Ailem yüzünden sevgilimle rahat buluşamıyorum..

Gece 1de kızıma ulaşamasam bende deliririm. Ailenize hak vermiyorum,sizi yalana itiyorlar ama gece 1de eve gelmek ve telefonla ulaşamamak konusunda haklılar. En azından telefonu açıp geliyorum,şurdayım,arkadaşımın annesi bırakacak demelisiniz. Yada geç kalacağınızda anneniz aramadan arayıp "anne film bitmedi,arkadaşımın annesi bırakacak merak etmeyin"demelisiniz. Devir kötü maalesef, ulaşamayınca çıldıran anne babaya hak veririm ben.
Benim annemde yapı olarak telaşlı bir kadın ama merakta bırakmadım asla. O aramadan ben arardım ki kafasında senaryo kurmasın diye.
Annenizin lafları ağır kaçmış ama sizde oturup konuşun "anne bana ağır konuşuğun için aramaya çekiniyorum,gel orta yolu bulalım, ben arayıp haber vereceğim,sen aradığında açacağım telefonu ama sende bu şekilde konuşma"deyin güzellikle.

Kız annesi olmak da kolay değil

Anneniz haklı .

Sizin canınız acısa babanızında acır ama anne gibi acımaz

Ben iki ay hamile kaldım annelik duygusu bambaşka birşey .

Ben kalbi durmuş meleğim için okadar agladımki

Anne olmuş olsaydım gerisini siz düşünün.

Annem benim sevgilim olmasınada kızardı

Ve kızmasaydı belki şuanki evlendigim kişi değilde diğerleri agzıma sıçardı
Abim ve annemde iyiki kızmışlar hep şuan onların sayesinde mutlu bir yuvam var.

Anne hiçbir zaman meleginin kötülüğünü istemez.

Annem bana hep kızım anne olunca anlayacaksın beni

Ve senin zamanın daha kötü olacak sen daha çok sıkacaksın diyordu.

Anneniz size güveniyor ama erkeklere güvenmiyor.

Not: sevdigimle evlendim ailemin onayını aldıktan sonra

Su sevgilileri ttanrılaştırma durumunuz yok mu onlara değer verdiğiniz onlardan çekindiğiniz kadar ailenize deger verseniz cekinseniz. Ailenin senin için eendişelenmesi cok normal. Senin geldiğin saatler senin aile yapın için tolere edilebilecek saatler değil demekki. Kendini buna gore planlaman gerekiyor.

Bak ben de annemle anlasamam ama 25 günlük bir sevgili için anneye paranoyak denmez.bir uni öğrencisine hele hiç yakışmaz. .buluşma saatin geç ise buluşma yerini ona göre ayarla eve yakın olsun maksat görebilmek değil mi? 9 da buluşuyosaniz 21.30 da eve gelin,,sevgiliniz bunu kabul etmek zorunda şimdi onun gözünde izin alamayan minik kız olduğunuzu sanıyorsunuz ailenize kızıyorsunuz ya öyle değil o iş ben bayaa uzun zaman bölümün tek bayanı olarak çalıştım 15 20 adamın içinde. .okumuş da okumamışİda, "o saatte dışarı da ne işi var? Ailesi aile olsaydı kızına sahip çıkardı "mantığında..sevgilin kendini ayarLasın sen değil. .işten gelirdim akşam 9 gibi eşim gelirdi yerim saat oturduk bir bahçede cafede alışveriş merkezinde..hop ben eve hiçte pişman olmadım ..eşimde mutlu olurdu ..25 günlük adam için ailenin kötü bilme..

Eve saat 1de gelmen okadar yanlış ki bu benim kendi fikrim o çocuk seni gerçekten sevmiş olsa zaten ailene karşı seni kötü etmez, aşkım der sorun etmesinler misal 9da buluştun 11 eve bırakmış olur seni, benim babam da geç saatlerde müsade etmezdi gerçi ben çıkmayı çok istemedim çok nadir konser filan olursa gecikirdim, bugün diyorum ki iyikide izin vermemiş, çok şükür korudum kendimi onların derdi de seni korumak makyajına giyimine karışmalarına bişey diyemem ama geç saatte dönmene bi zahmet karışsınlar senin atan onlar

Benden baska hepsini okuyan olur mu bilemiyorum.:KK53: izin vermezler canim,benimde ailem izin vermiyodu,simdi bi kizim var buyusun bende ona izin vermicem :21:
Ahahahahahahahahah iştee benim ablam bee :KK70: O kadar doğal o kadar güzel yazmışsın ki 18 yıllık kayıp ablamı bulmuşum gibi hissettim :KK70: :KK70:

