• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem tavırları kırılmakta haksız mıyım?

Birlikte çalıştıkları için malvarlığı kimin üstüne filan konuları tamamen onları ilgilendirir. Ama sizin yanınızda gizli saklı iş çevirmeleri hele annenizin bizim aile işlerine karışamaz sözü çok kırıcı. Evlenseniz bile o ailedensiniz sonuçta. Bunu böyle alenen söylemesi... bilemedim ben olsam direk evime gider onlara manevi desteklerinide istemezdim.
Evet evet aynen konu bu işte benim kırıldığım bu. Biz iş yapıyoruz kızım yanlış anlayacak bir şey yok dese tabi baba derim aklına bile getirme. Ama bu hareketler çok ağrıma gitti ve daha 2 gün burda durmak zorundayım çok zorlanıyorum şuan.

Onlar ama hiç "sizci" değiller. Ben olsam eşyalarımı toplar yaptıklarını sakince yüzlerine vurur bir daha asla muhattap olmazdım. Var böyle aileler kız çocuğu evlenene kadar misafir, evlendikten sonrada elin karısı gözüyle bakıyolar. Bence saygınızı, bozmadan çizginizi aşmadan konuşup evi terkedin, bir daha muhattap olmayın derim, çok ayıp yapmışlar.
Evet bende bozulduğumu belli etmemeye çalıştım olay olsun konu olsun istemedim. Çünkü büyüyünce olay olunca ben kendime kızıyorum üzülüyorum vs. Ama şuan hissettiğim gerçekten elin karısı hiç bu evin kızı gibi hissetmiyorum çok emanet hissediyorum

Eşim zaman zaman şehir dışına göreve gidiyor bende hiç istemiyorum ama Mecburen yalnız kalamıyorum korkuyorum ailemin yanına geliyorum kalmak için.

Babamın ekonomik durumu iyi sayılır bir kaç mal varlığı var. Abim, benden 2 yaş büyük onunla birlikte çalışıyor üniversite okudu bittikten sonra tam anlamıyla birlikte çalışıyorlar.

Bugün masadayken abim telefonla konuşmaya başladı biz birazdan notere gidicez falan diyip çıktı odadan benim yanımda konuşmadı yani.

Sonra annem, böyle gülmeye başladı gözlük kullanıyorum işte gözlerin nasıl açıldı birden ne komik oldun haha falan yaptı. Babamda işte e Helin biliyor ya konuyu dedi hiç alakası yok konu falan bilmediğim halde. Bende sakladıklarını fark ettim yoo merak etmiyorum dedim, annem yine aile ilişkilerimize karışamaz dedi ne alakaysa yine :) bozuldum sustum. Sonra bunlar 3 ü çıktı dışarı bende evde kaldım.

Benim eşim özel sektör de çalışıyor onlara göre ekonomik olarak daha normal bi durumdayız ama ben eşimi çok severek evlendim hiç de aklımda olmayan şeyler onlar sanki gözü kalır nazar değer modunda konuşuyorlar çoğu zaman bu beni rahatsız ediyor. Gelir konusu olunca böyle rakamları saklamalar falan hiç ilgimi çekmez halbuki.

Bir keresinde de tesadüf eseri değeri 2/3 milyonluk bi aracı var babamın abimin üzerine yaptığını öğrendim. Ama böyle evraklardan tesadüf gördüm. Biraz garipsedim ama yorum yapmadım.
Şimdi evime gitmek istiyorum aslında ama çok korkuyorum kalmıyorum yalnız. Sizce bozulmakta haksız mıyım?
Birlikte çalıştıkları için abinizinde payı var arabada, üzerine yapmalarında bi sakınca görmedim ama annenizin üslubunu çok itici buldum. Ayrıca aile arasında gizli saklı mı olur. Yerinizde olsam konuşurdum bu konuyu. Kayın ailenizde kalma durumunuz yok mu, eğer orada rahat edebilirseniz?

Daha önce söylediğim çok oldu Aslında tek bu konu da değil kırıcı çok tavırları var ama kafa yapısı olarak aileci duygusal biriyim yapamıyorum
Asıl duygusal olduğunuz için bu konuların size çok ağır gelmesi lazım. Kaldırabiliyorsunuz demek ki, o halde şikayet de etmemelisiniz.

Eşyanızı toplayıp evinize dönün ya. Gerekirse sabaha kadar uyumayın ama orada kalmayın. Ailesi mi kalmış. Bildiğin el kızı gibi muamele görüyorsunuz. Sağlam bir tepki gösterme hatta sorun yaratma zamanı gelmiş. Yani ne münasebet fısır fısır gizli kapaklı iş yapmak bir de evde oturuyorsunuz.

