Aileler arası kültür farklılıkları

Gerçekten hiç böyle hayal etmemiştim burayı. Kusura bakmayın ama sizin hayatınızda sürekli yalan var sanırım ki bunu ima ediyorsunuz. Yani size şımarıklık olarak gelebilir ya da saçma bulabilirsiniz bunu anlarım ama insanları yalancılıkla suçlamak hem paranoya belirtisi hem de çok fazla. Yani bunun bana ne faydası olabilir ki neden buraya üye olmakla uğraşıp girip bir hikaye uydurayım. Kendimi gerçekten çok çaresiz hissettiğim bir konuydu ve danışmak istemiştim konuşmak istemiştim. Gerçekten de pişman oldum çok üzgünüm.

O kadar üstten kibir kokan bir yaklaşımınız var ki aşırı itici duruyorsunuz inanın, bir yazıdan bunu hissettiren kişi çevresindeki insanlara kimbilir nasıl hissettiriyor. Bu kadar abartacak 'köylü' olarak nitelendirecek hangi davranışlarını gördünüz ki, yapılan bohça bu kadar gözünüze neden battı, kayınvalide kayınbabaya anne baba dememek çok mu elit olmak demek yani nedir? Bu kadar mı dar bakış açınız. Avrupa'da eğitim alan yıllarca orada yaşayan bir siz değilsiniz, zibilyon tane insan bu söylediğiniz şeyi yapıp ülkesine dönüyor, bohçasını da yapıyor alıyor, anne baba da diyor. Bunun Avrupa'da yaşamakla ne alakası var, basbaya kibirlisiniz işte hiç kılıf filan bulmaya çalışmayın buna. Siz kültür farklılığı ne onu bile bilmiyorsunuz. Bence yol yakınken bitirin şimdi sorun değilse de ileride çok sorun olur, hele bir de birbirinizin dibine girip aynı yerde yaşayacaksanız hiç olmaz.

Ne yaşadınız da kendinizi çok çaresiz hissediyorsunuz?.
Burnunuzu kaf dağından aşağı indirip, kibirli davranmayı bırakabilirseniz ailece, yaşadınız hiçbirsey yok.
Yolda bu kafayla zor işiniz tâbi.

Ay cok guldum gece gece cok yaşayın

Konu sahibi arkadasim. Bunlar fragman asil evlenince basliyor film .
Ben de bohcaya karsiyim ama yaptilar. Hicbirini kullanmadim. Sadece yer isgal etti.
Esim ailesinden bagimsiz , ailesi de karismaz etmez. Az görüşürüz.2 ayda 1 falan .O yuzden anlasiyoruz .

Sizi yalancılıkla suçlamadım. Yazdığınız mesajınızdan : ilk akla gelen 80 li yıllarda çekilmiş bir Türk filmi sahnesi.

Arama motorundan bir bakın eski yeşilçam filmlerine , göreceksiniz.

Mesajlarınızı okuduğumda ; gözümde canlanan sahneyi paylaştım.

Tamam en sosyete sizsiniz
İlerde adamin başinin etini yersiniz cahil köylü ailen var diye öyle bi yapiniz var gibi yazdiklariniza bakilirsa.

Eşimin aileside sizin tabirinizle ‘köylü’ ailemde bende ne zaman onlarla bi araya gelsek kültür şoku yaşiyoruz ama hic aşagilamadik onlari. Onlar farkli yetişmiş ben farkli ne ben onlari ne onlar beni degiştirebilir.
Bohca vs istemedim bende eskiden kalma adetler giymicegim şeylere boşuna para harcamayin diye güzellikle söyledim.
Bende anne baba demiyorum eşimin ailesine, bi annem babam var zaten samimiyetsiz olmak istemem diye en baştan söyledim, alindilar küstüler ama kabul ettiler.
Yani uslup, güzellikle söylerseniz sorun yaşamazsiniz ayda yilda bi görüşürsünüz benim gibi arada belirli bi mesafe olunca sorun olucagini sanmiyorum eşim de ailesinden cok farkli ve biz durumu idare ediyoruz kimseyi kirmadan.

Kimseyi aşağılamıyorum. Biz iyiyiz onlar kötü gibi bir şey söylemedim. Sadece bize uygun olmayan şeyleri sürekli bize dayattırmaya çalışıyorlar bunu anlatmak istedim
Ahahahha kimseyi aşagılamıyorum deyip aileniz ile birlik olup karşı tarafı yerin dibine sokmanız.
Ne var yahu patikte yelekte bu kadar öfkelenecek acayip sıcak tutar. He siz yok giymem derseniz baza altında durur sonra atarsınız çöpe (Etrafınızda elitmiş ya hani) bu kadar kaf dagından daha yüksek yerlerde görmeyin kendinizi.

Sizin eve girerlerken ayakkabilarini cikarmak istediler de, sizde yine ailecek alayci bir sekilde birbirinize bakip, yok canim ne munasebet sakin cikarmayin dediniz mi? Gerci siz belki bunu da tv den gormussunuzdur premses hanim. Ayrica konu silmek yasak, yakinda ban gelir.

