- 20 Haziran 2022
- 6
- 0
- Konu Sahibi karamellipuding
Merhaba. 4 yıllık bir ilişkim var. Ben 23 yaşındayım sevgilim 24. Instagram üzerinden tanıştık. Yaklaşık 2 yıl önce aileme söyledim ve bi hayli olumsuz tepki aldım. Sebepler ise; instagram üzerinden tanışmamız, eğitim düzeyimiz ve benim kökenimin Manisalı, sevgilimin ise Iğdırlı olması. Ama ikimiz de İstanbul'da doğup büyüdük ve yaşıyoruz. Ailem bu üç maddeye takık durumda özellikle de memleket farklılığına. Şüphelerine hak veriyorum ama onu hiç tanımadan direkt 'mağara zihniyetli, p*klı, yobaz' vs yargıları sevgilime yapıştırmaları çok üzücü. Sevgilim öyle birisi değil. Sevilip sayılıyorum, onunla eğleniyorum ve çok mutluyum. Kötü amaçlı veya beni baskılayan, kısıtlayan, dar görüşlü vs asla değil. İkimiz de gelenekçi insan olmadığımız için kültürlerimize pek bağlı da değiliz. Özellikle de annem benim 'marjinal' olduğumu savunurken farklı kültürden bir insanla hiç yapamayacağımı söylüyor. Oysa biz sevgilimle hayata bakış olarak da, geleceğe yönelik planlar olarak da, karakter olarak da çok fazla uyuşuyoruz. Neyse, benim gözümde sorun olabilecek tek şey; sevgilimin ailesi dindar ve muhafazakar. Benim hayatımı kısıtlamalarına izin veremem ama sevgilim arada kalıp bir sorun yaşar mı bilemiyorum. Ailelerimiz de pek uyuşmuyor. Yani yan yana gelseler nasıl bir ortam olur, ne muhabbet döner kestirmekte çok zorlanıyorum. Önümüzdeki Haziran mezun olacağım ve artık ciddi bir adım atmak istiyorum; ailelerin tanışması gibi. Kısa bir zaman önce bunu anneme söyledim ve hala ayrılmamı beklediğini söyledi. Yani ilişkimizi yine onaylamıyor. Babam da ayrıldığımızı düşünüyormuş, kendince öyle kabul etmiş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Konu çok uzun olmasın diye kısa kesiyorum ama; ilk öğrendikleri zaman tepkileri gerçekten çok büyük ve kötüydü. Evlenirsem evlatlıktan reddedileceğimi bile işittim. Ve hala düşüncelerinin değişmediğini biliyorum. Ailemi silmem kesinlikle. İstiyorum ki ailem de sevdiğim adam da yanımda olsun. Lütfen bana bir yol gösterin. Ben artık üzülmekten yoruldum.