Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
dinle babanı sen ne kadar bekletirsen yüzü o kadar çıkar..4 sene bekle de..bakalım tepkileri ne olacak..
bak canım konuşma etme demiyorum zaten...sen gene sevdiceğini tanı konuş türkiyeye gittikçe görüş ama şu an evden bu konuyu sil baban haklı çünkü..haklısın baba tamam bekleyeceğiz de..bu arada sevgilinin nabzını yokla..çünkü baban haklı muhtemelen gerççide..baban haklıysa hırçınlaşacak bu iş olsun diye baskı kuracak nasılsa dayıda akıl veriyo gel buraya ekmek elden hesabı..anlarsın zaten bu süreçte..eğer ki baban haksız çıkarsa seven insan bekler zaten bir iki sene sonra çıkar babanın karşıısna ..beş sene temsili bir süreç.bekletirim bekletmesinede o sürec icinde konusmadanda olmuyo.. ben babamin sartlarini ona söledigimde ben bunlara gelemem hangi devirde yasiyoruz resmen seni göstermiyo konusdurmuyo vs demeye basladi ben 5 sene beklicem senden ne bi haebr alcam nede neyaptigini ne ettigini bilcem bu sürec icidne sonra 5 sene sonra kapiniza gelip ben geldim kizini istiyorummu dicem diyor sence mantiklimi bu diyo dusunyuorum ayni dusunceyi bende savunuyorum sevgilim hakli bu devir eskyie göre cok daha farkli eskiden bekle denirdi 20 yilda 40 yilda beklenirdi ama bu devir öyle degil kim kimi konusmadan etmeden kötrü körüne beklyior ki allah askina.. neyse ben isde babamin bu dediklerini bölye söyleyince ben gelemem buna deyip bittsin burda dedi sende agzini acip babana diyemedinmi hangi devirde yasiyoruz diye dedi.. konu kapanmisdi o an dedim herkes hakliymis beklyiemedi 5 sene diye sonra aksam oldu yazismadik hic msj atmis tele cik diye cikmadim evi aradi babamla konusdu babam bana dediklerini birde ona dedi askerligini yapmadan ben sana kizimi nasil verim dedi isin gucun olsun once bi kizimi gecindirecek duruma gel benimde gözum arkada kalmasin dedi bu sürec icindede görusmiceksiniz dedi. duryarsam hic vermem dedi.. konu kapandi ama biz konusmaya hala devam ediyoruz..cunku 5 sene konusmamak banada mantziksiz geliyor. askerede gitcek simdi ama bunlarin hepsi bahaneydi babam aielsinden dolayi zaten gönülsüz bu sartlari koyup bizi vazgecirtmeye calsiyirolar nede olsa 5 sene beklemezler görüsmeyincede göz görmeyince gönülde katlanir misali o dusuncedeler.. SEvgilimde bunun farkinda babamin istemediginin ama seeni kaybetmekden korkduklari ciin bu sarti kosuyorlar diyor. haksizda degil yani..
Yanlız sizin eşinizi rahatsızlığından dolayı istememişler (ki bence çok büyük günah allah vermiş hastalığı eşinizin suçu yok) ancak bu kızın ailesi çocuğun ailesini tanıyor ve aileden dolayı istemiyor ..kız almanyada çocuuk burda bir düşünün ya ailesi çok kötü ise ve kız çok mutsuz olursa burda okumuyormuyuz erkekler ailelere nasıl ezdiriyorlar gül gibi kızları.. sizin durumunuz özel bir durum ancak bu kızın durumu gerçekten sizinle aynı değil .. bir taradın ailesi istemezse karşı aileyi tanıyorlarsa tabiki kesinlikle o iş olmamalı sonuçları çok kötü olurvebalin kimde olduğunu bilemezsin.. ailem eşimi allahın verdiği bir rahatsızlıktan dolayı istemedi, ve biliyorsun ki islamiyette bir baba kızının evlenmek istediği kişiye üç şekilde karşı çıkabilir, erkek müslüman değilse, hırsızsa ve kızın yaşı küçükse.. eğer anne baba rızası yoksa aileyi en az kıracak şekilde evlenilmesi söylenir dinimizde de, biz bekledik konuştuk dil döktük herkesi devreye soktuk olmadı bunu yaptık.. sonrasında da gönüller alındı helallik istendi.. yaşamadan bilemezsin o psikolojiyi. benim 3 sene araştırıpta bulamadıgım vebali iki dakkada nasılda buldun :) şaşırmadım, çok tepki alacağımı bile bile yazdım yazımı da :) kaç diye akıl vermiyorum. VAZGEÇME diyorum.