Konu gercekse eger, ki cok zorlama duruyor, evlenmemeniz her iki aile icin en hayirlisi olur. Turkiye'de ailelerin karismadigi bir evlilik yok. Bunun cok sonrasi da var. Olmaz bu is.

Vallahi bence adamı ailesi çok normal siz anormalsiniz.Patik hayatında görmemiş kv kp durmamış.Az sallasaydiniz

Kimseyi aşağılamıyorum biz iyiyiz onlar kötü demiyorum. Ama bize uygun olmayan şeyleri sürekli bize dayatmaya çalışıyorlar bunu anlatmak istemiştim aslında
Afedersiniz Nerelisiniz izmirden tutun vana sinoptan hataya her yerde bu bohça adeti vardır ya siz Türk değilsiniz yada burada büyümediniz anne baba deseniz ağzınızs birşey olmaz bence

Sizde onlarin getirdiği hediyeyi beğenmemişsiniz. Sonuçta bohça denilen şey hediye. Teşekkür ediyorum dersiniz biter. Oturup üzerine konuşulacak tartışılacak kafaya takılacak birşey değil.
Ayrıca emin olun siz ve ailenizde mükemmel degilsiniz. Siz yüzünüzü astikca, birşeyleri sürekli beğenmedikce şimdi tamam diyen nisanliniz pusuda bekliyor olacak. Aynen sizin yaptığınızi size yapacak. Çünkü şimdi ona sevimli gibi gözüken bu davranışlardan bir süre sonra bikacak.
Mutlu olmak istiyorsanız evlenmeyin.

Ey Allah'ım ya.Sekerim Türkiye'de soylu ayrıcalıklı sınıfı yoktur.Osmanlidan kalan birkaç kişi vardır(en son deftere kayıt olanlarda oldu zaten)yani en fazla üç kuşak onceniz çarık giyerdi büyük ihtimalle.Kp kv en en kendini üstte görenler bile anne baba der bu saygıdır (saygı farklı bir kavramdır koylulukle alakasi yoktur)Patik vs dediğin eminim abartma ve yalandır zira şimdi senin kapısından geçemeyeceğin kimseler bile ne Nisan bohçaları yapıyor bunlar kültürdür(evet bunlar Amerika'da olmaz çünkü o ülke dün kurulmustur tek kültürü hamburger dir bunu cahil birinin anlamasi imkansız)

Bu ask-i memnu'lari izliyorsunuz..
Ziyagil Kosklerini ozumsuyorsunuz..
Sonrasinda ise Turkiye'de gayet dogal olarak kabul edilebilecek 2 patik,bir yelege geriliyorsunuz..
Konunuzda elitist tavirlariniza vurgu yapmaya calismissiniz ama bana pek samimi gelmediniz..
Bizim ailemiz cok kulturlu,karsi taraf ise cok avam seklinde bir algi olusturmaya calismissiniz.
Su forum,bu algiyi benimseyip sizi pohpohlayacak bir platfrom degil oncelikle..
Zaten kendisini ve ailesini sizin gibi betimleyenler:Gelip buradan akil almaz,ilk ucakla Londra'daki terapistine gider :)
Yani bu konu,sirf insanlari kiskirtmaya yonelik geliyor bana,asli astari olmayan turden.

Son düzenleme:
Gelenek görenek bilmiyor, uzaydan gelmiş gibi havalara giriyorsunuz ama ne hikmetse kk bir derdim varı gayet iyi biliyorsunuz:) Burayı görüp bilen insan, " edwart, misafirimize bir kadeh daha viski ikram edelim, yanında himalaya dağlarında 15 gün bekletilmiş portakallı istiridye ile birlikte lutfeeen" denilmediğini de pek ala bilir. Burada standart yurdum konuları dolu mesela, "nişan bohçamda eksik vardı, bindallımı istediğim gibi seçemedim, kayınvalidemin gözü ne zaman çıkar, eltimi boğmama az kaldı" falan gibi şeyler. Hem burayı bilecek kadar ve dert açacak kadar bu topraklara aitsiniz sanırım hem de "ayyy hiç bilmoruemm bunları" havalarına girecek elitimsi bir tarzınız var belki de.

Afedersiniz Nerelisiniz izmirden tutun vana sinoptan hataya her yerde bu bohça adeti vardır ya siz Türk değilsiniz yada burada büyümediniz anne baba deseniz ağzınızs birşey olmaz bence
Tam da bunu düşündüm konuyu okurken eşim de ben de balkan göçmeniyiz, yani ülke sınırları dışında bile var bu bohça adeti. Zamanında ben de evlenirken gerek yok terliğe patiğe bohçaya zahmet etmeyin demiştim ama annem de yaptı, kayın ailem de. Şimdi arada çıkarıp giyiyorum patikleri oh mis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…