Ailem yüzünden sevgilimle rahat buluşamıyorum..

24 yasinda kaynim var. Gece 11 i bir dk gececek olsa olay cikarir kayinvalidem kayinpederim. Biz araya gireriz genc cocuk arkadaslari vardir vs diye. Cok da iyi yapiyorlar kizi erkegi yok bu devirde, ailenle yasiyorsan onlarin kurallarina uyacaksin bu kadar basit.
Gece 1 cok cok abartili bir saat. Bence ailen oyle cok muhafazakar bir aile degil. İsin okulun olmadigi halde surekli aksam disarda oluyormussun daha ne olsun.
Durumu fazla dramatiklestiriyorsun bence.
Senin yasindayken yalniz yasiyordum ben. Ona ragmen saat 10 da evde olurdum en gec. Ailem aradiginda yalan soylemek zorunda kalmamak icin.

Canım ben tüm bekarlığımı esir gibi geçirdim.
Ne sevgilisi kız arkadaşıma bile gidemedim okulumun hiç bir sosyal faaliyetini tamamlayamadım.
Bence haline şükret...
Ayrıca ortam gerçekten karışık kimin içinden ne çıkar belli değil.

Aynen öyle boşver en iyisi bu yollar çok kötü ben evliyim eşimle 1 de bile gelmiyorum biyerden bişey diyemedim kınuyu takip ediyorm ama konu sahibi ailesini yerden yere vurup duruyo yazık ilerde o aileni çok ararsın
Aynen ya kocamla gezmiyorum gece 1 e kadar. Aile oyle bir anlatilmis ki sanki zorla eve kapatiyorlar.
Demek ki neymis fazla yuz vermemek gerekiyormus

Benim ailem de korumaciydi, iyi ki öylelermiş Allah ikisinden de razi olsun. Henüz anne olmadım ama bebeğimi daha karnimda ilk hissettiğim andan itibaren onun iyi olması için gerekirse dünyayı yerinden oynatırım gibi geliyor.

Evladımin mutsuz ve evde olmasını (gençliğini yasayamamasini), kaçırılmış- tecavüze uğramış- öldürülmüş ya da satılmış olma ihtimaline milyon kere tercih ederim.

25 gün ve güvenle ne alaka anlayamadım sevgilimle dışarda oturup bişi içmek icin güvenmem mi gerekiyo güvenmesem cıkmam zaten ki arkadaşlarımızlaydık benim en yakın kız arkadasım ve onun bi arkadaşı ve arkadaşının kız arkadaşıda vardı oturup bişeyler içtik bu yani 10,5 ta geldiler biraz geç kaldılar ama napabilirim ki ben gidiyorum cok geç olduda diyemezdim kime desem küfreder bu sevgilim yada arkadasm olsun uyuz olur sahsen ben olurdum oturdukca oturmusuzda 1 de evde oldum.

Ben buna katılmıyorum. Geç kaldılarsa ayıbı eden onlar sen niye küfür yiyesin? Ne saçma yaaa...

19 yaşındayım.

Ve ben kendi başıma bakkala gitmeyeli seneler oldu ( öğlen)
Ha ne oldu. Bi yanımdan Bisey mi eksildi?
- yok.

Gezen pabuç b.k getirir derler.
Benim annem olsa senin gibi yapmama izin vermez , hadi onu geçtim (İnşallah) bende kızıma izin vermeyecem tek başına çıkmasına falan.
Ortam kötü...
Çok kötü.

Öncelikle ailenize başta annenize kelamlarınız çok itici.
Şimdi ANNE değilsin olunca anlarsın
Kadın sizi annelik içgüdüsü ile koruyor ne yapsın git gece 01:00 'demı eve gel desin.
Ben olsam aynı tepkiyi verirdim bu illa kız çocuğu için değil oğlum içinde geçerli,
Erkek arkadaşının kendi ayarlasın şimdi yapamaz edemez demeyin siz nasıl beceriyorsanız yalanı sinema işlerini,
Elbet oda yapabilir.

Bunun gecesi gündüzü kızı erkeği yok ancak. 25 gündür tanıdığın biri için ailene yalanlar söylemen, onları küçük görmen, paranoyak olduklarnı iddia etmen gerçekten çok acı. Ben üniv son sınfım şehir dışında okuduğum halde gece 1 e kadar hiç dışarda durmamışımdır. İnsanın kendi kendini kontrol mekanizması olmalı sizde bu yok.