Bir üye daha yazmış." annem izin vermiyor dersen kıymetli olursun " filan, sizde diyorsunuz rahat olursan ciddi düşünmez.Pardonda eve geç giden kızlar illa kötü kızlar mı oluyor ? Bu eve geç gitmek erkeklere ozel birsey mi ? Ben , bazen parti oluyordu, birşeyler yapiliyordu, yılbaşı oluyordu sabah eve geliyordum.Bazen arkadaşlarımla takılıp gece 1-2 gibi eve geliyordum.Normal saatimde 11-12 olurdu.Esimle gece yarilarina kadar takılirdık. (Tabi ben aileme yalanlar uydurmuyordum.) Hiçte kötü bakmadı esim hatta çok guzel zaman gecirdik cokta eglendik.Esimde ikide bir saat 8de eve gitmeliyim ,yok cıkamam muhabbetlerinden hoslanmazdı ki aynı sekilde bende hoşlanmam ve hak veririm.
Ha konu sahibinin aile yapisi boyledir ozaman yapılacak sey ortak bir yoldur .Kız her ciktiginda evde burnundan getirilmesi ne kadar uzucu.Ben demiyorum benim yaptigimi yap ama 22 yasinda bir kızda saat 8-9 da geliyor diye bu derece muamele, hakaret gormesi dogru degil bu birincisi, ikincisi her erkek " annim izin virmiyii" diyen kiza aşık olacak ve evlenecek diye birsey yok. Mutasıp kız rolleri filan gerek yok. :))) Her eve gec gelen farkli şeyler yaptigindan gelmiyor.Yapan gunduzde yapiyor.

Yazdıklarınıza katılıyorum.Yıl 2015 hala "kıymetli olursun" "ciddi düşünmez" gibi kavramların olmasına inanamıyorum.22 yaşında yetişkinden bahsediyoruz.Aynı kafa yapısına sahip insanlar çocuklarını 18-20 de evlendirmekte sakınca görmez ama..Yetişkin bir insanın saat 9 da eve gelip hakaret işitmesi nedir ya? Artık paşa babam kızar diyip gül yüzünü yarım saat gösteren kızların devri bitti.Artık insanlar evlenmeden evvel birbirlerini iyi tanımak,güzel vakit geçirmek,her halini görmek istiyorlar.Yani olması gerekeni..ahh bizim ülkemizde kadınlar hala kendine birey gözüyle bakmıyor ki erkekler nasıl baksın...

Emin ol şu an ailenden gec vakit icin izin alamadigindan ötürü sana kopurecek olan erkek arkadasin,ileride bir gun seninle ya da bir baskasiyla evlendiginde bir kızı olursa anlayacak ne kadar sacmaladigini.

Bende 26 Yaşındayım aynı sorun benim ailemde de var ama malesef çözümü yok ki haklılar. Evet bazen benimde yalan söylemek zorunda kaldığım durumlar oluyor ama erkek arkadaşıma bu durumu anlattım anlayışla karşıladı bir organizasyon yaparken dönüşümüz benim en geç evde olmam gereken saate göre ayarlanıyor. Bazen dalga geçenlerde oldu ama yapabilecek birşey yok onlar anne baba ortamın hali belli korkmakta haklılar hee bende öyle gece 1 e kadar takılmam 9 en geç 10 da evdeyim[/QUOTE]

anne baba ile aynı evde yaşanıyorsa elbette ki karışacaklar, senin çocuğun olsa sen de karışırsın emin ol.

üniversite öğrencisisin, imkanın el veriyorsa ayrı eve çık, yoksa boşuna bir beklentiye girme.

Bence sen o anneyede babaya da kurban ol..... Zaten herşeyi gizli saklı yapiyomussun bide kalkıp kötü bisi mi yapiyorum diyosun. Anne olmadan da anneni asla anlayamazsın yada o çok değer verdiğin ,
25 günlük sevgilinden tekme yemeden Anlamazsin. Anne baba sevgisini disardaki adamda mi buluyon sen. Baştan sona haksizsin. Gün gelecek bu yaptıklarına pişman olacaksın hele ki elin adamı için ana babani uzmene çok pisman olacaksın. Özgürlük meraklısı......

