Onlar bana trip atıyor...Güzelce anlatın bu bir ibadet, şartları var ,ben uymuyorum diye. Ben kurbanda et verilecek durumdayım dağıtacak değil, baksanıza ay ortası eksideyim deyin. Zorlarlarsa da siz trip atın kapatın konuyu. Zorla evinizi basıp kurbanlık almaya götürmezler herhalde
Çok istiyorlarsa senin yerine alsınlar kessinler.Ebeveynler çocuklarının büyüdüğünü kabul etmeyip yönlendirme derdine düşüyorlar.Onlar bana trip atıyor...
Borçlusunuz size kurban düşmez ki zaten farz bir ibadet değil. Durumunuz olsa da kesmemeyi tercih edebilirsiniz. Açın ilmihal koyun önlerine ya da yanınızda diyanetin soru sorulan hatlarını falan arayın sorun. Yukarıda arkadaşın dediği gibi ailenizin derdi bakın bizim kız da kurban kesiyor demek herhalde.
Hem tek başınıza ne yapacaksınız tek hisseyi. Dağıtmaya bile birilerini bulamayabilirsiniz. En olmadı direk ücretini verin bağış yapın çok güzel kurumlar var kurban bağışı kabul eden.
Bizim bir komşumuz vardı durumları öyle pek de iyi değildi buna rağmen ısrarla kurban keserlerdi. Hatta bir keresinde karı kocanın kavgasına şahit olmuştuk. Adam maddi durumumuz bu ara sıkışık bu sene kesemeyiz gibisinden konuşuyordu kadın da sen bizi ele güne karşı rezil mi edeceksin arkamızdan kurban kesememişler mi desinler diye bağırıyordu. Çok değişik kafalar.
Bağışı kabul etmiyorlar işte öyle olmaz diyolar yoksa bana çok gelen 2400 tl olması daha makul bişe olsa bari..Şöyle ki gücünüz yetiyorsa kesersiniz yetmiyorsa kesmezsiniz. Geçen yıl ailelerin hissesine giremedik çünkü onlarınki fazla idi ancak kesmek istedik o sebeple bize daha makul olacak bir şekilde bağışta bulunduk.
E kesmeyinAyrıca tek başıma yaşıyorum
Evet??Biz paramız var diye mi kesiyoruz diyolar