Iyi günler arkadaslar..
suan aklim kalbim cokk karisik napicami bilmiyorum bana hayat tecrüberlerinzle belkide biraz olsun yardimci olursunuz diye umid ediyorum.
Ben 22 Yasindayim 3 senelik bi birlikdeligim var gerci tam olarak birlidkelikde denmez ben almanyada kaliyorum erkek arkadasim türkiyede. biz 3 sene önce ortak arkadasimiz sayesinde tanisdik arkadas olduk konusdukca birbimize uyumlu oldugumuzu görduk. Aslinda yabanci biride degil ayni köyluyuz ailem ailesini taniyor hata enistemin akrabalari... Neyse ben basda kim olduklarini bilmyiordum konusduk is evlilige kadar geldi anneme acdim konuyu annem zaten taa basindan beri karsiydi bu ise Türkiyeden oldugu icin yasam tarzi düsünce fikir uyusmazligi vs vs.. ben yinede direttim bu 3 sene icinde elbete ayrilip barsdik ama en uzun ayrilgiimz 10 gun surdu birbirimize cok baglandik kopamiyoruz bi turlu bu ask mi tutku mu onu bile bilemyiorum kafam cok karisik her yerden bisi diyorlar kimse bu iliskiye olumlu bakmiyor erkek arkadasim benden 1 yas kucuk.. Kimse sevgilim ailesi hakkinda güzel seyler demiyor ortamlari iyi degilmis bize uygun yakisan bi aile degilmis vs vs. en önemliside babamin bana dedigi iki cihan bi araya gelse seni ben o aileye vermem sevdigim adamin babaannesinin adi cikmis köyde herkes o kadini öyle aniyormus. Bizimkilerde senin cocuklarina o... torunu derler diyor sen bunu kaldirabilirmisin cocuklarina o damgayi vuracaklar bizim türk milletini bilmyiormusun soy önemli nerden geldigin önemli deyip duruyo babam nekadr benim sevgilimin sucu yok kimse ailesini secemeiyo babaannesinin yaptigi hata yuzunden onu suclamak dogrumu sizce=?? napmam lazim manikli dusunmeye calisiyorum kalbim agir basiyo bunun pismanilgiini ilerde yasarmiyim sevgilinizden bu durumda ayirlirmiydinzi ailesi sülalesi iyi olmadigi icin ??[/QUO
yaslarınız cok genc aılenın ıstemedıgı bı evlılık yapma ılerde pısman olursan biz soyledık dıycekler tabı bız ne soylesek boş sevgı ınsanı kör ediyor ama aılseıylede evlenıyoz tabı babaannesı sizi baglamaz aam annesi babasi cok önemli iyi dusun aılenı ıkna etmeye calıs ama esınden ıyce emınb olmalısın senı uzmeyecegıne
Cocuk Almanya'ya gelecekse olur, ama sen Turkiye'ye gideceksen olmamali. Burnin sartlari farkli sekerim, ailesi kotuyse, sana eziyet edecek insanlarsa ve baban bunu biliyorsa baban hakli. Ama ailesiyle cok gorusmeyeceksen, sevgilin Almanya'ya gelecekse neden olmasin?