Aramışlar açmamışsın, kendin arayıp haber vermeliydin film bitmedi geç kalacağım, özür dilerim diye. 29 yaşındayım. 25 yaşında kız kardeşim var ve ben gece vakti kızkardeşime ulaşamasam tepkim sert olurdu. Anne baba bile değilim sadece ablayım. Arada geç kalmalar elbette olur ama siz alışkanlık haline getirmişsiniz. Saat 9'da buluşmaya gidilir mi? Siz ailenizden zılgıt yiyeceğinize beyefendi kendini ayarlasın. Kuralları olan insan olun, siz başkalarına değil başkaları size ayak uydursun. Saygıdeğer olmak istiyorsan taviz vermemelisin. 22:30 gibi geç kalan insanları bile siz idare etmişsiniz. Ayıbı eden onlar halbuki. 22 yaş da öyle büyük bir yaş değil :)

Ya yazık o anneye babaya ya. Kalkmis bide annesini babasını beğenmiyor yok modern değillermid... Civciv yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş ... Yaşı sanki 30a dayanmista bilmiş bilmiş konuşuyor bide... Pehhhh..
Ya bide istanbul gibi biyerde aksam sekizden sonra tek başıma yürürken kırk tane kötü senaryo yazıyorum ben

Ayyy okuyamadım. Hep ısrarla sonuna kadar giden ben bu kez resmen pööfff dedim. Konu başlığı onca yazdığınız paragrafa kafi yani. Haftasonu yok mu? 9 da buluşsan 12 ye kalksan yine de yetinemez insan. Sonuç olarak evet çok geç bir saat. Birkaç kez eve geç girsen de laf ediyolar desen neyse ama rutine bağlanmamalı bence...

Gece 1 cok geç. Sen sevgiline nasil saygi gösteriyorsan o da sana ve ailene saygı duymak zorunda. Tabii ki bulusacaksiniz ama izin gününde bulusun mesela? Bir erkek için ailenle arani bozmaya hic hic degmez:-):-)

Aklıma geldi şimdi paylaşmak istedim. Ben akşam erkek arkadaşımla (yazın) dışarı çıkardım. Eve 10 11 de giderdim. Annem babam çok güvendikleri için aramazlardı. Kavga etmiştim annemle neden aramıyorsunuz hiç mi umrunuzda değilim sevgilimin ailesi bile birkaç kez merak edip arıyor falan demiştim. Bir de bu pencereden bak yani. Sevgilinde düşünmez mi nasıl aile bunlar. Kızları 1 de eve gidiyor ses çıkarmıyolar diye düşünür emin ol.
Büyümen lazım. Bilemedim. Değişik kafalar..

Merhaba arkadaşlar,
Ben22 yaşında üniversite 2. sınıfa gidiyorum. Öyle cok sevgilisi olmuş bir insan değilim. Platoniklerim karşılıksız aşklarımda oldu elbet normal sevgilimde oldu toplasam en fazla gerçekten sevgili anlamında 2 kişi falan olmuştur. Uzun yıllar sonra tekrar birisiyleyim. 25 gündür birlikte olduğum bir çocuk var öncedende tanıyordum arkadaş olarak. Yeni yeni onu farkettim ve şans verip buluşmuştum ve sonuç sevgilisiyiz.

Sorun şu ki sevgilimin akşamı 9 dan sonra başlıyor. Akşamları buluscagımız zaman geç vakitlere kalabiliyoruz istemsizce. Benlik bir problem yok aslında ama o anca geliyor. Zaten haftada 1 yada 2 zar zor görüşüyoruz. En yakın kız kankalarını bile benden çok görüyor yani. Görüştüğümüzdede onunla beraber saatlerce olmak istemem gayet normal. Sevgilimde hem çalışıyor hem okuyor. Benimle aynı yaşta.

Annem babam korumacı insanlar özellikle annem daha çok annem babamı doldurur çünkü annem paranoyak bir insan. Kafasında bazı şeyler kurup korkup beni kısıtlamayı laf etmeyi çok seviyor. Ben ise herşeyime karışılmasından nefret ediyorum. Yaptığım makyaja bile çok çirkin şerbet gibi boyamışsın yüzünü yine falan yapıyor. Yahu kadın kaç yaşına gelmişim sen öyle diyince sanki yapmayacağım. Süslenip giyinmem makyajımı yapmamı erkekler için yaptığımı düşünüyor. Erkekleri baştan çıkarıp sırf onlara güzel gözükebileyim diye yani. Halbuki ben kendimi böyle rahat hissediyorum ve kendim için yapıyorum kendimi güzel hissetmek istemem kendim için kendime güvenim olması için. Kendime güveni az bir insanım zaten bırakta bununla bari azda olsa güvenim olsun.Bana O.... Muamelesi yapması hiç hosuma gitmiyor.

