• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem sevdigim adami istemiyor..

Iyi günler arkadaslar..

suan aklim kalbim cokk karisik napicami bilmiyorum bana hayat tecrüberlerinzle belkide biraz olsun yardimci olursunuz diye umid ediyorum.
Ben 22 Yasindayim 3 senelik bi birlikdeligim var gerci tam olarak birlidkelikde denmez ben almanyada kaliyorum erkek arkadasim türkiyede. biz 3 sene önce ortak arkadasimiz sayesinde tanisdik arkadas olduk konusdukca birbimize uyumlu oldugumuzu görduk. Aslinda yabanci biride degil ayni köyluyuz ailem ailesini taniyor hata enistemin akrabalari... Neyse ben basda kim olduklarini bilmyiordum konusduk is evlilige kadar geldi anneme acdim konuyu annem zaten taa basindan beri karsiydi bu ise Türkiyeden oldugu icin yasam tarzi düsünce fikir uyusmazligi vs vs.. ben yinede direttim bu 3 sene icinde elbete ayrilip barsdik ama en uzun ayrilgiimz 10 gun surdu birbirimize cok baglandik kopamiyoruz bi turlu bu ask mi tutku mu onu bile bilemyiorum kafam cok karisik her yerden bisi diyorlar kimse bu iliskiye olumlu bakmiyor erkek arkadasim benden 1 yas kucuk.. Kimse sevgilim ailesi hakkinda güzel seyler demiyor ortamlari iyi degilmis bize uygun yakisan bi aile degilmis vs vs. en önemliside babamin bana dedigi iki cihan bi araya gelse seni ben o aileye vermem sevdigim adamin babaannesinin adi cikmis köyde herkes o kadini öyle aniyormus. Bizimkilerde senin cocuklarina o... torunu derler diyor sen bunu kaldirabilirmisin cocuklarina o damgayi vuracaklar bizim türk milletini bilmyiormusun soy önemli nerden geldigin önemli deyip duruyo babam nekadr benim sevgilimin sucu yok kimse ailesini secemeiyo babaannesinin yaptigi hata yuzunden onu suclamak dogrumu sizce=?? napmam lazim manikli dusunmeye calisiyorum kalbim agir basiyo bunun pismanilgiini ilerde yasarmiyim sevgilinizden bu durumda ayirlirmiydinzi ailesi sülalesi iyi olmadigi icin ??

ailenin gördüğü ve bildiği şeyleri asla kulak ardı etme güzelim
inan bana
aşk kalbe girince bizim mantıklar tatile çıkabiliyor ve gerçekleri göremiyoruz
ailen anlaşılan çok farklı bakabiliyor
ve uygun olmadığınızı görebiliyor

bence bahsettikleri nedenlerin hepside
gerçekçi ve haklılık payları var

22 yasinda evlendim. Ailemden kimse istemedi. Herkesi karsima aldim. Sonunda ikna oldular. Okadar büyüktüki askimiz herseyin üstesinden geldi. 4 yil oldu suan mutlumusun diye sorarsan - hayir.. Cok sorunlarimiz var

;((( sorunlar baslayinca askda biyere kadar oluyor yani demi buna inanmak istemiyorum ama dogrusu bu sanirim?

Yani şimdi şöyle bir durum var. Aileden biri kötü anılıyor diye bunlardan hiç biri evlenemeyecek mi? Hepsi kısırlaştırılsın soyları kurusun o zaman??! Neyse bence asıl sorun ailenin yapısı babanıza ters. Size kıymet vermezler diyor. Haklı olabilir. Buradaki diğer arkadaşlar da küçüksün dur bakalım belki fikirlerin değişir diyor. Zamana bırak.

öyle bi aiileye gelin gitmek isteyen gitsin evlenen evlensin ben kizimi bile bile atese atmam diyor...

