla karışılsın laf edilsin istemez şimdi bebeğimiz olana kadar da sorun etmedik gelip gidilmesini laflara da ağzımızı kapattık seslenmedik ama çocuk olduktan sonra kendimize bile vakit ayıramaz ve dinlenemezken hafta sonu en azından bizim olsun istedik sonuçta dinleniliyo yada eşim bebekle ilgilenirken ben işimi yapıyorum bu her hafta klasikleşince sorun oluyo direk söyleyince annem o an hak veriyor ama bir gün sonra yine aynı şeyi tekrar ediyor..

S
Söylemeye devam et

Bir de madem hep geliyorlar yoklarmış gibi yapın

Bebeği uyutup odanıza çekilin

24-25 yıl siz o ailenin evinde her gün yaşadınız ..Onlar hiç bizimde özel hayatımız var demediler ..Yazık ki haftada iki gece çekemiyorsunuz ...Çok bunaldınız demek vah vah ...

Surat yap hayatım, geldiklerinde sürekli püfffff daraldım falan yap, alınırlar bi daha da gelmezler :) Biz de bizimkilere gelsinler diye yalvarıyoruz. Ama gelmiyorlar. Gelenden de pek hoşlanmıyorlar :) Her ikisi de ayrı dert işte. Ben bekarken evimize sürekli gelmesinden sıkıldığım insanlara soğuk davranırdım. Babamın ailesine de yapardım bunu, hatta bir kere evden kovdum :) NApıyım. HErkesin özel hayatı var canım.

Mesafe herzaman iyidir kim olursa olsun annen yada kv durum degişmez artık seninde bi ailen var Ona göre hareket et canım!

Anlayış önemli yada anlatma biçimin önemli rahatsızlıgını bi şekilde dile getir

Uygun bir dille konusun.surat yapmayin bence yada esiniz surat assin

evlendikten sonra koca bulduktan sonra aile ağır geliyor gibi yani ..Açık yazdım ama anlamadınız mı ?
Koca bulduktan sonra olmuyor bunlar dikkatinizi çekerim.. Konumu iyice okumadınız herhalde. Zamanında her gün kendilerinde olan ablamdan sıkılan annem kızım tatlı tatlı gel derdi.gezm
evlendikten sonra koca bulduktan sonra aile ağır geliyor gibi yani ..Açık yazdım ama anlamadınız mı ?

Koca bulduktan sonra ailemi istemiyorum diye bir şey belirtmedim konumda dikkatinizi çekerim.. Sorun araya giren soğukluk ve ihtiyacım varken kendilerini çekip sonradan sık sık gelmeleri. Bir arada yaşayacak ve sürekli görüşecek olsam evlenmezdim değil mi.. Bende bir anneyim evladımın evine en azından eşi varken izinliyken gitmemeye özen gösterir en azından eşiyle beraberken konuşmalarıma dikkat ederdim. Kızım tatlı tatlı gel diye bir sözü vardır annemin ablam bi dönem annemin evine gidince söylemiştir kendisine oda aynısını yapmalı.. Ben nasıl insanları sürekli gidip boğmuyor ve evlerin içlerine o evde bi dönem yaşamış biri olarak karışmıyorsam belirli bir mesafede duruyorsam onlarda bunu yapmalı çok şey istemiyorum değil mi?

kendi ailen oldugundan is daha kolay bence.. cumartesi cagirdiklarinda baska planiniz oldugunu soyle, gitmeyin mesela.. veya pazar bi yere cikin, oncesinde soyle laf arasinda isimiz var diye.. esine daha bi yazik, kendini yerine koysana..

kendi ailen oldugundan is daha kolay bence.. cumartesi cagirdiklarinda baska planiniz oldugunu soyle, gitmeyin mesela.. veya pazar bi yere cikin, oncesinde soyle laf arasinda isimiz var diye.. esine daha bi yazik, kendini yerine koysana..
Evet haklısınız ben bu kadar bile dayanamazdım..

Merhaba arkadasim KİB butonunu biliyorsundur umarim...
Kocayi buldun tabi tarzi hakaret vari yorumlar yapilinca kibliyorsun icabina bakiyorlar.
Uyarmak istedim...

Acikca soyledigin halde hala geliyorlarsa yapacak bisey yok malesef..
Laftan anlamiyorlar demekki ..

Sizden ricam evli çiftler ailenizle bu kadar sık görüşüyor musunuz bende mi bir terslik var bunu öğrenmek istiyorum..

Valla güzel arkadaşım benim ailemde çok yakınımda oturur ama her hafta gibi bişey söz konusu olmaz. Hatta benim eşim dışarda çalışıyor yanlızım yani ve 8 aylık bebeğim var. Annem haftada bir gün uğrar veya ben haftada bir gün uğrarım. Zaten babamın kızların evine gitme gibi bir huyu yok. Kızıyoruz bazen hiç gelmiyorsun diye ama huyu böyle kabul ettik artık. Ablam 20 yıldır evli belki 10 kere gitmemiştir. Hayatta işime karışmazlar. Eşim yanımda yok ama bebeğimle istediğim yere giderim kimseyede hesap vermem hani. Bu onları sevmadiğim dinlemediğim anlamına gelmesin ama buda benim kişiliğim ve kabul ettittirdim...Sizde ağırlığınızı koyun ve eşinizle yanlız geçireceğiniz bir günü heba etmeyin. Annenize usulünce söyleyin kırmadan ama net olun.

Valla ne güzel gıpte ettim size valla benim ailemin bize gelip gittiği kadar eşimin ailesi uğramaz önceden anlayış gösterirlerdi başkalarına sık boğaz etmeyelim yada falancanın kızı evli olduğu halde sürekli annesinde yada annesi orda gibilerinden ama kendileri çok uygulamadı bide yeni evliliğimden beri gelip gittikleri için sanki yeni evli değilde 40 yıllık insanmışız gibi olduk.. Onlar gelip otururlar biz hizmet ederiz bu hep böyle oldu. Tepki verdim hafta içi gelin hafta sonu dinlenmek istiyo diye o zaman ya haklı dendi ama bir gün sonra size geliyoruz oldu..

Benim çevremde de eleştirenler oldu bu durumu. Kocan yok yanında niye annenler de kalmıyorsun, işte korkmuyor musun, ya bişey gelirse başına vs vs. Onlara tek sözüm evlenmeseydim o zaman. Koca kadın oldum birde evlat sahibi oldum hala başkalarının gözetiminde veya kucağında yaşayamam yani. Bizim türk kültüründe malesef hala kadınların tek başına yaşamaları ve ayakta durmaları abes hatta kötü görünüyor. Sonrada neden özgüveni olmayan bireyler yetiştiriyoruz diye yakınıyoruz. Bana kalsa 20 li yaşlarda yanlız yaşayıp ayaklarımın üzerinde duracaktım ama toplumsal baskı işte Benim çocuğumun uyuma saatleri var gündüzz ailem ona bile dikkat ederler telefonla ararken. Sende kırmadan ağırlığını koy çünkü eşin içinde biriktirip patlarsa aranız açılır allah korusun.

Haklısın.. İnsanlar yanlış anlıyor sorun aileyi istememek değil belirli günlerde görüşmek ve kendi ailem olsa bile yüz göz olmayıp o seviyeyi korumak sonra vıc vıc oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…