Ailem tarafından kandırıldım. Tek sığanacağım liman hemcinslerim.

Korkmayın insan ailesi olmadan da ayakta kalıyor hem de çok güçlü şekilde.

Size bir tavsiyem var. Dikiş çok uzun süren detaylı bir çalışmadır ve tekstilin bu kadar ucuz olduğu bir ülkede dikişten çok para kazanmak zordur.

Şu sıralar makromeler çok güzel kazandırıyor yapımı da kolay. Hatta yaz geldiği için hamaklar yapabilirsiniz makromeden ya da ağaç parçalarından mumluklar yapabilirsiniz. Pinterestte inanılmaz basit ve güzel dekorasyon ve el becerisi önerileri var onlara bakın hızlıca para kazanmaya başlayın
Başta biraz araştırmıştım ama kolay olduğu için çok fazla insan tarafından yapıldığını gördüm. Onların arasından sıyrılmaktansa dikişte gelişip fark yaratacak ürünler ortaya çıkarmak için çalışmaya karar verdim. En çok online satış yapan sitelere baktığım zaman mesela yapımı iki saatimi alan viskon bir pantolonun 60 tlden aşağı olmadığını gördüm. Üstelik benim aldıklarım birkaç yıkamada bozuluyor. Kumaşı duruşu güzel olsun derseniz 100 TL vermek gerekiyor ve online alışveriş çılgınlığına bakınca insanların bu paraları giyime vermekten imtina etmediklerini gördüm. Benim asıl üzerinde çalıştığım nokta şu. Mesela dikimi zor olmayan ama her döneme uygun elbiseler bluzlar dikip eteklerine, yakasına el nakışı işleyip ortaya benzeri olmayan ürünler çıkarmak. Böyle çalışan iki atölye takip ediyorum. Ürün yaptıkça fotoğraf paylaşıp fiyat söylüyorlar ve mutlaka birkaç saat içinde satılıyor. Ben günde iki ürün rahatlıkla çıkarabilirim bu da malzeme hariç 100 TL demek. Bu kadarı bana o kadar iyi gelir ki. Yeter ki diğer sayfalar arasından sıyrılıp görünür olabileyim. O da kk sayesinde olacak inşallah.

Ailenizi kim doldurusa getiriyo cok merak ettim bir anda 180 derece degismeleri normal gelmedi
Aslında babam iyi ve vicdanlı bir insandır. O gün de zaten bana boşan diyen oydu. Annem o gün babamın yanında kötü olan durumuna düşmemek için ses çıkarmadı. Ama sonrasında adamı dolduruşa getirmiş. Annem kadar gelenekçi, eski kafalı bir insan tanımadım. Ona göre kızlar çocuklukta annenin işini yapmak, 15ine gelince de evlenmek için vardır. Zaten bu hayatı da onun yüzünden yaşıyorum. Bana bilmem kim şöyle dedi böyle dedi diye anlatıyor. E banane hayatım boyunca bana bir iğne kadar katkısı olmayan bu insanlardan? Onlar beni ayıplıyor, haksız buluyor diye cehennem gibi bir hayat yaşamaya devam mı edeyim? Evet anneme göre tam olarak öyle yapmalıyım. Bir insan bir insanın hayatını ne kadar mahvedebilirse annem benim hayatımı o kadar mahvetti ve hala devam etmek istiyor.

Hesap açınca bizimle de paylaşın. Herhangi bir hesaptan ürün almak yerine sizden alırız. Kitap çantası, bez torba gibi ürünler de güzel oluyor.

