- 10 Haziran 2020
- 680
- 759
- 30
- Konu Sahibi askokuskogelin
Çok acı ya karşınızdaki insanları böyle mi sınıflandırıyorsunuz. Hem köylü insanların nesi var. Yazdıklarınızdan te ben utandım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Durumunuz beni derinden etkiledi. Balkona halı sermek, hem de deniz manzaralı bir balkona. üstelik eşiniz " ne var bunda" demişanlattığınız durum benim durumuma benziyor. Eşimle iyiyiz kafa yapımız uyumlu vs ama şunu unutmayın ne kadar uyumlu olsa da çocukken o içerisinde büyüdüğü kültür yapısını alıyor bir şekilde. Size anormal gelen şeyler olacak ama bunlardan şikayet ettikce eşiniz ''ne var bunda''diyecek bir süre sonra. çok basit bir örnek vereyim evlenmeden önce evimizi tuttuk güzel deniz manzaralı bir terasımız var ben de salıncak, balkon masası filan bakıyorum. Eşimin annesi durdu ''bizde bi halı var onu serin terasa biz geldiğimizde filan da otururuz kalabalık olunca '' dedi. Hayatımda balkona halı serip oturmak diye bir şey duymadım. Tabii izin vermedim ama eşim bu teklife ne varki olabilir der gibi davrandı. Bu en basiti. 3 yıldır evliyiz ve eşimle de mutluyum bir sorunum yok neyseki ailesi de uzak oturuyor çok gelip gitme olmaz. ama bu köylü hareketler bazen beni de annemi de çok sinirlendiriyor. Hatta annem uzun zamandır konusmuyor, denk gelirse mecburi hallerde görüşüyor. Sizde de durum muhtemelen böyle olacak. Ben evlendiğim için pişman değilim, eşim iyi bir insan ve onun hatrı için idare ediyorum bazı şeyleri ama sizin yapınız biraz daha fevri göründü bana o yüzden bir şey diyemeyeceğim
Sadece ailelerinizde değil o zaman,nişanlınızla da aranızda kocaman bir kültür farkı var.Nişanlınızı da o aile yetiştirdi sonuçta.Nişan döneminde susulan,göz yumulan bazı şeyler evlendikten sonra yol,su,elektrik olarak geri dönüyor haberiniz olsun.Nişanlınızın ailesi de bazı şeylerin farkındadır,evlendikten sonra inceden inceye laf sokmaya başlanılırsa şaşırmayın derim...Tahammül edebileceğinizi düşünüyorsanız evlenin ve şimdiden kendinizi alıştırın bu duruma.Yok tahammül edemem diyorsanız yol yakınken dönün derim.Yani şöyle ki onlar muhafazakar insanlar bizim bununla ilgili hiçbir sorunumuz yok saygı duyuyoruz. Ama evimize geldiklerinde mesela içki dolaplarına bakıyorlar sürekli. Sonuçta onlara ikram etmiyoruz, onların karşısında içmiyoruz ama sürekli bizi böyle ayıplar ya da yargılar gibi baktıklarını hissediyoruz. Onlar geliyor diye evimizin dekorasyonunu da değiştirecek değiliz. Nasıl ki biz onların yaşam tarzına saygı duyup bir şey dayatmıyorsak aslında aynısını bekliyoruz anlatabilmişimdir umarım
eğer konu gerçekse ben de şeyi merak ettimSadece ailelerinizde değil o zaman,nişanlınızla da aranızda kocaman bir kültür farkı var.Nişanlınızı da o aile yetiştirdi sonuçta.Nişan döneminde susulan,göz yumulan bazı şeyler evlendikten sonra yol,su,elektrik olarak geri dönüyor haberiniz olsun.Nişanlınızın ailesi de bazı şeylerin farkındadır,evlendikten sonra inceden inceye laf sokmaya başlanılırsa şaşırmayın derim...Tahammül edebileceğinizi düşünüyorsanız evlenin ve şimdiden kendinizi alıştırın bu duruma.Yok tahammül edemem diyorsanız yol yakınken dönün derim.
Bu topikte köyü hiç bilmeyenler olduğunu öğrendim valla, ne bileyim herkes hayatında en azından bir kere yaşadığı şehrin köylerine dahi olsa bir köye gitmiştir diye düşünmüştüm, köyde akrabalarım var o yüzden çocukluğumdan beri köy nedir bilirim ama sadece akrabaların olduğu köyle kalmadım, doğma büyüme İstanbulluyum iyi kötü İstanbul’un köylerine de gittim, artık Egede yaşıyorum 3-5 Ege köyü de gezdim, Trakyadaki köylere bile gitmişliğim varMune cidden böyle şeyler olabiliyor ama ya hayatımda ilk defa köyü eşimle evlenince gördüm ben. Harika bir köy aşığım her fırsatta gitmek isterim hatta eşimden daha çok. Ama ilk kez köye gitmeden önce eşime şey demiştim çiğ köfte dükkanı var dimi diye cevap verirken o bakışını asla unutamam hala aklıma geldikce gülerim kendime.
