• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem sevdigim adami istemiyor..

Iyi günler arkadaslar..

suan aklim kalbim cokk karisik napicami bilmiyorum bana hayat tecrüberlerinzle belkide biraz olsun yardimci olursunuz diye umid ediyorum.
Ben 22 Yasindayim 3 senelik bi birlikdeligim var gerci tam olarak birlidkelikde denmez ben almanyada kaliyorum erkek arkadasim türkiyede. biz 3 sene önce ortak arkadasimiz sayesinde tanisdik arkadas olduk konusdukca birbimize uyumlu oldugumuzu görduk. Aslinda yabanci biride degil ayni köyluyuz ailem ailesini taniyor hata enistemin akrabalari... Neyse ben basda kim olduklarini bilmyiordum konusduk is evlilige kadar geldi anneme acdim konuyu annem zaten taa basindan beri karsiydi bu ise Türkiyeden oldugu icin yasam tarzi düsünce fikir uyusmazligi vs vs.. ben yinede direttim bu 3 sene icinde elbete ayrilip barsdik ama en uzun ayrilgiimz 10 gun surdu birbirimize cok baglandik kopamiyoruz bi turlu bu ask mi tutku mu onu bile bilemyiorum kafam cok karisik her yerden bisi diyorlar kimse bu iliskiye olumlu bakmiyor erkek arkadasim benden 1 yas kucuk.. Kimse sevgilim ailesi hakkinda güzel seyler demiyor ortamlari iyi degilmis bize uygun yakisan bi aile degilmis vs vs. en önemliside babamin bana dedigi iki cihan bi araya gelse seni ben o aileye vermem sevdigim adamin babaannesinin adi cikmis köyde herkes o kadini öyle aniyormus. Bizimkilerde senin cocuklarina o... torunu derler diyor sen bunu kaldirabilirmisin cocuklarina o damgayi vuracaklar bizim türk milletini bilmyiormusun soy önemli nerden geldigin önemli deyip duruyo babam nekadr benim sevgilimin sucu yok kimse ailesini secemeiyo babaannesinin yaptigi hata yuzunden onu suclamak dogrumu sizce=?? napmam lazim manikli dusunmeye calisiyorum kalbim agir basiyo bunun pismanilgiini ilerde yasarmiyim sevgilinizden bu durumda ayirlirmiydinzi ailesi sülalesi iyi olmadigi icin ??

annesine denilen belki iftiradır bilemeyiz gözümüzle görmedik. mesele o değil de, eğer sevilen bir aile değillerse kırk bin kere düşün. çünkü eşinle değil direk ailesiyle evleniyor insan evlenirken. ailenin istemediği bir şeyi yapmaman uzun vadede mutlu olman için daha iyi. şimdi ayrılık acısı çekmemek için sana uygun olmayan bir aileye bir ömür katlanmak zorunda kalabilirsin. hakkında hayırlısı olsun.

bende aynen katilyiorum ama bizim türk milleti isde gelmisini gecmisini sülalesini silemyio insan o sülale nasilsa sende o damgayi yiyorsun ister istemez kimlerdensin deniyo söylyuorsun hemen ya aaa o aile cok iyi diyorlar yada oooww o aile hic iyi degil sülale kötuyse basdan kaybediyorsunuz zaten torununn evet sucu yok ama aileyi atsan atamazsin satsana satamazsin kimin torunusun deyince o kadini söylemek zorunda kaliyorsun oda pek gurur duyulacak biri degil yani :KK43: babasi uzum korugu yermis cocgunun disleri kamasirmis der babam hep... yani ilaki bilasiyo yok sayamyio insan öyle bi kadina saygi duyup doframa oturtmamonun torununuda bagrima basmam senin cocuklarinada gecicek bu damga diyorlar..

