Ailem sevdigim adami istemiyor..

Aylyneee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
170
71
73
Iyi günler arkadaslar..

suan aklim kalbim cokk karisik napicami bilmiyorum bana hayat tecrüberlerinzle belkide biraz olsun yardimci olursunuz diye umid ediyorum.
Ben 22 Yasindayim 3 senelik bi birlikdeligim var gerci tam olarak birlidkelikde denmez ben yurtdisinda kaliyorum erkek arkadasim türkiyede. biz 3 sene önce ortak arkadasimiz sayesinde tanisdik arkadas olduk konusdukca birbimize uyumlu oldugumuzu görduk. Aslinda yabanci biride degil ayni köyluyuz ailem ailesini taniyor hata enistemin akrabalari... Neyse ben basda kim olduklarini bilmyiordum konusduk is evlilige kadar geldi anneme acdim konuyu annem zaten taa basindan beri karsiydi bu ise Türkiyeden oldugu icin yasam tarzi düsünce fikir uyusmazligi vs vs.. ben yinede direttim bu 3 sene icinde elbete ayrilip barsdik ama en uzun ayrilgiimz 10 gun surdu birbirimize cok baglandik kopamiyoruz bi turlu bu ask mi tutku mu onu bile bilemyiorum kafam cok karisik her yerden bisi diyorlar kimse bu iliskiye olumlu bakmiyor erkek arkadasim benden 1 yas kucuk.. Kimse sevgilim ailesi hakkinda güzel seyler demiyor ortamlari iyi degilmis bize uygun yakisan bi aile degilmis vs vs. en önemliside babamin bana dedigi iki cihan bi araya gelse seni ben o aileye vermem sevdigim adamin babaannesinin adi cikmis köyde herkes o kadini öyle aniyormus. Bizimkilerde senin cocuklarina o... torunu derler diyor sen bunu kaldirabilirmisin cocuklarina o damgayi vuracaklar bizim türk milletini bilmyiormusun soy önemli nerden geldigin önemli deyip duruyo babam nekadr benim sevgilimin sucu yok kimse ailesini secemeiyo babaannesinin yaptigi hata yuzunden onu suclamak dogrumu sizce=?? napmam lazim manikli dusunmeye calisiyorum kalbim agir basiyo bunun pismanilgiini ilerde yasarmiyim sevgilinizden bu durumda ayirlirmiydinzi ailesi sülalesi iyi olmadigi icin ??

Son düzenleme:
ana baba bir şey biliyorda konuşuyor bazen..kabul etmesekte...3 sene bile olsa Almanyaya gelmek için kapı aramadığı ne malum erkek arkadaşının..yaşın çok küçük...bi kaç sene daha bekle baktın ailen haksız çıkıyor evlenirsin..ama şu an için sadece onları düşün ..internette yürüdüğü gibi olmuyor hiçbir şey.

Bence de ailenin istemediği biriyle evlenme çok pişman olursun.Ayrıca uzakta olduğu için imkansız bir aşkmış gibi geliyor bu sizi daha çok bağlıyor.Ama benim düşüncem yakından birbirinizi tanımanız daha iyi tecrübeleri kulak arkası yapma sakın.Bir de aile ile mesafe de sonradan çok üzer seni t.c almanya uzak.kuzenim gitti almanyadan biriyle evlendi kocası diyodu hep göndercem seni ailenin yanına diye ama o kadar kolay değil.

Ailesinin karsı cıktıgı bir evliligi yapıpta mutlu olan nadir insan vardır heralde.
Aile bu kadar net sekilde hayır diyorsa bir bildikleri muhakkak vardır diye dusunurum hep.

tam 3 sene yalvardım aileme..tıpkı senin gibi herkese akıl danıştım ailem ve sevdiğim arasında öldüm öldüm dirildim. herkes aileni karşına alma ddedi, aileni dinle dedi..babam bu kapıdan o adam giremez dedi.. ailem evlatlarının mutluluğunu istiyorsa en azından sevdiğim adama bir şans vermeliydi dedim. en sonunda olanlara dayanamayan biz bir gün herkesten habersiz bastık nikahı.. bir ay herkes ateş püskürdü, babam intihar etmeyi düşündü, annem hastalanıyorum dedi vs.. sonunda herkes normale döndü, düğünümz oldu, daha bu haftasonu babam ve annem kayınpederimin evnde misafirlerdi.. herkes hlinden memnun, damatlarına hayranlar..