Ahahahahah köylüler Pardon hangi kraliyet ailesinden geliyorsunuz acaba çok merak ettim ? Umarım nişanlınız gerçek yüzünüzü görür ve kendini kurtarır sizden ve de ailenizden. Zaten köylülermiş sizler gibi Buckingam sarayında büyümüş insanlarla ne işleri olur ki ?? Sizin gibi kendini yüksekten gören insanlara söyleyecek çok şeyim var da neyse…Öncelikle herkese merhaba. Ben yıllardır kadınlar kulübünü ara ara açıp okurum, fakat ilk kez bir hesap açıp buraya yazma ihtiyacı hissettim, çünkü hayatımda bunları paylaşabileceğim kimse yok. 28 yaşındayım 6 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı kültürlere ve yaşam tarzına sahip, ortak zevkleri olan, birlikte seyahat eden ve keyif alan bir çiftiz. Yaşam tarzı olarak birbirimize çok uygun olduğumuz için ailelerimizin de öyle olacağını düşünmüştüm. Ama öyle olmadı, bu her ne kadar benim için başta sorun olmasa da işin içine aileler girince öyle basit olmuyormuş. Nişanlımın annesi bana patikler yelekler lifler falan yaptırmış çeyiz diye. Yani benim anneannemin dahi hayatında patiği olmamıştır, yoldan geçen biri bile baksa benim böyle şeyler kullanmayacağımı anlar. Biz zaten özellikle çeyiz bohça öyle şeyler istemediğimizi söyledik. Biz hiç böyle dememişiz gibi evimizin ortasına kurdele sarılı bohçalar gelince annemin rengi attı sinirden. Hani durumları olmayan insanlar olsalar, kendilerince bunu yapabilmişler hediye olarak getirmişler derim. Bir de gayet imkanları durumları varken ve rahatsız olduğumu belli ettiğim halde inatla o asla kullanmayacağımın bariz olduğu şeyleri bana göndermenin altında art niyet aramaya başladım. Başka bir ürün de yok sadece patik ve yelek geliyor sürekli. Onların kültürüdür tamam saygı duyayım diyorum. Ama bana bu şeyleri böyle sürekli sürekli göndermek de bana saygısızlık oluyor. Evlerine çok sık gitmiyorum çünkü gittiğimde keyif almıyorum. Geçen gün çağırdıkları için gittim anne baba dedirtmeye çalışıyorlar. Direkt söylemiyorlar ama babana sor bakalım kahve ister mi falan diyor annesi. Yani kimseye anne baba demek zorunda değilim, benim ailemin de bize anne baba desin gibi bir talebi yok özellikle de istemediklerini belirttiler. Sonuçta herkesin tarzı belli hayatı belli bu yaşımdan sonra olduğum kişiyi değiştiremem. Ben yine bir şekilde idare ediyorum uyum sağlamaya çalışıyorum ama annem çok sinirleniyor bunlar ne saçmalıyor diye. Annem sinirlenip söylendikçe bu sefer ben doluyorum. Bugün en sonunda babam bile söyledi kararından emin misin bu aileyi nereye kadar idare edeceksin diye. Böyle söyleyince ne cevap vereceğimi de bilemedim. Bunları kimseye de anlatamam çünkü benim ailemde arkadaş çevremde kaynana gibi bir kavram dahi yok evli olan çok az arkadaşım var onlar da eşlerinin annelerine ismiyle ya da hanım diyerek hitap ederler. Ben bunları anlatsam muhtemelen benimle dalga geçerler nereden buldun o köylüleri diye. Artık kimseye bir şey diyemediğim için de gelip burada sormak istedim. Çok seviyorum evet ama aileler arası bu kültür farklılığı ilişkimizi yıpratır mı? Nişanlımla hiçbir sorunumuz yok şimdiye kadar olmadı da, ailem de onu çok seviyor. Ama ilerde bu ailesiyle yaşadığım sorunları kendimi tutamayıp ona yansıtır mıyım bu saçmalıkları nereye kadar idare edebilirim bilmiyorum. Ya da sadece evlilik yaklaştıkça korkup bundan kaçmak için kendime bahane mi arıyorum bilmiyorum. Belki de burada yazılanlara göre benim sorunlarım şımarıklık gibi algılanacak ama ne yapacağımı bilemiyorum. Umarım kimse söylediklerimi yanlış anlamaz.