Başta biraz araştırmıştım ama kolay olduğu için çok fazla insan tarafından yapıldığını gördüm. Onların arasından sıyrılmaktansa dikişte gelişip fark yaratacak ürünler ortaya çıkarmak için çalışmaya karar verdim. En çok online satış yapan sitelere baktığım zaman mesela yapımı iki saatimi alan viskon bir pantolonun 60 tlden aşağı olmadığını gördüm. Üstelik benim aldıklarım birkaç yıkamada bozuluyor. Kumaşı duruşu güzel olsun derseniz 100 TL vermek gerekiyor ve online alışveriş çılgınlığına bakınca insanların bu paraları giyime vermekten imtina etmediklerini gördüm. Benim asıl üzerinde çalıştığım nokta şu. Mesela dikimi zor olmayan ama her döneme uygun elbiseler bluzlar dikip eteklerine, yakasına el nakışı işleyip ortaya benzeri olmayan ürünler çıkarmak. Böyle çalışan iki atölye takip ediyorum. Ürün yaptıkça fotoğraf paylaşıp fiyat söylüyorlar ve mutlaka birkaç saat içinde satılıyor. Ben günde iki ürün rahatlıkla çıkarabilirim bu da malzeme hariç 100 TL demek. Bu kadarı bana o kadar iyi gelir ki. Yeter ki diğer sayfalar arasından sıyrılıp görünür olabileyim. O da kk sayesinde olacak inşallah.
İnsanlar parayı biraz da olsa markaya veriyor. Özel olarak gidip bir terziye kendi üzerime birebir olacak şekilde kıyafet diktirmediğim sürece böyle el yapımı bir şey satın almazdım ben (dikiş yapıyorum yani dikiş dünyasını biliyorum)
O yüzden bu şekilde pantolon vs yapmanız pek tercih edilmez gibi duruyor bana.
Makromeye gelince kolay bir iş değil. Sabır ve uğraş gerektiriyor özellikle farklı modelleri için ve onların satış fiyatları daha fazla.
Tabii yine siz bilirsiniz ne yapabileceğinizi, yapmak istediğinizi. Ama öyle bana sipariş gelir günde bir pantolon satarım geçinirim pek gerçekçi durmuyor.

İnsanlar parayı biraz da olsa markaya veriyor. Özel olarak gidip bir terziye kendi üzerime birebir olacak şekilde kıyafet diktirmediğim sürece böyle el yapımı bir şey satın almazdım ben (dikiş yapıyorum yani dikiş dünyasını biliyorum)
O yüzden bu şekilde pantolon vs yapmanız pek tercih edilmez gibi duruyor bana.
Makromeye gelince kolay bir iş değil. Sabır ve uğraş gerektiriyor özellikle farklı modelleri için ve onların satış fiyatları daha fazla.
Tabii yine siz bilirsiniz ne yapabileceğinizi, yapmak istediğinizi. Ama öyle bana sipariş gelir günde bir pantolon satarım geçinirim pek gerçekçi durmuyor.

Doğrudur, başarılı olmaktan daha fazla başarılı olamama ihtimalim var. pantolon dediğiniz gibi tam beden kalıbı isteyen bir iş olduğu için çok fazla üzerinde durduğum birşey değil zaten. Ama salaş elbiseler, hırkalar, bereler vs daha çok insana hitap edebilir. Ayrıca Login • Instagram bu sayfadaki gibi bez bebekler yapmak için de çalışıyorum. Daha yeni 400 tllik bir eğitim paketi aldım bu hesaptan. Kendi kendime 5 tane yaptım ama eğitimle çok daha iyi şeyler çıkacaktır. Ya da Login • Instagram bu hesaptaki gibi minderleri denerim. Bir tane yaptım çok da zor değil. Makrome de bir seçenek. Sayfaya 3-5 ürün koyayım daha sonra akışa göre farklı yollar deneyeceğim. Deneye yanıla bir iş tutturacağım bir şekilde. Şu koca dünyada bana da 3-5 kuruş düşmeli, yoksa ben düşeceğim.

Mesela cok guzel yastık kılıfı dokebılırsınız hatta size bahsettiğim uygulamada tayt dıkıp satan bir yer var ve inanılmaz satış yapıyor bunu degerlendırebılırsınız mesela uca tül dikip fiyatı arttırabılırsınız uygulamada buraz daha uyguna verıyorsunuz ve sızden %10 kesinti yapıyor

Eşimin kuzeni bebek kıyafetleri dikip instagramda satıyor. Bebek kıyafeti olunca dikmesi de kolay sanırım. 1 yaşına gelmemiş ikizleri olduğu halde bu işi çok güzel götürüyor.
Siz zaten kafaya koymuşsunuz belli. Yaparsınız.
Sadece cesaretlenin

Back