Eve geç gelince annem çok laf yapıyor sen oğlan mısın bu saatte kız çocuğu eve gelmez vs. vs.
Okula gitmiş olsam ve geç dönüyo olsam okuldan akşam tek bir kelime etmez ama dışarı gezmeye çıktığımda arkadaşlarımla vs. nerdesin eve gel diye arar hesap sorar.

9-10-11-12 eve geç gelemiyorum hiç bişekilde geldiğimde sorun oluyor kavga ediyoruz. Yalanlar söylemek zorunda kalıyorum geç geliceğim zaman. Annem babamı dolduruyor ona arattırıyor sanki ben kötü bir şey yapmaya gitmişim gibi davranıyor.

Geç kalkıcagımı bildiğim için o gün sevgilimle bulusucaksam arkadaşımla sinemada olduğumu söyleyip haber veriyorum. İçime sinmiyor ama napiyim birde bu yalanlar bahaneler nereye kadar sürecek. Her akşam buluştuğumda sinema diyemiceğime göre?

BugünGeç kalktığım için anca 1 de eve gelebildim herşey öyle gelişti yoksa bende meraklı değilim eve geç gidip azar işitmeye annem 2 kere aramış duymadım ablama yazdım film bitmedi diye sonra yoldayken babam aramış açamadım telefonu arabadayken. Annem babama artık neler dediyse babam cok sinirliydi eve geldiğimde makyajıma ayrı laf etti makyaj dediğimde fondöten eyeliner rimel yani, sonra eve geç gelmeme kız cocugu bu saatte mi gelir bilmem ne sürtük müsün sen falan yaptı bende doğru konuş dedim. Film geç bitti arkadaşımın annesi eve bıraktı dedim. Yürüyerek gelmem mi arkadaşımın annesinin eve bırakması mı daha iyi dedim. Kötü bişey yapmıyorum yani bıktım artık bu baskıdan oturduk geldim yani ben napayım. Sanki hergün 1 de geliyomuşum gibi üstüme yüklendi.8- 9 da bile gelmeme laf ettiklerinden hergün geç geliyormuşum gibi göründü heralde.
Napiyim yani sevgilim var ama buluşmayayım mı çocukla annem babam geç gelmeme izin vermiyor diye.
Sevgilim var desem hayatta diyemem annem paranoyak bir insan olduğu için direkt zaten gider babama yetiştirir. Bunu göze alamam sanki çocukla kötü bir şey yapıyormuşum gibi yada yapıcakmısım gibi her bir yere gidişimde veya bir şey yapışımda daha çok şey arar altında. Hiç bir zaman söyleyemediğim gibi şimdide söyleyemem o kadar modern ve anlayışlı değiller maalesef ki.

Sevgilimede annem babam sorun çıkarıyor demekte istemiyorum çocuk zaten rahat biri. Kendimi o şekilde göstermekte istemiyorum. Söylesem biliyorum anlayışla karşılayabilir ama bi yere kadar diye düşünüyorum. Rahatına düşkün olduğu için. Ki bende onunla rahat rahat takılmak istiyorum zaten bilsede bilmesede annem hep sorun.
Babam öyle cok takan umursayan birisi değildir annem gelip saçma sapan düşünceleriyle babamın kafasını dolduruyor.
Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum zaten haftada bir kaç kez görüşüyoruz özlüyorum.
Annem babam koruma güdüsüyle haklı ama insan biraz kızına güvenmez mi ya annem sanki birileri beni alıp kaçırsalar nolur odaklı bakıyor deli oluyorum. Kaderimizde ne varsa olucak olduktan sonra ondan kaçamazsın zaten neyin tribi bu. Evden hiç çıkmayalım o zaman.