İnsanlar ailelerinde şikayet ettikleri konuları zamanı gelince kendileri de yapıyorlar.armut dibine düşüyor.
Bu çok önyargılı bir yaklaşım olmuş. Annemden örnek vereyim ailevi baskılardan dolayı okuyamadığı için çocuklarını okuttu. Tersi de olabilir

Artık kalmazdım ben olsam. Kendi evinizde kalın bence. Alışırsınız merak etmeyin. Kaç sene tek yaşadım bişey olmadı. Mutsuz olmaktansa, kötü laflar işitmektense kapımı 3 kere kilitleyip duamı okuyup yatmak daha iyidir
Her seferinde ağlayarak dönüyorum zaten hiç gelmemem gerekiyorda işte hem korkuyorum hemde eşime belli etmemeye çalışıyorum yarın sabah giderim evime çabuk unutmak kin beslememek ne aptalca ne zaman gelsem mutlaka geriliyorum öyle gidiyorum

Konudan bagimsiz koskoca 30 yasina gelmis evlenmis barklanmis kadinlarin kedi yavrusu gibi miy miy korkakim ben miyy duygusalim ben miyyy tavirlari bana cok ezikce geliyor. Abi daha coooook mal mulk goturur.
Herkes sen ben değil 😈🧿

Konudan bagimsiz koskoca 30 yasina gelmis evlenmis barklanmis kadinlarin kedi yavrusu gibi miy miy korkakim ben miyy duygusalim ben miyyy tavirlari bana cok ezikce geliyor. Abi daha coooook mal mulk goturur.
Napabilirim ki ben kazanmadım evet bende onların çocuklarıyım ama kendi tasarruflarındaki mülk kime isterse ona verir. Korkma konusunda da engel olamıyorum işte kafamda çok kuruyorum birde hamileyim son aydayım

Eşim zaman zaman şehir dışına göreve gidiyor bende hiç istemiyorum ama Mecburen yalnız kalamıyorum korkuyorum ailemin yanına geliyorum kalmak için.

Babamın ekonomik durumu iyi sayılır bir kaç mal varlığı var. Abim, benden 2 yaş büyük onunla birlikte çalışıyor üniversite okudu bittikten sonra tam anlamıyla birlikte çalışıyorlar.

Bugün masadayken abim telefonla konuşmaya başladı biz birazdan notere gidicez falan diyip çıktı odadan benim yanımda konuşmadı yani.

Sonra annem, böyle gülmeye başladı gözlük kullanıyorum işte gözlerin nasıl açıldı birden ne komik oldun haha falan yaptı. Babamda işte e Helin biliyor ya konuyu dedi hiç alakası yok konu falan bilmediğim halde. Bende sakladıklarını fark ettim yoo merak etmiyorum dedim, annem yine aile ilişkilerimize karışamaz dedi ne alakaysa yine :) bozuldum sustum. Sonra bunlar 3 ü çıktı dışarı bende evde kaldım.

Benim eşim özel sektör de çalışıyor onlara göre ekonomik olarak daha normal bi durumdayız ama ben eşimi çok severek evlendim hiç de aklımda olmayan şeyler onlar sanki gözü kalır nazar değer modunda konuşuyorlar çoğu zaman bu beni rahatsız ediyor. Gelir konusu olunca böyle rakamları saklamalar falan hiç ilgimi çekmez halbuki.

Bir keresinde de tesadüf eseri değeri 2/3 milyonluk bi aracı var babamın abimin üzerine yaptığını öğrendim. Ama böyle evraklardan tesadüf gördüm. Biraz garipsedim ama yorum yapmadım.
Şimdi evime gitmek istiyorum aslında ama çok korkuyorum kalmıyorum yalnız. Sizce bozulmakta haksız mıyım?
klasik esnaf gorgusuzlugu, kesin harcayamiyorlardir bir de. ben olsam muhatap olmazdim.

Yerinizde olsam bende çok alinirdim ve o evde bir daha kalmazdim. Anlamaları lazım sizin kirginliginizi
Şuan zaten elimde olmadan yüzüm asıldı boş bir odada oturuyorum pek muhabbet etmiyorum. Ama inanılmaz pişmanım geldiğim için defalarca ağlayarak gittim burdan. Her seferinde kendimi suçladım tepkilerim fazladır biraz suçu kendimde aradım. Bakın o kadar mutlu enerjik geldim şakalarında bile imalar var normal konuşurken bile bir gerginlik var.

Napabilirim ki ben kazanmadım evet bende onların çocuklarıyım ama kendi tasarruflarındaki mülk kime isterse ona verir. Korkma konusunda da engel olamıyorum işte kafamda çok kuruyorum birde hamileyim son aydayım
Tatlim silkelen kendine gel. Bak yakinda cocugun olacak boyle gucsuz pasif bir anne mi olmak istiyorsun. Cikar tirnaklarini. Ehhh yeter de baslarim sizin analiginiza babaliginiza alin oglunuzu bi tarafiniza monte edin de vur kapiyi cik. Burda tek sorun mal hakkinda tasarruflari degil. Seni gozune baka baka eziklemeleri asagilamalri buna bile ses etmiyorsun miyyy miyy yavru kedi gibi kendi kendine agliyorsun.
Evle ilgili de endiseleniyorsan saglam kilit sistemi kurdur kamera sistemi kurdur. Otur asagi evinde. Hepimiz hamile kaldik cocuk dogurduk seninki cidden normal degil.

Back