Benim de bi kızım var saat 9 dan sonra eve gelmesi istisnalar dışında izin vereceğim bişey değil. Anne olursan anlarsın diye klasik bi laf diyeceğim sana. Burda hiç başına olmadık is gelenleri okumadin mi? :KK12:He devir kötü. Oğlum da olsa 10 dan sonra dışarda olsun istemem. Senin deyisinle modern değilim zaar:KK53:

Bence sen o anneyede babaya da kurban ol..... Zaten herşeyi gizli saklı yapiyomussun bide kalkıp kötü bisi mi yapiyorum diyosun. Anne olmadan da anneni asla anlayamazsın yada o çok değer verdiğin ,
25 günlük sevgilinden tekme yemeden Anlamazsin. Anne baba sevgisini disardaki adamda mi buluyon sen. Baştan sona haksizsin. Gün gelecek bu yaptıklarına pişman olacaksın hele ki elin adamı için ana babani uzmene çok pisman olacaksın. Özgürlük meraklısı......
:KK9::KK9::KK9:
bende senin gibi düsünüyorum bizim gibilere geri kafali diyorlar. Bence alakasi yok devir kötü dikkatli olmak lazim

Canım hepsini okumadım çok ama çok uzun yazmışsın. Ama ilk fırsatta okuyup tekrar yazacağım. Aynısını bende çok çektim. Bir yandan parasizlik bir yandan evde aile baskısı. Akşam 7 yi geciremiyordum. En güzeli şehir dışında okumak. Baskıcı aile kızları hep şehir dışı yazsinlar. Güzel şehirleri yazsinlar ama Eskişehir, Izmir gibi. En azından Yurtkur akşam 11 e kadar izin veriyor. :))

Şimdi bakıyorum şirkette stajyer üniversite öğrencisi kızlar oluyor. Fink atıyorlar disarlarda, hepsinde de hem gezmeye eglenmeye hem de gayet şık giyinmeye para oluyor. bilmiyorum biz mi çok fakirdik benim doğru düzgün kıyafetim yoktu. Her türlü sıkıntıya büyüdüm.

:KK9::KK9::KK9:
bende senin gibi düsünüyorum bizim gibilere geri kafali diyorlar. Bence alakasi yok devir kötü dikkatli olmak lazim
Ya yazık o anneye babaya ya. Kalkmis bide annesini babasını beğenmiyor yok modern değillermid... Civciv yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş ... Yaşı sanki 30a dayanmista bilmiş bilmiş konuşuyor bide... Pehhhh..

Canım hepsini okumadım çok ama çok uzun yazmışsın. Ama ilk fırsatta okuyup tekrar yazacağım. Aynısını bende çok çektim. Bir yandan parasizlik bir yandan evde aile baskısı. Akşam 7 yi geciremiyordum. En güzeli şehir dışında okumak. Baskıcı aile kızları hep şehir dışı yazsinlar. Güzel şehirleri yazsinlar ama Eskişehir, Izmir gibi. En azından Yurtkur akşam 11 e kadar izin veriyor. :))

Şimdi bakıyorum şirkette stajyer üniversite öğrencisi kızlar oluyor. Fink atıyorlar disarlarda, hepsinde de hem gezmeye eglenmeye hem de gayet şık giyinmeye para oluyor. bilmiyorum biz mi çok fakirdik benim doğru düzgün kıyafetim yoktu. Her türlü sıkıntıya büyüdüm.
İyiki de olmamış. Şimdi var ki kıymetini biliyoruz.

Çok doğru diyorsunuz ama arkadaşlarımla gündüzde bulusabiliyorum ama akşam cıkmak veya akşama kadaroturuyo olmamı onlara acıklayamıyorum. Kız arkadaşımlayım desem neden aksam buluscaksın gündüz bulus der. Bir gün kız arkadaşım evimizin dibinde cafeler var cadde ğstünde ya sokagın basından karsıdan karsıya gec cafedeyim sanki taksime gidiyomusum gibi ayaklandı bin tane laf etmiş arkamdan babama arattırdı babam eve gel cabuk dedi halbuki evimin yakınındayım. Daha apartmandan cıkar cıkmaz ard arda arıyo babam annemin yuzunden.

Ne kadar dil döksemde konuşsamda anlamıyo annem çok denedim:KK43:

Annen ev hanımı mi? O saatlerde o hiç dışarı cikmadigindan dışarınin nasıl civil civil olduğunu bilmiyordur belki. Sana bunlar arkadaslarla yaz tatiline de izin vermezler. Ah ah şehir dışı yazacaktın.

Neyse olan olmuş, birgün anneni al saat 9 gibi kafeye gidin. Kadın bir görsün türkiyede heryer muge anlida anlatıldığı gibi değil. Kadın bir görsün dünyayı yazın bir konsere götür, akşam sinemaya gidin.

Anneni de kursa falan yazdir. sosyal olursa sana bulasmaz.

X