• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem erkek arkadaşımı işinden dolayı karşı ne yapmalıyım?

Merhabalar 1.5 yıldır sevgilimle beraberiz o istanbul da yaşıyor ben Kayseri’de evlenmeyi düşünüyoruz. Ben önlisans mezunuyum o lise. Aileme bu konuyu açtım işini sordular. İşi ise İstanbul da içkili canlı müzikli bir resturantta sorumlu patron yarısı gibi imza yetkisi mekanda çalışan elemanlar onun sorumluluğunda. 7 yıldır orda çalışıyor. Ve çok iyi bir maaşı var 8 bin gibi bir rakam ama gel gelelim çalışma saatleri gündüz 2 de başlıyor gece 4 de çıkıyor. Ailem buna sıcak bakmadı. Haklılar Aslında başında ben erkek arkadaşıma dile getirmiştim zaten her gece ben evde yalnız kalacağım bende çalışsam sabah ben işe gideceğim o eve gelecek ben işten çıkacağım o gidecek birbirimizi hiç görmicez çalışmasam bile yine olmuyor. Erkek arkadaşımda işim bu benim diyor başka işe girsem bu miktarı kazanamam diyor işini de seviyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım birbirimizi de seviyoruz. Çok kararsızım ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız?
Ben hak verdim ailenize açıkçası ben evleneceğim kişinin böyle bi iste çalışmasını istemezdim normalde kıskanç bi yapım yok ama öyle ortamlarda bulunsun istemezdim beraber eğlenir içersiniz tamamda işinin bu yönde olması bilemedim iyi düşünün
Bende eşimle işi gereği çok ayrı kaldım göreve giderdi bi aylik hamileydim gitti doğuma yakın geldi çok yalnız kaldığım zamanlar olmuştu
Bu bizi birbirimize daha çok bağlamıştı

Merhabalar 1.5 yıldır sevgilimle beraberiz o istanbul da yaşıyor ben Kayseri’de evlenmeyi düşünüyoruz. Ben önlisans mezunuyum o lise. Aileme bu konuyu açtım işini sordular. İşi ise İstanbul da içkili canlı müzikli bir resturantta sorumlu patron yarısı gibi imza yetkisi mekanda çalışan elemanlar onun sorumluluğunda. 7 yıldır orda çalışıyor. Ve çok iyi bir maaşı var 8 bin gibi bir rakam ama gel gelelim çalışma saatleri gündüz 2 de başlıyor gece 4 de çıkıyor. Ailem buna sıcak bakmadı. Haklılar Aslında başında ben erkek arkadaşıma dile getirmiştim zaten her gece ben evde yalnız kalacağım bende çalışsam sabah ben işe gideceğim o eve gelecek ben işten çıkacağım o gidecek birbirimizi hiç görmicez çalışmasam bile yine olmuyor. Erkek arkadaşımda işim bu benim diyor başka işe girsem bu miktarı kazanamam diyor işini de seviyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım birbirimizi de seviyoruz. Çok kararsızım ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız?
Aileni dinle olumsuz bakmaları gayet normal hep tek başına kalacaksın sadece para kazanmak insanları mutlu etmiyor gece hayatinda çalışmak zor olur sanada sıkıntı verir bu şekilde bir evlilik zor çok zor ailen haklı sonuna kadar onları dinle ileride pişman olma

Ben 2 yıllık üniv mezunuyum geçen yıl mezun oldum bir işim vardı ama pandemi dolasıyla çıkışım oldu. Şuan bir işim yok 23 yaşındayım erkek arkadaşım 26 yaşında

Nasıl tanıştınız ne kadar tanıyorsunuz

Yani okurken birlikteydik okul bitti ben memlekete döndüm mü hep uzak ilişkimi

Benim eşim de tv sektöründe çalışma saatleri çok karışık genelde gece çalışıyor ve hatta 2 gün eve gelemediği oluyor. Evet zor bi durum fakat sevdiğim insandan mesleği yüzünden ayrılmak çok saçma, o kadar okumuş yıllarca çalışmış ve işinde yükselmiş. İşini bırakmasını istemek de söz konusu bile olamaz.

Benim eşim de tv sektöründe çalışma saatleri çok karışık genelde gece çalışıyor ve hatta 2 gün eve gelemediği oluyor. Evet zor bi durum fakat sevdiğim insandan mesleği yüzünden ayrılmak çok saçma, o kadar okumuş yıllarca çalışmış ve işinde yükselmiş. İşini bırakmasını istemek de söz konusu bile olamaz.
Ama ikisi arasında cooooookkk büyük bir fark var işi TV sektörü gayet normal bu durum, fakat bu tür yerler insana güven vermiyo iş degistirebilir başka saatleri normal olan bir restaurant tarzı biyere girebilir bu kız evcilik iynar gibi evde öyle onu bekliycek 4 te bitiyor 5 te evde uyudu 2 de geri gidicek uykuya bile zaman yok nerdeyse eşiyle nasıl ilgilensin

İş konusu sorun gerçekten ama eğer çok iyi anlaşıyor ve birbirinizi seviyorsanız sırf bu sebepten ayrılınmaz ama içinize sinmeyen başka şeyler de varsa ayrılın.