demek istediğim sevgiline bu konuda güveniyorsan, göğüs gerebilir, olgundur yapar diyorsan kimseyi dinleme.. ama gerçekten bariz bir olumsuzluk varsa mantıklı ol. ben eşime güvendim, herkes tarafndan sevilen biriydi içki kumar sigara ve başka türlü kötülükleri yoktu, baba da eş te olabilirdi o yüzden böyle bir delilik yaptım. sen de onu ölç biç ailesini ölç biç.. emin ol ailen yumuşar vazgeçmezsen..hiç takma ailem kabul etmez diye. zaten babalarımız da aynı şeyi söylemiş baksana :)

ama sen bariz kaç diye salık veriyorsun bu normal mi eşinin düzgün çıktığını iddia edebilir misin dur daha çok yenisin Allah mutluluğuınu bozmasın pişman etmesin ama sayın hocahanım verdiğin akıl akıl değil kusura bakma..elalemin lafına güvenmişsin ne güzel ama bzaen söylendiği gibi çıkmıyor ..bu sebeple biraz bekleyip rıza ile evlenmesi haktır..senin yaptığın işte de vebal var evlendim artık günahı kalmadı diye düşünüyosan yanılıyosun..

Eski Sevgilimi kimse istemedi aileler uyumlu değil diye o zamanlar çok uzulmustum ama inanıyorum aileler her zaman haklı şimdi 19 günlük evliyim aileler çok uyumlu eşimi herkes seviyor eşimin ailesi beni kızı gibi görüyor çok mutluyum ama daha önemlisi huzurumuz yerinde
Çünkü sadece siz değil bi yerde aileler de evlenmiş oluyor ona göre düşünmek lazım sadece aşk değil mantikta gerekli

vebalin kimde olduğunu bilemezsin.. ailem eşimi allahın verdiği bir rahatsızlıktan dolayı istemedi, ve biliyorsun ki islamiyette bir baba kızının evlenmek istediği kişiye üç şekilde karşı çıkabilir, erkek müslüman değilse, hırsızsa ve kızın yaşı küçükse.. eğer anne baba rızası yoksa aileyi en az kıracak şekilde evlenilmesi söylenir dinimizde de, biz bekledik konuştuk dil döktük herkesi devreye soktuk olmadı bunu yaptık.. sonrasında da gönüller alındı helallik istendi.. yaşamadan bilemezsin o psikolojiyi. benim 3 sene araştırıpta bulamadıgım vebali iki dakkada nasılda buldun :) şaşırmadım, çok tepki alacağımı bile bile yazdım yazımı da :) kaç diye akıl vermiyorum. VAZGEÇME diyorum.

Yaşınız bence evlilik için çok küçük. Biraz sabret. Benim ailem de eşimi istemiyordu. Eşimin ailesi muhafazakar. Aileler birbirine uygun değil vs vs diye. Bekledim sabrettim eşimin ailesi de çok sabırlı çıktı. Babamın istediklerine şartlarına hiç zıt gitmediler. İyi niyet gösterdiler kestirip atmadılar. Üç sene sürdü babam nişanımızı yaptı sonrasında pişmanlık duydu ki üç ay benimle konuşmadı. Sonra aramız düzeldi düğünümüz oldu. Çok eminim ki babamın hiç içine sinmedi. Ama ben şanslıyım eşim ve ailesi maşallah gerçekten çok iyi. Babam da seviyor görüşüyor. Ama bu şans herkese vurmuyor. Aileler endişelenmekte haklı. Bildiğimizi okumak yerine onları dinlemeliyiz. Netice olarak ya daha çok bağlanırsın ya da zamanla ailem haklıymış dersin.

bunu babamda söyledi sen onun icin piyango biletti gibisin ordaki bulundugu hayattan kurtulup almanyaya gelip rahata ermek istiyor.. burda oturumu aldikdan sonra tekmeyi vurmica ne malum sana diyor. .hem yasida kucuk diyor seni cikis olarak göruyo benimki daha askerligini yapmadi hata diyordu isde amcasiyla konzusmus amcasida evlenip almanyaya yerlesdi.. demis isde nasilsa evlenceksin askere gidip o cileyi cekme evlenip buraya gel hersey daha kolay olur diye benimkide bunu bana söyledi ben ona herzaman dedim ben gelicem seni getirtmem buraya askerliginede gidiceksin diye oda bana sen nerde istersen orda yasarim turkyie diyorsan turkyie almanya diyorsan almanya diyor herzaman simdi askerligiede gidicek kasimda haber yolamislardi istetmek icin babam zaten karsi geliyo bu duruma 5 sene sart koydu askerligini bitiriceksin isini alicaksin ozm gel kapimi cal dedi bu surec icinde hic bi sekilde görusmiceksiniz dedi duyarsam edersem ozm hic vermem dedi babam bu askerlik sartini kosunca oda beni sevdiginden askerlige basvurdu simdi kasimda gidicek ama babam bana hala diyor ben o sarti koydum ama gönlum razi degil belki bu surecde gözlerin acilir diye bu süreci verdim diyor yok sen hala göz göre göre evlenmek istiyorsan bizi silersin ceker gidersin onun yanina dedi.. napicam i cikmazin icindeyim resmen..