Baban ne anlatmis oyle ya o... torunlari diyecekmis millet falan. Ne alaka yani turkiye oyle bi ulke degil artik kalmadi onlar ayrica sen de almanyada yasiyosun seni ne ilgilendirir

Aileni cigneme tabi yine de sonucta burdan oraya birini almak kolay degil vatandaslik is guc sorununu tek basina halledemezsin. Sen de trye gelme evlenip gordugum kadariyla almanci kizlar buraya uyum saglayamiyo.

buludnugun ortama bagli canimda biraz genelleyip türkyie öyle bi ülkde degil demek yanlis istanbul izmir gibi biyerden bahsetmyiorum bizim bulundugumuz cevrede hala ayiplaniyor var böyel seyler orda helekide köy ortamina girince daha da beter.. namus sulale aile cok önemli degerler bunlar ve bunlara hala kiymet ve deger veriliyor bu konuda daha ufkumuz pek acilmadi yai ben olaya farkli bakiyorum tabi sulale hata yapmis diye toruna ne suc bulunyuor diyorum elbette savunmuyorum bu durumu ama benim bulundugum ortam daha kiniyor ve olayi savunuyor.. malesef..

O zaman sen de orda yasamazsin olur biter, cocuk da Almanya'ya gelirse damga da , babaanne de kimsenin umrunda olmaz. Ailene tamam siz haklisiniz, ben de damgalanmak istemem, sevgilim buraya gelecek de, bakalim o zaman ne diyecekler? O ailenin icinde yasamnasa dertleri, sen de yasamazsin olur biter.

onlarla ayni ortamda bulunmayinca o damgayi yemcien anlamina gelmyiro ki=???
ilaki soruluyo aa kimin geliinisin fln akrabalar arasindada konusuluyor bu o almanyaya geldi diye damga silinmis olmuyo sulale hala var sonucda.. sorun burda isde.. sorun ne almanya ne turkyie .. ailem icin

ailenin gördüğü ve bildiği şeyleri asla kulak ardı etme güzelim
inan bana
aşk kalbe girince bizim mantıklar tatile çıkabiliyor ve gerçekleri göremiyoruz
ailen anlaşılan çok farklı bakabiliyor
ve uygun olmadığınızı görebiliyor

bence bahsettikleri nedenlerin hepside
gerçekçi ve haklılık payları var

keske vazgecebilmekde bukadar kolay olsa :( bile bile atese yuruyorum sanki resmen..

Iyi günler arkadaslar..

suan aklim kalbim cokk karisik napicami bilmiyorum bana hayat tecrüberlerinzle belkide biraz olsun yardimci olursunuz diye umid ediyorum.
Ben 22 Yasindayim 3 senelik bi birlikdeligim var gerci tam olarak birlidkelikde denmez ben almanyada kaliyorum erkek arkadasim türkiyede. biz 3 sene önce ortak arkadasimiz sayesinde tanisdik arkadas olduk konusdukca birbimize uyumlu oldugumuzu görduk. Aslinda yabanci biride degil ayni köyluyuz ailem ailesini taniyor hata enistemin akrabalari... Neyse ben basda kim olduklarini bilmyiordum konusduk is evlilige kadar geldi anneme acdim konuyu annem zaten taa basindan beri karsiydi bu ise Türkiyeden oldugu icin yasam tarzi düsünce fikir uyusmazligi vs vs.. ben yinede direttim bu 3 sene icinde elbete ayrilip barsdik ama en uzun ayrilgiimz 10 gun surdu birbirimize cok baglandik kopamiyoruz bi turlu bu ask mi tutku mu onu bile bilemyiorum kafam cok karisik her yerden bisi diyorlar kimse bu iliskiye olumlu bakmiyor erkek arkadasim benden 1 yas kucuk.. Kimse sevgilim ailesi hakkinda güzel seyler demiyor ortamlari iyi degilmis bize uygun yakisan bi aile degilmis vs vs. en önemliside babamin bana dedigi iki cihan bi araya gelse seni ben o aileye vermem sevdigim adamin babaannesinin adi cikmis köyde herkes o kadini öyle aniyormus. Bizimkilerde senin cocuklarina o... torunu derler diyor sen bunu kaldirabilirmisin cocuklarina o damgayi vuracaklar bizim türk milletini bilmyiormusun soy önemli nerden geldigin önemli deyip duruyo babam nekadr benim sevgilimin sucu yok kimse ailesini secemeiyo babaannesinin yaptigi hata yuzunden onu suclamak dogrumu sizce=?? napmam lazim manikli dusunmeye calisiyorum kalbim agir basiyo bunun pismanilgiini ilerde yasarmiyim sevgilinizden bu durumda ayirlirmiydinzi ailesi sülalesi iyi olmadigi icin ??
Bende senle aynı sorunu yaşadım. Annem kabul etmemişti. Ama tanımıyolardı. Ben çok emek verdim uğraştım ve oldu. Ama şöyle bi durum var senin ailen bu çocuğun ailesini çok iyi tanıyo. Sen sadece erkek arkadaşın drğil ailesiyle de yaşayacaksın. Ailen uygun görmüysa altında bi sebep vardır. Benim ailem erkek arkadaşıma şans verdi tanıdı ve sevdi. Eğer eksik bişeler görmeselerdi ben bu durumu bi kere daha düşünürdüm. Sende aileni dinle biraz

