Ailem ne yapmaya çalışıyor ?

Gunes1556

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
244
149
103
30
Arkadaslar merhaba

Daha öncede annem ve istekleri hiarasında kaldığıma dair konu açmıştım ama olaylar şimdi çok farklı yerlere gitti. Kısaca anlatıyım ben yaklaşık 7 aydır bir iliskim var ayni yerde calisiyoruz özel sektör ama sözleşmeli olarak çok da güzel maaşlar alıyoruz.

Bundan yirmi gün önce sevgilim ve annesi bize geldi annemle tanıştılar annem çok beğendi hatta annesiyle nisan tarihi bile ayarladılar o sıra babam burda değildi ama annem dedi ki babası uyumlu bir insandır zaten ben beğendiğim için birşey demez babası gelince konuşurum istemeye gelirsiniz dedi. Tabi babam gelene kadar annem beynimi yedi benim ev burdan tutulacak altınları ben alacam falan filan daha neler neler

Babam geldi durumu anlattık kız babası olduğu icin biraz bozuldu tabi neyse çocuğu tanıyım önyargılı olmayayım dedi. Bu süreç sancılı oldu biraz ama neyse. Aradan bir gün geçti işten bir geldim annem dikildi basıma Facebook’tan teyzesinin kızlarına baktım ciplak ciplak giyiniyorlar bu ne böyle falan bende dedim ki banane onlardan biz istemiyoruz vazgeçtik ayrılacaksın

Daha önceden istemeye gelenler oldu ben hayır dedim sen nasıl hayır deyince biz konuyu uzatmadık şimdide sen uzatma biz istemiyoruz aşkına başlatma diyor ağzı da bozuk biraz ben hafifletiyorum suan konuları. Babaminda kanına girmiş oda bende istemiyorum diyor ya annem üç gün önce ölen oğlumun yerine koydum onu çok sevdim deyip telefonlarda sevgilime oğlum gerçekten sevdim seni diyen insandı. Sevgilime durumu anlattım babam biraz karşı çıktı dedim neyse annen yanımızda zaten ikna eder diyor garibim bilmiyor ki herşeyin bası annem.

Sevgilim askerliğini yapmadi suan giderse uzun dönem gider ve özel sektör olduğumuz için işinden olur ama üç sene sonra okulu bitince kısa dönem gider ve işine geri gelir ya da yası da tutuyor bedelli çıkarsa bedelli yapar diye konuştuk annem mantıklı düşünmüşsünüz dedi ilk önce şimdi diyor ki sürekli seni arayana kadar gitsin askerlik yapsın anne diyorum İşini kaybeder banane gelince yeni bir is bulsun diyor

Ayrıca sevgilim suan lise mezunu ben iki üniversite bitirdim ama sonuç olarak ayni yerde calisiyoruz senin dengin değil ezik o diyorlar ben sorun etmiyorum ki bunları seviyorum ve kendimi yanında çok mutlu hissediyorum.

Evde huzur vermiyorlar sürekli basımda laf sokup duruyorlar bari iste rahat bırak demi annem sürekli mesaj atıyor yeni tanıdığın insana bizi değiştin onayım Yok istemiyorum bozarım ben işi inat değil mi hadi gör bakalım neler yapıyorum atma diyorum yanımda insanlar olabiliyor telefonumu birine verebiliyorum rezil etme beni diyorum anlamıyor sevgilim görmesin diye de saklıyorum çünkü annem onu seviyor sanıyor.

Askerlik yapsın iyi bir iş bulsun ondan sonra gelsin istesin Çan’ımız isterse veririz diyor annem bu zamana kadar üzerimde hep otorite kurdu suan da onu yapmak istiyor kendi bulduğu biriyle evleneyim istiyor çünkü hep kendi dediği olur bizim evde

Hayal dünyasında yasıyorlar sürekli. Önce salı çağır gelsin baban görsün dedi annem babamda tamam dedi söyledim bende sevgilim olur kendimi sevdirmeye çalışıyım diye heyecanlandı falan ama salı günü gelmeden daha istemiyoruz gelmesin demeye başladılar bende yalan söyledim mecbur babamın is icin şehir dışına gitmesi gerekti dedim askim bir sorun yok demi diye tereddüt etti oda.

Arkadaslar ne yapayım ben evde huzur falan Yok sürekli bağırmalar kapı çarpmalar bıktım ben kötü bir şey istemiyorum ki 24 yaşındayım yuva kurmak istiyorum sevdiğim insanla olmak istiyorum. Beni eşyaları gibi görüyorlar onlar istemezse olmazmış ya görmediniz bile adamı. Sevgilimde o kadar uysal o kadar uyumlu bir insandır ki sevgi gösterseler dizlerinin dibinden ayrılmaz sevilmek istiyor çünkü.

Özür dilerim çok uzun oldu ama bana yardım edin sevdiğim insan ve ailem arasında kaldım anneannem ve Dedem ile görüştüm annenin her zaman ki huyu gıcık gıcık davranıyor yine sen arkadaşını oyala durumu söyleme sakin ilerde sana sorun olur biraz yatışsın ortalık dediler ama yatışacak gibi değil izinli olmak istemiyorum resmen ev cehennem gibi.

