Ailem evliliğime karşı gelmişti şimdi boşanmak istiyorum

Güzel tespitler. Yok zaten namaz kılmıyordu tanıştığımızda. Evliliğe 1 sene kala başladı. Yanımda kılıyordu. Evlenince hiç kılmadı.
Aslında haklısınız. Ben de ailemin gözünden görebiliyorum sanırım

O zaman burda sorun adamın asosyalligi değil. Bence boşanmaniz en doğrusu. Ailenizde üzülmez merak etmeyin, onlar herşeyi sizden önce görüp anlamış anladığım kadarıyla.
tamamen başka birisi olarak. Çok detaya girmiyim. Görünüş yaşam tarzı vs. Sonra gerçek kendisini tanıdım itiraf edince. Ama o vakte kadar iş işten geçmişti

Sevgiliyken nasıldı arkadaş ortamlariniz ?

Bence bu evlilikte ciddi anlamda namaz konusundan daha büyük dertler var ve siz mutlu değilsiniz.

Şu eşi mühendisim diye yalan söyleyen üye aklıma geldi bu konuda.

Bence mesajlar ile beraber okuyun. İyi cesaret böyle adamlar ile evleniyorsunuz, hayatı hakkında çekinmeden yalan söyleyebilen adam kimbilir daha neler saklıyordur.

Ailenizin etkisinde kalmis gibisiniz esinizi olduğu gibi kabul etmiyorsunuz ve daha kötüsü de sogumussunuz bence bosanin ona da kötülük olmasın

Annem kapalı Sünni dindar birisi gitti alevi biriyle evlendi sonra da alevi diye bosandi bunun gibi olmuş. Kardeşim bilmiyor muydun başta ? Neyse konu bu değil aslında. Bence eşin saygısız birisi. Herkesin evliliği böyle başlayabilir ama sizinki uzatmış da uzatmış alttan almayin

Eşinizin namaz kılmadığı halde kılıyorum demesi çok itici. Dini hassasiyeti olan biri için kesinlikle boşanma sebebi. Onun haricinde zaten uyumlu değilmişsiniz. Umarım çocuk yapmadan olan olur.

Ay ben şok, okudukça şoklandım. Adam tek ayak üstünde 27273463945945 tane yalan söylemiş ona rağmen evlenmişsiniz. Ama şuan ailenizi sevmemesi gibi şeyler size sıkıntı olmuş. Valla aile konusu herifin yediği hurmaların yanında yunmuş yıkanmış kalır. Kendi kendini tutup ateşe atmışsın.

Konuyu okuyunca tek bir noktaya takıldım umarım annenizde bu okumuş kendisini sözde geliştirmiş kesimin içinde değildir. Hem kendisi de babamdan çok çekti demişsiniz. Hemde boşanan kadına defolu mal muamelesi yapan bir insan.
hayata baktığınız pencereler çok farklı ya ört yolu bulacaksınız yad boşanacaksiniz.

Sizi kandırmaya çalışması çok büyük sıkıntı. Yapamıyorum ben buyum ama seni seviyorum demek başka bir boyuttur. Basit gibi görünen ama psikolojik olarak bunaltan konular. Yine de çok iyi düşünün. Belki yol gösterecek bir danışmana ihtiyacınız vardır. En azından sağlıklı bir ayrılık süreci için. Anladığım kadarıyla bakış açınız, hayat tarzınız farklı bunlar da sizi yoruyor. Tamamen size uymak zorunda değil ama kısmen de olsa iki taraf da birbiri için adım atmalı. 10 buluşmadan en azından 1'ine dahil olabilmeli.

Eşinizin herhangi bir konuda size yalan söylemesi yanlış sadece burada hak veriyorum size.
Konuyu okudukça eşinize de hak verdim. 31 yaşında ingilizce öğretmeniyim demişsiniz ama bence karakteriniz tam oturmamış yani kendi kararlarını veren, güçlü bir şekilde kararlarının arkasında duran, ayakları yere sağlam basan biri degilsiniz gibi geldi. Birilerinin onayına ihtiyaç duyan kolay manipüle edilebilenecek gibi.
Ailenizin etkisinde çok fazla kaldığınız belli yoksa esinizle bir şekilde orta yolu bulurdunuz. Ailenizin düşünce yapısından uzaklaşın birde öyle bakın olaya.
En önemlisi eşinizle empati kurun. Aile yapılarınız farklıymış bunu bilerek evlenmişsin. Belki eşiniz çok bireysel düşünen, dışa kapalı, dini hassasiyetleri olmayan bir aile de büyüdü onun da alıştığı bildiği odur.
Anneniz dayiniz teyzeniz çok kibirli insanları beğenmeyen burnu büyük insanlarmiş, acaba aynı ortamda eşinize kendisini nasıl hissettirdirdigini biliyor musunuz? Yada eşinize nasıl baktıklarını adam bunu hissediyordum belki o yüzden kaynaşamiyordur.
Eşinizle oturup herşeyi konuşmanız gerekiyor adamın ne hissettiğini bilmeniz gerekiyor.

Bir yönden iyi ailelerle mesafe istemesi kendi ailesi de sizin aile de ama ölüm hastalık farklı bi durum onda anlayış göstermesi gerekirdi .Namaz konusuna gelince eşiniz sonradan ateist de olabilir inancı değişebilir vs . Bu sizi hiç ilgilendirmez o onun özeli ,yorum yapma hakkınız bile yok buna. Evliliğinizin sağlığı için aile ile mesafe güzel bence ama duygularınızı vs önemsememesi konusunda bence de destek alın,belki o da sizden şikayetçidir karşılıklı olarak terapide net olursunuz bence terapiye ikna edin

Aileniz eşinizi istememiş eşiniz de bu nedenle sıkıntı duyuyor onlarla olmaktan. Sevilmediği istenmediği yerde kimse rahat edemez. Güven konusunda haklısınız ama zaten namaz kılmıyormuş sizin baskınız sonucunda başladığını söylemiş gibi sanki. Çocuk yetiştirme idealinizde namaz en önemli kriteriniz gibi algıladım, keşke baştan buna dikkat etseydiniz. Ayrıca aileniz neden eşinizin inancına karışıyor en çok da bunu yadırgadım açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…