- Konu Sahibi askokuskogelin
-
anlattığınız durum benim durumuma benziyor. Eşimle iyiyiz kafa yapımız uyumlu vs ama şunu unutmayın ne kadar uyumlu olsa da çocukken o içerisinde büyüdüğü kültür yapısını alıyor bir şekilde. Size anormal gelen şeyler olacak ama bunlardan şikayet ettikce eşiniz ''ne var bunda''diyecek bir süre sonra. çok basit bir örnek vereyim evlenmeden önce evimizi tuttuk güzel deniz manzaralı bir terasımız var ben de salıncak, balkon masası filan bakıyorum. Eşimin annesi durdu ''bizde bi halı var onu serin terasa biz geldiğimizde filan da otururuz kalabalık olunca '' dedi. Hayatımda balkona halı serip oturmak diye bir şey duymadım. Tabii izin vermedim ama eşim bu teklife ne varki olabilir der gibi davrandı. Bu en basiti. 3 yıldır evliyiz ve eşimle de mutluyum bir sorunum yok neyseki ailesi de uzak oturuyor çok gelip gitme olmaz. ama bu köylü hareketler bazen beni de annemi de çok sinirlendiriyor. Hatta annem uzun zamandır konusmuyor, denk gelirse mecburi hallerde görüşüyor. Sizde de durum muhtemelen böyle olacak. Ben evlendiğim için pişman değilim, eşim iyi bir insan ve onun hatrı için idare ediyorum bazı şeyleri ama sizin yapınız biraz daha fevri göründü bana o yüzden bir şey diyemeyeceğimÖncelikle herkese merhaba. Ben yıllardır kadınlar kulübünü ara ara açıp okurum, fakat ilk kez bir hesap açıp buraya yazma ihtiyacı hissettim, çünkü hayatımda bunları paylaşabileceğim kimse yok. 28 yaşındayım 6 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı kültürlere ve yaşam tarzına sahip, ortak zevkleri olan, birlikte seyahat eden ve keyif alan bir çiftiz. Yaşam tarzı olarak birbirimize çok uygun olduğumuz için ailelerimizin de öyle olacağını düşünmüştüm. Ama öyle olmadı, bu her ne kadar benim için başta sorun olmasa da işin içine aileler girince öyle basit olmuyormuş. Nişanlımın annesi bana patikler yelekler lifler falan yaptırmış çeyiz diye. Yani benim anneannemin dahi hayatında patiği olmamıştır, yoldan geçen biri bile baksa benim böyle şeyler kullanmayacağımı anlar. Biz zaten özellikle çeyiz bohça öyle şeyler istemediğimizi söyledik. Biz hiç böyle dememişiz gibi evimizin ortasına kurdele sarılı bohçalar gelince annemin rengi attı sinirden. Hani durumları olmayan insanlar olsalar, kendilerince bunu yapabilmişler hediye olarak getirmişler derim. Bir de gayet imkanları durumları varken ve rahatsız olduğumu belli ettiğim halde inatla o asla kullanmayacağımın bariz olduğu şeyleri bana göndermenin altında art niyet aramaya başladım. Başka bir ürün de yok sadece patik ve yelek geliyor sürekli. Onların kültürüdür tamam saygı duyayım diyorum. Ama bana bu şeyleri böyle sürekli sürekli göndermek de bana saygısızlık oluyor. Evlerine çok sık gitmiyorum çünkü gittiğimde keyif almıyorum. Geçen gün çağırdıkları için gittim anne baba dedirtmeye çalışıyorlar. Direkt söylemiyorlar ama babana sor bakalım kahve ister mi falan diyor annesi. Yani kimseye anne baba demek zorunda değilim, benim ailemin de bize anne baba desin gibi bir talebi yok özellikle de istemediklerini belirttiler. Sonuçta herkesin tarzı belli hayatı belli bu yaşımdan sonra olduğum kişiyi değiştiremem. Ben yine bir şekilde idare ediyorum uyum sağlamaya çalışıyorum ama annem çok sinirleniyor bunlar ne saçmalıyor diye. Annem sinirlenip söylendikçe bu sefer ben doluyorum. Bugün en sonunda babam bile söyledi