İstiyolar ki bütün gün evde kukuman kuşu gibi ot gibi oturayım. Dediklerini yapayım hiç bi sosyal hayatım olmasın ot gibi oturayım. Yaşıma göre yaşamak istemem suç sanırım. Ve ayrıca zamanında annemizden babamızdan dogru duzgun görmediğim sevgiyi ilgiyi baska bir erkekte bulmak istemem ve onla olmak istememde normal oldugunu dusunuyorum.

Bu sorunu nasıl çözücem bilmiyorum ama çok dertliyim yorumlarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim çok uzun yazdım okuyan olursa teşekkürler şimdiden :)))

Hala ogrenci oldugun, ailenin parasiyla yiyip icip gezdigini giyindigin ve onlarla birlikte yasadigin surece kisacasi okulunun bitirip ise baslamadan gercek anlamda ayaklari yere basan bir yetiskin olmadan ailene pekde karsi cikamazsin. Ergen gibi hergun onlarla kavga etmek istemiyorsan koyduklari kurallara uyacaksin hem haksiz da degiller ortalik o kadar kotu oldu ki. Su sevgilim sevgilim dedigin adam Allah askina hayatinda ne gibi bir onem tasiyorda ailene bu kadar yalan dolan atarak bulusmayi goze aliyorsun, basina bir is gelse nerde kiminle oldugundan haberleri olmayacak. Sevgilin cidden sana deger veriyorsa o senin kisitlamalarina ayak uydurur, sen onun hayatina kendini uydurmak zorunda degilsin , ayrica ailem gece cikmama izin vermiyor demenin nesi tuhaf ? Utaniyormusun bunu soylemekten, bunu soylemekten yaninda kendin olmakta kactigin birisi zaten bence senin icin oylesine bir florttur, hic gerek yok bu olmadigin biriymis gibi gorunmeye calisma cabalari.
Simdi her kisitlamalarina karsi ciktigin ailen gibi dusuneceksin sende bundan 5-10 sene sonra hic onlari kucumseme hic kizma yani.
Ve aileni ugruna karsina aldigin kisileride iyi sec derim, tamam annenin konusmalari bazi tavirlari hos degilmis ama bu seni onlara karsi doldurmasin yinede.
Saygi gostermesen bile dedigim gibi idare et ama yalan soylemeden ne onlari ne kendini kandirmadan. Ailenden kacarken yanlis limanlarda bulma kendini, cunku bu yaslarda aile full yanlis full geri kafali gibi gelir aile arkadaslar ve sevgililer full anlayisli super cool insanlar gibi gelir.
Dikkatli ol ailenle iliskinde dengeyi sagla onlarla karsi karsiya gelmemeye calis derim.

Gece 12, 1 dıyorsun babam kızdı diyorsun
Ben 10 da eve gelicem de yarın bir daha çıkamam o evden
Okul işi uzun sürüyor benim adam ona bile zor ikna oldu
Ben de 22yim mezun olup atanmam münkün bu yıl üstelik
Bence sen cool sevgiline rezil olmaktan korkup kendince özgür olmaya çalısıyorsun
Ama o saatte başına gelecek şey için kader diyemeyiz kader kaza anlayısını bir oku bence

Azmettim okuyayım dedim ama ciks olmuyo yani.bi kere yanlis yoldasin bence bilmiyorum belki bende tutucuyum ama onbir oniki gec bi saat zaten...makyaj vs o konulari bilemiycem tabii ama bnm bi kızım var simdi ve onun senin gibu yapmasını istemezdum açıkçası. ...

Bnmde arkadaşım aksam isden gec çıkıyor o yüzden tatil günlerinde gorusuyoruz ailenin izin vermemesi cok normal . hem o kdar geç buluşursan yarin bi gun erkek arkadasinn sana rahat bi kizmissin gibi davranmayacagi ne malum? Simdi komik gelebilir söylediğim ama erkelerden her sey bekle tatlım Kış gunu hava bide erken kararıyor

Gece bulusmuyoruz akşam 8-9 gibi bulusunca geç saate kalabiliyoruz bazen
Aileniz hakli. Bir konu var güncel hamileyim ve aldatildim yazmış arkadaş, ve eklemiş esim için babamı karsima almıştım şimdi baba evime gidemiyorum diye. Ve suna emin olun siz bir erkek için ailenize karşınıza alırsanız ilk olumsuz şeylerde o erkek size sen zaten diye başlayan cümleler kurar. 25 günlük daha tanımadığın bir adam için burada anneni babani şikayet etmen çok kotu, eminim bir gun pişman olacaksın.

X