O zaman sen de orda yasamazsin olur biter, cocuk da Almanya'ya gelirse damga da , babaanne de kimsenin umrunda olmaz. Ailene tamam siz haklisiniz, ben de damgalanmak istemem, sevgilim buraya gelecek de, bakalim o zaman ne diyecekler? O ailenin icinde yasamnasa dertleri, sen de yasamazsin olur biter.

kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ya babannesinin namussuzluğu nedir anlamıyorum, babannesinin namusundan torununa ne.. babanne olmuş bir kadının namusunu sorgulamak daha doğrusu biz kadınların namusunu sorgulamak kimseye düşmez.. canım sen babannesini hesaba bile katma, babanın o piyango bileti benzetmesini iyi düşün yalnızca

Iyi günler arkadaslar..

suan aklim kalbim cokk karisik napicami bilmiyorum bana hayat tecrüberlerinzle belkide biraz olsun yardimci olursunuz diye umid ediyorum.
Ben 22 Yasindayim 3 senelik bi birlikdeligim var gerci tam olarak birlidkelikde denmez ben almanyada kaliyorum erkek arkadasim türkiyede. biz 3 sene önce ortak arkadasimiz sayesinde tanisdik arkadas olduk konusdukca birbimize uyumlu oldugumuzu görduk. Aslinda yabanci biride degil ayni köyluyuz ailem ailesini taniyor hata enistemin akrabalari... Neyse ben basda kim olduklarini bilmyiordum konusduk is evlilige kadar geldi anneme acdim konuyu annem zaten taa basindan beri karsiydi bu ise Türkiyeden oldugu icin yasam tarzi düsünce fikir uyusmazligi vs vs.. ben yinede direttim bu 3 sene icinde elbete ayrilip barsdik ama en uzun ayrilgiimz 10 gun surdu birbirimize cok baglandik kopamiyoruz bi turlu bu ask mi tutku mu onu bile bilemyiorum kafam cok karisik her yerden bisi diyorlar kimse bu iliskiye olumlu bakmiyor erkek arkadasim benden 1 yas kucuk.. Kimse sevgilim ailesi hakkinda güzel seyler demiyor ortamlari iyi degilmis bize uygun yakisan bi aile degilmis vs vs. en önemliside babamin bana dedigi iki cihan bi araya gelse seni ben o aileye vermem sevdigim adamin babaannesinin adi cikmis köyde herkes o kadini öyle aniyormus. Bizimkilerde senin cocuklarina o... torunu derler diyor sen bunu kaldirabilirmisin cocuklarina o damgayi vuracaklar bizim türk milletini bilmyiormusun soy önemli nerden geldigin önemli deyip duruyo babam nekadr benim sevgilimin sucu yok kimse ailesini secemeiyo babaannesinin yaptigi hata yuzunden onu suclamak dogrumu sizce=?? napmam lazim manikli dusunmeye calisiyorum kalbim agir basiyo bunun pismanilgiini ilerde yasarmiyim sevgilinizden bu durumda ayirlirmiydinzi ailesi sülalesi iyi olmadigi icin ??

Ailen olmayacaksa evlendikten sonra aileler yuzyuze bakmayacak belli kendini boyle birseyin icine atma cevrenizde kimseniz olmaz gibi geliyor bana akraba aile bunlar ile bir butun oluyor evlilik atese korukle gitme derim

Iyi günler arkadaslar..

Ailemin istemediği bir evlilikse eğer ayrılırdım. Soy elbette çok önemli, ortam çok önemli aile yaşantıları çok önemli. Unutmayın ki erkek arkadaşınız doğduğundan beri o ailede yaşıyor onlarla yetişti ve büyüdü. Ne kadar masum da olsa onlara normal gelen bir kusur sizin hiç affedemeyeceğiniz birşey olabilir.

Aile resmen görüyo arkadaşım, yok diyosa o işten hayır gelmiyor, bin tane örneğini gördüm hatta ben de kıl payı kurtuldum yanlış bir seçimden. Şimdi şimdi anlıyorum ve iyiki diyorum olmamış. İnsan sonradan görüyo. Aile rızası olmadan olmuyo bu net

Ailemin istemediği bir evlilikse eğer ayrılırdım. Soy elbette çok önemli, ortam çok önemli aile yaşantıları çok önemli. Unutmayın ki erkek arkadaşınız doğduğundan beri o ailede yaşıyor onlarla yetişti ve büyüdü. Ne kadar masum da olsa onlara normal gelen bir kusur sizin hiç affedemeyeceğiniz birşey olabilir.