kararından emin misin bu aileyi nereye kadar idare edeceksin diye. Böyle söyleyince ne cevap vereceğimi de bilemedim. Bunları kimseye de anlatamam çünkü benim ailemde arkadaş çevremde kaynana gibi bir kavram dahi yok evli olan çok az arkadaşım var onlar da eşlerinin annelerine ismiyle ya da hanım diyerek hitap ederler. Ben bunları anlatsam muhtemelen benimle dalga geçerler nereden buldun o köylüleri diye. Artık kimseye bir şey diyemediğim için de gelip burada sormak istedim. Çok seviyorum evet ama aileler arası bu kültür farklılığı ilişkimizi yıpratır mı? Nişanlımla hiçbir sorunumuz yok şimdiye kadar olmadı da, ailem de onu çok seviyor. Ama ilerde bu ailesiyle yaşadığım sorunları kendimi tutamayıp ona yansıtır mıyım bu saçmalıkları nereye kadar idare edebilirim bilmiyorum. Ya da sadece evlilik yaklaştıkça korkup bundan kaçmak için kendime bahane mi arıyorum bilmiyorum. Belki de burada yazılanlara göre benim sorunlarım şımarıklık gibi algılanacak ama ne yapacağımı bilemiyorum. Umarım kimse söylediklerimi yanlış anlamaz.
kadının hevesleri olabilir bunu neden bu kadar aşağıladığınız anlamadım. Genelde Türk aile yapısına uygun bir kayınvalideniz var belli ki sizin sevmediğinizi biliyor mu benim anneannemin bile çetiği yok deyin kibar bir dille anlar belki. istememiş olabilirsiniz ama o kayınvalide olarak görev atamış kendine belli ki erkek annesi olarak yapmak istiyor. bence hiç evlenmeyin kendinize uygun birini bulun evlendiğinizde aileyle de haşır neşir oluyorsunuz istemeseniz de.Öncelikle herkese merhaba. Ben yıllardır kadınlar kulübünü ara ara açıp okurum, fakat ilk kez bir hesap açıp buraya yazma ihtiyacı hissettim, çünkü hayatımda bunları paylaşabileceğim kimse yok. 28 yaşındayım 6 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı kültürlere ve yaşam tarzına sahip, ortak zevkleri olan, birlikte seyahat eden ve keyif alan bir çiftiz. Yaşam tarzı olarak birbirimize çok uygun olduğumuz için ailelerimizin de öyle olacağını düşünmüştüm. Ama öyle olmadı, bu her ne kadar benim için başta sorun olmasa da işin içine aileler girince öyle basit olmuyormuş. Nişanlımın annesi bana patikler yelekler lifler falan yaptırmış çeyiz diye. Yani benim anneannemin dahi hayatında patiği olmamıştır, yoldan geçen biri bile baksa benim böyle şeyler kullanmayacağımı anlar. Biz zaten özellikle çeyiz bohça öyle şeyler istemediğimizi söyledik. Biz hiç böyle dememişiz gibi evimizin ortasına kurdele sarılı bohçalar gelince annemin rengi attı sinirden. Hani durumları olmayan insanlar olsalar, kendilerince bunu yapabilmişler hediye olarak getirmişler derim. Bir de gayet imkanları durumları varken ve rahatsız olduğumu belli ettiğim halde inatla o asla kullanmayacağımın bariz olduğu şeyleri bana göndermenin altında art niyet aramaya başladım. Başka bir ürün de yok sadece patik ve yelek geliyor sürekli. Onların kültürüdür tamam saygı duyayım diyorum. Ama bana bu şeyleri böyle sürekli sürekli göndermek de bana saygısızlık oluyor. Evlerine çok sık gitmiyorum çünkü gittiğimde keyif almıyorum. Geçen gün çağırdıkları için gittim anne baba dedirtmeye çalışıyorlar. Direkt söylemiyorlar ama babana sor bakalım kahve ister mi falan diyor annesi. Yani kimseye anne baba demek zorunda değilim, benim ailemin de bize anne baba desin gibi bir talebi yok özellikle de istemediklerini belirttiler. Sonuçta herkesin