Aileler arası kültür farklılıkları

Bazı insanların geleneklerinde aşırılık var kabul ama yurtdışına çıkmış, doktora yapmış, 27 yaşındaki birini de deneyimsiz diye nitelendiremem, kimse alınmasın vallahi örneklemek için yazıyorum başka amacım yok, çok küçük bir ilin kapalı devre kasabasında yaşıyor olsa amenna, İstanbul'da yaşıyorsanız dünyadan bi'haber olamıyorsunuz, ki konuda yazmıştım İstanbul'da 7 göbek İstanbullu bulmak samanlıkta iğne aramak gibidir, Türkiye'nin en çok göç alan, her kökenden ve kültürden insanların bir arada olduğu bir şehir.

İstanbul'un en tanınmış sanayi devi olmuş ailelerinin bile kökeni ya köye ya kasabaya dayanır, bugün çocuklarının veya torunlarının atalarından farklı yaşamaları bu gerçeği değiştirmiyor ki çoğunun da bu gerçeği inkar ettiği yok.

Konu sahibesi annesini getirdiği hediyeler için uyarmayı planlayan bir adamla mutlu olamaz zira çok sevdiği adamın özü onu büyüten anne babası ve anne babasının gelenek görenekleri.

30'unda mı köy gördün? Seni pistten alalım Milana:)))
Şaka bir yana da köy hayatını bilmeyene yaşaması zordur fakat Türkiyedeki köy anlayışı bölgeden bölgeye değişiyor hatta ilden ile bile değişiyor, Marmaris'te bir köye gittim ekim dikim yok full turizmden geçiniyorlar evet imkanlar kısıtlı misal Migros'a hemen ulaşamıyorsun ama plajlı köy mü olur hayatım Evden bikinini giyip çıkıyorsun hooop plajdasın kimsede köyün ortasındaki bu bikinili kim demiyor.

Bana da geldi renk renk desen desen cicili bicili patikler, lifler, namazlıklar, şallar, tülbentler.. Ailem sizinki gibi yüksek sosyeteden olmadığı için ne olduklarını biliyordum tabi, ama evet oylama yapılsa beni tanıyan insanların %99'u bu gelen hediyelerin hiçbirini kullanmayacağımı bilir, kendileri de biliyordu ama zamanında yapılan, küçük gelinin payı da bunlar diye köşeye ayrılan şeylerdi bunlar..

Teşekkür ettim ellerini öptüm (bizim burda elin önce ağza sonra alna götürülmesi suretiyle uygulanan bir gelenektir siz bilmezsiniz) Patiklerin 35 numara ayaklara uygun yapıldığını görünce 40 numara ayağımla denemeye bile teşebbüs etmedim zaten, parmaklarım bile sığmıyordu.

Daha sonra bir kısmını hatıra olarak saklayıp bir kısmını dağıttım. Bir araya gelişimizde "neden sana verdiğim şalı örtmedin" demiyorlar, banyoma girip "eee hani sana ördüğüm lif??" diye hesap sormuyorlar, "namaz kıl da görelim bizim verdiğimiz namazlıkta" diye talepleri olmuyor, "bu çorap ne, hani bizim patik??" de demiyorlar, bu nedenle de yüzüm kireç gibi olmuyor, anksiyete krizlerim tutmuyor, ne atraksiyonsuz hayatım var tanrım =)))

Gerçekten size tüm samimiyetimle şu yorumu yazıp gideceğim, eş adayınız iliğiyle kemiğiyle tüm hücreleriyle o beğenmediğiniz, göz devirip dudak büktüğünüz kültüre ait. İstediği kadar yurt dışında okusun, beykozda lüks sitelerde yaşasın, ait olduğu, yetiştirildiği o kültürün tüm kodlarını bünyesinde barındırıyor. Bunu şimdi göremeseniz de ilişkiniz evliliğe evrilirse mutlaka şahit olacaksınız. Kaldıramayacaksınız hiiiiç o topun altına girmeyin.

Avrupada doğdum büyüdüm, nice ülkeler nice kültürler gördüm ama kışın ayağım üşüdüğü zaman helede karlı kış geceleri uyurken bile ayağıma patik giyerim, renk renk patiklerimi çok severim.
Yelek eskiden sevmezdim o ne ya derdim, sonra bikere kv deme gidince çok üşüdüm hırkam yoktu yanımda bana kendi yeleklerinden verdi. Bi giydim ohhh fırın gibi sırtım ısındı anında, anne bundan banada ördürmüsün dedim 2 renkde yeleğim var.
Kışları geçiriyorum üzerime, ayağımada patik giyiyorum ohh mis gibi. Hata taytlarımla veya ev kıyafetlerimle kombinliyorum şık bile duruyor.
Kullanmıyorsanız yollayın ben giyerim

Açıkcasi bende köyde yaşayamam bana da uygun değil birkaç gün güzel fazlasinda bunalırım ama dediğiniz gibi köydeki o emek olmasa aç kalırdık

