• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem psikolojimi mahvediyor

Selinn345

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
23
14
3
Evde sürekli kavga yaşanıyor. Özellikle babam olmak üzere hakaret, küfürler havada uçuşuyor. Çok bunaldım artık. Küçücük kardeşlerime bile belasınız siz diyor. Son zamanlarda maddi problemler nedeniyle iyice kötüye gidiyor bu durum. Eskiden de böyleydi çocukluğum da bile babamların negatif söylemleri yüzünden özgüvenim kırıldı, hayal kuramıyorum bile olumsuz şeylere alıştırıldığım için. Şimdi 19 yaşındayım iyi bir bölümde üniversite okuyorum ama psikolojik açıdan çok kötüyüm. Tatil nedeniyle 1 ay daha evdeyim, derslerim olduğu gün sabah çıkıp akşam dönüyordum evde durmamak için. Şimdi hiçbir şeye gayretim kalmadı ama daha fazla ailemle zaman geçirirsem düşüncelerim beynimi yiyecek. Lütfen bir şeyler önerin bana

Eksik yazdığım için bir şeyler yanlış anlaşılmış. Ben son zamanlarda babam tarafından daha çok psikolojik şiddet gördüğüm için ondan örnek verdim ama annem, ablam, babam hepsi aynı şekilde ve ben eğitim hayatım boyunca hiçbirinden bir destek görmedim maddi manevi

Son düzenleme:
Anneniz muhtemelen sizler icin cekmistir bu adami bir de.. Cocuklari icin ne iyi bir karar vermis... Cocuklari yuzunden les evliliklere katlananlara örnek olsun bu konu.
Annem de babam gibi birisi ne yazık ki. Yazmayı unutmuşum.

Part time bir ise girip çalışın, kütüphaneye gidip ders çalışın, evden uzak durmaya çalışın

evde durmayın dersim var ödevim var falan diyin yada bir işe girin mağazalarda parttime işler oluyor okul başlayıncada devam edersiniz

ruh sağlığınızı bozmalarına izin vermeyin.güçlü olun. o kafa size daha lazım

Evde sürekli kavga yaşanıyor. Özellikle babam olmak üzere hakaret, küfürler havada uçuşuyor. Çok bunaldım artık. Küçücük kardeşlerime bile belasınız siz diyor. Son zamanlarda maddi problemler nedeniyle iyice kötüye gidiyor bu durum. Eskiden de böyleydi çocukluğum da bile babamların negatif söylemleri yüzünden özgüvenim kırıldı, hayal kuramıyorum bile olumsuz şeylere alıştırıldığım için. Şimdi 19 yaşındayım iyi bir bölümde üniversite okuyorum ama psikolojik açıdan çok kötüyüm. Tatil nedeniyle 1 ay daha evdeyim, derslerim olduğu gün sabah çıkıp akşam dönüyordum evde durmamak için. Şimdi hiçbir şeye gayretim kalmadı ama daha fazla ailemle zaman geçirirsem düşüncelerim beynimi yiyecek. Lütfen bir şeyler önerin bana

Eksik yazdığım için bir şeyler yanlış anlaşılmış. Ben son zamanlarda babam tarafından daha çok psikolojik şiddet gördüğüm için ondan örnek verdim ama annem, ablam, babam hepsi aynı şekilde ve ben eğitim hayatım boyunca hiçbirinden bir destek görmedim maddi manevi
Hepsi geçecek. Daha yeni açan goncasiniz.Önünüzde uzun bir ömür var.Bu umutsuzluk niye?Sorunlu aile ortamına rağmen ne güzel pes etmemişsiniz.Guzel bir bölümü kazanmışsınız.Çogu gitmiş azı kalmış.Sakin salmayin kendinizi.Ortam gergin mi?Çıkın dışarı yürüyüş yapın,hem kafanız dağılır hem de temiz hava iyi gelir.Film izleyin,yabancı dil öğrenmeye çalışın.Kulakliginizi takip müzik dinleyin.Kisacasi kendinizi iyi hissettirecek şeyler yapın.Aile bireyleriniz sağlıklı insanlar değil.Saglikli olmadıkları için ağızlarından çıkan her kötü sözü ciddiye almayın.Kötü söz sahibine aittir derler.Sakin duygusal boşluğa düşüp yanlış kişilere,yanlış davranışlara yonelmeyin.Kendinize yazık edersiniz.Çok yakında bütün sıkıntılarınız bitecek.Mesleginizi elinize alıp,kendi paranızı kazanmaya başladığınızda yeniden bir hayat kurarsınız.

Muhtemelen onlar da hayatlarından mutlu değil sizi de mutsuz ediyorlar ama siz farkında olun onlar hasta kabul edin ve asla takilmayin dediklerins yaptıklarına bir de eski kafalar biraz daha farklı düşünüyor sanırım ama insan ailsini secemiyor zaten ama siz siz olun kendi oluşturacağınız aile için çok seçici akilli ve seçici davranın ailenizin baskıları sizi duygusal boşluğa düşürmesin

İkinci dönem başka okula yatay geçiş yapın

Keşke üniversite için şehir dışını tercih etseydiniz. Öncelikli hedefiniz okul bittiginde şehir dışına atanmak olsun. Derslerinize iyi odaklanın. Olanları duymayın, görmeyin. Sadece derslerinize çalışın.

Güzel günlerin yakın okumaktan vazgeçme, tutun kendi hayatını kur. Kimseye minnet etme, rahat zamanların gelecek sadece sabır. Ailelerimizi seçemiyoruz ama yolumuzu seçiyoruz. İyi bir bölümde okuyarak doğru yolu seçmişsin dilerim yolun çiçeklerle dolu olur.

Sadece sorunumuz baba değil galiba evde diğerleri ile de problem var gibi

Bir kişinin negatif olması bütün sinir öfke ve kendi sorunlarını ailesi üzerinden çıkartması çok kötü bir durum. Buda kısır döngü gibi babadan anneye anneden çocuğa ve çocuklar arasında dönüp dolaşıyor. Bir kişinin psikolojik bozukluğu diğer kişileride hasta ediyor. Umarım bu sorun bir şekilde çözülür.

Back