tarzı belli hayatı belli bu yaşımdan sonra olduğum kişiyi değiştiremem. Ben yine bir şekilde idare ediyorum uyum sağlamaya çalışıyorum ama annem çok sinirleniyor bunlar ne saçmalıyor diye. Annem sinirlenip söylendikçe bu sefer ben doluyorum. Bugün en sonunda babam bile söyledi kararından emin misin bu aileyi nereye kadar idare edeceksin diye. Böyle söyleyince ne cevap vereceğimi de bilemedim. Bunları kimseye de anlatamam çünkü benim ailemde arkadaş çevremde kaynana gibi bir kavram dahi yok evli olan çok az arkadaşım var onlar da eşlerinin annelerine ismiyle ya da hanım diyerek hitap ederler. Ben bunları anlatsam muhtemelen benimle dalga geçerler nereden buldun o köylüleri diye. Artık kimseye bir şey diyemediğim için de gelip burada sormak istedim. Çok seviyorum evet ama aileler arası bu kültür farklılığı ilişkimizi yıpratır mı? Nişanlımla hiçbir sorunumuz yok şimdiye kadar olmadı da, ailem de onu çok seviyor. Ama ilerde bu ailesiyle yaşadığım sorunları kendimi tutamayıp ona yansıtır mıyım bu saçmalıkları nereye kadar idare edebilirim bilmiyorum. Ya da sadece evlilik yaklaştıkça korkup bundan kaçmak için kendime bahane mi arıyorum bilmiyorum. Belki de burada yazılanlara göre benim sorunlarım şımarıklık gibi algılanacak ama ne yapacağımı bilemiyorum. Umarım kimse söylediklerimi yanlış anlamaz.
Onlarda adet o sen istemiyorsun ama onların içinden geliyor ve yolluyorlar bunda sinirlenecrk bir şey yok hakaret olarak da algılaman bana saçma geldi , onların evine gittiğinde bir iki kere anne yada baba demek inanın zor değil aksine eşiniz mutlu olur bunu her gün yapmayacaksınız sonuçta bence bu tüf ufak şeyler yüzünden nisanlinizi da üzmeyinİki ailenin evi de birbirine yakın aslında aynı semtte oturuyoruz, biz de yıllardır yaşadığımız semtten ayrılmak istemedik her şeyimiz burada olduğu için benim annemlere 5 onlara da 15 dk uzaklıkta evimiz. Nişanlım ben hiçbir şey demeden kendisi söyledi biliyorum bunlar senlik şeyler değil ben konuşacağım diye ama ben ona da bir şey diyemedim sorun değil diyip geçiştirdim keşke o zaman bir şey dese miydim acaba diyorum
Size çöp gibi ucuz kuyturuk şeyler gibi görünebilir ama değiller görünüşleri size öyle gelebilir ama onları yaptırmak da para ve onlar da pahalı şeyler, söz de Nisan'da kinada hepsinde yollanır adettir aileye sizin tanidiklariniza hediye amaçlı getirilir bırakın getirsinler al hepsini sakla yarın öbür gün evlendiğin zaman eşinin akrabalarına hediye edersin zaman zaman düğün olur verirsin doğum olur verirsin onlara onlar da sevinir senden böyle hediyeler görünce buyutmemek lazım kötü bakan kötü görür, onlar geleneklerini devam ettiriyorlar bunda bir suç yada kötü bir şey yok, anne baba demek de zor değil benceSize de 6 kere geldi mi bu şeyler posta posta gerçekten bilmediğimden soruyorum bu bir adet midir
Bunlar köylü hareketleri değil hanımefendi bu kadar yukarıdan bakmayın insanlaraanlattığınız durum benim durumuma benziyor. Eşimle iyiyiz kafa yapımız uyumlu vs ama şunu unutmayın ne kadar uyumlu olsa da çocukken o içerisinde büyüdüğü kültür yapısını alıyor bir şekilde. Size anormal gelen şeyler olacak ama bunlardan şikayet ettikce eşiniz ''ne var bunda''diyecek bir süre sonra. çok basit bir örnek vereyim evlenmeden önce evimizi tuttuk güzel deniz manzaralı bir terasımız var ben de salıncak, balkon masası filan bakıyorum. Eşimin annesi durdu ''bizde bi halı var onu serin terasa biz geldiğimizde filan da otururuz kalabalık olunca '' dedi. Hayatımda balkona halı serip oturmak diye bir şey duymadım. Tabii izin vermedim ama eşim bu teklife ne varki olabilir der gibi davrandı. Bu en basiti. 