Ailem evlenmemi istemezse ne demeliyim?

Kendi kalbinizi dinleyin!
Nereli olduğunun bir önemi yok hatta mümkünse sizin durumunuzda gen havuzunuzu değiştirmek için güzel bile olabilir. Ne o akraba evliliği,ne buluyorlar bu insanlar akrabada anlamıyorum sümüklü hallerini gördüğün kıza nasil karım dersin hallenirsin of neyse ya güzel başlıyorum da cümleye sonunda dayanamıyorum sinirden

milas1625 dediği doğru. Önemli olan gördüğünüz renk. Gül'müş böcekmiş kelebekmiş önemli değil
Peygamber efendimizin zamanında renk esas alinmazmiş. Hissiyat önemli. Ve sadece renk olarak değil hayırlı bi durum olursa da bu hayra yorulurmuş diye duydum ve okudum. Sadece renklere. Göre olucak diye bi durum yok diye biliyorum ama tabi Allah bilir

Siz bilirsiniz

Benim her zaman düşündüğüm aile çocuğu için en doğrusunu bilir. İyi ile kötüyü hisseder. Aile rızası olmayanlarda hep bir sıkıntı görülür. Bence aileni dinle. Belki düşündüğün gibi olmaz eğer senin için hayırlısı ise onların da içine siner

Temel islam bilimlerinde yüksek lisans yaptım.Konuyu dine çekmeden eğitimimden yola çıkarak gayet emin bir şekilde sadece renk önemli diyorum. Daha önceki mesajlarmda söylediğim gibi karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun.

Kendi ailenizin de evlendirme bicimi bana cok ters. Akraba evliligi nedir ya? Neyse, dogulu olarak tam olarak nereli? Arada asiri kultur farki olan evlilikleri bende pek desteklemiyorum. Hele kadinin degeri olmadigi kulturlerde..

Rüya ile amel olmaz.
Onu bir kenara bırakıp mantık çerçevesinde bakalım.
Siz farklı bir kültür yapısıyla yapabilecek misiniz? Bunu çok mantık çerçevesinde değerlendirin.
Sonra böyle zamanlarda kız değil erkek gelip kızın ailesini ikna etmeli bu şekilde düşünüyorum.

Tanistirmadan bilemezsin. Ben de yabancı diyince başka uyruk sandım. Bir süre tanıdıktan sonra senin anlattigin kadar iyiyse ailen de sevecektir.

Benim babam da doğulu diye vermek istemedi bir sürü olaylar yaşadık
Ama şimdi benden daha çok seviyor damadını

Kırmızı gül kötü demek istiharede diye biliyorum. Ayrıca tek tarafı doğu ailesi olan biri olarak, saf olma iyi düşün. Ailesini öğren, kadına bakış açısını öğren. Mesela ev işi yapar mı, yemek yapar mı? Bunu sana yardım gibi mi görüyor yoksa hayatın müşterek olduğunun farkında mı… ailesine aşırı düşkün mü, dul kadınlar hakkında ne düşünüyor. Çocuğa az da olsa bi fıske atacaksın ki babadan korkmalı biraz falan de. Bakalım ne diyor, şiddete meyli var mı? Gerici doğu adetlerine nasıl bakıyor? Bunları öğren, öyle aile yapısını bilemden evlilik falan düşünme gözünü seveyim. İnan doğu insanı batı insanı çok farklı

Daha önce açtığınız , siyasi içerikli olduğu için kapanan konunuzda ; ailelerinizin birbirlerinden oldukça farklı görüşlere sahip olduğunu yazmışsınız.

Sizin de hayata dair bir görüşünüz vardır herhalde.

2 tarafında görüşleri değişmeyeceğine göre, aileniz kabul etse dahi; siz bu farklılıkların, ikinizin arasında sorun olmayacağına inanıyor musunuz ?

Kırmızı renk olumsuz anlama geliyor.

Son düzenleme:

Kırmızı renkle ilgili, internette yazanlara baktınız sanırım. Kırmızı rengi öve öve bitirememiş bazı sayfalar.

Istiharede kirmizi renk olumsuz olmaz mi? Oyle biliyorum ben..
Esinizin dogulu olmasi falan asla sorun degil.
Ama ailelerin onaylamadigi evliligi yapanlar cogunlukla husranla karsilasiyor. Ve basta ailelerini karsilarina aldiklari icin, herhangi bir olumsuz durumda, ailem beni kabul etmez diye bosanamiyorlar.
Acil evlenmeniz gerekmiyorsa akısına birakin

Ailenizle sevgilim diye degil arkadasim diye bir bahaneyle tanistirin. Eger begenirlerse soylersin sevgilin oldugunu begenmezlerse neyi begenmediklerni ogrenip kendi icinde karar verirsin. Eger aklima hala yatiyorsa evlenmek kesin bir sekilde evlenicegini bildirirsin. Istihare icin birsey diyemiyorum sahih ruya gorebilcek kadar itikadın saglam mi o da var.

kırmızı güle falan bakma sen. kültür farkı çoksa asla evlenme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…