isde malesef ayrilirdim demeyle olmuyor :((
kac kere denedim ailemle kuzenlerimle konusdugumda dedikleri mantikli geliyo aklima yatiyor haklisiniz diyorum sonra ona karsi soguk davraniyorum geri noluyor ne ediyorsa yine kendimi onda buluyorum birazda kiyamiyorum ona üzülüyorum onun ne sucu var diyroum :( yari yolda birakmak bana yakismaz oakdar cabalyio diyorum geri ayrilamiyorum :(

isde malesef ayrilirdim demeyle olmuyor :KK43:(
kac kere denedim ailemle kuzenlerimle konusdugumda dedikleri mantikli geliyo aklima yatiyor haklisiniz diyorum sonra ona karsi soguk davraniyorum geri noluyor ne ediyorsa yine kendimi onda buluyorum birazda kiyamiyorum ona üzülüyorum onun ne sucu var diyroum :KK43: yari yolda birakmak bana yakismaz oakdar cabalyio diyorum geri ayrilamiyorum :KK43:

Birde yaşlarınız çok yakınmış, hatta sizden küçükmüş. Erkekler geç olgunlaşırlar. Umarım hakkınızda hayırlısı olur

kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ya babannesinin namussuzluğu nedir anlamıyorum, babannesinin namusundan torununa ne.. babanne olmuş bir kadının namusunu sorgulamak daha doğrusu biz kadınların namusunu sorgulamak kimseye düşmez.. canım sen babannesini hesaba bile katma, babanın o piyango bileti benzetmesini iyi düşün yalnızca

isde kimsenin gercek yüzünü göremiyo ki insan iki canim cicime aldaniyor hep öyle gidecek saniyor herseye toz pembe bakyio biz üstesinen geliriz fln gibisine.. bi dizi var bilirmisiniz bilmem Bugunun saaraylisi diye orda da mi damat var istenmeyen kiz diretiyor bazen diyorum bendemi bu kizin yerindeyim aceba.. :( kör gözlukleri takmisim herkese kualgimi tikamaya calisiyorum pisman olmakdan cok korkuyorum hadi kötü degilse diyroum biyandan bi yandnda hadi hakli cikarlarda mutsutz olursam diyorum dönüsüde yok cocuk oyuncagida degil bazi seyler :(

Babannesi gerçekten randevuevi tarzı bir yerde mi çalışmış? Yoksa başından bir gençlik hatası geçmiş o damgayı mı yemiş?

Yaşın genç bu aşk bir daha ele geçmez diye düşünüyor olabilirsin. Uzaktan, yasak aşk tatlı geliyordur ama ailen istemiyorsa oturup düşüneceksin. Ailen gerçekten geçerli bir sebep göstermeseydi aşkının arkasında dur derdim fakat aile ile de evleniyorsun. Aileler yüzünden kaç çift cicim aylarını kavga dövüşle geçiriyor.

Ayrıca çocuk almanyayı çıkış kapısı olarak görüyor olabilir. Askerliğimi yapmayayım, orada bir iş bulurum nasılsa diye aklından geçmiş.

Ayrılmayacaksan da zaman tanı ve karakterini öğrenmeye çalış. Anne baba insanın kötülüğünü istemez.

Seviyorsan dogru kisi o diyosan asla vazgecme.. Ailenin söyledigi seyler sadece bi dedikodu da olabilir. Yok o öyleymis su söyleymis. Allah askina gözlerinizle gördünüz mü de bu kadar kolay söyliyebiliyolar bunu. Benim ablam da türkiyeden biriyle evlendi. Ailem istemedi. Ayni senin ailen gibi asla olmaz cart curt. Sonra ne oldu, vazgecmiyecegini anlayinca pasa pasa kabul ettiler. Simdi baksan zamaninda istemedigi damatlarini bizden daha cok seviyorlar nerdeyse:KK11: kimsenin dedigine takilma. Ailene kalsa bu isler onlarin dedigi kisiyle evlenirsin. Akli basinda biri isen neyin dogru neyin yanlis olduguna karar verirsin zaten. En büyük ask zaten zor olandir. Sabirla aileni ikna etmeye calis sen :eek:

Son düzenleme:
ailenizin lafını dinleyin. aile her zaman haklıdır bu tip konularda. bir de hem yaşınız küçük, hem de ayrı ülkelerden devam ettirilen bir ilişki söz konusu. böyle bir ilişki ile o adamı çok iyi tanıdığınıza nasıl emin olabiliyorsunuz ki? tamamen sanal bir ortam.

evet bazi konularda benden olgun davraniyor
ailenizin lafını dinleyin. aile her zaman haklıdır bu tip konularda. bir de hem yaşınız küçük, hem de ayrı ülkelerden devam ettirilen bir ilişki söz konusu. böyle bir ilişki ile o adamı çok iyi tanıdığınıza nasıl emin olabiliyorsunuz ki? tamamen sanal bir ortam.

Gecen yaz 4 haftaligina Türkiyeye gittim hemen hemen hergün gördusduk birlikde vakit bile gecirdik.. dedigin gibi bilgisayar basinda telefon basinda oldugu gibi degil hic bisey. hatta biz yan yana oldugumuzda daha iyi anlasiyorduk cam karsisinda giydigime karisir dir böyle mi cikcan disari su bu kiskancliklari vardi yaninda oldugumda halimi hareketimi davranisimi gördu giyinisimi gördu ici rahat etti. hicbisey uzakdan bakdigi gibi degil ben onun yanindayken cok mutlu ve huzurluydum..

Eski Sevgilimi kimse istemedi aileler uyumlu değil diye o zamanlar çok uzulmustum ama inanıyorum aileler her zaman haklı şimdi 19 günlük evliyim aileler çok uyumlu eşimi herkes seviyor eşimin ailesi beni kızı gibi görüyor çok mutluyum ama daha önemlisi huzurumuz yerinde
Çünkü sadece siz değil bi yerde aileler de evlenmiş oluyor ona göre düşünmek lazım sadece aşk değil mantikta gerekli
siz yine evlenebilmissiniz bi baskasiyla yani bi baskasiyla evlenebilmeyi düsünebilmissiniz bende bi sorun varki ben ondan baska kimseyi istemiyrum cok akil veriyorlar burdan biri olsun elbetteki sevdigin briiyle evleniceksin seni zorla verecek halimiz yok der annem herzaman babama kalsa görücü usulu olmasi en iyisi sevgili durumalrina pek sicak bakan biri degil cunki annem tam tersi burdan biriyle tanis görus ayni dili konusun fln der ben ama ondan baskasiyla evlilik hayaleri bile kuramiyorum butun hayallerim gelecegim onun üzerine evlendigim adam o olacak yanimda evimde cocuklarimin baabsi olarak bitek onu göruyorum baskasini istemiyorum tanismaya bile firsat vermiyorum ki.. bi baskasi olsun sense ayrilmissin simdi bi baskasiyla evlisin.. ben ayrilsamda unutamam aklimda kalir onla olsa nasil olurdu diye cunku aklimda kalbimde onun icin carpiyor.. baskasini onun yerine koyamam daha dogrusu koyamam diye bisi yokda koymak istemiyorum baskasiyla yuva kurmak aklimin ucundan bile gecmiyor bi an dusunuyorum bi baskasi olsa nasil olurdu kimse istemyior vardir bundada bi hayir diyorum ama ben yanimda baskasini görmek istemiyorum icim almiyor

dinle babanı sen ne kadar bekletirsen yüzü o kadar çıkar..4 sene bekle de..bakalım tepkileri ne olacak..

babam vermem dedikden sonra annesiylede görusdum. biribrinizi seviyorsaniz cik gel diyorlar.. habire. durmadan tabiki kacmak cözüm degil ailemin basini yere egmek istemem basima kakilacagiinda bilirim kacan kizlarin bi degeri olmadiginida onun icin bu ihtimali dusunmek bile istemyiorum ama annesi genelde benim dediklerimi dusuncelerimi onayliyor benimki cik gel fln diyor anneside diyor tabi bakdin olmuyo vermyiorlar cik gel kiz diyorlar.. yok babam hakli gitsin askerlghiini yapsin gelsin diyorum bak cadiya bak sende az degilsin ama deyip sakaya karisk bunuda söyledi annesi. babamin dusuncesini savundugumda..

