- 28 Mart 2022
- 19
- -139
- 30
-
- Konu Sahibi askokuskogelin
Gerçekten hiç böyle hayal etmemiştim burayı. Kusura bakmayın ama sizin hayatınızda sürekli yalan var sanırım ki bunu ima ediyorsunuz. Yani size şımarıklık olarak gelebilir ya da saçma bulabilirsiniz bunu anlarım ama insanları yalancılıkla suçlamak hem paranoya belirtisi hem de çok fazla. Yani bunun bana ne faydası olabilir ki neden buraya üye olmakla uğraşıp girip bir hikaye uydurayım. Kendimi gerçekten çok çaresiz hissettiğim bir konuydu ve danışmak istemiştim konuşmak istemiştim. Gerçekten de pişman oldum çok üzgünüm.Bu mesajınız 80 li yıllarda cekilmiş Türk filmi sahnelerini hatırlatıyor.
Filmin sahnesini anlatayım , izlememişsinizdir belki.
Evde ellerinde viski kadehleriyle dolaşan zengin ailenin : nayır , nolamaz diye konuşan güzel kızına , yakışıklı jönün ailesi dünür olarak gelir. Jönün annesi başörtülü , babası besmele ile eve giren namazında niyazında bir ailedir.
Evin salonuna alındıklarında jönün ailesi şaşkınlıkla bara ve kız ailesine bakarlar.... diye devam eder.
Ne yaşadınız da kendinizi çok çaresiz hissediyorsunuz?.Gerçekten hiç böyle hayal etmemiştim burayı. Kusura bakmayın ama sizin hayatınızda sürekli yalan var sanırım ki bunu ima ediyorsunuz. Yani size şımarıklık olarak gelebilir ya da saçma bulabilirsiniz bunu anlarım ama insanları yalancılıkla suçlamak hem paranoya belirtisi hem de çok fazla. Yani bunun bana ne faydası olabilir ki neden buraya üye olmakla uğraşıp girip bir hikaye uydurayım. Kendimi gerçekten çok çaresiz hissettiğim bir konuydu ve danışmak istemiştim konuşmak istemiştim. Gerçekten de pişman oldum çok üzgünüm.
Ay cok guldum gece gece cok yaşayınNişanlınız şimdilik sizinle aynı kafaymış gibi duruyor. Ancak evlenince erkeklerde geleneklerin, baba ocagimmm temalı bir sürüm ortaya çıkıyor. Kültür farkı konuları hep aklıma bunu getirir. Siz bir de çocuk olunca cümbüşü seyredinkültür farkı bir yerden mutlaka patlar ama mutlaka. Aksini görmedim. Hani aileler uzak olsaydı yine tamam derdim ama bir de birbirinize yakınmışsınız.
Gerçekten hiç böyle hayal etmemiştim burayı. Kusura bakmayın ama sizin hayatınızda sürekli yalan var sanırım ki bunu ima ediyorsunuz. Yani size şımarıklık olarak gelebilir ya da saçma bulabilirsiniz bunu anlarım ama insanları yalancılıkla suçlamak hem paranoya belirtisi hem de çok fazla. Yani bunun bana ne faydası olabilir ki neden buraya üye olmakla uğraşıp girip bir hikaye uydurayım. Kendimi gerçekten çok çaresiz hissettiğim bir konuydu ve danışmak istemiştim konuşmak istemiştim. Gerçekten de pişman oldum çok üzgünüm.
