Ailem ilişkimi kabul etmiyor.

karamellipuding

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2022
6
0
Merhaba. 4 yıllık bir ilişkim var. Ben 23 yaşındayım sevgilim 24. Instagram üzerinden tanıştık. Yaklaşık 2 yıl önce aileme söyledim ve bi hayli olumsuz tepki aldım. Sebepler ise; instagram üzerinden tanışmamız, eğitim düzeyimiz ve benim kökenimin Manisalı, sevgilimin ise Iğdırlı olması. Ama ikimiz de İstanbul'da doğup büyüdük ve yaşıyoruz. Ailem bu üç maddeye takık durumda özellikle de memleket farklılığına. Şüphelerine hak veriyorum ama onu hiç tanımadan direkt 'mağara zihniyetli, p*klı, yobaz' vs yargıları sevgilime yapıştırmaları çok üzücü. Sevgilim öyle birisi değil. Sevilip sayılıyorum, onunla eğleniyorum ve çok mutluyum. Kötü amaçlı veya beni baskılayan, kısıtlayan, dar görüşlü vs asla değil. İkimiz de gelenekçi insan olmadığımız için kültürlerimize pek bağlı da değiliz. Özellikle de annem benim 'marjinal' olduğumu savunurken farklı kültürden bir insanla hiç yapamayacağımı söylüyor. Oysa biz sevgilimle hayata bakış olarak da, geleceğe yönelik planlar olarak da, karakter olarak da çok fazla uyuşuyoruz. Neyse, benim gözümde sorun olabilecek tek şey; sevgilimin ailesi dindar ve muhafazakar. Benim hayatımı kısıtlamalarına izin veremem ama sevgilim arada kalıp bir sorun yaşar mı bilemiyorum. Ailelerimiz de pek uyuşmuyor. Yani yan yana gelseler nasıl bir ortam olur, ne muhabbet döner kestirmekte çok zorlanıyorum. Önümüzdeki Haziran mezun olacağım ve artık ciddi bir adım atmak istiyorum; ailelerin tanışması gibi. Kısa bir zaman önce bunu anneme söyledim ve hala ayrılmamı beklediğini söyledi. Yani ilişkimizi yine onaylamıyor. Babam da ayrıldığımızı düşünüyormuş, kendince öyle kabul etmiş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Konu çok uzun olmasın diye kısa kesiyorum ama; ilk öğrendikleri zaman tepkileri gerçekten çok büyük ve kötüydü. Evlenirsem evlatlıktan reddedileceğimi bile işittim. Ve hala düşüncelerinin değişmediğini biliyorum. Ailemi silmem kesinlikle. İstiyorum ki ailem de sevdiğim adam da yanımda olsun. Lütfen bana bir yol gösterin. Ben artık üzülmekten yoruldum.

Aileler bu kadar farklı iken siz nasıl aynı düşüncelere sahipsiniz?
Erkek arkadaşınız orda büyümediyse anlayacağım da.
Sen mutlu olacağına inanıyorsan elbet ailen kabullenir ama sen onun ailesiyle de anlaşabilecek misin bunları da hesap et. Ölç tart.

Merhaba. 4 yıllık bir ilişkim var. Ben 23 yaşındayım sevgilim 24. Instagram üzerinden tanıştık. Yaklaşık 2 yıl önce aileme söyledim ve bi hayli olumsuz tepki aldım. Sebepler ise; instagram üzerinden tanışmamız, eğitim düzeyimiz ve benim kökenimin Manisalı, sevgilimin ise Iğdırlı olması. Ama ikimiz de İstanbul'da doğup büyüdük ve yaşıyoruz. Ailem bu üç maddeye takık durumda özellikle de memleket farklılığına. Şüphelerine hak veriyorum ama onu hiç tanımadan direkt 'mağara zihniyetli, p*klı, yobaz' vs yargıları sevgilime yapıştırmaları çok üzücü. Sevgilim öyle birisi değil. Sevilip sayılıyorum, onunla eğleniyorum ve çok mutluyum. Kötü amaçlı veya beni baskılayan, kısıtlayan, dar görüşlü vs asla değil. İkimiz de gelenekçi insan olmadığımız için kültürlerimize pek bağlı da değiliz. Özellikle de annem benim 'marjinal' olduğumu savunurken farklı kültürden bir insanla hiç yapamayacağımı söylüyor. Oysa biz sevgilimle hayata bakış olarak da, geleceğe yönelik planlar olarak da, karakter olarak da çok fazla uyuşuyoruz. Neyse, benim gözümde sorun olabilecek tek şey; sevgilimin ailesi dindar ve muhafazakar. Benim hayatımı kısıtlamalarına izin veremem ama sevgilim arada kalıp bir sorun yaşar mı bilemiyorum. Ailelerimiz de pek uyuşmuyor. Yani yan yana gelseler nasıl bir ortam olur, ne muhabbet döner kestirmekte çok zorlanıyorum. Önümüzdeki Haziran mezun olacağım ve artık ciddi bir adım atmak istiyorum; ailelerin tanışması gibi. Kısa bir zaman önce bunu anneme söyledim ve hala ayrılmamı beklediğini söyledi. Yani ilişkimizi yine onaylamıyor. Babam da ayrıldığımızı düşünüyormuş, kendince öyle kabul etmiş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Konu çok uzun olmasın diye kısa kesiyorum ama; ilk öğrendikleri zaman tepkileri gerçekten çok büyük ve kötüydü. Evlenirsem evlatlıktan reddedileceğimi bile işittim. Ve hala düşüncelerinin değişmediğini biliyorum. Ailemi silmem kesinlikle. İstiyorum ki ailem de sevdiğim adam da yanımda olsun. Lütfen bana bir yol gösterin. Ben artık üzülmekten yoruldum.
Aileni dinle...