dinle babanı sen ne kadar bekletirsen yüzü o kadar çıkar..4 sene bekle de..bakalım tepkileri ne olacak..

böyle olmasını çok isterdim canım ben de.. eşim ve ailesi açısından şanslıyım ama dedğin gibi babam kesip atmak yerine belli şartlar koşsaydı da biz de yapsaydık.. allah mesut etsin :)

tsk ederim paylasdigin icin anlatiklarinda umut oluyor biyerde ama sorun benim sevidigim adam degilki babam oglani tanimyio bire bir zaten direk ailesini bilyior türkyiede kimse iyi bahsetmyiormus o aileden babam ailesini tanidigi bildigi icin razi degil o aileden cikan cocuk nekdar düzgün efendi olur diyor babaannesinin bi damgasi var kimse affedersiniz ama orosbu diye adlandirilmak istemez adin cikacagina canin ciksin diye bi laf var ya aradan 40 yil gecmis kadin yasli basli yinede öyle aniliyor onun torununa kiz vermem diyor babam oglan iyi olabilri ama sülalesi iyi degil yakismaz diyor kiymetini bilmelzer diyor ortamlairi iyi degil diyor.. ama benim secdigim adami aielsi yuzunden yargialamk dogrumu sence? kafam cok karisik senin cocuguanda leke gelir diyrolar o aileye gelin gitti onun cocugu fln derler diyor.. ne annesi ne baabsi sorun hep o babanesinin yaptigi namusuzluikda..

Sevginin arasında tabiki dur gerçekten güveniyorsan inanıyorsan ama evlenmek için ikiniz de çok küçüksünüz, hele ki 3 yıldır uzaktan uzaktan devam eden bir ilişkiden bahsediyorsunuz. Bir de erkekler geç olgunlaşır, 21 yaşında bir erkek, evlilik biraz evcilik gibi geliyor olabilir ona

farkındaysan kıymet bilmezler demiş.. aile kıymet bilmeyince evlatlarının bilmesi de zor be canım.. sen bu işi bi daha düşün derim. ben sandım ki baban seni vermemek için söylüyor ama eğer aile ortamı kötüyse işin çooook zor olur. tamam ben böyle bişey yaptım rızasız evlendim ama eşimin ailesi bunu hiç konuşmadı lafı geçmedi benim ailemin onca hakaretlerine bile sustular.. onlar öyle yapmasaydı toparlayamazdık. aileyi yabana atamayız

ee yazacaksan bu kadarınıda yazacaksın hocahanım hi. kırılma bir ilk yazdığına bak bir benim yazdığıma bak sonra birdaha yazdığına bak..sence ben sana kötü bir şey mi demişim Allah mutlu mesut etsin ama hatalısın demişim..hakikaten yanlışımı yazmışım..Vebali iki dakikada yapıştırmadım dikkat et..kaçma sebebini yazmadın sen bende sana kaçtın ananın babanın ciğerini yaktıne vlendin diye bunun vebalini silmedin demeye getirdim..

Armut dibine düşermiş sözü %90 sapmaz bir sözdür..yinede siz bilirsiniz konu sahibi.

Baban ailesini tanıyormuş. Benim ailem tanımıyordu. Herşey önyargıdan ibaretti. Yok seni evden çıkarmazlar aileni göremezsin pantolon giyemezsin şunu içemezsin şunu yiyemezsin seni eve kapatırlar falan filan. Ben eşimi tanıdım bunların olmayacağına inandım. Ailemi bu konuda takmadım çünkü bilmeden konuşuyorlardı. Fakat tanıyarak konuşsalardı bir oturup düşünürdüm ya haklı çıkarlarsa diye. Bence sen de çok iyi düşün. İlişkinize zarar gelecek diye eleştirilere kapatma kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…