Ahahahha kimseyi aşagılamıyorum deyip aileniz ile birlik olup karşı tarafı yerin dibine sokmanız.Kimseyi aşağılamıyorum. Biz iyiyiz onlar kötü gibi bir şey söylemedim. Sadece bize uygun olmayan şeyleri sürekli bize dayattırmaya çalışıyorlar bunu anlatmak istedim
Silmissin ama altta cikiyor, soyleyecegim sakin ama sakin evlenme
Vallahi bence adamı ailesi çok normal siz anormalsiniz.Patik hayatında görmemiş kv kp durmamış.Az sallasaydinizAnlayamadınız sanırım ya da ben anlatamadım. Aynı semtte oturan insanlar aynı ortamları paylaşmazlar. Beykozda oturuyoruz bütün ilçe birbirini tanımıyor. Bana adettir bohçada patik gelir hiç mi görmedin duymadın dediler ben de keşke bilseydim sadece tvde gördüğüm kadar dedim, anne baba denmesini sadece tvde gördüm demedim. Etrafımda olmadığını belirttim. Son 5 yıldır türkiyedeyim ama çevre meselesi benim sadece 3 tane evli arkadaşım var onlar da anne baba demiyorlar. Kaldı ki benim annem ve babam da kayınvalide kayınpederlerine anne baba demezdi ailemde de görmedim yani. Buraya zaten bunları gidip söyleyebileceğim kimsem olmadığı için birilerinden tavsiye alabilmek amacıyla yazdım uzaydan gelmişim gibi yargılanmak için değil.
Afedersiniz Nerelisiniz izmirden tutun vana sinoptan hataya her yerde bu bohça adeti vardır ya siz Türk değilsiniz yada burada büyümediniz anne baba deseniz ağzınızs birşey olmaz benceKimseyi aşağılamıyorum biz iyiyiz onlar kötü demiyorum. Ama bize uygun olmayan şeyleri sürekli bize dayatmaya çalışıyorlar bunu anlatmak istemiştim aslında
Sizde onlarin getirdiği hediyeyi beğenmemişsiniz. Sonuçta bohça denilen şey hediye. Teşekkür ediyorum dersiniz biter. Oturup üzerine konuşulacak tartışılacak kafaya takılacak birşey değil.Yani şöyle ki onlar muhafazakar insanlar bizim bununla ilgili hiçbir sorunumuz yok saygı duyuyoruz. Ama evimize geldiklerinde mesela içki dolaplarına bakıyorlar sürekli. Sonuçta onlara ikram etmiyoruz, onların karşısında içmiyoruz ama sürekli bizi böyle ayıplar ya da yargılar gibi baktıklarını hissediyoruz. Onlar geliyor diye evimizin dekorasyonunu da değiştirecek değiliz. Nasıl ki biz onların yaşam tarzına saygı duyup bir şey dayatmıyorsak aslında aynısını bekliyoruz anlatabilmişimdir umarım
Gelenek görenek bilmiyor, uzaydan gelmiş gibi havalara giriyorsunuz ama ne hikmetse kk bir derdim varı gayet iyi biliyorsunuz:) Burayı görüp bilen insan, " edwart, misafirimize bir kadeh daha viski ikram edelim, yanında himalaya dağlarında 15 gün bekletilmiş portakallı istiridye ile birlikte lutfeeen" denilmediğini de pek ala bilir. Burada standart yurdum konuları dolu mesela, "nişan bohçamda eksik vardı, bindallımı istediğim gibi seçemedim, kayınvalidemin gözü ne zaman çıkar, eltimi boğmama az kaldı" falan gibi şeyler. Hem burayı bilecek kadar ve dert açacak kadar bu topraklara aitsiniz sanırım hem de "ayyy hiç bilmoruemm bunları" havalarına girecek elitimsi bir tarzınız var belki de.Ben gerçekten bunları gidip söyleyebileceğim hiç kimsem olmadığı için buraya yazdım, bütün görüşler çok değerli benim için o yüzden. Nişanlımı çok seviyorum yani evliliğe çok uzak biriydim hatta asla evlenmem diyordum çok aşık olduğum için artık 3.yılın sonunda kabul ettim evlenmeyi onu kaybetmek de istemiyorum böyle bir şey aramızda soruna da dönüşsün istemiyorum bir çözüm yolu bulmaya çalışıyorum herkesi mutlu edebilecek
Tam da bunu düşündüm konuyu okurkenAfedersiniz Nerelisiniz izmirden tutun vana sinoptan hataya her yerde bu bohça adeti vardır ya siz Türk değilsiniz yada burada büyümediniz anne baba deseniz ağzınızs birşey olmaz bence