Bu konuda hiç birimiz birşey diyemeyiz ki. Kadına iftira da atılıyor olabilir.Arkadaslar yorumarinizi okuyorum cok tsk ediyorum yazdiklariniz icinde ne fark ettim bilyiormusunuz kimse o babaaanesine denilen lafla ilgili hic bisi demiyor ?? öyle bi aileye gidermiydi? torunun sucu varmi babaaanesi yuzunden sevdiginizden vazgecermiydiniz?? sorun ailesinin bana eziyet etmesi degil bilakis ben annesiyle telde fln konusdugumda gayet cana yakin onlardan kötu bisi görmedim gaddar da degiller bana göre sorun babaannesinin zamaninda yaptigi namusuzlugun bu devire kadar gelmis olmasi ailesinin bu lekeyle aniliyor olmasi onun icin herkes tarafindan kötu aile diye adlandiriliyorlar.. bilmem anlatabildimmi simdi???
Canim adın ciktiysa 9 a inmez 8 e diye bir laf var ve doğru babaanne zamanında bi hata yapıp hala öyle aniliyorsa bu hiç bi zaman değişmez sevgilin de hep o kadının torunu olarak anılacak bi suçu olmamasına rağmen hatta Türkiye de yasarsan sen ve çocukların bile o kadının soyundan geliyor diye anilabilir çok yanlış olmasına rağmenArkadaslar yorumarinizi okuyorum cok tsk ediyorum yazdiklariniz icinde ne fark ettim bilyiormusunuz kimse o babaaanesine denilen lafla ilgili hic bisi demiyor ?? öyle bi aileye gidermiydi? torunun sucu varmi babaaanesi yuzunden sevdiginizden vazgecermiydiniz?? sorun ailesinin bana eziyet etmesi degil bilakis ben annesiyle telde fln konusdugumda gayet cana yakin onlardan kötu bisi görmedim gaddar da degiller bana göre sorun babaannesinin zamaninda yaptigi namusuzlugun bu devire kadar gelmis olmasi ailesinin bu lekeyle aniliyor olmasi onun icin herkes tarafindan kötu aile diye adlandiriliyorlar.. bilmem anlatabildimmi simdi???
Arkadaslar yorumarinizi okuyorum cok tsk ediyorum yazdiklariniz icinde ne fark ettim bilyiormusunuz kimse o babaaanesine denilen lafla ilgili hic bisi demiyor ?? öyle bi aileye gidermiydi? torunun sucu varmi babaaanesi yuzunden sevdiginizden vazgecermiydiniz?? sorun ailesinin bana eziyet etmesi degil bilakis ben annesiyle telde fln konusdugumda gayet cana yakin onlardan kötu bisi görmedim gaddar da degiller bana göre sorun babaannesinin zamaninda yaptigi namusuzlugun bu devire kadar gelmis olmasi ailesinin bu lekeyle aniliyor olmasi onun icin herkes tarafindan kötu aile diye adlandiriliyorlar.. bilmem anlatabildimmi simdi???
Bu konuda hiç birimiz birşey diyemeyiz ki. Kadına iftira da atılıyor olabilir.
Ben o konuda ailenizi haksiz buldum, babaannesi randevuevinde calismis olsa dahi, torununa bu gunahi yukleyemeyiz, kimse baskasinin gunahindan sorumlu degil. Lakin bana oyle geldi ki, ailenizin asil derdi bu degil, bu insanlari babaniz taniyor ve begenmiyor bence, bu mesele de tuz biber olabilir. Ote yandan sirf bu mesele yuzundense, ailniz ayip ediyor.