Balkona halı serince köylü mü oluyoruzanlattığınız durum benim durumuma benziyor. Eşimle iyiyiz kafa yapımız uyumlu vs ama şunu unutmayın ne kadar uyumlu olsa da çocukken o içerisinde büyüdüğü kültür yapısını alıyor bir şekilde. Size anormal gelen şeyler olacak ama bunlardan şikayet ettikce eşiniz ''ne var bunda''diyecek bir süre sonra. çok basit bir örnek vereyim evlenmeden önce evimizi tuttuk güzel deniz manzaralı bir terasımız var ben de salıncak, balkon masası filan bakıyorum. Eşimin annesi durdu ''bizde bi halı var onu serin terasa biz geldiğimizde filan da otururuz kalabalık olunca '' dedi. Hayatımda balkona halı serip oturmak diye bir şey duymadım. Tabii izin vermedim ama eşim bu teklife ne varki olabilir der gibi davrandı. Bu en basiti. 3 yıldır evliyiz ve eşimle de mutluyum bir sorunum yok neyseki ailesi de uzak oturuyor çok gelip gitme olmaz. ama bu köylü hareketler bazen beni de annemi de çok sinirlendiriyor. Hatta annem uzun zamandır konusmuyor, denk gelirse mecburi hallerde görüşüyor. Sizde de durum muhtemelen böyle olacak. Ben evlendiğim için pişman değilim, eşim iyi bir insan ve onun hatrı için idare ediyorum bazı şeyleri ama sizin yapınız biraz daha fevri göründü bana o yüzden bir şey diyemeyeceğim
Ay kafaya bakoffff ne güzell ailen var baban onları daha ne kadar idare ediceksin demek ne kadar arkanda oldugunun göstergesi bizimkilerde idaret et bayramda önce onlara git bilmemne aptal saptal cümleler kuruyor hosss inadın gitmiyorum es tarafına
aile cok önemli yarın cocugun olucak bi senin modern ailene bak bide kocanın gercekten denklik cok iyi yada yapabiliyorsan ben gibi koca tarafına buyukkkkkkkkkkkkk bir duvar örücen görsümicen
kafayı mı yediniz? Yerde oturmak niye normal olmasın? Ben masada yemek bile yemem, çocukluktan alışkanlık işte. Köylüyüm bu arada çoook şükür.Ay tabi ki bu ufak bi örnek bu arada yolluk atmaktan kastım ayağınız üşüdü diye altına bir şey sermek değil masa ya oturmak yerine yere baya koca halıyı serip oturmaya kalkmak. Neden yerde oturalım yahu balkonda inşaatta mı çalışıyoruz buna normal demeyin lütfen
Bizim köye de bekleriz Mune ablaBu topikte köyü hiç bilmeyenler olduğunu öğrendim valla, ne bileyim herkes hayatında en azından bir kere yaşadığı şehrin köylerine dahi olsa bir köye gitmiştir diye düşünmüştüm, köyde akrabalarım var o yüzden çocukluğumdan beri köy nedir bilirim ama sadece akrabaların olduğu köyle kalmadım, doğma büyüme İstanbulluyum iyi kötü İstanbul’un köylerine de gittim, artık Egede yaşıyorum 3-5 Ege köyü de gezdim, Trakyadaki köylere bile gitmişliğim var
zoruna gitmicek o zaman masada insan gibi yemek yemeyi ögreniceksin yada yazmıcaksınkafayı mı yediniz? Yerde oturmak niye normal olmasın? Ben masada yemek bile yemem, çocukluktan alışkanlık işte. Köylüyüm bu arada çoook şükür.
Ne kadar saçma sapan şeylerle insanları küçümseyebiliyorsunuz. İğrenç bir kafa yapınız var, üzgünüm.
Şu Türkçe yazım ile sizin zorunuz kimsenin umrunda değildir zaten rahat olun. Neyse siz de bir ara insan gibi yazmayı falan öğrenirsiniz gerçi sıkıntı yok.zoruna gitmicek o zaman masada insan gibi yemek yemeyi ögreniceksin yada yazmıcaksın
Ah pardon masada yemeyi sevmediğim için kusurlu olduğumu bilmiyordum efendim.. Mazur görün ahsjsjdmdzoruna gitmicek o zaman masada insan gibi yemek yemeyi ögreniceksin yada yazmıcaksın
Bu Türkçe ile söylediği şeyleri yanyana getiriyorum, çıldırıyorumŞu Türkçe yazım ile sizin zorunuz kimsenin umrunda değildir zaten rahat olun. Neyse siz de bir ara insan gibi yazmayı falan öğrenirsiniz gerçi sıkıntı yok.