3 yıldır evliyiz ve eşimle de mutluyum bir sorunum yok neyseki ailesi de uzak oturuyor çok gelip gitme olmaz. ama bu köylü hareketler bazen beni de annemi de çok sinirlendiriyor. Hatta annem uzun zamandır konusmuyor, denk gelirse mecburi hallerde görüşüyor. Sizde de durum muhtemelen böyle olacak. Ben evlendiğim için pişman değilim, eşim iyi bir insan ve onun hatrı için idare ediyorum bazı şeyleri ama sizin yapınız biraz daha fevri göründü bana o yüzden bir şey diyemeyeceğim
Hiç yukardan bakmıyorum her şey olduğu gibi ortada. Sizin kültürünüzde normal olması gerçekte ne olduğunu değiştirmez. Heralde birilerine sataşasınız geldi lütfen çöpünüzü başka yere dökünBunlar köylü hareketleri değil hanımefendi bu kadar yukarıdan bakmayın insanlara
Ayyyy götümmmYani duymadım da şahit de olmadım. Tvde gördüğüm kadarıyla biliyorum sadece. Bunları ukalalık olarak da söylemiyorum bu coğrafyanın keşke her köşesine hakim olsaydım fakat böyle yetiştirilmedim ayak uydurmaya çalışıyorum fakat karşı taraftan da aynı saygıyı görmediğimi düşünüyorum
Açıkçası hiç hoş bir tutum değil sizinkisi. Onlar o şekilde görmüşler. Bize de çeyiz adı altında tülbentler, oyalar, lifler, patikler yapılıyor. Kullanmak zorunda değiliz ama türk adetlerinde böyle şeyler mevcut. Her zaman insanları bu şekilde alçakta gören kişilerden haz etmemişimdir. Kusura bakmayın da siz kraliyet ailesinden mi geliyorsunuz da insalara ''Köylüler'' diye hitap ediyorsunuz. Aileleriniz farklı yaşam tarzları olabilir. Bu kadar insan da bu söylediklerinize tepki göstermiş. Belki bir şeylerin farkına varırsınız..Öncelikle herkese merhaba. Ben yıllardır kadınlar kulübünü ara ara açıp okurum, fakat ilk kez bir hesap açıp buraya yazma ihtiyacı hissettim, çünkü hayatımda bunları paylaşabileceğim kimse yok. 28 yaşındayım 6 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı kültürlere ve yaşam tarzına sahip, ortak zevkleri olan, birlikte seyahat eden ve keyif alan bir çiftiz. Yaşam tarzı olarak birbirimize çok uygun olduğumuz için ailelerimizin de öyle olacağını düşünmüştüm. Ama öyle olmadı, bu her ne kadar benim için başta sorun olmasa da işin içine aileler girince öyle basit olmuyormuş. Nişanlımın annesi bana patikler yelekler lifler falan yaptırmış çeyiz diye. Yani benim anneannemin dahi hayatında patiği olmamıştır, yoldan geçen biri bile baksa benim böyle şeyler kullanmayacağımı anlar. Biz zaten özellikle çeyiz bohça öyle şeyler istemediğimizi söyledik. Biz hiç böyle dememişiz gibi evimizin ortasına kurdele sarılı bohçalar gelince annemin rengi attı sinirden. Hani durumları olmayan insanlar olsalar, kendilerince bunu yapabilmişler hediye olarak getirmişler derim. Bir de gayet imkanları durumları varken ve rahatsız olduğumu belli ettiğim halde inatla o asla kullanmayacağımın bariz olduğu şeyleri bana göndermenin altında art niyet aramaya başladım. Başka bir ürün de yok sadece patik ve yelek geliyor sürekli. Onların kültürüdür tamam saygı duyayım diyorum. Ama bana bu şeyleri böyle sürekli sürekli göndermek de bana saygısızlık oluyor. Evlerine çok sık gitmiyorum çünkü