Aileniz çocuğu tanıdı mı?

Sevgilinizde marjinal mi?

Canım ailelere tolore edilebilir çok fazla goruemez bir sekilde halledersiniz önemli olan sevginiz saygınız uyumunuz ben sevginin asamayacagi şey yok eiyenlerdenim.sevgilin seni ezdirmez sonuna kadar arkanda durursa evliliginiz gayet yürür ama ailesi habire çomak sokar onu dolduruşa getirirse sevgilinde aileci özellikle anneci biriyse zor.bir arkadaşımın başına geldi aynısı sunan bebek bekliyorlar evliler adamın anneci olduğunu evlendikten sonra gördü şu an çok zor durumda.

Önce buna emin olmalısınız önce sevgilini ailene tanıt tanisinlar tiple yargılamasınlar.aileler genelde haklı çıkıyor.eger ailen bu adam seni mutlu edemez bu adamdan bir halt olmaz diyorsa nedenini sorgula bak benimde böyle bir ilişkim vardı evlenmeden önce 4yil sürdü aileme asla kabullendiremedim iyiki kabul etmemişler iyiki onları dinlemişim yoksa su an ki deli gibi sevdiğim eşimi bulamazsın.yanlis bir insan olduğunu 4sene sonra anlamıştım o kişinin ama ne oldu 4senem gitti biraz aileni de anlamaya çalış neden şiddetle karşılar ? Ne gördüklerini anlatmalarini işte ha bu arada eşimle bizde internette tanışmıştık 2012de evlilik iki sene önce oldu ve hayatımın anlamı o hergun sevdiğim deli gibi özlediğim ruh eşim.internetten gayette harika insanlar çıkabiliyor önyargılı olmasınlar bu konuda.

Sadece tanımalarını işte tanistir belki çok sevecekler ?o ortamı ayarla öncelikle ondan sonra net düşüncelerini öğren.ama.sana tavsiyem asla aileni silip evlilik yapma bu çoğu zaman hüsran oluyor.

23 evlilik kararı almak için çok erken bu benim düşüncem yoksa 23 te evli çocuklu bir çok insan var.. Kültür farklılığının getireceği sorunları şimdi değil evlenince görürsünüz muhtemelen.. Asimile olmak 3 nesilde hayat bulur sadece kişinin farklı bir kültürde yetişmesi yetmez. Yani ailenin görüşünü sağlıklı buldum genel olarak. Anneler zaten hiç yanilmiyor kalp görüşümüdür nedir hiç görmedim annemin yanıldığını.

Evlendiğinizde sevgilinizin ailesi de aileniz olacak dolayısı ile bunu çok ciddi düşünmeniz lazım. Ve aileler ne ön görüyorsa mutlaka asi çocuklar onu yaşıyor. Eğitim düzeyi ve kültür farkı şuan gözünüze görünmüyor olsa bile çok çok önemli iki faktör ve evlendiğinizde bu konular üzerinden ciddi sıkıntılar yaşamanız çok muhtemel. Ailenizi dinlemenizi tavsiye ederim..

Anneniz gibi bir ebeveynden ne kadar marjinal çocuk cıkmış olabilir. Tanımadığı etmediği çocuğa sırf Igdir'li diye yobaz, p.k diye yakıştırmalar yapıyor.Endiselerinde hakli olsa bile bunu dile getiris tarzi cok kotu.Egitimli ve gün gormus kimse böyle çirkin bir öngörü ile yaklaşmaz.Size gelince yaşınız çok genc evlilik icin

Aileler bu kadar farklı iken siz nasıl aynı düşüncelere sahipsiniz?
Erkek arkadaşınız orda büyümediyse anlayacağım da.
Sen mutlu olacağına inanıyorsan elbet ailen kabullenir ama sen onun ailesiyle de anlaşabilecek misin bunları da hesap et. Ölç tart.
Örneğin erkek arkadaşımın ailesi ibadet aksatmayacak kadar dinine bağlı iken erkek arkadaşım öyle değil. İçkisi falan da yok mesela ama günah olduğu için değil, öyle tercih ettiği için. Yani ne kadar o ailenin içinde büyüse de kendini biraz daha farklı yetiştirmiş. Sonlara doğru belirttiğim gibi tek endişem ailelerin kendi arasında uyuşmazlığı.