farkındaysan kıymet bilmezler demiş.. aile kıymet bilmeyince evlatlarının bilmesi de zor be canım.. sen bu işi bi daha düşün derim. ben sandım ki baban seni vermemek için söylüyor ama eğer aile ortamı kötüyse işin çooook zor olur. tamam ben böyle bişey yaptım rızasız evlendim ama eşimin ailesi bunu hiç konuşmadı lafı geçmedi benim ailemin onca hakaretlerine bile sustular.. onlar öyle yapmasaydı toparlayamazdık. aileyi yabana atamayız

yok canim ya benimki hic susan bi tip degil aramiz iyi oldugunda bal kaymak gibiyiz tartisdigimizda gecmisde olan butun seyleri sayar kfana vurur sinirlendiginde iyi oldugumuz zamanki halinden eser kalmyio gözu karariyro sanki bian agzina almadigi küfür kalmyior cok sasiriyorum bu durumuna normalde öyle biri degil cunki ama sinirlenince gözu hic biseyi görmuyor eski olaylari isitp isitip onune serer yapmis oldugun hata olsa bile sen birzamanlar sunu sunu demisdin sunu sunu yapmisdin fln der gecmisi gecmisde birakamaz tartisdigimizda önüme serer. öyle bi yapisi var sevinceede cok güzel seviyroda bu davranislari urkutuyo beni soguyorum o agzindan cikan laflari duyunca tartisdifimizda güven fln bile gelmyior yeri gelyio. ama barisincada hemen unutuyorum kin tutamiyorum gönlümü aliyor ama bu bi ömür böyle nasil gider diye dusunmuyorda degilim o yüzden korkutuyo bazen onunla evlilik.. :( aklim acayip karisik bu askmi sadece tutkumu onu bile bilemiyorum eskiden olsa gözümü kirpmadan yanina gelirim yari yolda birakmaz o beni derdim simdi okadar tartisdigimizda baska taraflarini kesfediyorum ki tartisdigmizda hemen ayrildik bitti fln diyor cocuk gibi bunlarda beni gelecege dair korkutuyop evlilik cocuk oyuncagi degil cunki güvenemiyorum bu konuda hadi evlenincede böyle dengesiz davranirsa diye korku var icimde..

Baban ailesini tanıyormuş. Benim ailem tanımıyordu. Herşey önyargıdan ibaretti. Yok seni evden çıkarmazlar aileni göremezsin pantolon giyemezsin şunu içemezsin şunu yiyemezsin seni eve kapatırlar falan filan. Ben eşimi tanıdım bunların olmayacağına inandım. Ailemi bu konuda takmadım çünkü bilmeden konuşuyorlardı. Fakat tanıyarak konuşsalardı bir oturup düşünürdüm ya haklı çıkarlarsa diye. Bence sen de çok iyi düşün. İlişkinize zarar gelecek diye eleştirilere kapatma kendini.