siz yine evlenebilmissiniz bi baskasiyla yani bi baskasiyla evlenebilmeyi düsünebilmissiniz bende bi sorun varki ben ondan baska kimseyi istemiyrum cok akil veriyorlar burdan biri olsun elbetteki sevdigin briiyle evleniceksin seni zorla verecek halimiz yok der annem herzaman babama kalsa görücü usulu olmasi en iyisi sevgili durumalrina pek sicak bakan biri degil cunki annem tam tersi burdan biriyle tanis görus ayni dili konusun fln der ben ama ondan baskasiyla evlilik hayaleri bile kuramiyorum butun hayallerim gelecegim onun üzerine evlendigim adam o olacak yanimda evimde cocuklarimin baabsi olarak bitek onu göruyorum baskasini istemiyorum tanismaya bile firsat vermiyorum ki.. bi baskasi olsun sense ayrilmissin simdi bi baskasiyla evlisin.. ben ayrilsamda unutamam aklimda kalir onla olsa nasil olurdu diye cunku aklimda kalbimde onun icin carpiyor.. baskasini onun yerine koyamam daha dogrusu koyamam diye bisi yokda koymak istemiyorum baskasiyla yuva kurmak aklimin ucundan bile gecmiyor bi an dusunuyorum bi baskasi olsa nasil olurdu kimse istemyior vardir bundada bi hayir diyorum ama ben yanimda baskasini görmek istemiyorum icim almiyor
Canim bu işler o kadar tuhaf ki bende eski sevgilim için vazgecemem unutamam bu hayalleri başkasıyla yaşayamam diye düşünürdüm ama öyle olmuyor eşimi kimseyi sevmediğim kadar çok seviyorum kurduğum hayalleri yasayamadim ama pişman değilim şimdi hayatım hayal ettigimden daha güzel bambaşka hayallerim var artık ve huzur var herseyden önemlisi :)
Aileni karşına almadan bu işi cozebilirsen ne güzel ama sakın kaçmayı düşünme bu bi çözüm değil daha büyük sıkıntı ne kadar sert kısıtlayıcı olsada onlar senin ailen seni yetiştiren insanlar onlara acı Yaşatma ikna etmek için cabala arkadaşların dediği gibi bekle en azından askerliği erkek arkadaşın biraz daha olgunlassin. Bana geçen seneki düşüncelerim bile bu sene çocukça geliyor zaman sizin için önemli gizli saklı konuş görüş gerekirse ama ne Aileni incit nede kendini

Bir gün hevesiniz geçer ve o zaman ailenizi dinlemediğinz için çok pişman olursunuz.
Herşey herkes gelip gecicidir ama aile bu hayatta insanın ne zaman düşse tutunabileceği tek dal.

