eski ev arkadaşımın annesi strec filmleri bile yikar kurular duzler tekrar kullanirdi.
bir gun kizi da isyan etti "anne siz artik fakir degilsiniz. ben atandim, ablam xyde iyi kazaniyor, babam yurtdisindan biriktirdi geldi, bu ev sizin, kirada eviniz var, memleketten miras arsalar kaldi. evde iki araba var. su huyundan vazgec" diye.
ama annesi hala kendini cok fakir zannediyor. hala keyif icin bir tabak fazla almaz.
benim kayınailede daha görmediğim tatmadığım cimriliği yokluğu görüyorum hala alışamadım ötesine daha rastlamadım
6 ev 9 tarla ,arsası var daha bilmediğim bişeyleri de vardır , kayınbabam 5 tl ye dışarda çay içeceğiz diye çay bahçesinin önünde bağır çağır 15 dk kavga etti ,kaynanamla biz girdik kendi de mecbur kaldı girdi içerde de bi ton laf söyledi , sonra orda 2. çayı içmedi ,biz çıktık giyim mağazasından bişey bakarken kahvehane bulmuş 50 kuruşa çay içmiş gördünüz mü çayımı da güzel güzel ucuza içtim dedi
kaynanamda o ara mağazada 25 tl ye bluz beğendi (3 sene önce ) 10 dk adamla 20 tl olsun diye pazarlık yaptı poşete koydu adam , 5 lira vermedi diye adam poşeti aldı elinden
sonrada malı da güzel değil zaten dedi
Evlerinde et pişmesi için çok çok hayati bişey olması lazım fkdldşdşdldld
Bi kere ziyarete gitmiştik ayrı şehirlerde yaşıyoruz , 3 adet tavuk kanadı ,kemiklernden ayırdı çok gözüksün diye öyle pişirdi kanat zaten bi lokmalık bişey yani (4 kişiye )
çorba dışında hiçbir yemek tabaklara porsiyonlanmaz ortaya az bişey yemek yapılır herkes çatılını kaşığını bandırır çünkü herkese ayrı tabak olursa masraf çok gider
Çöp poşeti bile olsa öyle alalede kullanamazsın kayınbabam ölçer biçer eğer evde başka atıl durumda poşet yoksa emin olur ona göre kullandırır
Meyve yediklerini pek görmedim karpuz öyle çok nadir durumlarda yenir kahvaltıya falan asla çıkarmazlar
En can alıcı noktaya geliyorum bi yerde ekmek 25 kuruş daha ucuz diye yarım saat gidiş ,yarım saat geliş 1 saat ( yürüyerek ) gidip alıp gelir
Ayakkabı boyatacakmış 5 tl dedi diye dünya para istiyor şuna bak sanki satın alıyoruz sen kimi kandırıyorsun diye bin tane laf söyleyip eve boya alıp kendi boyadı
Dışarda açlıktan öleceklerini biliyor olsalar asla simit bile alınmaz oruç tutar gibi dayanır evde yerler saatlerce aç kalınsa bile
Şunların üzerine milyon tane şey sayabilirim hala alışamadım ve inanamıyorum dünya üzerinde tekler bunların üzerine daha fakiriz diyip ağlayanı tanıyamam herhalde