evet bunlari bende cok duyuyorum en cokda annemden annemde babami türkieyeden getirdi annem cokl anlatir yasam tarzi bulundugu ortam cok farkli biz daha cok muhavazakar yasayan bi aileyiz diger kuzenlerim pek öyle degil ama babamin gördügü yetisdigi ortam cok farkli kizlarla gezmeye bile karsi öyle yolamaz biyerlere ya babam yanimda olcak ya annem yoksa ici raht etmez helekide almanya gibi serbst bi ortamda ayak uyduramyior cunku türkiyede yasadigi ortamda erkek kadin ayni ortamda bile bulunmazmis (köyden bahsediyorum tabiki) annemde diyr sende bababn gibi ufku kapali biriyle evlenirsen sende kisitlanacaksin ayni kafadalar turkyiedekiler burdakilerin ufku genis gördukleri yasadiklarei farkli bize normal gelen onlar icin woww denecek sey.. giyimine karisir makjacina karisir gezmene tozmana karisir hata babandan da beter cikabilri baban yine biraz olsun ayak uydurmaya calsiyro diyor. bazen annemin dedikleri cikyior gibi mesela ben sabahlari ise gitmeden cameriya acardim görurdu ne gyidigimi ne ettigimi sen böyelmi mi gitcen ise su bu dedigi cok olmusdur makyajima bile karisirdi halbuki gercekden asiri bi makyaj yapmam ama kiskandigi icin cok tepki verirdi. turkiyeye gittim yaninda bulundum giydigim kiyafetide gördum makyajimida gördu bisi demedi ama uzakda olunca cok kariiyor surat bile asardi sabahlari moralimi bozardi halbuki acikda biyerimde gözukmezdfi ben zaten oldum olali acik giyinen birisi degilim babamda sevmez zaten giydirmezde yani bi degisiklik yokdu benim icin ama bazen babamin izin verdigi seye bu ne ust böyle dedigi bile oluyordu bogulasim geliyo bazen cok baski yapiyor gibi.. oje fln sevmez yenilerde zar zor ikna surim diye göze carpmicak kadar sur der kontroll eder camde kaldir eline bakim diye ojeyi görunce surati asilri sen beni hic takmiyormusun erkegin dedigi olur fln der suyuna gitmeye calsirim ama bazen dönup bakyiroumda ben cok kendimden fedarlarik ve taviz veriyorum bu konularda tartisma cikmasin diye kendi sevdigim seylerden bile vazgecmem gerekyior kiziyo diye. annemde bunlari bldigi icin bi omur bunumu istiyosun sen diyor babndan beter baksana diyor simdiden o orda oldug uhalde buakdar karisiyorsa sen orda olunca nelerine karisir bi dusun diyor.. bunlar cok urkutuyo ama hep olumlu dusunemye calsirioyrum hadi olmasa fln diyorum oje surmesemde olur diyorum vs. vs.

Baban ailesini tanıyormuş. Benim ailem tanımıyordu. Herşey önyargıdan ibaretti. Yok seni evden çıkarmazlar aileni göremezsin pantolon giyemezsin şunu içemezsin şunu yiyemezsin seni eve kapatırlar falan filan. Ben eşimi tanıdım bunların olmayacağına inandım. Ailemi bu konuda takmadım çünkü bilmeden konuşuyorlardı. Fakat tanıyarak konuşsalardı bir oturup düşünürdüm ya haklı çıkarlarsa diye. Bence sen de çok iyi düşün. İlişkinize zarar gelecek diye eleştirilere kapatma kendini.

gerci benimki günah oldugu icin kiyafetlere karisiyor oran buran gözukmsin millet agzini aacip bi laf etmesin ama ben nerde ne giyicegimi bilyiroum zaten dedigim gibi acikda giyinmiyorum pek ama onun gözunde benim giydiklerim bile acik hala.. :( :( bu konuda babamdan da beter

Canim adın ciktiysa 9 a inmez 8 e diye bir laf var ve doğru babaanne zamanında bi hata yapıp hala öyle aniliyorsa bu hiç bi zaman değişmez sevgilin de hep o kadının torunu olarak anılacak bi suçu olmamasına rağmen hatta Türkiye de yasarsan sen ve çocukların bile o kadının soyundan geliyor diye anilabilir çok yanlış olmasına rağmen

isde babamdq tam oalrak bunu diyor isde bu yüzdende o aileye ben kizimi vermem diyor. o aile bizim aileye yakisir bi aile degil diyor. .senin evlatlarinda öyle anilcak aa bu kimin gelini sunlari n gelini denilecek diyor basini ister istemez sucsuz olsanda sene egmek zorunda kalicaksin sulale bu iyi damgada kötu damgada beraberinde geliyor diyor. ben o kadinin torunuyla ayni masada oturup yemek yemem gülüp eglenemem ondan cikan cocuklarada torunum demem diyor kizm diyor sen simdi anlamyiorsun ama bu böyle diyor Sülale bu Sülalede hayir yok dior.

Baban ne anlatmis oyle ya o... torunlari diyecekmis millet falan. Ne alaka yani turkiye oyle bi ulke degil artik kalmadi onlar ayrica sen de almanyada yasiyosun seni ne ilgilendirir

Aileni cigneme tabi yine de sonucta burdan oraya birini almak kolay degil vatandaslik is guc sorununu tek basina halledemezsin. Sen de trye gelme evlenip gordugum kadariyla almanci kizlar buraya uyum saglayamiyo.

Back