Canim bu işler o kadar tuhaf ki bende eski sevgilim için vazgecemem unutamam bu hayalleri başkasıyla yaşayamam diye düşünürdüm ama öyle olmuyor eşimi kimseyi sevmediğim kadar çok seviyorum kurduğum hayalleri yasayamadim ama pişman değilim şimdi hayatım hayal ettigimden daha güzel bambaşka hayallerim var artık ve huzur var herseyden önemlisi :)
Aileni karşına almadan bu işi cozebilirsen ne güzel ama sakın kaçmayı düşünme bu bi çözüm değil daha büyük sıkıntı ne kadar sert kısıtlayıcı olsada onlar senin ailen seni yetiştiren insanlar onlara acı Yaşatma ikna etmek için cabala arkadaşların dediği gibi bekle en azından askerliği erkek arkadaşın biraz daha olgunlassin. Bana geçen seneki düşüncelerim bile bu sene çocukça geliyor zaman sizin için önemli gizli saklı konuş görüş gerekirse ama ne Aileni incit nede kendini

mutlulugunuz daim olur insallah.. Rabbimin okdar kapisi varki benim icin en hayirlisi olur insallah baska bisi diyemiyorum ya ben cok inatciyim bu konuda yada gerceklere gözumu kapiyorum cunku bazi konularda gercekden yeri geliyo aileme hak veriyorum ama geri kandirmayi basariyorum kendimi onun iyi taraflarini aramaya calisiyorum ask mi bu sence? tutkumu soguk duruyorum cogu zaman ayrilalim diye sonra geri dayanamyiorum ariyorum konusuyoruz ama aramizda cok seyler gecdi sadece güzel seyler degil yani bazi sözleri yenilir yutulur sekilde degil ve bunlar sogutuyorda kendinden yaptigi davranislar onun icin simdi kasimda askere gidicik ve ben kendimi sinicam egerki zaten bu asksa sevmekden vazgecmem egerki unutuabilirsem sadece tutku odluguna emin olucam kafam cok karisik.. :(

mutlulugunuz daim olur insallah.. Rabbimin okdar kapisi varki benim icin en hayirlisi olur insallah baska bisi diyemiyorum ya ben cok inatciyim bu konuda yada gerceklere gözumu kapiyorum cunku bazi konularda gercekden yeri geliyo aileme hak veriyorum ama geri kandirmayi basariyorum kendimi onun iyi taraflarini aramaya calisiyorum ask mi bu sence? tutkumu soguk duruyorum cogu zaman ayrilalim diye sonra geri dayanamyiorum ariyorum konusuyoruz ama aramizda cok seyler gecdi sadece güzel seyler degil yani bazi sözleri yenilir yutulur sekilde degil ve bunlar sogutuyorda kendinden yaptigi davranislar onun icin simdi kasimda askere gidicik ve ben kendimi sinicam egerki zaten bu asksa sevmekden vazgecmem egerki unutuabilirsem sadece tutku odluguna emin olucam kafam cok karisik.. :KK43:
Her zaman ise yaradığını düşündüğüm bi metodum var tavsiye ederim bi kagit al ortadan bi çizgi çek bi tarafa güzel sevdiğin huylarini diğer tarafa seni sogutan huylarini yaz ama kendine karşı dürüst olarak yap bunu kendini kandirmadan. Sadece alışkanlık bile olabilir aliskanliktan vazgeçmek daha zordur. Nasıl bir hayat istediğini ve sevgilinin bu hayata ne kadar uyumlu olabileceğini düşün.
En basitinden ben gezmeyi çok severim arkadaşlarımla görüşmeyi de sağolsun eşim bunlara bişey demez gezmek istiyorsam işi yoksa gezdirir varsa arkadaşlarımla takilirim. Makyaj yapmayı çok severim ve bu konuda destekler hatta fikir verir. Çikolatayi çok severim eve hep cikolatayla gelir. Asla kirmaz kötü söz söylemez. Ailemi kardeşimi en az benim sevdiğim kadar sever ve onemser eğer bunlar olmasaydı ben bu evlilikte mutlu olmazdim kimse için degismem beni olduğum gibi kabul ettiği için biz bugün mutluyuz bunları bi düşün derim ne istiyorsun ne bulursun

