Ailem yabanci sevgilimi kabul etmiyor

En yakın arkadaşım Maltalı biriyle evlendi boşandı, o da kültür farkından bahsediyordu. Ki bu adam doğu toplumundan bile değil. Olacaksa daha seküler bir karakter olmalı. Endonezyalı falan, çok uç bence. Baskın bir kültür çünkü.

Pasifik Asya kültürü bambaşka, ataerkillik acaip kafalar derken Asya müslümanı zaten tamamen fiyasko bir fikir bence de🤐🤐 Adam köprüyü geçtikten sonra memleketteki 2. karısını da davet etmez umarım

Son düzenleme:
Çevrenizde hep olumlu örnekler olduğu için bu kadar iyimser bakıyorsunuz demek ki. Allah bozmasın. Keşke hep böyleleri denk gelse. Mısırlıyı da direkt elerdim ben olsam ama bak adam iyi çıkmış.

Neden Mısırlı diktatör adları çok iyi Sisi, Mursi 😁😁😁dönme adı gibi😄😄😄

Pasifik Asya kültürü bambaşka, ataerkillik acaip kafalar derken Asya müslümanı zaten tamamen fiyasko bir fikir bence de🤐🤐 Adam köprüyü geçtikten sonra memleketteki 2 karısını da davet etmez umarım
Hint bir çocuklar bir ara gorusmustum. Hatta iki Hintli, biri Amerika'da yaşıyordu biri İngiltere de. İkisi de çok hoslardi ya. 😅

Ailemizde yabanci (ama müslüman) damatlar var. Ha aileler cok mu mutluydu basta? Hayir. Dramlar krizler ayilmalqr bayilmalar. Sonucta cocuklari icin riza gösterdiler, simdilik pisman degiller, cünkü damatlar sükür iyi cikti. Ama o sürecler tüm aile icin stresli oluyor. Arkasinda durabilecekseniz bunu göze alip yola cikin. Kardesleriniz varsa ilk onlari tarafiniza cekin. Inanin yaninizda birileri olsa daha iyi olur

Ailemizde yabanci (ama müslüman) damatlar var. Ha aileler cok mu mutluydu basta? Hayir. Dramlar krizler ayilmalqr bayilmalar. Sonucta cocuklari icin riza gösterdiler, simdilik pisman degiller, cünkü damatlar sükür iyi cikti. Ama o sürecler tüm aile icin stresli oluyor. Arkasinda durabilecekseniz bunu göze alip yola cikin. Kardesleriniz varsa ilk onlari tarafiniza cekin. Inanin yaninizda birileri olsa daha iyi olur
benden 3 yas büyük abim var sadece.. onun tepkisi nasil olur bilemiyorum

Hint bir çocuklar bir ara gorusmustum. Hatta iki Hintli, biri Amerika'da yaşıyordu biri İngiltere de. İkisi de çok hoslardi ya. 😅
Hintli nedir ablacım ya, sen iyi ki başına bir iş almadan bu yaşa gelebilmişsin. 😁

Çok iyi yerlerdelerdi ama 🤣 Amerika'daki silikon vadisinde mühendisti. İngileredeki de iyi bir bankada iyi bir yere gelmek üzereydi. Gelmiştir şimdi belkide 😅

Amerikan Hintiyse olabilir ama Hindistan Hintiyse kaçmakta fayda var😁😁Sen o adamı bırakıp yerli malı mı aldın yani onca para bırakılır mı kızım🤪

Pasifik Asya kültürü bambaşka, ataerkillik acaip kafalar derken Asya müslümanı zaten tamamen fiyasko bir fikir bence de🤐🤐 Adam köprüyü geçtikten sonra memleketteki 2 karısını da davet etmez umarım
Benim Asyalı Müslüman erkeklerle sanaldan tanışıp ayrı ülkelerde bile olsa buluşup birliktelik yürüten arkadaşlarım hep evli olduklarını öğrendi adamların. Geçen bahsetmiştim burada. Bunlardan biri de akademisyendi. Kız da Ankara’da öğretim görevlisi. Adamın razı gelirmiş, sen de razı olur musun diye sormuştu işi bayağı ilerlettikten sonra. Çok uç kültürler bence. Yabancı damat fikrine asla karşı değilim. Yeri geliyor insan kendi hemşehrisiyle anlaşamayıp boşanıyor. Bu tamamen şans işi. Ama Endonezyalı, Hintli, Pakistanlı vs. tercihi bence bile bile lades.

kız endonezya malezya filan müslümanları genel olarak çok naif, ılımlı insanlar (benim bildiklerim de öyle hacca gidenler de hep anlatır oralardan gelenler en uyumlu sempatik insalar diye, hacca gelen bazı ülkeleri aşırı vahşi buluyorlar da)

hata oralarda anaerkil kültürün baskın olduğu şehirler, bölgeler de var -bildiğin erkek kadının ailesine, evine gidiyor, vs. müslüman bunlar.

hatta vardı böyle bir örnek kayseriye mi ne bir yere gelin gelmiş, böyle anaerkil müslüman bir şehirden kadın kayseride kadınların 7 24 erkek ailesiyle birlikte olduğunu yaşadığın filan görünce kaçıp gitmişti...

araplar da dahil çoğu yerde bizdeki ve kürtlerdeki gibi öyle kadın ev işi yapsın, kadın erkek ailesine hizmet etsin, kadın ha bire temizlik yemek koştursun...öyle şeyler yok. bu müslümanlık kültürü değil bu bizim anadolu kültürü. islama göre kadın çocuğunu bile emzirmek zorunda değil. kaldı ki eşinin annesine bayram temizliği yapcak. o işler bize mahsus.

ha çok eşlilik var ama evet, ona dikkat etmek lazım tabii ki. bir de mısırlı dediğimiz el ezher kafasında biriyse ölü karısıyla seksin kaç saat daha caiz olduğunu düşünebilir, Allah korusun.

benim tanıdığım müslüman/hristiyan tüm Mısırlılar da acaip kültürlü yakışıklı/güzel insanlar, hatta mısırlı bir hristiyan arap kadın tanıyorm o kadar güzel ve alımlı (ve aurası o kadar fazla ki) gruptaki ABDli çocuk kendisini kleopatra ilan etmişti :KK70:

Başlık “Ailem izin vermiyor” ama içerik tamamen farklı haberleri bile yok.
Sanki okunsun diye hiçbir şey anlatmayan habere ilginç başlık atan haber sitesi gibi olmuş konunuz.
İçeriğe bakınca da siz kendiniz ailenizin düşüncelerini yazmışsınız ve onlar da öyle düşünüyorsa-ki siz de içselleştirmişsiniz aslında farkında değilsiniz-haklılar yani.
Bence zor

Back