gittiğimde keyif almıyorum. Geçen gün çağırdıkları için gittim anne baba dedirtmeye çalışıyorlar. Direkt söylemiyorlar ama babana sor bakalım kahve ister mi falan diyor annesi. Yani kimseye anne baba demek zorunda değilim, benim ailemin de bize anne baba desin gibi bir talebi yok özellikle de istemediklerini belirttiler. Sonuçta herkesin tarzı belli hayatı belli bu yaşımdan sonra olduğum kişiyi değiştiremem. Ben yine bir şekilde idare ediyorum uyum sağlamaya çalışıyorum ama annem çok sinirleniyor bunlar ne saçmalıyor diye. Annem sinirlenip söylendikçe bu sefer ben doluyorum. Bugün en sonunda babam bile söyledi kararından emin misin bu aileyi nereye kadar idare edeceksin diye. Böyle söyleyince ne cevap vereceğimi de bilemedim. Bunları kimseye de anlatamam çünkü benim ailemde arkadaş çevremde kaynana gibi bir kavram dahi yok evli olan çok az arkadaşım var onlar da eşlerinin annelerine ismiyle ya da hanım diyerek hitap ederler. Ben bunları anlatsam muhtemelen benimle dalga geçerler nereden buldun o köylüleri diye. Artık kimseye bir şey diyemediğim için de gelip burada sormak istedim. Çok seviyorum evet ama aileler arası bu kültür farklılığı ilişkimizi yıpratır mı? Nişanlımla hiçbir sorunumuz yok şimdiye kadar olmadı da, ailem de onu çok seviyor. Ama ilerde bu ailesiyle yaşadığım sorunları kendimi tutamayıp ona yansıtır mıyım bu saçmalıkları nereye kadar idare edebilirim bilmiyorum. Ya da sadece evlilik yaklaştıkça korkup bundan kaçmak için kendime bahane mi arıyorum bilmiyorum. Belki de burada yazılanlara göre benim sorunlarım şımarıklık gibi algılanacak ama ne yapacağımı bilemiyorum. Umarım kimse söylediklerimi yanlış anlamaz.
Kusura bakmayın kimseye satastigim Yok, bence sizinki kültür değil gormemislik, normal yada değil köylülukle alakası yok ki olsada sırf köylü hareketleri diye kimseyi küçük göremezsiniz o köylü dediğiniz insanlar sizden daha insan yazikki o kadar emek vermişler patige yelege yazık üzüldüm kayın validenizeHiç yukardan bakmıyorum her şey olduğu gibi ortada. Sizin kültürünüzde normal olması gerçekte ne olduğunu değiştirmez. Heralde birilerine sataşasınız geldi lütfen çöpünüzü başka yere dökün
Hiç yukardan bakmıyorum her şey olduğu gibi ortada. Sizin kültürünüzde normal olması gerçekte ne olduğunu değiştirmez. Heralde birilerine sataşasınız geldi lütfen çöpünüzü başka yere dökün
eşiniz herhalde bizim köylüEşimin memlekette yük odası diye oda var evlerde. Bir oda dolusu yün yastık yatak yorgan
Olamaz mı? Olabilir :) diye bir reklam repliği vardı o geldi aklıma.eşiniz herhalde bizim köylü
Benim patikten yelekten bahseden bir mesajım mı var siz heralde konu sahibi ile karıştırdınız? benim kayınvalidem de getirdi gayet de kullanıyorum benim bahsettiğim bu adetler değil. Ayrıca kim benden daha insan bunu bilebilecek konuma ve de bilgiye sahip değilsiniz. Daha okuduğunuzu anlamaktan acizsiniz. siz benim kayınvalideme üzülmeyi bırakın da derdinize yanın.Kusura bakmayın kimseye satastigim Yok, bence sizinki kültür değil gormemislik, normal yada değil köylülukle alakası yok ki olsada sırf köylü hareketleri diye kimseyi küçük göremezsiniz o köylü dediğiniz insanlar sizden daha insan yazikki o kadar emek vermişler patige yelege yazık üzüldüm kayın validenize
O susturulmus milyonlarin sesine tercümanAyyyy götümmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?