Bir yazi okumuştum geçenlerde yaşanmış bir olaymış uzun yıllar birliktelik sonrası evlenip rezidansta yaşayan bir çift yağmurlu bir havada kadin eve geliyor kocası çalışma odasında yemek cantring servisten gelmiş oturuyorlar yemeğe adam böyle yağmurlu havada okuldan eve gelirdikki annem dolma sarmış sobada pişiyor kokusu burnumda sanki ne olur birkere dolma sararmisin diyor kadın bakıyor sadece adam kalkıyor masadan ertesi gün kadın yardımcı asistanina benden dolma istendi biliyormusun benki Boğaziçi mezunu Amerikada mastır falan filan ama dolma dolma oturup guya yapacakmış diye neyse günler sonra adam topluyor eşyalarını ve çok geç kalmadan bitirelim deyip bitiriyor evliliği o simdi muhteşem anlaştığın hiç sorununuz olmayan koca adayın illaki ya annesine yada babasına benzeyecek

Valla benim gördüğüm köy de marmaradaydi ama deniz yoktu
Çok tuhaf göründüğünü biliyorum ama gerçekten benim gibi insanlar da çok , ama elbette ülke gerçeklerinin farkındayım şu yaşımda ama gençken benim de hiç bilmediğim şeyler vardı mesela evlenirken altın istendiğinden hiç haberim yoktu ilk defa kk da okuduğumda iki evlilik yapmış bir hatundum düşün yani

altın istendiğinden haberi olmayan bir kadın buldumm.şoklardayımmm a dostlarrrrrr.heykeli dikilecek kadınsınn milana22

Acarkentte oturuyorlarsa zaar

Allahım şükür Beykoz konumundan canlı iletildi Türkiye de belki iki nesil öncesinde belki yüzde birlik kesimin haricinde herkes köy hayatı yaşıyordu yahu

Milana kuzum seni nerede büyüttüler
Yaşın bana yakın değil miydi senin Bir an kendimi çok ihtiyarlamış hissettim gençken her şeyi de bilmiyordum ama kız isteme, gelin olurken istenenler vs biliyordum, sen folklor de bilmiyorsundur Allah bilir, git gözüm görmesin seni

Allahım şükür Beykoz konumundan canlı iletildi Türkiye de belki iki nesil öncesinde belki yüzde birlik kesimin haricinde herkes köy hayatı yaşıyordu yahu
he valla.dedem askerlik sonrası köyden bir keser bir kazmayla çıkıp şeherde nasıl işadamı olduğunu anlatır dururdu.vay canınaa basbayağı köylüymüşümmm ben de çok şükürrr

he valla.dedem askerlik sonrası köyden bir keser bir kazmayla çıkıp şeherde nasıl işadamı olduğunu anlatır dururdu.vay canınaa basbayağı köylüymüşümmm ben de çok şükürrr
Sende Ankara da yaşıyorsun değil mi ceycey şimdi Eryaman lux mekan oldu mesela ben daha 26 yaşındayım oranın köyden bozma haerini hatırlıyorum Ankara da bile son on onbeş yılda yeni yeni binalar dikildi çoğu yerde

aynen öyle oldu.okuduğum okulun arkası köydü inekler geziniyordu arada üniversitenin bahçesine de kaçardı inek .ama aradan 20 yıla yakın zaman geçti şimdi o köyün yerinde lüks konutlar var ve ankaranın en elit semtlerinden oldu.ben öğrenciyken avm bir iki taneydi bu arada.tühh yaşım da iyice ortaya çıkacak ama neyseee.

Ben o ailenin yerinde olsam senin gibi birini oğluma almazdım gülüyorum çünkü gülünçsünüz kusura bakmayın ama Size gülecek arkadaşlarınızın hiç birinde o köylü dediğiniz ailedeki medeniyet iyi niyet hoş görü yok. İnanamıyorum gerçekten derdiniz beni benden aldı

Çok abartılı anlatıyorsunuz. Bizler neleri alttan alıp katlandık, katlanıyoruz çok tuhaf.
Ayrılın da karşı taraf çok üzülmesin

Konu aslında köylü veya şehirli olmak da değil, kültür de görgü de paranızla ya da oturduğunuz siteyle de alakalı değildir, bazı siteler yazılmış galiba, o sitelerde oturanların hepsinin görgülü olduğu iddia edilirse bdv sekmesinden atarım kendimi çünkü bazıları müstesna diğerleri felaket

altın istendiğinden haberi olmayan bir kadın buldumm.şoklardayımmm a dostlarrrrrr.heykeli dikilecek kadınsınn milana22
Valla ceycey bilmiyordum, ne ailemde ne arkadaşlarımda görmedim duymadım , bizim orda düğünlerde altın takılır ama kimse evlenirken su kadar altın istiyorum demez , hiç duymamıştım kk da okuyana kadar

Yok folklor oynadım ilkokulda su nadir bulunan 7 nesil istanbullulardanim ben , gerçekten bizde altın isteme diye bir adet yoktur , hiç duymamistim hatta kk da okuyunca da kocama söylemiştim o da şaşırmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…