Anneniz gibi bir ebeveynden ne kadar marjinal çocuk cıkmış olabilir. Tanımadığı etmediği çocuğa sırf Igdir'li diye yobaz, p.k diye yakıştırmalar yapıyor.Endiselerinde hakli olsa bile bunu dile getiris tarzi cok kotu.Egitimli ve gün gormus kimse böyle çirkin bir öngörü ile yaklaşmaz.Size gelince yaşınız çok genc evlilik icin
Annem öyle söylüyor bana, yanlış anlaşılmasın ben kendimi asla öyle nitelendirmem. Bunun sebebi de; geleneklere bağlı değilim bayram ziyareti sevmem, düğün nişan vs istemem gibi şeyler. Benim üzüldüğüm nokta da tanımadan etmeden çirkin bir şekilde bu cümleleri kurması.

Ailenizin çocuğu tanımadan öyle yakıştırmalar yapması doğru değil ama aranızdaki farklılıklardan dolayı aslında endişe etmekte haklılar. Şimdi sevgililikte her şey çok güzel oluyor ama evlenince işler değişiyor. Ben hiç evlenmedim ama çevremde görüyorum. Aileler de çiftlerle beraber evleniyor üzücü ama ülkemizin gerçeği. Yaş için de bir şey söylemek istemiyorum. Kimi kadınlar o yaşta evlenmek istiyor saygı duyuyorum. Eğitim farkı illa ki sorun oluyor önceden bana öyle dediklerinde adeta yav he he diyordum ama işin aslı öyle değilmiş. Ailenizi sakin bir zamanlarında karşınıza alın güzelce ve sakin bir dille konuşun bence. Muhtemelen bu konuşmayı annenizle yaparsınız. Aileler mutlaka evliliğe dahil oluyor bunu hiç evlenmediğim halde gördüm.

Benim de bir erkek arkadaşım vardı. O Türktü, ben ise Kürdüm. Ailesi direkt p.k demişti, evlilik düşüncemiz vardı, aile asla gidip istemeyiz demişti sırf kürt, Diyarbakır'lı olduğum için 😌
Ve sanırım p.kden ennn çok nefret eden Kürt olabilirim, çok zoruma gitmişti, ayrıldık tabi 😅😅😅

Ailenizin çocuğu tanımadan öyle yakıştırmalar yapması doğru değil ama aranızdaki farklılıklardan dolayı aslında endişe etmekte haklılar. Şimdi sevgililikte her şey çok güzel oluyor ama evlenince işler değişiyor. Ben hiç evlenmedim ama çevremde görüyorum. Aileler de çiftlerle beraber evleniyor üzücü ama ülkemizin gerçeği. Yaş için de bir şey söylemek istemiyorum. Kimi kadınlar o yaşta evlenmek istiyor saygı duyuyorum. Eğitim farkı illa ki sorun oluyor önceden bana öyle dediklerinde adeta yav he he diyordum ama işin aslı öyle değilmiş. Ailenizi sakin bir zamanlarında karşınıza alın güzelce ve sakin bir dille konuşun bence. Muhtemelen bu konuşmayı annenizle yaparsınız. Aileler mutlaka evliliğe dahil oluyor bunu hiç evlenmediğim halde gördüm.
Endişelerine sonuna kadar hak veriyorum bunu onlara da belirttim. Ama onlar bir kez olsun sakince beni dinlemediler. Beni hep yanlış yolda olarak nitelendirip kendilerini sonuna dek haklı görerek beni azarladılar. Evlilik konusunda da haklısınız özellikle bu ülkede kadın, kocasının ailesine daha yakın oluyor ister istemez. Aslında mezun olup iş bulmak ve yeterli bir maddiyata sahip olma hedefim var en önce. Yani evlilik 4 - 5 yıl daha gözükmüyor. Tabi bu süreçte ne olur ne biter meçhul. Sadece bu ön yargılarını yıkabilmek ve onu biraz benimsesinler istiyorum şimdilik.

Kafa yapımız, davranışlarımız uyuşuyor diyeyim..
O zaman kendi düşünceleride aynı yönde olduğu için sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
Çok dindar bir aileden gelen bir arkadaşım var.Ailesiyle görüşleri tamamen farklıydı.Yabancı bir kadınla evlendi tamamen ailesine aksi olan bir hayatta mutlu mesut yaşıyolar.

X