Ailem zorla kurban kestirmek istiyor

Labbella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
304
268
Arkadaşlar ben kredi ödüyorum maaşım zor yetiyor ama ailem bana kurban kesmek istemiyorum diye beddualar ediyor.. Biz paramız var diye mi kesiyoruz diyolar halbuki babam için para bile değil yani durumu çok iyi.

Ben memurum. Bu durumda kessem bile sevap olmaz ki beni zorladıkları için kesmiş olucam. Bu arada beni dahil etmek istedikleri hisse 2400 tl kişi başı şuan ben eksi 800 TL deyim zaten.

Onlar bana trip atıyor...

Aileniz belli ki oldukça cahil, dini gösteriş için yaşayanlardan. Sağa sola biz şunu kestik demek için kesiyorlardır muhtemelen.

Sanıyorum saygı duydukları bir din adamı vardır çevrenizde; ona danışın ve ailenizle konuşturun. O söylesin bunun mantıklı olmadığını, belki onu dinlerler.

Borçlusunuz size kurban düşmez ki zaten farz bir ibadet değil. Durumunuz olsa da kesmemeyi tercih edebilirsiniz. Açın ilmihal koyun önlerine ya da yanınızda diyanetin soru sorulan hatlarını falan arayın sorun. Yukarıda arkadaşın dediği gibi ailenizin derdi bakın bizim kız da kurban kesiyor demek herhalde.

Hem tek başınıza ne yapacaksınız tek hisseyi. Dağıtmaya bile birilerini bulamayabilirsiniz. En olmadı direk ücretini verin bağış yapın çok güzel kurumlar var kurban bağışı kabul eden.

Bizim bir komşumuz vardı durumları öyle pek de iyi değildi buna rağmen ısrarla kurban keserlerdi. Hatta bir keresinde karı kocanın kavgasına şahit olmuştuk. Adam maddi durumumuz bu ara sıkışık bu sene kesemeyiz gibisinden konuşuyordu kadın da sen bizi ele güne karşı rezil mi edeceksin arkamızdan kurban kesememişler mi desinler diye bağırıyordu. Çok değişik kafalar.

Şöyle ki gücünüz yetiyorsa kesersiniz yetmiyorsa kesmezsiniz. Geçen yıl ailelerin hissesine giremedik çünkü onlarınki fazla idi ancak kesmek istedik o sebeple bize daha makul olacak bir şekilde bağışta bulunduk.

Bağışı kabul etmiyorlar işte öyle olmaz diyolar yoksa bana çok gelen 2400 tl olması daha makul bişe olsa bari..

aileniz sadece bu konuda boyle ise bi yolunu bulup ara yol bulunabilir.

ama genel olarak bu tarz bir konuda bile bu denli israrcilarsa diger her konuda da boyledirler diye dusunuyorum.
o yuzden bir kez sonuna kadar direnin ve hayir deyin.
zamanla hayiriniza alisirlar ve israrlari azalir.

genel olarak aileler kendi dogrularini cocuklarina da dayatiyorlar, direnc gostermek bu gibi durumlarda sart oluyor.

Biz paramız var diye mi kesiyoruz diyolar
Evet??

durumu olmayan kesmez, zaten dinen ona mesuliyet de yüklenmez ki??

kurbanın olayı bu değil mi ben mi yanlış biliyorum??

millete gösteriş olsun diye kesilmez. Durumu olan kurbanını keser, durumu olmayanla paylaşır. Bu ibadetin amacı da budur. Değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…