Gece çalışılması gereken bir sürü meslek var. Onlar evlenip yuva kurmasın mı yani?
Kaldı ki siz de çalışmıyormuşsunuz. Rastlaşacağınız saatleri ayarlamak zor olmasa gerek.
Önemli olan karakteri. İyice ölçüp biçin. Kırmızı çizgileriniz neler onları söyleyin. Size saygı duyuyor mu o önemli.

Evlendikten sonra gece çalışmak kolay olmuyor her iki taraf içinde ailenizden önce siz bir dusunun boyle yasayip mutlu olacak miyim diye. Siz gunduz calisip geleceksiniz aksam ne bir esinizle yemek ne bir cay kahve sohbeti ayrica cinsel hayatinizi da etkileyebilir bu durum esiniz gunduz uyumak isteyecek siz ise gideceksiniz yarin bir gun cocugunuz oldugunda daha sıkıntılı

Ne önyargılı yorumlar var yahu. Barda çalışan herkes illa ki aldatmak zorunda mı? Herkes o karakterde değil. Ön yargılı olmamak lazım. Konu sahibi eşi polis, asker olan var gecenin köründe kalkıp gidebilen. Sevgili/eşi asker olup aylarca görmeyen var. O zaman kimse evlenmesin yani.

İyi insansa, sizi seviyorsa, sadakatinden eminseniz gerisini boşverin.

Belki bir zaman sonra bu işi bırakıp normal bir işe girecektir. Kimin ömür boyu aynı işte çalışacağı garanti ki... İleride pişman olmayın sonra.

Ama ikisi arasında cooooookkk büyük bir fark var işi TV sektörü gayet normal bu durum, fakat bu tür yerler insana güven vermiyo iş degistirebilir başka saatleri normal olan bir restaurant tarzı biyere girebilir bu kız evcilik iynar gibi evde öyle onu bekliycek 4 te bitiyor 5 te evde uyudu 2 de geri gidicek uykuya bile zaman yok nerdeyse eşiyle nasıl ilgilensin
Ben saatler konusu odaklı yorum yapmışım:) Haklısınız.

Ne önyargılı yorumlar var yahu. Barda çalışan herkes illa ki aldatmak zorunda mı? Herkes o karakterde değil. Ön yargılı olmamak lazım. Konu sahibi eşi polis, asker olan var gecenin köründe kalkıp gidebilen. Sevgili/eşi asker olup aylarca görmeyen var. O zaman kimse evlenmesin yani.

İyi insansa, sizi seviyorsa, sadakatinden eminseniz gerisini boşverin.

Belki bir zaman sonra bu işi bırakıp normal bir işe girecektir. Kimin ömür boyu aynı işte çalışacağı garanti ki... İleride pişman olmayın sonra.
Ama bu saydıklarınızin hepsi saygı duydugumuz kutsal meslekler, bu özel sektör bir iş ,değiştirilebilir çalışma saatleri daha uygun biyer olabilir ön yargı değil sormuş bizlerde fikir veriyoruz

Sekiz bin iyi bir maaş mi istanbulda .

Ama bu saydıklarınızin hepsi saygı duydugumuz kutsal meslekler, bu özel sektör bir iş ,değiştirilebilir çalışma saatleri daha uygun biyer olabilir ön yargı değil sormuş bizlerde fikir veriyoruz

Ne farkeder ki? Ekmeğini kazandığın her meslek kutsaldır. Bakış açınız ilginç. Kişi bu işte mutlu bu şekilde çalışıyor. Bundan dolayı suçlu değil ya.

Sabırlı bi insanım ben bu şekilde yaşayabilirim diyorsan evlen ama inan bana aşırı yorucu psikolojik olarak. Evlilikte öyle kolay bişi değil. Hiç bir şey sevgililikte gibi güllük gülistanlık olmuyor. Aileni dinle derim ben. 8 bin tl de istanbul için çok da fazla para değil.

Ailen haklı

Ne farkeder ki? Ekmeğini kazandığın her meslek kutsaldır. Bakış açınız ilginç. Kişi bu işte mutlu bu şekilde çalışıyor. Bundan dolayı suçlu değil ya.
Bir anne gözüyle bakıyorum bakış açım bu şekilde oluyor ekmeğini daha saatleri uygun biyerde kazanabilir benim işim bu demiş arkadaşı evine eşine nasıl zaman ayıracak hayat sadece işten ibaret değil

ya şimdi kimsenin günahını almak istemem ama ben de istanbuldayım ve çevrem sayesinde bu işlerin işleyişini bilirim, istanbul gibi yerde bu dediğin iş öyle sorunsuz, temiz vs olmaz.evlenip barklanıcaksa kendine adam gibi iş bulsun , aile babası işi değil mafyatik işler onlar.lise mezunu öyle 8 bine normal bir iş bulamaz ama en azından aklın rahat olur.
ben bu koşullarda ailemi dinlerim, haklılar.sen bi iş bul, 2 sene bi kendi paranı kazan ayaklarının üzerinde dur kendin ye paranı, kenara biriktir, önlisansını lisansa tamamlamaya çalış ya da ek kurslar eğitimler al.kendine yatırım yap ki istanbulda da iş bulasın.

Back