Her zaman ise yaradığını düşündüğüm bi metodum var tavsiye ederim bi kagit al ortadan bi çizgi çek bi tarafa güzel sevdiğin huylarini diğer tarafa seni sogutan huylarini yaz ama kendine karşı dürüst olarak yap bunu kendini kandirmadan. Sadece alışkanlık bile olabilir aliskanliktan vazgeçmek daha zordur. Nasıl bir hayat istediğini ve sevgilinin bu hayata ne kadar uyumlu olabileceğini düşün.
En basitinden ben gezmeyi çok severim arkadaşlarımla görüşmeyi de sağolsun eşim bunlara bişey demez gezmek istiyorsam işi yoksa gezdirir varsa arkadaşlarımla takilirim. Makyaj yapmayı çok severim ve bu konuda destekler hatta fikir verir. Çikolatayi çok severim eve hep cikolatayla gelir. Asla kirmaz kötü söz söylemez. Ailemi kardeşimi en az benim sevdiğim kadar sever ve onemser eğer bunlar olmasaydı ben bu evlilikte mutlu olmazdim kimse için degismem beni olduğum gibi kabul ettiği için biz bugün mutluyuz bunları bi düşün derim ne istiyorsun ne bulursun

dedigini yapicam gerci ben o listeyi göruru gibiyim gözumun onunde 5 iyisi varsa 10 da kötu tarafi var.. ben bunu bile bile duruyorum hala onunla biraz aptalik galiba benimkisi ben bu tutkudan nasil vazgecicem peki :( bazen onun askere gitmesini kendi kurtulusum olarak göruyroum seven bunu böyle dusunurmu? bi yandan diyorum ben 1 sene onu görmeden konusmadan nasil durcam cunku alismisim bikere her gun konusuyoruz sesini duymadan uyuyamiyorum aliskanlik olmus bi yandanda diyorum ki tutku oldugu icin ayrilsak bile onun orda oldugunu bilyiorum ya bi tel acsam barisiscaz ihtimali oldugu icin vazgecemiyorum ama diyorum askere gdiciek bu bi sene icinde kurtulurum tutkumdan ona bagliligimdan böyle dusunen biri gercekden asik mi bunu bile sorgular oldum kendime :(

evet bazi konularda benden olgun davraniyor

Gecen yaz 4 haftaligina Türkiyeye gittim hemen hemen hergün gördusduk birlikde vakit bile gecirdik.. dedigin gibi bilgisayar basinda telefon basinda oldugu gibi degil hic bisey. hatta biz yan yana oldugumuzda daha iyi anlasiyorduk cam karsisinda giydigime karisir dir böyle mi cikcan disari su bu kiskancliklari vardi yaninda oldugumda halimi hareketimi davranisimi gördu giyinisimi gördu ici rahat etti. hicbisey uzakdan bakdigi gibi degil ben onun yanindayken cok mutlu ve huzurluydum..

öyle diyorsunuz da, 3 yıl içinde sadece 4 hafta yüz yüze görüşülmüş bir ilişki, 3 yıl boyunca yüz yüze görüşülmiş bir ilişki gibi asla olamaz...

öyle diyorsunuz da, 3 yıl içinde sadece 4 hafta yüz yüze görüşülmüş bir ilişki, 3 yıl boyunca yüz yüze görüşülmiş bir ilişki gibi asla olamaz...

orasi öyle tabi de biz zaten 7/24 birlikdeydik telde olsun camde olsun sadece tensel yakinlik yokdu oda zaten benim yetisdirilis tarzima ters benimkide benim kafadan bu konuda.. bitek yanimda degil dokunamyiordum yoksa zaten heranimiz birlikde geciyordu neyaptigini ne ettigini a dan z ye bilyiordum.

Iyi günler arkadaslar..

bence aılenen dedıgını yap aıle rızası olmadan yapılan evlılıkten hayr gelmez ben bu kadar dıyorm gorms gecrms bırı olarak babalr ozellıkle ılerde sorun cekecgne sımdı cek sadece aıle rızası dıyrm

kesinlikle ailen istemiyorsa aşkından ölsen de isteme sonu hep kötü bitiyor öyle özcan denizin filmlerine benzemiyor şekerim

Back