O guzel tavirlar canim cicimlar evlenene kadar sekerim beraber yasamadan insanlarin ne mal oldugunu bilemezsin. Kimsenin telefonda canim cicim konusmasina guvenme, Turkiye'ye gitme bence. Sevgilinle konus, sen gitme , gitmezsen bence ailen bu ise ancak o zaman razi olur. Ailenin tepkisi cocuga degil, gitmene, o aileye karismana, sen gitmezsen sorun cozulur.
babannesi meselesinde babani cok dogru bulmadim, cocuk ne yapsin.. ama su var, nikah kocayla evlilik aileleyle yapiliyo derler, ailesi de cok onemli bu yuzden.. ve herkes aile ile ilgili genel olarak kotu konusuyosa biraz bekleyip netlestirmende fayda varIyi günler arkadaslar..
suan aklim kalbim cokk karisik napicami bilmiyorum bana hayat tecrüberlerinzle belkide biraz olsun yardimci olursunuz diye umid ediyorum.
Ben 22 Yasindayim 3 senelik bi birlikdeligim var gerci tam olarak birlidkelikde denmez ben almanimyada kaliyorum erkek arkadasim türkiyede. biz 3 sene önce ortak arkadasimiz sayesinde tanisdik arkadas olduk konusdukca birbimize uyumlu oldugumuzu görduk. Aslinda yabanci biride degil ayni köyluyuz ailem ailesini taniyor hata enistemin akrabalari... Neyse ben basda kim olduklarini bilmyiordum konusduk is evlilige kadar geldi anneme acdim konuyu annem zaten taa basindan beri karsiydi bu ise Türkiyeden oldugu icin yasam tarzi düsünce fikir uyusmazligi vs vs.. ben yinede direttim bu 3 sene icinde elbete ayrilip barsdik ama en uzun ayrilgiimz 10 gun surdu birbirimize cok baglandik kopamiyoruz bi turlu bu ask mi tutku mu onu bile bilemyiorum kafam cok karisik her yerden bisi diyorlar kimse bu iliskiye olumlu bakmiyor erkek arkadasim benden 1 yas kucuk.. Kimse sevgilim ailesi hakkinda güzel seyler demiyor ortamlari iyi degilmis bize uygun yakisan bi aile degilmis vs vs. en önemliside babamin bana dedigi iki cihan bi araya gelse seni ben o aileye vermem sevdigim adamin babaannesinin adi cikmis köyde herkes o kadini öyle aniyormus. Bizimkilerde senin cocuklarina o... torunu derler diyor sen bunu kaldirabilirmisin cocuklarina o damgayi vuracaklar bizim türk milletini bilmyiormusun soy önemli nerden geldigin önemli deyip duruyo babam nekadr benim sevgilimin sucu yok kimse ailesini secemeiyo babaannesinin yaptigi hata yuzunden onu suclamak dogrumu sizce=?? napmam lazim manikli dusunmeye calisiyorum kalbim agir basiyo bunun pismanilgiini ilerde yasarmiyim sevgilinizden bu durumda ayirlirmiydinzi ailesi sülalesi iyi olmadigi icin ??
Yani şimdi şöyle bir durum var. Aileden biri kötü anılıyor diye bunlardan hiç biri evlenemeyecek mi? Hepsi kısırlaştırılsın soyları kurusun o zaman??! Neyse bence asıl sorun ailenin yapısı babanıza ters. Size kıymet vermezler diyor. Haklı olabilir. Buradaki diğer arkadaşlar da küçüksün dur bakalım belki fikirlerin değişir diyor. Zamana bırak.yani herkes o kadinin adini duyunca o olanlar geliyor milletin aklina o ailemi diyorlar ? bunlari göz ardi edip iliskiyie devam etirirmiydiniz yanI?? babaanesi yüzünden aile bu denli kötü aniliyor cunku. BABAAANESINE NEFRET DUYUYORUM RESMEN BEN BIRE BIR TANIMADIGIM HALDE DUYDUKLARIM YETTI BELKI BU DENLI ZOR OLMICAKDI ISIM O BABAANNESININ YAPTIGI OLMASA..