Fikirlerinize çok ihtiyacım var

Yani annen biraz tuhafmis ama onu en iyi sen tanirsin diklesmek yerine biraz vicdanina oynasan taktik yapsan işler mi acaba ne bilim uzuntuden hastalanmis gibi saçma geliyo yazarken bile ama kötü bi insan degildir diye dusunuyorum basta cok iyi davranmis sonucta git gelleri var galiba biraz bekle üstersen sanki dahada coşacak sanki

Ne tuhaf aile bu ya? Bence diret vazgeçme. Ayrıca olanlardan erkek arkadaşına da azicik citlat. Her şey güllük gülistanlık zannetmesin, ilerde nasılsa patlak verecek çocuk bari hazırlıklı olsun

Aileni en iyi sen tanıyorsun.eğer tutarsız ve sıkıntılı bi annen varsa ve sevdiğin kişiden eminsen devam derim.aileler her zaman doğru olanı bilmiyor.benim de annem istemedi uzak diye ama içimden bi ses hep o seni mutlu edecek dedi ve ben ikna ettim şükür mutluyum.sen de zıtlaşmak yerine ikna etmeye çalış.karşındaki iyiyse karakteri bırakma derim.okul farkı ise boş mesele kafa uyuyor mu karakteri sağlam mı seviyor mu gerisi boş bence

Hır gür çıkarmalarının tek sebebi teyze kızlarının fotoğrafları mı bundan emin misin?
Önce bundan emin ol.

Baban daha ılımlıysa onunla yalnız konuş. Duygusal bir konuşma yap. "Sizin rızanız olmadan çıkmak istemiyorum bu evden" gibisinden.. Anneni yumuşatır baban..

Bence de zamana bırak. Bir süre sonra senin ayrılmadığını falan görürlerse durum alışırlar..
İnat etme diklenme sessiz kal.. Gerekirse nişanı ertele.

Ben aileni dinle diyenlerden olacağım
Annen bu mutlak senin farketmediğin birşey fark etmiştir
Yada bekle biraz uzat bakalım neler olacak

Annen biraz değişikmiş. Bana sorun teyze kızları gibi gelmedi. Bu arada anneniz size yeni bir kısmet bulmuş olabilirmi acaba. Ben bundan şüphelendim.

Biraz zamana bırakın
Aileniz zaman geçse bile vazgeçmediği bizi ciddi olduğunuzu görür, kabullenir eninde sonunda.
24 yaş evlilik için geç kalınmış bir yaz değil.

Ben ailesi için sevgilisinden vazgeçmiş insanım.hiç de pişman olmadım ama sizin durumunuz da annenizin geçerli bir sebebi yok gibi

Ben sizin yerinizden olsam evden ayrılırsım.24 yasında bir insana annesinin bu kadar mudahale etmek hakkı yok dıye dusunuyorum.Annen bu sekılde davranıyorsa tedavı olması gerek

Annen biraz değişikmiş. Bana sorun teyze kızları gibi gelmedi. Bu arada anneniz size yeni bir kısmet bulmuş olabilirmi acaba. Ben bundan şüphelendim.
Hep buluyor zaten arkadaşlarının akrabaları geliyor mantık kendi bulduğu biri olsun görücü usulü en iyisiymiş sorsan sevdiğinle evlenmek isterdim diyor ama

Ben sizin yerinizden olsam evden ayrılırsım.24 yasında bir insana annesinin bu kadar mudahale etmek hakkı yok dıye dusunuyorum.Annen bu sekılde davranıyorsa tedavı olması gerek
Her zaman otorite kurdu üstümde şimdi kararlı olduğumu gördü otorite kuramadı siniri ona sanırım

Onuda denedim annemsin sen yanımda ol dedim ama yok inat değil mi istemezsem olmaz diyor iplerin kendi elinde olması hosuna gidiyor sanırım

Teyze kızları da bahanelerinden birisi sevgilim üç yıldır ayni is yerinde çalışıyor benim ise bir sene olacak ve yoneticilerden tutundan temizlikcisine kadar kimseden kötü bir şey duymadım hakkında annem her zaman bencil bir insandı anneannem bile aynısı söylüyor diktatörlük yapamadığı icin zora sokuyor diyor

Ne tuhaf aile bu ya? Bence diret vazgeçme. Ayrıca olanlardan erkek arkadaşına da azicik citlat. Her şey güllük gülistanlık zannetmesin, ilerde nasılsa patlak verecek çocuk bari hazırlıklı olsun
Söyledim ama babam kabul etmedi diyebildim annem önce yeşil ışık yaktı sonra vazgeçti diyemedim benim üzüldüğümü anlarsa kimseyi dinlemez gidelim evlenelim der huyunu biliyorum

Benim ailem uzak şehir, askerliğini yapmamış ve memur değil diye istememişti.
Askerliğini yapmamış olması bizi bayağı yıprattı. Sürekli diken üstünde olduk; askere mi gidecek, bedelli mi çıkacak? Velhasıl bedelli çıktı ama ödeyene kadar göbeğimiz çatladı, 6 ay gitse de gelseydi dedik yani.
Karar sizin...

İkimizinde çok şükür maaşları iyi en kötü ihtimalle arabayı satarız diye düşündük yoksa dört sene beklemek zorunda kalacağız annemgil icin sadece bahane bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…